❄❆❄Coraz bliżej Święta!❄❆❄Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. XII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-12-23, 10:13   #2281
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Dot.: ❄❆❄Coraz bliżej Święta!❄❆❄Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. XII

U mnie to jednak będą po prostu zwykłe dni - może się pobyczę z serialem, nadrobię naukę i przede wszystkim odpocznę od grudniowego zapierdzielu, kiedy wszystko waliło się na łeb. Do dziś budzę się z lękiem o to, co znajdę na telefonie/mailu. Do tego cały czas ząb nie daje spokoju.
Mam pantomograf zrobiony już po leczeniu, więc jeśli zostało złamane narzędzie, to będzie to widać, ale i tak moja doktorka ma wolne do 1.01.

Dziś ostatnie sprawy - apteka, zapas świeżych bułeczek do zamrożenia, poczta. Może nie będzie kolejki.

Liczę na to, że przyszłoroczne święta będą spokojniejsze i mniej otoczone stresem.

EDIT:
Zainteresowanie na dzisiaj - uczę się o schizofrenii

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Edytowane przez Pani_Robot
Czas edycji: 2022-12-23 o 12:31
Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-23, 14:34   #2282
Snowdrop_
Animal Liberation

Cytat:
Napisane przez dembi Pokaż wiadomość
Dokładnie tak kochana

Współczuję ludziom, ktorzy nie chca sie spotkac z rodzina w ten swiateczny czas oczywiscie, rozumiem, i tez bym wolala spedzic sama z mezem niz sie denerwowac i plakac po Wigilii. Jednakze im czlowiek starszy , tym bardziej zastanawia sie o co te spiny, kłotnie i złosliwosci... zycie jest takie kruche, tak szybko mija ...
Na szczescie u mnie jest miło i serdecznie i bede własnie tworzyc wspomnienia i celebrowac, ze ponownie spotykamy sie wszyscy zdrowi i radosni.

A wam życzę spokoju i wytchnienia i spedzenia swiat w taki sposob w jaki sobie tylko zazyczycie

Ja dzisiaj to własciwie tylko odswieze mieszkanie, zmienie posciel i tyle

Wczoraj odswiezyłam dywaniki i fotele wiec to juz mam z głowy

A i obejrzałam se wczoraj Kevina 2 czesci

Dzisiaj mam w planach obejrzec moj ukochany film : Witaj Swiety Mikołaju
Mnie cieszą takie większe spotkania z rodziną czy dawno niewidzianymi ludźmi (o przyjaciółce nie wspominam, bo to dla mnie najmilej widziany gość), szczególnie że od przyszłego roku będę już mieszkać na swoim, jeżeli wszystko urządzimy bez opóźnień i siłą rzeczy relacje z rodziną jeszcze osłabną. Pogoda jest taka, że człowiek tylko by spał, jednak na Święta wykrzesam z siebie najwięcej energii, odpoczywać będę po (Sylwestra nigdy nie obchodziłam, jakoś nie czuję tego święta ani klimatu).

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Snowdrop_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-23, 15:48   #2283
magda_lena111
Rozeznanie

Prezenty w 90% zapakowane.
Dziś ostatnie zakupy spożywcze zrobiłam. Z córka zrobiliśmy stroiki przed domem. Coś z tego wyszło.
Pomagam dziś w przygotowaniach do Wigilii. Ogarnęłam ciasto na paszteciki i rybę po grecku.
Jutro bułeczki dla dzieciaków i sałatka z buraczkow.
Powoli zwalniam tempo. Dziś nie pracuje, więc chce złapać trochę oddechu.
Nie sprzątam jak wariat. Odszykowalam trochę salon, no i ogarnę kuchnie , bo w niej ciągle jak po wybuchu
Chciałabym sobie jakiś film obejrzeć wieczorem... Ale córka właśnie poszła na drzemkę, więc istnieje szansa, że pójdzie spać o 23 coooz

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
magda_lena111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-23, 16:00   #2284
Nimfa20Melman
Rozeznanie

Hej wszystkim

Kurczę, nie mogę uwierzyć, że jutro już Wigilia Jeszcze nigdy mi tak szybko ten czas nie zleciał

Cieszę się, bo na Sylwestra przyjedzie mój partner i będziemy ten czas razem

Zaczynam już myśleć o wysiewie astrów i innych kwiatów na wiosenne rabaty. A co?

