Jak pogodzić się z tym że można już nikogo nie spotkać? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-12-21, 22:21   #31
Limonka2738
Zakorzenienie

Dot.: Jak pogodzić się z tym że można już nikogo nie spotkać?

[1=cb0d8ace8e3f55c20d68522 71041c68dd40c3dc3_65540ac 21a6bc;89445441]Mówisz tak, bo jesteś w związku. Gdybyś pobyła sama 5-10 lat, to zapewniam cię, zmieniłabyś spojrzenie na tę kwestię.[/QUOTE]

Jestem singielką od jakichś 3 lat.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89442607]Nie do końca ogarniam taką logikę. No niby masz rację - zawsze można zostać samemu. Tylko co z tego? Nie każdy potrafi i będzie potrafił osiągnąć spełnienie samemu.
[/QUOTE]

Emocjonalnie dojrzały człowiek jak najbardziej będzie w stanie osiągnąć spełnienie bez partnera.

A jeśli się takim nie jest - cóż, trzeba nad tym popracować.

Różne ludzie mają potrzeby i marzenia, nie wszystkie mogą spełnić, bo tak to już jest. Czasem ktoś chce być w związku, a nie ma odpowiedniego partnera, czasem chce być rodzicem, a jest bezpłodny, czasem absurdalnie mocno chce wykonywać zawód, do którego się zupełnie nie nadaje.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-22, 08:55   #32
cb0d8ace8e3f55c20d6852271041c68dd40c3dc3_65540ac21a6bc
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Jestem singielką od jakichś 3 lat.
Na początku jest fajnie, widzi się same korzyści z bycia solo. Zapytam cię za kolejne 5 lat, czy masz podobne zdanie na temat tego, jak dzisiaj

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Emocjonalnie dojrzały człowiek jak najbardziej będzie w stanie osiągnąć spełnienie bez partnera.
Muszę się z tym nie zgodzić. Emocjonalna dojrzałość nie ma nic do tego. Człowiek potrzebuje na przykład dotyku, bliskości, przytulenia. Jest to zwyczajna fizyczna potrzeba, która ma ogromny wpływ na psychikę. Dojrzałość emocjonalna tego nie załatwi.

Tak samo z seksem, ileż można mieć przygodnych partnerów seksualnych, masturbacja nie rozwiązuje problemu.
cb0d8ace8e3f55c20d6852271041c68dd40c3dc3_65540ac21a6bc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-22, 10:02   #33
tinkerver2
Zakorzenienie

[1=cb0d8ace8e3f55c20d68522 71041c68dd40c3dc3_65540ac 21a6bc;89445619]Na początku jest fajnie, widzi się same korzyści z bycia solo. Zapytam cię za kolejne 5 lat, czy masz podobne zdanie na temat tego, jak dzisiaj

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Muszę się z tym nie zgodzić. Emocjonalna dojrzałość nie ma nic do tego. Człowiek potrzebuje na przykład dotyku, bliskości, przytulenia. Jest to zwyczajna fizyczna potrzeba, która ma ogromny wpływ na psychikę. Dojrzałość emocjonalna tego nie załatwi.

Tak samo z seksem, ileż można mieć przygodnych partnerów seksualnych, masturbacja nie rozwiązuje problemu.[/QUOTE]A ty już wiesz co Limona będzie czuć za 5 lat, bo Ty tak czujesz. Lol.

Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-22, 11:55   #34
Limonka2738
Zakorzenienie

[1=cb0d8ace8e3f55c20d68522 71041c68dd40c3dc3_65540ac 21a6bc;89445619]Na początku jest fajnie, widzi się same korzyści z bycia solo. Zapytam cię za kolejne 5 lat, czy masz podobne zdanie na temat tego, jak dzisiaj [/QUOTE]

No jeszcze przed chwilą byłaś pewna, że jestem w związku, więc może ocenę moich uczuć pozostaw mi, a przewidyuwanie przyszłości wróżbitom.

