|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy potraficie rozpoznać, kto się ubiera w jakich sklepach?
Cytat:
Też nie znoszę workowatych krojów, dlatego wiele polskich marek odrzucam. Dopasowaną klasykę znalazłam za to w Ansin. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#32 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyna z właściwa wiedzą To może podasz przykłady marek?Nie, piszę o różnych polskich markach. Jedyna markę która obserwuje od influ to MLE Collection. Ale to też pokazuje, że napis "polska marka" i ceny kosmiczne nic nie znaczą bo nie gwarantują jakości. Takie NAGO z fajnej jakości tak spadło, że urbania po jednym razie puszczały w szwach, na the odder side także narzekają że jakość pozostawia wiele do życzenia, 303 avenue i wind stories właśnie używało tego samego materiału co zara (co nie musi nic złego oznaczać bo materiał może być przecież dobry). Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
lubię także bombshe - mam garnitur i sukienkę - uwielbiam a ceny są naprawdę w porządku![]() Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#33 |
|
zielony stworek
|
Aryton czy Taranko to nie ten materiał co sieciówka, no zabawne.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Czy potraficie rozpoznać, kto się ubiera w jakich sklepach?
Dla mnie slowo markowe to slowo worek.
Ja zmienilam styl i ubieram sie w sklepach sportowych i turystycznych. Dawniej cenilam klasyke i elegancje. Plaszcz na zime musi miec kaptur i byc nieprzemakalny w tym klimacie co mieszkam. Wiec welniane, ktore dlugo schna nosze tylko jak musze byc elegancko ubrana. Z parasolem. Ale i coraz czesciej zakladam nieprzemakalna parke na sukienke. Z sieciowek najbardziej lubie primark. |
|
|
|
|
#36 |
|
zielony stworek
|
Mamy zupełnie co innego na myśli pisząc o polskich producentach. Ja nie biorę w tym pod uwagę marek, które nie produkują w Polsce i/lub działają często tylko online lub mają tylko showroomy, a nie sklepy.
Stworzenie marki to jedno, a szycie od podstaw to drugie. Dla mnie te co podałaś to podchodzi pod celebryckie marki ( misje, piękne historie, wzruszające, mało konkretów o tym gdzie szyją itd. ). Krawiectwo, a nie robienie show miałam na myśli. |
|
|
|
|
#37 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oraz ciuchy, które ludzie SPRZEDAJĄ do second-handów, bo samemu nie mają ochoty na robienie zdjęć i wystawianie ich gdzieś. Cytat:
Zgadzam się też co do marek slow fashion. Jakkolwiek super nie byłyby ich materiały czy chwalebne podejście do mody, mnie te ciuchy estetycznie zupełnie nie odpowiadają. |
||
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poproszę o nazwy marek (bo finalnie nie wiem czy wysmiewasz patrizie aryton i taranko czy nie. Poza tym jeśli sklepy są w wielu miastach, wielu galeriach to dla mnie to jest sieciowka - nie ważne czy polska czy nie Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
nieprzyzwoita
|
Cytat:
hehe, ale z Ciebie partnerka do dyskusji. wypisywać kocopoły, że chodzę po markowych sklepach i macam ciuchy na które mnie nie stać to Ci się chce ale jak Ci oświecam co macam i dlaczego to zarzucasz focha, no bo co by tu uszczypliwego można powiedzieć![]() https://principi.pl/sklep/ |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
i ok, niech sobie to będzie najbardziej morwowy jedwab jaki istnieje, z jakiego szyją wielkie domy mody, ale w takich deseniach https://principi.pl/produkt/jedwab-v...zielen-kwiaty/
https://principi.pl/produkt/jedwab-v...zzolty-kwiaty/ https://principi.pl/produkt/jedwab-f...ote-ornamenty/ to dla mnie nieważne czy to pucci, versace czy puccini i versucze
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam ci już, że jeśli takie ciuchy jakie spotykam w lumpach, ludzie wyrzucają na śmietnik, to poproszę więcej. Nawet zapłacę za nie więcej niż płacę w lumpie, bo są tego warte A skoro chodziłaś do lumpów 20-30 lat temu, to faktycznie masz trochę nieaktualne informacje ![]() Szkoda, że nie odniosłaś się do postu Chimay, bo faktycznie masz przestarzałe myślenie. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2022-12-28 o 11:30 |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Dzik
|
Kupuje mało ciuchów, celuje w dobre materiały i niekoniecznie w wyzysk, ale zgadzam się z tymi workami - dużo ciuchów slow fashion jest dla mnie zwyczajnie brzydkich, o kolorach nie wspominając - wszechobecne zdechłe beze, brudny biały i ewentualnie czarny. Czystych, wyraźnych kolorow jest jak na lekarstwo, choć są wyjątki.
Lumpeksy lubię zrywami, potrafię czasami znaleźć prawdziwe perełki. W Lindexie kupuje jeden model spodni i basic topy, bo są idealne dla mnie sylwetkowo. I skarpetki. Finlora, super ten płaszcz |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://principi.pl/produkt/jedwab-v...satyna-prazek/takiego koloru w markach slow fashion nie dostrzegam, a akurat mi jest dobrze w tym kolorze
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
rozpoznaje charakterystyczny "butikowo-facebookowy" styl czyli ciuszki które mozna kupić w internetowych butikach lub na lajwach facebookowych
![]() tego typu https://lejdibutik.pl/produkt/sweter-pocket-kolory/ https://butik.com.pl/swetry/ |
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALE! przekonuje się do czerwieni jakiś delikatny wzór kropek, kratki, prazkow czy kwiatów (nie wszystkie) też lubię ale to wszystko Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sie nazywa blekit krolewski. A co planujesz sobie uszyc? |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
🦄
|
Cytat:
Za to w sieciówkach aż nadto
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
nic nie planuję. Wrzuciłam to jako jedwab markowy premium, który mi się podoba w przeciwieństwie do markowych jedwabi premium które wrzucałam wcześniej.
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- ale w sieciówkach takie coś to będzie poliestrowy błękit
|
|
|
|
|
#51 | |
|
🦄
|
Cytat:
W większości pewnie tak, ale to był tak modny kolor, że aż mi się przejadł.
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wole klasyczny granat, ale ja ogolnie nie lubie pasteli, lososiowych i innych modnych odcieni. Wiec na mnie nie patrzcie.
Jak to jest oryginalne, to ja jestem krolowa angielska https://principi.pl/produkt/welna-ma...asyczna-krata/ |
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej trąci za mocno podróbką Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#54 |
|
nieprzyzwoita
|
Mnie tez zastanawiają te "markowe materiały" w ofercie. Będę tam, to dopytam co konkretnie się kryje pod tym określeniem
Ja upodobałam sobie jedwabie Pucci i Etro. Wściekłe wzory i kolory pasują na proste koszulowe bluzki i nigdy mi się nie znudzą Planuję się tak nosić jak już schudnę - proste cygaretki i bajecznie kolorowe koszule. Bluzka Pucci z jedwabiu to koszt od 4k np. https://www.breuninger.com/pl/b/emil...95c511fe167211 Materiał 1,5 mb - 400 zł plus krawcowa - jak ktoś umie uszyć sam to w ogóle... https://principi.pl/produkt/jedwab-p...rozem-i-biela/ |
|
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet na kawalek jedwabiu ![]() I uszycie sobie bluzki u krawcowej na pewno bardziej etyczne niż od zakupu u marki
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A polecisz jakas krawcowa? Bo z tym zawsze jest problem. I taka by w miare szybko uszyla. Bede niedlugo w Krakowie ale na krotko. Chodzi mi o spodnice z kola na gumce, wiec nie jakies zaawansowane. Irytuje mnie, ze w sieciowkach juz rzadko sie spotyka, poza tym sa zazwyczaj za krotkie (jestem wysoka, ale nie jakos przesadnie). W sieciowkach juz jak masz lekko powyzej 170 to od razu wszystko jest takie kuse i rekawy czy nogawki tez. |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
🦄
|
Ty byś nie wzięła, inna by się pocięła za taką. Ale nie rozumiem dlaczego uszycie bluzki jest bardziej etyczne? Oszczędne to tak, ale etyczne?
|
|
#59 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
mnie się ona nie podoba i nie zmieni tego ani materiał ani marka, ani krój. Piszę to w kontekście tego, że wg niektórych markowe ciuchy nie są przereklamowane, bo zdaje się od tego wyszła dyskusja. Dla mnie nie ze względu na to co wymieniłamPłacisz bezpośrednio osobie która wykonuje największą pracę nad bluzką. Edytowane przez olabambola Czas edycji: 2022-12-28 o 21:14 |
||
|
|
|
|
#60 | |||
|
nieprzyzwoita
|
Cytat:
kwestia gustu, naprawdę Cytat:
moja ma długie terminy, a innej nie polecę bo korzystam tylko z usług jednej od lat Cytat:
ciekawe jak zanieczyszcza środowisko sama produkcja poliestru.... |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

jedyna z właściwa wiedzą
lubię także bombshe - mam garnitur i sukienkę - uwielbiam a ceny są naprawdę w porządku

ale jak Ci oświecam co macam i dlaczego to zarzucasz focha, no bo co by tu uszczypliwego można powiedzieć