Śniegu zero, jeszcze wczoraj było fajnie, a dzisiaj zielono. Mało tego: ubrałam się 'normalnie' jak na grudzień, bo szłam z psem do parku. Zaniosłam mamie po drodze parę rzeczy i musiałam od niej pożyczyć cieńszą kurtkę i buty, bo tak ciepło, że dziękuję

Sarenki podchodzą pod siatkę
Nimfa20Melman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-23, 16:11   #2285
5f083cc4357a178743136285878af065567fa4f9_687ec672557c2
Konto usunięte

Ja dzisiaj upieklam sernik ,odswiezylam mieszkanie ,zaraz bedziemy ogladac film ale najpierw sobie jakies jedzenie zamowimy
Wesolych Swiat dziewczyny
Niech kazdy spedzi ten czas tak jak lubi ,badzcie zdrowe i szczesliwe
5f083cc4357a178743136285878af065567fa4f9_687ec672557c2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-23, 16:13   #2286
Snowdrop_
Animal Liberation

A propos kwiatków to Wam powiem, że dwa lata temu kupiliśmy z chłopakiem fiołki alpejskie w Lidlu, dla mojej siostry - i skubane od tamtej pory ani dnia nie były bez kwiatów, kwitną non stop. Nienawożone niczym, tylko podlewane, na słonecznym parapecie. Drugie kwiaty u najmłodszej w pokoju (zajmuję się nimi, bo ona cały czas daleko na wyjeździe) czyli szafirki w doniczce, też co rusz w zimie wypuszczają nowe kwiaty.
Jest taka ni to jesień, ni to zima, a jak wyjrzy słońce, to przedwiośnie, jakieś pozostałości kwitnących kwiatów nawet bujają się w ogrodzie. Ja pachne przebiśniegiem na tegoroczne Święta (Jo Malone White Moss & Snowdrop), na Fragrze ktoś skrytykował, ale dla mnie to czysty zapach marca, pierwszych liści i małych kwiatów, bardzo ładny i bardzo naturalny.

Stary 2022-12-23, 16:15   #2287
Snowdrop_
Animal Liberation

[1=5f083cc4357a17874313628 5878af065567fa4f9_687ec67 2557c2;89446644]Ja dzisiaj upieklam sernik ,odswiezylam mieszkanie ,zaraz bedziemy ogladac film ale najpierw sobie jakies jedzenie zamowimy
Wesolych Swiat dziewczyny
Niech kazdy spedzi ten czas tak jak lubi ,badzcie zdrowe i szczesliwe [/QUOTE]Wesołych Świat Kochana i wszystkim tutaj, dokładnie tak - niech każdy spędzi tak Święta jak najbardziej chciałby je spędzić

Stary 2022-12-23, 16:16   #2288
5f083cc4357a178743136285878af065567fa4f9_687ec672557c2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Snowdrop_ Pokaż wiadomość
A propos kwiatków to Wam powiem, że dwa lata temu kupiliśmy z chłopakiem fiołki alpejskie w Lidlu, dla mojej siostry - i skubane od tamtej pory ani dnia nie były bez kwiatów, kwitną non stop. Nienawożone niczym, tylko podlewane, na słonecznym parapecie. Drugie kwiaty u najmłodszej w pokoju (zajmuję się nimi, bo ona cały czas daleko na wyjeździe) czyli szafirki w doniczce, też co rusz w zimie wypuszczają nowe kwiaty.
Jest taka ni to jesień, ni to zima, a jak wyjrzy słońce, to przedwiośnie, jakieś pozostałości kwitnących kwiatów nawet bujają się w ogrodzie. Ja pachne przebiśniegiem na tegoroczne Święta (Jo Malone White Moss & Snowdrop), na Fragrze ktoś skrytykował, ale dla mnie to czysty zapach marca, pierwszych liści i małych kwiatów, bardzo ładny i bardzo naturalny.