[1=cb0d8ace8e3f55c20d68522 71041c68dd40c3dc3_65540ac 21a6bc;89445619]

Tak samo z seksem, ileż można mieć przygodnych partnerów seksualnych, masturbacja nie rozwiązuje problemu.[/QUOTE]

Oczywiście, że ma. W życiu nie zawsze mamy wszystkie potrzeby zaspokojone, nikomu tego nie życzę, ale niestety tak jest.

Przytulenie nie musi być od partnera, może być od członka rodziny czy przyjaciela. To nie jest dokładnie to samo, ale nawet jak mamy partnera, to rzadko się zdarza, że on magicznie zaspokoi wszystkie nasze potrzeby.

To w ogóle jest bardzo dziwne i pokręcone myślenie, że się oczekuje, że jedna specjalna osoba właśnie spełni wszystkie twoje potrzeby jak w filmie Disneya. No tak nie działa życie.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2022-12-22, 12:35   #35
chacaos
Zadomowienie

[1=cb0d8ace8e3f55c20d68522 71041c68dd40c3dc3_65540ac 21a6bc;89445619]Na początku jest fajnie, widzi się same korzyści z bycia solo. Zapytam cię za kolejne 5 lat, czy masz podobne zdanie na temat tego, jak dzisiaj

Tak samo z seksem, ileż można mieć przygodnych partnerów seksualnych, masturbacja nie rozwiązuje problemu.[/QUOTE]

Jeśli z góry się założy, że wszystko, co jest poza tradycyjnym partnerstwem (bliskość, ale z rodziną i przyjaciółmi, przygodny seks, masturbacja, spędzanie czasu samemu) nie zaspokoi potrzeb i będzie co najwyżej zapchajdziurą drugiej kategorii, to tak właśnie będzie. Tylko trudno się potem dziwić, jeśli i ten wymarzony związek wcale nie okaże się remedium na wszystkie braki. W życiu można cieszyć się masą rzeczy, kompletnie nie rozumiem wmawiania komuś, że uuuu pierwsze 3 lata to kaszka z mleczkiem, ale po 5 to już się zapłaczesz z samotności. No niekoniecznie, to zależy od charakteru, wychowania i masy innych indywidualnych czynników.
chacaos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-22, 17:57   #36
Krystal_26
Zadomowienie

No dokładnie, związek nie rozwiąże magicznie wszystkich problemów i potrzeb, w związku też są konflikty i kłótnie i trzeba nad nim pracować. A może autorko jednak szukasz jakiegoś niedoścignionego ideału i jakiegoś bum rodem z komedii romantycznych ? Co do seksu to też każdy ma różne potrzeby. Nie wiem co dokładnie autorka ma na myśli jak chodzi o potrzebę bliskości, ale niektórzy mają małe potrzeby, są nawet białe małżeństwa, więc to też o niczym nie świadczy czy ktoś jest w związku czy nie. Przez duże niedopasowanie seksualne też z pozoru fajny związek mógłby się rozpaść. A przytulić się można faktycznie do przyjaciółki, kuzynki, może jednak autorko brakuje ci po prostu przyjaźni, jakiegoś wsparcia od bliskich ludzi czy przyjaciół, poczucia, że jesteś komuś potrzebna ? To niekoniecznie musi być związek, tylko właśnie jakiś wolontariat albo bliższe relacje z przyjaciółką czy rodziną.

Kurcze jak byłam singielką to czasem samotne (czy samodzielne) podróże to był właśnie dla mnie największy plus, to mi dawało poczucie wolności i mogłam zawsze mieć pewność, że mogę pojechać tam dokąd chcę, nikt mi nie będzie mówił co mam robić, dokąd iść i poznawałam nowych ludzi A teraz na przykład z nartami trochę jest problem :/ Więc może postaraj się trochę po prostu nacieszyć swobodą
Krystal_26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-22, 18:39   #37
Sylia166
Raczkowanie

Mi po 5 latach singielstwa brakowało chłopa dopiero jak w okresie letnim widziałam masę parek na ulicy, czy gdzieś jak pojechałam samotnie. A tak na codzień w ogóle nie myślałam, to już chyba kwestia przyzwyczajenia po czasie, można wsiąknąć w te życie singielskie A mam znajomą z pracy co jest 12 lat już singielką, ładna, miła kobietka, przyznała się, że preferuje weekendowego kochanka, a wiązać się nadal nie chce i chyba zostanie jej tak do śmierci
Sylia166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-22, 19:40   #38
Limonka2738
Zakorzenienie

Ja tak tylko jeszcze nadmienię, że masturbacja potrafi być fajniejsza od seksu z partnerem.

