|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2023
Cytat:
Czyli dobrze myślałam, że nic poza tym, jednak trochę jeszcze pamiętam![]() Oo, to jesteś już "ustawiona" z tym CC, w sensie decyzji. Jak się z tym czujesz? Ja bym się czuła spokojniejsza, przynajmniej wiadomo czego się spodziewać, a mi się zachciało sn No ale zobaczymy jak to będzie. Jutro wybieramy się do szpitala na ktg - prowadzący lekarz polecał mi iść tydzień przed terminem to pojedziemy zobaczyć co i jak, przy okazji szpital oblukać, bo nowy![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to jedna wielka tajemnica.. ale co dziwne chcę ją odkryć 🥰 ![]() Super, że masz takiego zaufanego lekarza, to skarb.. A o jaki cewnik chodzi? No mi też nic nie zapowiada porodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, pierwszy SN - wywoływany z uwagi na cukrzycę, ale syn był dużo mniejszy, ledwie 3kg, brzuszek mniejszy w stosunku do głowy, więc tu o cc nie było nawet mowy. I generalnie najtrudniejsze dla mnie było właśnie to wywoływanie - cewnik, jedna oksytocyna, przerwa, druga oksytocyna, takie wyczekiwanie czy coś się ruszy. No i w ogóle sam pobyt w szpitalu - ja jestem okropna trzęsidupa jeśli chodzi o wszelkie wenflony, zastrzyki, pobieranie krwi, plus jednak obce miejsce, obcy ludzie...chociaż naprawdę położne i lekarze na oddziale byli wspaniali, to jednak wszystko razem było dla mnie bardzo obciążające psychicznie. Sam poród SN był naprawdę spoko i miałam ogromną nadzieję, że tym razem uda mi się po prostu pójść i urodzić. |
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obok mnie na sali rodziła kobietka, która też miała indukcję (a też jej 2 ciąża) i dziecko nie chciało w ogóle zejść do kanału, męczyła się 2h dłużej ode mnie, a chwilę wcześniej ją wzięli na porodówkę. Co do rzeczy do szpitala to nie pomogę, bo u nas nic nie trzeba było. Ja w sumie połowy z tego nawet co spakowałam nie użyłam ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że się zdecyduję na CC, już sama nie wiem🥺 W każdym razie 02.01 mam się zgłosić na oddział.Mam podobnie jak Ty z tym szpitalem, obcym miejscem, będę mega tęsknić za synkiem Dziś nie było nas 4 godziny i jak wróciliśmy to czułam się taka stęskniona za nim Nie wiem czy sobie nie darować tej próby sn.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ogólnie nie lubię spędzać nocy sama poza domem, bo za mężem tęsknię Dlatego wolałabym tylko niezbędne minimum![]() Szczęśliwego nowego roku Dziewczyny!🥳 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
No, to plan wykonany - będę mieć dziecko z pierwszej połowy roku 😂
Najlepszego, dziewczyny! |
|
|
|
|
#490 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
![]() To w najbliższym tygodniu trzymamy kciuki za szczęśliwe rozwiązania! Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
|
|
#491 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiem że to zależy ot temperatury w domu, ale tak oprócz ubranek zakładasz jakiś śpiworek? czy może dziecko spać tylko w ubranku?
|
|
|
|
|
|
#492 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d63b8a062af6359c617c11f 5dff2214bf44d9449_65540a0 2934eb;89454113]mogę zapytać, w co ubierasz teraz noworodka na noc?
wiem że to zależy ot temperatury w domu, ale tak oprócz ubranek zakładasz jakiś śpiworek? czy może dziecko spać tylko w ubranku?[/QUOTE]Ja zakładam pajacyk i otulam kocykiem albo w rożku śpi (śpiworek później wprowadzimy jak będzie bardziej ruchliwa, teraz jeszcze kocyk się sprawdza). W sumie mamy bardzo ciepło w domu, ale ona się nie poci w tym, a jednak w kocyku tak jakoś przyjemniej się śpi ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
|
|
#493 |
|
Konto usunięte
|
nawet nie wiem jak otulić kocykiem
żeby dziecko nie przesunęło sobie go na twarz i w ogóle żeby było bezpiecznie
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam 🥳 W czwartek idę na CC. Lekarze twierdzą, że nie ma opcji vbac powyżej 4kg
Położne są innego zdania. Ale skoro nic się nie dzieje (skurczy i rozwarcia brak) to nie będę się pchać na indukcję... 🤷☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#495 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d63b8a062af6359c617c11f 5dff2214bf44d9449_65540a0 2934eb;89454319]nawet nie wiem jak otulić kocykiem
żeby dziecko nie przesunęło sobie go na twarz i w ogóle żeby było bezpiecznie [/QUOTE]Nie martw się, to wszystko wychodzi "w praniu", na początku i tak ciągle siedzisz przy dziecku i obserwujesz czy aby sobie nic nie zrobi ![]() Cytat:
pewnie jesteś spokojniejsza jak już masz ustalony planWysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż miałam takie marzenie.. ale cóż, najważniejsze, żeby Malutka była bezpieczna. Jak tam u Was? Jak starszy brat? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Jadzia od wczoraj jest na świecie! Przyszłam do szpitala myśląc, że tak z marszu mi nic nie zrobią, skoro miała być kwalifikacja ale ze wskazaniem na cięcie, więc rano jak zwykle zjadłam sobie śniadanie, bo obstawiałam, że na oddziale może dostanę obiad a może jeszcze nie. A tu niespodzianka - zapytali, o której jadłam i anestezjolog stwierdził, że jak po 7 to o 13 mogą ciąć! Mąż musiał szybko zostawiać syna u dziadków (byli u okulisty) żeby do mnie zdążyć i móc kangurować małą. Także oczywiście mała urodziła urodziła w dniu, kiedy zarzekałam się, że absolutnie nie mam na to czasu 😂 myślałam, że po cesarce będę się gorzej czuła, ale póki co nie jest źle. Daje radę chodzić, tylko wstawać z łóżka ciężko.
|
|
|
|
|
#498 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
daj sobie czas po cesarce, w końcu to była operacja. Powoli dojdziesz do siebie. I jaka waga malutkiej?Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Super, że tak chce pomagać🥰Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#500 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny, komuś w trakcie ciąży wychodziły śladowe ilości białka w moczu?
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też probujemy się dotrzeć, kilka ciężkich nocy za nami, bo mała lubi się obudzić na godzinę o 1-2 w nocy 🫠 no i mnie dopadł baby blues.. Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Julia jest już z nami od wczoraj, o 14 mieliśmy cc
Czujemy się dobrze![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
Co tam u Was? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas ok, nocki słabe, ale powoli się przyzwyczajam na nowo już zapomniałam jak to było. Małej ropieją oczka, czekam na wizytę położnej ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynie chodzi. Czekam na monitor oddechu przypinany do pieluchy, bo jak się budzę to spanikowana patrzę, czy oddycha. |
|
|
|
|
|
#510 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby Was jak najszybciej wypuścili, jednak w domu to w domu. Cytat:
A czemu tak się boisz z tym oddechem? Jakieś problemy mała miała? Ja za to czuwam czy mi nie uleje w nocy, bo tak się wierci nie raz, że z boczku na plecy się obróci, a sporo tego ulewania i czkawek mamy Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