Spadlas mi z nieba dziewczyno,wlasnie zastanawialam sie nowymi perfumami i chyba wiem co sobie zamowie w najblizszym czasie
5f083cc4357a178743136285878af065567fa4f9_687ec672557c2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-23, 16:25   #2289
Nimfa20Melman
Rozeznanie

Cytat:

Mnie te fiołki się nie trzymały jakoś. Ostatnio też widziałam, ale może się skuszę jednak

Kupiłam za to różyczki, a wiosną idą do ogródka
Stary 2022-12-23, 17:05   #2290
Ondiine
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dembi Pokaż wiadomość
Dokładnie tak kochana

Współczuję ludziom, ktorzy nie chca sie spotkac z rodzina w ten swiateczny czas oczywiscie, rozumiem, i tez bym wolala spedzic sama z mezem niz sie denerwowac i plakac po Wigilii. Jednakze im czlowiek starszy , tym bardziej zastanawia sie o co te spiny, kłotnie i złosliwosci... zycie jest takie kruche, tak szybko mija ...
Na szczescie u mnie jest miło i serdecznie i bede własnie tworzyc wspomnienia i celebrowac, ze ponownie spotykamy sie wszyscy zdrowi i radosni.

A wam życzę spokoju i wytchnienia i spedzenia swiat w taki sposob w jaki sobie tylko zazyczycie

Ja dzisiaj to własciwie tylko odswieze mieszkanie, zmienie posciel i tyle

Wczoraj odswiezyłam dywaniki i fotele wiec to juz mam z głowy

A i obejrzałam se wczoraj Kevina 2 czesci

Dzisiaj mam w planach obejrzec moj ukochany film : Witaj Swiety Mikołaju

Dembi, ja też współczuję, bo wydaje mi się, że jak ktoś aż tak nie chce spędzić świąt z rodziną to znaczy, że coś te relacje kuleją, a to nigdy chyba nie jest miłe. Mi teraz ciężko zebrać rodzinę na święta, ludzie się zrobili też trochę dziwni, może to choroba 21 wieku… kiedyś na święta się przyjeżdżało z drugiego końca świata, dziś ciężko przyjechać 300 km, więc naprawdę doceniam to, że wiem co to znaczy mieć rodzinne święta pełne radości, bo mam co wspominać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2022-12-23, 20:22   #2291
Misia452
Zakorzenienie

Ja dziś w pracy, właśnie wróciłam. Dziś już nic nie robię. Jutro tylko sałatkę (mama się obudziła,że jednak mogę coś przywieźć)
Posprzątam i tyle.

Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-23, 20:26   #2292
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ondiine Pokaż wiadomość
Dembi, ja też współczuję, bo wydaje mi się, że jak ktoś aż tak nie chce spędzić świąt z rodziną to znaczy, że coś te relacje kuleją, a to nigdy chyba nie jest miłe. Mi teraz ciężko zebrać rodzinę na święta, ludzie się zrobili też trochę dziwni, może to choroba 21 wieku… kiedyś na święta się przyjeżdżało z drugiego końca świata, dziś ciężko przyjechać 300 km, więc naprawdę doceniam to, że wiem co to znaczy mieć rodzinne święta pełne radości, bo mam co wspominać.

Jeśli ktoś pracuje, jest przemęczony to wcale mnie to nie dziwi. Jednak spotkania przy stole, rozmowy często wcale nie są równoznaczne z odpoczynkiem.
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-23, 21:05   #2293
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Ten rok był mocno taki sobie i święta to tego ukoronowanie. Zepsuła się moja ukochana ledowa choinka. TŻ twierdzi, że naprawi. Zobaczymy. Nastrój mi już całkiem siadł przez to. Główny prezent dla TŻ nie dotarł. Dostanie po świętach. Sprzątanie przełoźone na jutro, bo dzisiaj nie miałam już siły. Nawet nie mam za bardzo weny na pakowanie prezentów (zmarnowałam pół rolki papieru próbując coś wymodzić i po prostu coś mi cały czas nie wychodziło). Chyba pierwszy raz TŻ dostanie po prostu torbę wypełnioną niezapakowanymi rzeczami.