Oczywiście jest inna i nie zastąpi nam w pełni intymności i bliskości z drugą osobą, ale miewałam seks w parze gorszy niż solo.

Zwłaszcza w dłuższym związku ekstra seks jest raz na jakiś czas, jak się dwoje ludzi zgra, a jak jestem sama to wybieram termin kiedy mam akurat ochotę, nieważne, że partner woli akurat dzisiaj pooglądać seriale w telewizji i pochillować.

Na porządny seks/masturbację to trzeba mieć czas i siłę. A przy dwójce pracujących dorosłych to jednak mi statystycznie wychodziło rzadziej niż jak jestem singielką. Nie mówię o szybkiej akcji, tylko o porządnym, parogodzinnym seksie.

No czasem mam ochotę na lody czekoladowe, a czasem na waniliowe. A czasem na truskawkowe (seks bez zobowiązań ) Inny smak, ale wszystkie fajne. I moje życie nie będzie nagle niespełnione, bo mogę od teraz jeść tylko lody czekoladowe.

Przecież jak wejdę w związek, to nie będę mogła uprawiać przygodnego seksu, więc też coś stracę, bo przyjemność z seksu ze stałym partnerem to jest zupełnie inna sprawa. (Znaczy ja personalnie, bo ja nie chcę takiego układu w związku, inni mogą sobie się dogadać jak chcą.)

Wybaczcie, ale moim zdaniem to jest kulturowo uwarunkowane, że czujecie się niespełnione i życie tak nie cieszy, bo nie ma obok pary męskich gaci.

I, kurczę, przeczytajcie sobie mój wątek po rozstaniu, wcale nie byłam taka hop do przodu. Musiałam sobie poukłądać w głowie i nad tym popracować, przejść żałobę po wieloletnim związku itd.

Stary 2022-12-22, 19:58   #39
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Cytat:

Przecież jak wejdę w związek, to nie będę mogła uprawiać przygodnego seksu, więc też coś stracę, bo przyjemność z seksu ze stałym partnerem to jest zupełnie inna sprawa. (Znaczy ja personalnie, bo ja nie chcę takiego układu w związku, inni mogą sobie się dogadać jak chcą.)
No dla mnie nie ma nic fajnego w seksie bez zobowiązań, musi być przynajmniej friends with benefits z naciskiem na friends. Orgazmy miałam tylko w stałym związku. I to nie chodzi o to, że inni faceci byli jacyś kiepscy czy się nie starali, po prostu miałam blokadę, bo do czerpania przyjemności z seksu potrzebuję bliskiej relacji.
Fajnie byłoby mieć zaufanego kumpla-kochanka, jednak z moich doświadczeń wynika, że trudno o taką relację. Faceci się szybko nudzą regularnym seksem z jedną dziewczyną, przez co kontaktują się z tobą coraz rzadziej i czujesz się jak zabawka, albo znajdują sobie dziewczynę do stałego związku i relacja się kończy. A zresztą to i może lepiej, bo pewnie po jakimś czasie bym się zakochała.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną.

Edytowane przez ColourTheSmallOne
Czas edycji: 2022-12-22 o 20:05
ColourTheSmallOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-22, 20:06   #40
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ColourTheSmallOne Pokaż wiadomość
No dla mnie nie ma nic fajnego w seksie bez zobowiązań, musi być przynajmniej friends with benefits z naciskiem na friends. Orgazmy miałam tylko w stałym związku. I to nie chodzi o to, że inni faceci byli jacyś kiepscy czy się nie starali, po prostu miałam blokadę, bo do czerpania przyjemności z seksu potrzebuję bliskiej relacji.
Fajnie byłoby mieć zaufanego kumpla-kochanka, jednak z moich doświadczeń wynika, że trudno o taką relację. Faceci się szybko nudzą regularnym seksem z jedną dziewczyną, przez co kontaktują się z tobą coraz rzadziej i czujesz się jak zabawka, albo znajdują sobie dziewczynę do stałego związku i relacja się kończy.
No tak to jest. Zaryzykuję stwierdzenie, że ogólnie ludzie szybko się nudzą seksem z jedną osobą, jeśli nie ma w tym większego uczucia i w sumie im się nie dziwię.

