|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciągu dnia za to jemy co chcemy, ja z TŻ jadłam dzisiaj na śniadanie bułkę ze schabem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1264 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jako osoba, która w CV ma kilka "robiących wrażenie" firm powiem Ci, że za prestiżem często nie idzie pensja i możliwości rozwoju. Skoro firma jest "prestiżowa" to kandydaci do niej walą, mimo że czasami pensja jest słaba. Praktyki HR bywają w tych wielkich firmach nawet bardziej idiotyczne niż w tych mniej prestiżowych. Akurat marki luksusowe oferowały mi tak mało kasy, że na żadną się nie zdecydowałam - i podobno to raczej reguła niż wyjątek. Firmy consultingowe to albo Big4 i pokrewne, czyli lecące po taniości, zatrudniające prawie każdego maszyny, albo McKinsey i pokrewne, gdzie musisz mieć specyficzny sposób bycia (czyli zazwyczaj pochodzić z bogatej rodziny), żeby się dostać i gdzie spędzasz po kilkanaście h dziennie. Ministerstwa, instytucje międzynarodowe i spółki skarbu państwa to szczyt kumoterstwa. Po doświadczeniach u gigantów nie miałabym problemu przyjęcia stanowiska w małej, ale stabilnej firmie i takie mam też plany możliwie wkrótce. Łatwiej powiedzieć, co budzi zastrzeżenia. Wszystko na pograniczu prawa, crypto i osobom z doświadczeniem tylko z NGOsów pewnie będzie trudno przeskoczyć do for-profitu, bo kultura jest jednak zupełnie inna. Edytowane przez 08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5 Czas edycji: 2022-12-24 o 19:29 |
|
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89447303]Szczerze? Nie ma takiej firmy. W Polsce mnóstwo jest biur prestiżowych firm, w których robi się outsourcing - wybitnie nudne, nierozwijające zajęcia.
A jako osoba, która w CV ma kilka "robiących wrażenie" firm powiem Ci, że za prestiżem często nie idzie pensja i możliwości rozwoju. Skoro firma jest "prestiżowa" to kandydaci do niej walą, mimo że czasami pensja jest słaba. Praktyki HR bywają w tych wielkich firmach nawet bardziej idiotyczne niż w tych mniej prestiżowych. Akurat marki luksusowe oferowały mi tak mało kasy, że na żadną się nie zdecydowałam - i podobno to raczej reguła niż wyjątek. Firmy consultingowe to albo Big4 i pokrewne, czyli lecące po taniości, zatrudniające prawie każdego maszyny, albo McKinsey i pokrewne, gdzie musisz mieć specyficzny sposób bycia (czyli zazwyczaj pochodzić z bogatej rodziny), żeby się dostać i gdzie spędzasz po kilkanaście h dziennie. Ministerstwa, instytucje międzynarodowe i spółki skarbu państwa to szczyt kumoterstwa. Po doświadczeniach u gigantów nie miałabym problemu przyjęcia stanowiska w małej, ale stabilnej firmie i takie mam też plany możliwie wkrótce. Łatwiej powiedzieć, co budzi zastrzeżenia. Wszystko na pograniczu prawa, crypto i osobom z doświadczeniem tylko z NGOsów pewnie będzie trudno przeskoczyć do for-profitu, bo kultura jest jednak zupełnie inna.[/QUOTE]Dzięki za odpowiedź. Ciekawe spojrzenie na temat z różnych perspektyw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Masz rację! Nie wiedziałam, że nie wszystkie książki są na kindle. Nigdy na taką jeszcze nie trafilam. Trochę bez sensu, jak już jest dostęp do Legimi z Kindle, to ciekawe, czemu ograniczają ![]() Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ryb nie jem, więc grzecznie przeczekuję po prostu i napycham się pierogami i pasztecikami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Na którym etapie makijażu przyklejacie sztuczne rzęsy? Na filmikach w necie widzę że zazwyczaj to jeden z ostatnich kroków, ale sama tak dzisiaj próbowałam i zamiast przykleić rzęsy do powieki udało mi się tylko wybrudzić klej cieniem do powiek 🤨
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1269 | |
|
Miuoshowa
|
Cytat:
Tak, na samym końcu (po cieniu, kredce, tuszu), ale ja kleję od spodu
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie mogę znaleźć dobrej jakości sukienki dzianinowe maxi /oversize?