Dobre strony również są i pewnie do jutra humor mi wróci, ale chwilowo jestem jak Grinch, świąt nie będzie.
Stary 2022-12-23, 21:54   #2294
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Ten rok był mocno taki sobie i święta to tego ukoronowanie. Zepsuła się moja ukochana ledowa choinka. TŻ twierdzi, że naprawi. Zobaczymy. Nastrój mi już całkiem siadł przez to. Główny prezent dla TŻ nie dotarł. Dostanie po świętach. Sprzątanie przełoźone na jutro, bo dzisiaj nie miałam już siły. Nawet nie mam za bardzo weny na pakowanie prezentów (zmarnowałam pół rolki papieru próbując coś wymodzić i po prostu coś mi cały czas nie wychodziło). Chyba pierwszy raz TŻ dostanie po prostu torbę wypełnioną niezapakowanymi rzeczami.

Dobre strony również są i pewnie do jutra humor mi wróci, ale chwilowo jestem jak Grinch, świąt nie będzie.
Dzizas, jakbym czytała o sobie z dziś. Wszystko nie po mojej myśli, choinka 2 razy zaliczyła glebę i jest paskudna według mnie przez to, mielismy z mężem kupić sobie drogi wspólny prezent, ale przez pewne zawirowania nie mogliśmy iść dziś do sklepu po te rzeczy czyli jutro bez prezentów, a na resztę rodziny się wypłukałam na maksa - będę zwyczajnie zła jutro, ze nie mam czego odpakowywać i czym się ekscytować. Pod koniec dnia stwierdziłam, że mam to gdzieś i qypisuje się z tej imprezy. Ostatecznie się przemoglam i próbuje namoczyć zamrożonego karpia w mleku i nastawiałam kompot i pierś z indyka do pieczenia. Serio gdyby nie dziecko i bliscy olalabym to, jestem zła i nie mam nastroju.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-23, 21:57   #2295
Ondiine
Wtajemniczenie

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89446813]Jeśli ktoś pracuje, jest przemęczony to wcale mnie to nie dziwi. Jednak spotkania przy stole, rozmowy często wcale nie są równoznaczne z odpoczynkiem.[/QUOTE]

Wszyscy pracujemy
No, prawie
Stary 2022-12-23, 23:11   #2296
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

A ja ogarnęłam dom, małżonek umył podłogi, mama zrobiła kapustę, moczke i barszcz Jutro tylko wrzucimy ryby do piekarnika, ugotuję uszka i pierogi i gotowe. Nie robię sałatek bo tego później nikt nie je (zrobię dopiero w drugie święto jedną gdy już nie możemy patrzeć na ryby pod różnymi postaciami ). Prezenty czekają w torebkach. Obrus wyprasowany. Świąteczne porządki uznaję za zakończone! Spokojnych dziewczyny, takich jakich pragniecie

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Lasagna_ze_szpinakiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-24, 00:11   #2297
Miroku
Super Adorable Gal🌸 ⋆

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość
EDIT:
Zainteresowanie na dzisiaj - uczę się o schizofrenii

Uwielbiam psychiatrię, to mega fascynujący dział medycyny

Cytat:
Napisane przez Nimfa20Melman Pokaż wiadomość
Kurczę, nie mogę uwierzyć, że jutro już Wigilia Jeszcze nigdy mi tak szybko ten czas nie zleciał

Sarenki podchodzą pod siatkę

A weź, dopiero świętowaliśmy imprezę niespodziankę z okazji30tych urodzin siostry(urodziła się dwa dni przed wigilią ), a tu już zleciał rok
Ten rok dla mnie był szalony, fascynujący i ostatecznie na plus(dużo zmian i to w sobie!) chociaż pierwszej połowy to wolę nie pamiętać...