u nas na liście jest podane "mydełko, chusteczki nawilżane, krem/oliwka" ale podobno nie kąpią dzieci na oddziale, więc przydają się tylko chusteczki i ewentualnie ten krem pod pieluszkę.
Czyli dobrze myślałam, że nic poza tym, jednak trochę jeszcze pamiętam
No ale zobaczymy jak to będzie. Jutro wybieramy się do szpitala na ktg - prowadzący lekarz polecał mi iść tydzień przed terminem to pojedziemy zobaczyć co i jak, przy okazji szpital oblukać, bo nowy

Dziś nie było nas 4 godziny i jak wróciliśmy to czułam się taka stęskniona za nim
Nie wiem czy sobie nie darować tej próby sn.. 

wiem że to zależy ot temperatury w domu, ale tak oprócz ubranek zakładasz jakiś śpiworek? czy może dziecko spać tylko w ubranku?

żeby dziecko nie przesunęło sobie go na twarz i w ogóle żeby było bezpiecznie
W czwartek idę na CC. Lekarze twierdzą, że nie ma opcji vbac powyżej 4kg

pewnie jesteś spokojniejsza jak już masz ustalony plan
myślałam, że po cesarce będę się gorzej czuła, ale póki co nie jest źle. Daje radę chodzić, tylko wstawać z łóżka ciężko.