Podoba mi się ta z linka poniżej, ale sklep ma tragiczne opinie... https://www.roziennie.pl/collections...koltem-w-szpic A marzy mi się taka stykówka, że nie wiadomo, czy to koc, czy ubranie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzeniona
|
W temacie potraw wigilijnych - dlaczego brak mięsa innego niż rybne traktowane jest jako "post"? Można w piątek zjeść tatara z łososia i to będzie post, a najtańsza mortadela niezachowanie postu. Nie ogarniam tego.
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() *rybną lubię tylko z knajpy "bar przystań" w Sopocie - no jest świetna, dla niej mogę jechać do Sopotu dobrze przyprawiona, nie zabielana, filety różnych ryb reszta rybnych mnie już zapachem odpychaWysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1273 | |
|
Dzik
|
Cytat:
A kopalysmy w temacie, bo jako wegetarianka musiałam dziś tysięczny raz tłumaczyć czemu ryba to tez mięso.
|
|
|
|
|
#1274 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego babcia przynosiła zawsze mega kwaśną kapustę z grochem której nikt poza nią nie chciał jeść i tylko próbował z grzeczności teraz to jest bajka, chodzimy na wigilię do moich rodziców, na stole jest wszystko co lubię i zjadam ze smakiem każdą potrawę.Z tego co pamiętam to z tym próbowaniem wszystkiego chodziło jak zwykle o przesądy. Babcia twierdziła że jak ktoś czegoś nie zje to na pewno w kolejnym roku ktoś z rodziny umrze, a że była najstarsza to ten strach był pewnie trochę osobisty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
Mięso z bobra jest postne bo bóbr prawie jak ryba
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1279 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Czy aplikacja faceapp jest płatna?
|
|
|
|
#1281 |
|
Konto usunięte
|
Czy częsty rentgen faktycznie może mieć negatywny wpływ na organizm?
W jaki sposób? W ostatnich kilku latach miałam prawie coroczny (lub rzadziej) rentgen zębów, w międzyczasie trafił się kręgosłup i stopa. Znów czeka mnie rentgen zębów. To nie za dużo? |
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Od kiedy wchodzą zmiany w kodeksie pracy dotyczące pracy w nadgodzinach rodziców dzieci do lat 8? Czytałam, że 2023 rok, ale od kiedy? 1 stycznia?
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
#1283 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Pracodawca min.nie będzie mógł wymagać nadgodzin od rodziców dzieci do lat 8 (teraz chyba jest do 4lat).
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
#1286 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktoś ma EASYmaxx ręczną maszynę do szycia z Lidla i może się wypowiedzieć czy to dziadostwo czy też można nią coś przeszyć i będzie się to trzymało?
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
SuperPharm
Czy można zwrócić stacjonarnie zamówienie internetowe? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;89447658]Czy częsty rentgen faktycznie może mieć negatywny wpływ na organizm?
W jaki sposób? W ostatnich kilku latach miałam prawie coroczny (lub rzadziej) rentgen zębów, w międzyczasie trafił się kręgosłup i stopa. Znów czeka mnie rentgen zębów. To nie za dużo?[/QUOTE]Jeżeli za każdym razem masz zakładamy fartuch ochronny (to coś bardzo ciężkiego) to nie szkodzi twoim jajnikom. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1289 |
|
Zakorzeniona
|
Kiedy i gdzie polecacie ozdoby choinkowe i bombki w obniżonych cenach po sezonie? Chciałabym się zaopatrzyć porządnie na przyszły rok.
|
|
|
#1290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

dobrze przyprawiona, nie zabielana, filety różnych ryb
reszta rybnych mnie już zapachem odpycha
Do tego babcia przynosiła zawsze mega kwaśną kapustę z grochem której nikt poza nią nie chciał jeść i tylko próbował z grzeczności
teraz to jest bajka, chodzimy na wigilię do moich rodziców, na stole jest wszystko co lubię i zjadam ze smakiem każdą potrawę.