A u mnie w zeszłym tygodniu cztery sarny normalnie na podwórko wchodziły, nie bały się ciągnika, nic. Jedzenia szukały

Dzisiaj zrobiłam trzy ciasta w 4 godziny i to jeszcze po mega męczącej zmianie w pracy, jestem naprawdę z siebie dumna

-miodownik przekładany bitą śmietaną z wierzchem orzechowo-kajmakowym. Podziwiam ludzi którzy robią miodowniki przekładane wieloma warstwami, przecież to ciasto miodowe cholernie się lepi do rąk i jego wykładanie na blachę to masakra jakaś
-ciasto przekładane jabłkami oraz kremem orzechowym, oczywiście za pięknie mi szło i wierzchni blat pękł mi w rękach gdy go ostrożnie zakładałam. Jutro mama jakąś polewę zrobi i nikt chyba nie zauważy
-sernik zebra-jedna masa z kajmakiem+kakao, druga z mielonymi migdałami, jestem ciekawa co z tego wyszło, bo eksperymentowałam trochę

Oczywiście miało nie być tylu ciast(bo siostra robiła jeszcze dwa plus wafle), ale wyszło jak wyszło. Co rok to samo

Jeszcze jeden paznokieć mi odleciał(w sensie lakier) i po godzinie 23 szybka akcja-renowacja
Jutro jeszcze odhaczyć zmianę w pracy, uprasować ubrania, ogarnąć pokój, a później tylko delektować się pysznym jedzonkiem i odpoczywać

A propos ubioru na Święta-ja ubieram się ładnie, ale wygodnie, doceniam poczucie, że w danym ubiorze oraz makijażu czuję się sobą, a nie kimś wykreowanym na potrzeby danej chwili. Dlatego idzie ciepły i miękki sweter oraz delikatny makijaż. Plus Little Black Dress z Avonu-pierwszy flakon dostałam na Święta 2013, to był ostatni tak wspaniały czas w moim życiu. I mam mega sentyment do tych perfum, bardzo kojarzą mi się z takim świątecznym ciepłem.

Dziewczyny, ja Wam życzę żeby te Święta przede wszystkim były dla Was zdrowe(bo masakra jest z tymi wirusami teraz), pełne radości oraz spokoju. Odpoczywajcie, cieszcie się chwilami z bliskimi, korzystajcie w pełni z tego magicznego czasu

Edytowane przez Miroku
Czas edycji: 2022-12-24 o 00:12
Miroku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-24, 09:00   #2298
kaledonia
zielony stworek

Wesołych Świąt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png God Jul (2).png (85,1 KB, 58 załadowań)

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-24, 09:17   #2299
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:

Co jak co, ale Twoje opisy zapachów uwielbiam - są takie, że od razu mam chotę powąchać i przenieść się w miejsce z opisu oczywiście kolejne zapisuje a Jo Malone właśnie chciałam coś spróbować

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89446813]Jeśli ktoś pracuje, jest przemęczony to wcale mnie to nie dziwi. Jednak spotkania przy stole, rozmowy często wcale nie są równoznaczne z odpoczynkiem.[/QUOTE]Ehem, my np zrezygnowaliśmy w tym roku z zaproszenia naszych bliskich do nas. Wigilię spędzamy najpierw i tżta rodziców, później u moich, jutro do rodziny tżta idziemy a w drugie święto chcemy sobie poleniuchować i odpocząć i zjeść jedzonko, które zrobiłam. W zeszłym roku w II święto właśnie zapraszaliśmy rodziców moich i tzta do siebie i brakowało mi w tych swietach takiego odpoczynku, wytchnienia i z kubkiem zimowej herbaty albo lampka wina poczytania książki.

kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-24, 09:21   #2300
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lasagna_ze_szpinakiem Pokaż wiadomość
A ja ogarnęłam dom, małżonek umył podłogi, mama zrobiła kapustę, moczke i barszcz Jutro tylko wrzucimy ryby do piekarnika, ugotuję uszka i pierogi i gotowe. Nie robię sałatek bo tego później nikt nie je (zrobię dopiero w drugie święto jedną gdy już nie możemy patrzeć na ryby pod różnymi postaciami ). Prezenty czekają w torebkach. Obrus wyprasowany. Świąteczne porządki uznaję za zakończone! Spokojnych dziewczyny, takich jakich pragniecie
Aż miło czytać, że ktoś jest tak dobrze zmotywowany i zorganizowany. Postaram się zaczerpnąć inspirację. Na razie się zbieram w sobie, aby coś zacząć robić.

TŻ reanimował choinkę. Jedną gałązkę usunął, bo nie chciała działać. Więc coś nam poświeci. W planie solidne odkurzanie, mycie podłóg, generalnie uporządkowanie rzeczy. Jakiegoś dramatu nie mamy. I tak przy wychodzeniu na Wigilię do teściów pewnie znowu "zrobi się" bałagan.

Będzie co ma być. Średnie te święta, ale najważniejsze, że w zdrowiu (w miarę, tfu tfu, żeby nie zapeszyć), z rodziną, w cieple (też tfu tfu...).

Życzę Wam zdrowych, spokojnych i mimo wszystko wesołych Świąt BN.
Stary 2022-12-24, 09:24   #2301
kasiunia788742
Zakorzenienie

No i dziś wigilia - za szybko zleciało i niczym się zbytnio nie nacieszyłam.

Właśnie zjadłam śniadanie, zaraz ostatni miś z kalendarza z lindta a później czas posmakować makowca
W porze obiadowej zjemy barszczyk a później do rodzin na wigilię

Chcieliśmy wziąć kota na wigilię ale skubany pragnie tylko zniszczyć każdą choinkę, która napotka a u rodziców tżta jest bogato zdobiona i mogłaby nie przeżyć tego spotkania (my w sumei też)

Wesołych świąt dziewczęta! Aby były spokojne, pogodne i takie jakie chciałybyście aby były

kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-24, 10:24   #2302
dembi
Zakorzenienie

Cytat:

Amen

Cytat:
Wszyscy pracujemy
No, prawie

Cytat:
Napisane przez Lasagna_ze_szpinakiem Pokaż wiadomość

W koncu jakies pozytywne wibracje

Cytat:
Napisane przez Miroku Pokaż wiadomość
Uwielbiam psychiatrię, to mega fascynujący dział medycyny

A weź, dopiero świętowaliśmy imprezę niespodziankę z okazji30tych urodzin siostry(urodziła się dwa dni przed wigilią ), a tu już zleciał rok
Ten rok dla mnie był szalony, fascynujący i ostatecznie na plus(dużo zmian i to w sobie!) chociaż pierwszej połowy to wolę nie pamiętać...

A u mnie w zeszłym tygodniu cztery sarny normalnie na podwórko wchodziły, nie bały się ciągnika, nic. Jedzenia szukały

Dzisiaj zrobiłam trzy ciasta w 4 godziny i to jeszcze po mega męczącej zmianie w pracy, jestem naprawdę z siebie dumna

-miodownik przekładany bitą śmietaną z wierzchem orzechowo-kajmakowym. Podziwiam ludzi którzy robią miodowniki przekładane wieloma warstwami, przecież to ciasto miodowe cholernie się lepi do rąk i jego wykładanie na blachę to masakra jakaś
-ciasto przekładane jabłkami oraz kremem orzechowym, oczywiście za pięknie mi szło i wierzchni blat pękł mi w rękach gdy go ostrożnie zakładałam. Jutro mama jakąś polewę zrobi i nikt chyba nie zauważy
-sernik zebra-jedna masa z kajmakiem+kakao, druga z mielonymi migdałami, jestem ciekawa co z tego wyszło, bo eksperymentowałam trochę

Oczywiście miało nie być tylu ciast(bo siostra robiła jeszcze dwa plus wafle), ale wyszło jak wyszło. Co rok to samo

Jeszcze jeden paznokieć mi odleciał(w sensie lakier) i po godzinie 23 szybka akcja-renowacja
Jutro jeszcze odhaczyć zmianę w pracy, uprasować ubrania, ogarnąć pokój, a później tylko delektować się pysznym jedzonkiem i odpoczywać

A propos ubioru na Święta-ja ubieram się ładnie, ale wygodnie, doceniam poczucie, że w danym ubiorze oraz makijażu czuję się sobą, a nie kimś wykreowanym na potrzeby danej chwili. Dlatego idzie ciepły i miękki sweter oraz delikatny makijaż. Plus Little Black Dress z Avonu-pierwszy flakon dostałam na Święta 2013, to był ostatni tak wspaniały czas w moim życiu. I mam mega sentyment do tych perfum, bardzo kojarzą mi się z takim świątecznym ciepłem.

Dziewczyny, ja Wam życzę żeby te Święta przede wszystkim były dla Was zdrowe(bo masakra jest z tymi wirusami teraz), pełne radości oraz spokoju. Odpoczywajcie, cieszcie się chwilami z bliskimi, korzystajcie w pełni z tego magicznego czasu
Eee, szacun z tymi ciastami

Ja tez ubieram sie ładnie ale wygodnie zazwyczaj jest to sukienka bo jak sie najem to mnie nic nie cisnie

U mnie w planach dzisiaj : odkurzyc, przemyc podlogi, ustawic stoł i nakryc , pojsc z psem na szybki spacer i tyle

Maz bedzie ogarniał w kuchni : ziemniaczki pieczone z masełkiem czosnkowym , barszczyk, rybka

My dzisiaj zaczynamy o 16.00 bo maz niestety do pracy na 19.00 wiec, zeby sie chociaz trochał nacieszył rodzina

Najlepszego kochane jeszcze raz
Stary 2022-12-24, 11:02   #2303
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Aż miło czytać, że ktoś jest tak dobrze zmotywowany i zorganizowany. Postaram się zaczerpnąć inspirację. Na razie się zbieram w sobie, aby coś zacząć robić.

TŻ reanimował choinkę. Jedną gałązkę usunął, bo nie chciała działać. Więc coś nam poświeci. W planie solidne odkurzanie, mycie podłóg, generalnie uporządkowanie rzeczy. Jakiegoś dramatu nie mamy. I tak przy wychodzeniu na Wigilię do teściów pewnie znowu "zrobi się" bałagan.

Będzie co ma być. Średnie te święta, ale najważniejsze, że w zdrowiu (w miarę, tfu tfu, żeby nie zapeszyć), z rodziną, w cieple (też tfu tfu...).

Życzę Wam zdrowych, spokojnych i mimo wszystko wesołych Świąt BN.
No ja sobie zawsze robię takie punkty do zrobienia, wystarczy kilka i staram się je odhaczyc - to mi daje spokój psychiczny, że coś zrobiłam życzę dużo odpoczynku i samych pyszności na stole

Lasagna_ze_szpinakiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-24, 11:28   #2304
squirrelqa
Zakorzenienie

W końcu ten czas - ostatnie okienko w kalendarzyku otwarte
Mimo braku śniegu i tak będzie magicznie i pięknie, wierzę w to dla siebie i dla każdej z Was
Powodzenia i braku stresu oraz łatwości w odpuszczeniu Wrzucmy na luz i cieszmy się tym czasem.Screenshot_2022-12-24-11-26-09-335_com.miui.gallery.jpg

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-24, 11:56   #2305
magda_lena111
Rozeznanie

Sałatka buraczkowa zrobiona. Ciasto na bułeczki wyrasta.
Dostałam okres i tym samym opadły mi siły na cokolwiek. Dom nie posprzątany- odpuszczam. Skończę bułeczki i już tylko czekam na szykowanie się na Wigilię