Nie każda relacja będzie dla każdego, ale moim zdaniem uważanie swojego życia za "niespełnione" i "godzenie się" z czymś, na co realnie wpływy nie masz świadczy o potrzebie przepracowania tego.

Nie mówię o samej potrzebie bycia w związku, tylko o takim języku, który sugeruje, że życie/człowiek ma mniejszą wartość, bo akurat nikt go z wzajemnością nie pokochał.

Stary 2022-12-22, 20:14   #41
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75
Konto usunięte

Cytat:
No tak to jest. Zaryzykuję stwierdzenie, że ogólnie ludzie szybko się nudzą seksem z jedną osobą, jeśli nie ma w tym większego uczucia i w sumie im się nie dziwię.

Nie każda relacja będzie dla każdego, ale moim zdaniem uważanie swojego życia za "niespełnione" i "godzenie się" z czymś, na co realnie wpływy nie masz świadczy o potrzebie przepracowania tego.

Nie mówię o samej potrzebie bycia w związku, tylko o takim języku, który sugeruje, że życie/człowiek ma mniejszą wartość, bo akurat nikt go z wzajemnością nie pokochał.
Zgadzam się z Twoim przemyśleniami w tym wątku.

Ja bym właściwie chętnie się przekonała jak to jest być singielką...patrząc na poważniejsze związki, to od 15 do 18 roku, potem od 18 do 26 jeden facet, następny od 26 do dziś czyli 7 lat. Praktycznie w ogóle nie byłam sama.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-22, 20:17   #42
Sylia166
Raczkowanie

Ja byłam w fwb ponad 2 lata, ale no właśnie my byliśmy tymi friends Dużo gadaliśmy, spędzaliśmy razem czas, jak wracał z pracy to dzwonił do mnie, ale związku z tego nie było, po prostu fajna znajomość z dodatkiem, będę dobrze wspominać tę znajomość, nadal mamy kontakt, ale typu "co tam u ciebie słychać" Tak po prostu spotkać się z kimś obcym na seks to dla mnie abstrakcja :P
Stary 2022-12-22, 20:22   #43
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89446086]Zgadzam się z Twoim przemyśleniami w tym wątku.

Ja bym właściwie chętnie się przekonała jak to jest być singielką...patrząc na poważniejsze związki, to od 15 do 18 roku, potem od 18 do 26 jeden facet, następny od 26 do dziś czyli 7 lat. Praktycznie w ogóle nie byłam sama.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Brzmi jak abstrakcja, nie rozumiem, jak można z taką łatwością znajdować sobie partnerów. Życie jest niesprawiedliwe.

Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną.
Stary 2022-12-22, 20:25   #44
Konto usunięte

Cytat:
Brzmi jak abstrakcja, nie rozumiem, jak można z taką łatwością znajdować sobie partnerów. Życie jest niesprawiedliwe.

No widzisz, tak to czasem jest, nie miałam nigdy tego typu problemów. Dla Ciebie moja sytuacja jest abstrakcyjna, a mnie się z kolei w głowie nie mieści jak przez x lat nie można trafić na osobę do związku (nie pisze tego złośliwie).

a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-22, 20:44   #45
Sylia166
Raczkowanie

[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89446096]No widzisz, tak to czasem jest, nie miałam nigdy tego typu problemów. Dla Ciebie moja sytuacja jest abstrakcyjna, a mnie się z kolei w głowie nie mieści jak przez x lat nie można trafić na osobę do związku (nie pisze tego złośliwie).

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Dla kogoś niekochliwego jak ja to ciężko było, mi się bardzo mało facetów podoba, uważam, że jest mało fajnych, przystojnych, szczególnie wolnych. Ja po 5 latach bycia samej trafiłam na spoko faceta, ale wiem, że ślubu i dzieci i tak z tego nie będzie, ale miło mieć kogoś na poważniej chociaż na jakiś czas
Stary 2022-12-22, 21:00   #46
Limonka2738
Zakorzenienie

[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89446096]No widzisz, tak to czasem jest, nie miałam nigdy tego typu problemów. Dla Ciebie moja sytuacja jest abstrakcyjna, a mnie się z kolei w głowie nie mieści jak przez x lat nie można trafić na osobę do związku (nie pisze tego złośliwie).
[/QUOTE]

Po pierwsze znaleźć kogoś, kto mi się spodoba to już bardzo dużo.

A jeszcze ta osoba musi chcieć mnie, co dodatkowo pogarsza moją sytuację.

Stary 2022-12-22, 21:12   #47
ewiewiewi
Przyczajenie

Jak pogodzić się z tym że można już nikogo nie spotkać?

Pomylka
ewiewiewi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-23, 06:19   #48
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

A mnie się nawet nie tak mało facetów podoba, ale potem się okazuje, że chcą się tylko bawić, może i chcą związku, ale ze mną tylko seks, albo znajdują sobie inną w międzyczasie. Mam ogólnie wrażenie, że większość facetów interesuje tylko seks. Nie wiem, gdzie niby tyle chętnych na związek fajnych facetów, nie tam gdzie ja.
Też myślałam, że przecież znalezienie kogoś nie może być nie wiem jak trudne, ale życie to zweryfikowało.

Stary 2022-12-23, 08:32   #49
Suzannah__
Przyczajenie

Cytat:
A mnie się nawet nie tak mało facetów podoba, ale potem się okazuje, że chcą się tylko bawić, może i chcą związku, ale ze mną tylko seks, albo znajdują sobie inną w międzyczasie. Mam ogólnie wrażenie, że większość facetów interesuje tylko seks. Nie wiem, gdzie niby tyle chętnych na związek fajnych facetów, nie tam gdzie ja.
Też myślałam, że przecież znalezienie kogoś nie może być nie wiem jak trudne, ale życie to zweryfikowało.
Dokładnie, zgadzam się. Mam niestety ten sam problem i te same doświadczenia.

Jeśli chodzi o potrzebę bliskości - po prostu mam potrzebę bycia kochaną i kochać w tym romantycznym sensie. Znajomych, rodzinę mam, otrzymuję od nich wsparcie itp. ale wciąż brakuje mi bliskiej osoby, z którą mogłabym dzielić życie i budować coś wspólnie.
Tak jak pisałam relacje fwb nie dla mnie - za szybko się zakochuję, a nie lubię uprawiać przygodnego seksu, bo czuje się po nim jeszcze gorzej niż przed.
Suzannah__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-12-23, 08:47   #50
Konto usunięte

Cytat:

Widocznie nikt się jeszcze w Tobie nie zakochał. Jak faceta weźmie, to stanie na rzęsach żeby stworzyć związek.

Stary 2022-12-23, 09:42   #51
Krystal_26
Zadomowienie

Ale bzdura. Niektórzy po prostu nie chcą się wiązać albo nie mają na to czasu. Nie wpędzaj autorki w kompleksy, to nie jej wina, niektórzy ludzie po prostu nie chcą być w związkach, szczególnie, że coraz łatwiej o niezobowiązujący seks z apek. Autorka musi trafić na kogoś, kto ma podobne priorytety.
Krystal_26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-23, 09:53   #52
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Krystal_26 Pokaż wiadomość
Ale bzdura. Niektórzy po prostu nie chcą się wiązać albo nie mają na to czasu. Nie wpędzaj autorki w kompleksy, to nie jej wina, niektórzy ludzie po prostu nie chcą być w związkach, szczególnie, że coraz łatwiej o niezobowiązujący seks z apek. Autorka musi trafić na kogoś, kto ma podobne priorytety.
Jaka bzdura? Jak ktoś się zakocha, to dąży do związku. Jakie kompleksy, dziewczyno? To, że do tej pory nikogo takiego nie spotkała, nie znaczy, że nie spotka nigdy.
Chcesz powiedzieć, że zakochany po uszy facet oleje sprawę, bo darmowy seks z apek? Proszę Cię.

Stary 2022-12-23, 09:54   #53
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89446356]Widocznie nikt się jeszcze w Tobie nie zakochał. Jak faceta weźmie, to stanie na rzęsach żeby stworzyć związek.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]No widocznie nie, to oczywiste wręcz. W tobie czy w innych się zakochują, we mnie nie. Taki lajf widocznie. Pozostaje tylko zazdrościć.

Edytowane przez ColourTheSmallOne
Czas edycji: 2022-12-23 o 09:57
Stary 2022-12-23, 10:09   #54
Konto usunięte

Cytat:
No widocznie nie, to oczywiste wręcz. W tobie czy w innych się zakochują, we mnie nie. Taki lajf widocznie. Pozostaje tylko zazdrościć.

A ile Ty masz lat?

To, że nikt się jeszcze w Tobie nie zakochał, nie znaczy, że tak będzie już zawsze. Większość ludzi jednak się w pary dobiera więc jest bardzo duża szansa, że w końcu spotkasz miłość. Musisz się jednak nauczyć czerpać radość z życia i bez niej.

Stary 2022-12-23, 10:16   #55
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89446464]A ile Ty masz lat?

To, że nikt się jeszcze w Tobie nie zakochał, nie znaczy, że tak będzie już zawsze. Większość ludzi jednak się w pary dobiera więc jest bardzo duża szansa, że w końcu spotkasz miłość. Musisz się jednak nauczyć czerpać radość z życia i bez niej.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Za kilka miesięcy 29.
Byłam w jednym związku, więc ktoś tam się zakochał, ale to wyjątek jak widać. W dodatku ja niestety nie byłam w nim zakochana, chciałam po prostu wreszcie zobaczyć, jak to jest być w związku.

Stary 2022-12-23, 10:27   #56
Konto usunięte

Cytat:
Za kilka miesięcy 29.
Byłam w jednym związku, więc ktoś tam się zakochał, ale to wyjątek jak widać. W dodatku ja niestety nie byłam w nim zakochana, chciałam po prostu wreszcie zobaczyć, jak to jest być w związku.

No to też trzeba mieć szczęście po prostu trafić na te osobę. Młoda jesteś, mam kilka koleżanek singielek 30+, kilka takich, które dobrze po 30 spotkały miłość - za kilka miesięcy moja koleżanka 37 lat bierze ślub, faceta spotkała na tinderze 2 lata temu. Moja przyjaciółka swojego też na tinderze poznała. Nie demonizowalabym tej aplikacji.

Stary 2022-12-23, 10:39   #57
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Za kilka miesięcy 29.

nie martw sie, po 30stkce jest masa ludzi ktorzy szukaja dojrzalego zwiazku.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-23, 12:32   #58
Sylia166
Raczkowanie

A ja za to słyszę, że po 30sce jest jeszcze trudniej, dużo ludzi jest już w związkach/małżeństwie, ma dzieci w tym wieku itd. Trzeba mieć jeszcze większe szczęście, oczywiście zawsze można znaleźć dzieciatego rozwodnika, ale nie każda chce kogoś z takim bagażem.
Stary 2022-12-23, 15:17   #59
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylia166 Pokaż wiadomość
A ja za to słyszę, że po 30sce jest jeszcze trudniej, dużo ludzi jest już w związkach/małżeństwie, ma dzieci w tym wieku itd. Trzeba mieć jeszcze większe szczęście, oczywiście zawsze można znaleźć dzieciatego rozwodnika, ale nie każda chce kogoś z takim bagażem.
w wiekszych miastach jest masa singli, nigdy nie mialam problemu w krk.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-23, 15:45   #60
Laief
Rozeznanie

Ja również nie mam problemu, ale preferuje młodsze od siebie partnerki, wiec to na pewno sporo zmienia. Miasto dosyć małe, dlatego zdarza się poznać kogoś na odległość i później dojeżdżać. Natomiast nie uważam tego za problem. Świat jest pełen ciekawych ludzi, jednak bez próbowania ciężko takich poznać.
Laief jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości