|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67.
Ej czynsz jest co miesiąc taki sam, co do grosza? Bo nie wiem czy ustalić zlecenie stałe
![]() Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#932 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak możliwość ustawienia polecenia zapłaty to spółdzielnia powinna co miesiąc pobierać tyle ile trzeba, ale nie wiem czy miałaś na myśli upoważnienie do przelewów dla spółdzielni czy przelew który sama sobie ustawisz w banku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecacie jakiś żel do mycia twarzy do cery mieszanej?
Właśnie się zorientowałam, że mój wycofali, a mi się kończy :-/ |
|
|
|
#938 |
|
Konto usunięte
|
Czy karty najpopularniejszych drogerii i supermarketów dają jakieś namacalne korzyści?
Bo mam tylko kilka, zawsze jak mnie automat Biedronki czy Rossmana pyta o kartę zastanawiam się, czy założyć kolejne. Ale mam Hebe, Kaufland i widzę zero korzyści. Może gdybym tam wydawała po dwa tysiaki miesięcznie, ale przy korzystaniu średnio intensywnym zero plusów. Że Żabka ma czasami tańsze produkty dla "klientów z kartą" to wiem, ale ogólnie Żabki unikam, bo nawet to "tańsze" jest drogie. Edytowane przez 08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5 Czas edycji: 2022-12-13 o 19:24 |
|
|
|
#939 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89438225]Czy karty najpopularniejszych drogerii i supermarketów dają jakieś namacalne korzyści?
Bo mam tylko kilka, zawsze jak mnie automat Biedronki czy Rossmana pyta o kartę zastanawiam się, czy założyć. Ale mam Hebe, Kaufland i widzę zero korzyści. Może gdybym tam wydawała po dwa tysiaki miesięcznie, ale przy korzystaniu średnio intensywnym zero plusów. Że Żabka ma czasami tańsze produkty dla "klientów z kartą" to wiem, ale ogólnie Żabki unikam.[/QUOTE] X lat temu założyłam kartę w Hebe, realnie nic mi to nie dawało, w końcu przestałam używać i przy kasie mówię, że nie mam. Reszta nie wiem, bo już mi się odechciało używać starych i zakładać nowych. Karty i apki do spożywczaków to nawet nie wiem, jak działają, jakie są zasady. Karta do Empika kiedyś coś mi dała, ale nie pamiętam już co. Chyba szybszą kolejkę do kasy przed świętami xD A tak realnie do zadowolona jestem tylko z karty do Kruka, rzadko kupuję biżu, ale jednak się zdarza i zawsze to taniej. Edytowane przez Norluka Czas edycji: 2022-12-13 o 19:29 |
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
W carfour są kupony -10% na całe zakupy w weekendy.
Natomiast wczoraj byłam w hm i mi babka naklikala w tej apce i za zakupy z cenami z metki 70 zł zapłaciłam 20 zł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#941 |
|
... choć nie Westwood
|
[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89438225]Czy karty najpopularniejszych drogerii i supermarketów dają jakieś namacalne korzyści?
Bo mam tylko kilka, zawsze jak mnie automat Biedronki czy Rossmana pyta o kartę zastanawiam się, czy założyć kolejne. Ale mam Hebe, Kaufland i widzę zero korzyści. Może gdybym tam wydawała po dwa tysiaki miesięcznie, ale przy korzystaniu średnio intensywnym zero plusów. Że Żabka ma czasami tańsze produkty dla "klientów z kartą" to wiem, ale ogólnie Żabki unikam, bo nawet to "tańsze" jest drogie.[/QUOTE]Karta Biedronki jest spoko, jest szejkomat i te promki są personalizowane, mi juz kilka razy udało się też wyszejkowac kupon na 20 zł Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#942 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89438239]Ale wcześniej kupowałaś dużo w HM i sobie ponazbierałaś jakiś punktów czy czegoś tam?[/QUOTE]
No właśnie nie, ostatnio jak byłam to nie miałam nic, a teraz mi tak wyszło, miła niespodzianka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Bo mam tylko kilka, zawsze jak mnie automat Biedronki czy Rossmana pyta o kartę zastanawiam się, czy założyć kolejne. Ale mam Hebe, Kaufland i widzę zero korzyści. Może gdybym tam wydawała po dwa tysiaki miesięcznie, ale przy korzystaniu średnio intensywnym zero plusów. Że Żabka ma czasami tańsze produkty dla "klientów z kartą" to wiem, ale ogólnie Żabki unikam, bo nawet to "tańsze" jest drogie.[/QUOTE]Moim zdaniem najbardziej opłaca się Skarbonka w Auchan. Z każdych zakupów odkłada się na niej drobny procent (od 0,5 do 1,5% w zależności od tego jak często robisz zakupy i ile wydajesz, do tego z produktów marek własnych Auchan odkłada 5%). Środkami zgromadzonymi na karcie można płacić za zakupy. Ja mam Auchan pod domem i w tym roku zebrałam na Skarbonce już kilkaset złotych, w żadnym innym sklepie bym tyle nie zaoszczędziła. Karta Hebe daje na urodziny bon na 30 zł przy zakupach chyba za 150 zł. Może nie jest to szałowy rabat, ale ja zawsze go wykorzystuję żeby zrobić zapasy albo kupić prezenty na święta. W Biedrze kiedyś były promocje z kartą, czy teraz są to nie wiem bo dawno nie kupowałam nic u nich. Rossmann chyba nie ma jakichś specjalnych promocji, ale jak robisz u nich często zakupy to warto skanować kartę bo jakiś tam procent za zakupy przekazują na pomoc organizacjom charytatywnym z Twojej okolicy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#945 |
|
Zasiedzenie
|
Bo mam tylko kilka, zawsze jak mnie automat Biedronki czy Rossmana pyta o kartę zastanawiam się, czy założyć kolejne. Ale mam Hebe, Kaufland i widzę zero korzyści. Może gdybym tam wydawała po dwa tysiaki miesięcznie, ale przy korzystaniu średnio intensywnym zero plusów. Że Żabka ma czasami tańsze produkty dla "klientów z kartą" to wiem, ale ogólnie Żabki unikam, bo nawet to "tańsze" jest drogie.[/QUOTE]Dorzucam Lidla, ma dobre promki z kartą typu drugie jajka czy masło 50% taniej. Sent from my M2101K9G using Tapatalk
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam aplikacje Rossmanna ale poza zżeraniem baterii w telefonie i zawieszaniem się prawie nic nie dawała. Tam są jakieś kupony na które trzeba polować i z tego co wyczytałam na wątku rosmanowym ciągle są jakieś problemy z tym. Szkoda mi energii.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
W apkach Lidla i Carrefoura są kupony i niektóre są naprawdę fajne.
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
#948 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...do-twarzy.html |
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Bo mam tylko kilka, zawsze jak mnie automat Biedronki czy Rossmana pyta o kartę zastanawiam się, czy założyć kolejne. Ale mam Hebe, Kaufland i widzę zero korzyści. Może gdybym tam wydawała po dwa tysiaki miesięcznie, ale przy korzystaniu średnio intensywnym zero plusów. Że Żabka ma czasami tańsze produkty dla "klientów z kartą" to wiem, ale ogólnie Żabki unikam, bo nawet to "tańsze" jest drogie.[/QUOTE]Z Biedronki jest spoko, moim zdaniem całkiem nieźle personalizuje oferty. Z Rossmanna nie mam zdania. Skarbonka z Auchan nie ma sensu, jeśli się rzadko robi zakupy, jak robiłam częściej to nawet spoko się odkładało. W Lidlu przestałam kupować (mam daleko), jak wprowadzili te apki, więc nie wiem w Hebe dużo promocji wchodzi tylko z kartą. Innych chyba nie mam. No jeszcze Lecler mam, ale tam to totalnie zero jakichkolwiek korzyści z karty mam wrażenie
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Chcę pofarbować sobie sama same odrosty. Jak to zrobić, żeby nie było widać różnicy w kolorze z resztą włosów? Nakładam farbę na same odrosty, czy rozsmarowuje też częściowo po włosach?
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo mam tylko kilka, zawsze jak mnie automat Biedronki czy Rossmana pyta o kartę zastanawiam się, czy założyć kolejne. Ale mam Hebe, Kaufland i widzę zero korzyści. Może gdybym tam wydawała po dwa tysiaki miesięcznie, ale przy korzystaniu średnio intensywnym zero plusów. Że Żabka ma czasami tańsze produkty dla "klientów z kartą" to wiem, ale ogólnie Żabki unikam, bo nawet to "tańsze" jest drogie.[/QUOTE] Biedronka daje czasem fajne promocje, więc ją mam. Że na przykłąd drugi artykuł z tekstyliów 50% gratis, a ja bardzo lubię ich ręczniki. ![]() Karta PayBack daje punkty, które możesz wymieniać na nagrody. Nie chce mi się w to bawić, honorują ją w Kauflandzie, na BP itd. Póki jeszcze Empik tam był, to się bawiłam i udawało mi się za jakiś numer Torii czy inną pierdołę zapłacić z tych punktów co jakiś czas. Teraz Empik ma własną kartę i mi się nie chce. Leroy Merlin daje dobry zwrot, który możesz wykorzystać na dowolny cel potem przy następnych zakupach, więc też spoko. Inne miałam (Rossmann, SuperPharm, Hebe), guano z tego było, przestałam skanować, wywaliłam stertę plastiku i mówię, "dziękuję, nie mam" przy kasie. Moim zdaniem nie ma co z tym latać w imię dostania płynu micelarnego 2zł taniej raz na jakiś czas, bo i tak mam swoje produkty i rzadko korzystam z tych szałowych ofert. Jeżeli ktoś musi naprawdę oszczędzać, i na przykład kupi ten tonik, czy tamto masło, które akurat jest na promocji, bo ma ograniczony budżet, to rozumiem. Ale ja nie jestem na razie taką osobą. ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Ja robię co tydzień, a mam jakieś 6zł w tym roku i chyba sobie już daruję na przyszłość.
To boldly go where no man has gone before. Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię. Edytowane przez Limonka2738 Czas edycji: 2022-12-13 o 22:17 |
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Dubel
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
A, no i ta Biedronkowa daje też kasę do wykorzystania w sobotę.
Ostatnio poszłam z pełnym koszykiem, tak ze 300zł powinno wyjść co najmniej, a zapłaciłam niecałe 20zł.
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
Wiele produktów w Hebe jest tańszych z kartą. W SuperPharm, Biedronce, Lidlu, Delikatesach Centrum, Stokrotce tak samo. Jeśli ktoś oczywiście często robi tam zakupy, bo raz na rok to się oczywiście nie opłaca.
W Rossmannie za zakupy Rossmann GO w aplikacji i płatności blikiem jest rabat na każde zakupy. Ja np nie czuję potrzeby płacenia za coś drożej jak z kartą mogę mieć ten sam produkt taniej Ale to zależy co kto lubi i kupuje. Nie używam kart do sklepów odzieżowych bo rzadko kupuję regularnie w danym jednym sklepie. Większość ciuchów zamawiam internetowo. Wyjątek stanowi CCC i Deichmann. Dzięki temu jest możliwość zwrotu bez paragonu a w CCC mam status Gold i czas na zwrot aż 120 dni plus mnóstwo innych rabatów typu 30% na torebki czy buty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
Mam bezprzewodowe słuchawki douszne Xiaomi, od wczoraj zauważyłam, że jedna słuchawka gra ciszej od drugiej. Wyczyściłam ją ale nadal to samo, co mogę jeszcze zrobić?
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym podziękować za dobre rady, które ostatnio tutaj dostałam, szczególnie: torebka z czarnej herbaty na aftę (błyskawiczna poprawa!) i potwierdzenie, że częściowo zrealizowaną receptę można zrealizować później niż w ciągu miesiąca (bez problemu wykupiłam leki po jakichś 2 miesiącach).
|
|
|
#959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
Jak robicie barszcz czerwony wigilijny? W sensie na gotowym zakwasie ze sklepu czy tym robionym samemu?
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

w Hebe dużo promocji wchodzi tylko z kartą. Innych chyba nie mam. No jeszcze Lecler mam, ale tam to totalnie zero jakichkolwiek korzyści z karty mam wrażenie
Ale to zależy co kto lubi i kupuje. Nie używam kart do sklepów odzieżowych bo rzadko kupuję regularnie w danym jednym sklepie. Większość ciuchów zamawiam internetowo. Wyjątek stanowi CCC i Deichmann. Dzięki temu jest możliwość zwrotu bez paragonu a w CCC mam status Gold i czas na zwrot aż 120 dni plus mnóstwo innych rabatów typu 30% na torebki czy buty.