Dziewczyny, życzę Wam dużo spokoju i radości. Niech te święta będą dla Was wytchnieniem jakolwiek je spędzacie.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
magda_lena111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-24, 12:37   #2306
Misia452
Zakorzenienie

Witam w Wigilię
U mnie już prawie wszystko gotowe. Tz kończy sprzątać,a ja się będę zaraz szykować i pojedziemy do mnie na Wigilię.
Rano zrobiłam sałatkę, wyszło tyle,że dałam jeszcze miseczkę teściowej, za to dostałam ciasto pewnie wezmę też później do pracy.
Ostatnie prezenty dziś pakowaliśmy,bo jednak kupiliśmy też coś babci tzta-herbatę,a do mnie dokupiliśmy każdemu coś z alkoholu. Wszystko czeka.
Tz zaniosł już prezenty do teściowej, położył pod choinka.
Już niedługo kolacja

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Resztę prezentów zaraz zaniesie do auta.

Stary 2022-12-24, 13:09   #2307
Snowdrop_
Animal Liberation

Kasiunia dziękuję, między innymi po to opisuję
Jeszcze raz wszystkiego dobrego kochane i wszelkich pyszności wszystkim i ciepła dzisiaj, my zaczynamy szykować się z chłopakiem do wyjazdu do rodziców, zrobiliśmy paszteciki z kapustą i grzybami a mama resztę kolacji (ale nie ma na głowie dużo gotowania, bo większość zamawiamy).
Pan z pracy ojca przygotował nam dodatkowo do ciast coś od siebie, więc ja w podziękowaniu dla jego żony w pośpiechu rano pojechałam po upominek do centrum handlowego, na szczęście od rana otwarte i przekazałam tacie.
Najbardziej chcę zjeść już barszcz czerwony, my robimy z kawałkami buraków i wiórkami buraczanymi, barszcz i paszteciki a później mogę w spokoju obserwować co się dzieje w Święta i iść ogrzana jedzeniem wieczorem na oczekiwanie w kościele.

Stary 2022-12-25, 12:11   #2308
Misia452
Zakorzenienie

Jak tam dziewczyny po Wigiliach? Mikołaj był bogaty?
U nas minęło bardzo szybko.
Dziś już na spokojnie, ja odsypiałam po pracy i wybieramy się do teściowej na obiad,a potem do siostry tzta. Mam jeszcze plan podjechać na cmentarz.

Stary 2022-12-25, 17:12   #2309
Nimfa20Melman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
Jak tam dziewczyny po Wigiliach? Mikołaj był bogaty?
U nas minęło bardzo szybko.
Dziś już na spokojnie, ja odsypiałam po pracy i wybieramy się do teściowej na obiad,a potem do siostry tzta. Mam jeszcze plan podjechać na cmentarz.

Wczoraj też byłam z rodzicami na cmentarzach, zajechaliśmy do babci, bo mi jedna została. Chwilę posiedzieliśmy.

W domu powierzchownie jeszcze zgarnęłam parę rzeczy, umyłam podłogę przed wyjściem do rodziców, bo pies by zadeptał, a sucz wygoniłam na dwór
Brat przyjechał na 16. Złożyliśmy życzenia, daliśmy prezenty i zjedliśmy.
Poszłam z psem tradycyjnie zobaczyć światełka, ale zaczął padać deszcz, więc szybko wróciłam. Później mama z bratem przyszli do mnie. Oglądaliśmy na zmianę Pada Shrek, Kevina i Misję Kleopatrę- bo wszystko puścili o 20

Dostałam od brata zestaw do malowania, który chciałam: sztaluga stołowa z rysownicą, różne farby, paletę malarską i pędzle. Ale muszę płótno dokupić
Stary 2022-12-25, 18:38   #2310
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Ja mam pospolite ruszenie i sprzątam, odgracam w zasadzie - w pawlaczach. Wyniosłam tyle, że przebieram nóżkami, kiedy zobaczę tę przestrzeń. Spakowałam świąteczne dekoracje i jestem gotowa na nowy rok Znudziły mnie okropnie od listopada.

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości