|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ćwiczycie regularnie? Plotkowo-aktywnie, cz.2.
Właśnie ćwiczę na maszynie do leg press i myślę sobie, kurde, co tak ciężko, ledwo dałam radę zrobić jedno powtórzenie z moim zwykłym ciężarem, zdjęłam cały ciężar, bez ciężaru dalej ciężko. Patrzę, a ta maszyna ma przecież dwa uchwyty, na których przyczepia się ciężary i tego drugiego nie zauważyłam, a ktoś tam dał po 30 kg z każdej strony. Jestem memem
![]() ![]() Btw dyskryminacja niskich osób, jestem za niska i nie dosięgam, żeby sobie odblokować nogami tę maszynę do niższego poziomu, musiałam prosić recepcję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2022-12-26 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89448247]Właśnie ćwiczę na maszynie do leg press i myślę sobie, kurde, co tak ciężko, ledwo dałam radę zrobić jedno powtórzenie z moim zwykłym ciężarem, zdjęłam cały ciężar, bez ciężaru dalej ciężko. Patrzę, a ta maszyna ma przecież dwa uchwyty, na których przyczepia się ciężary i tego drugiego nie zauważyłam, a ktoś tam dał po 30 kg z każdej strony. Jestem memem
![]() ![]() Btw dyskryminacja niskich osób, jestem za niska i nie dosięgam, żeby sobie odblokować nogami tę maszynę do niższego poziomu, musiałam prosić recepcję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Juz myslalam, ze rekami tyle podnioslas, ale i tak szacun. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1743 |
Zakorzenienie
|
Dziś i jutro przeznaczone na regenerację, odpoczynek, wiec już teraz mogę zrobić fit podsumowanie roku. To mój pierwszy rok z zegarkiem, który mierzył wiekszosc aktywności, wiec pierwszy raz mogę zobaczyć to w liczbach
![]() W 2022 zrobiłam: 5600 km rowerem 297 km biegiem 180 h na macie (gimnastyk, treningi siłowe, kardio, rozciągnie itp - nie wszystkie ćwiczenia zarejestrowane zegarkiem) 6 godz na basenie Jaki plan na 2023? Kontynuować rutynę ćwiczeń, bez spiny, bez konkretnego celu, próbować nowych aktywności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
2022 to pierwszy rok w moim życiu (mam 32 lata), w którym regularnie i sumiennie ćwiczyłam
![]() Stretching, rura i koło, z koła koniec końców zrezygnowałam na rzecz drugiej godziny rurki. Nie mam takiego progresu, jak bym chciała, ale to, jaką przemianę przeszło moje ciało przez ten czas, jest po prostu niesamowite. W przyszłym roku oczywiście zamierzam to kontynuować i może uda mi się dorzucić jeszcze coś dodatkowego w domu - joga/stretch. Ale niezmienne pozostało to, że jestem leniwa buła i najchętniej leżałabym na kanapie ![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1745 |
Zakorzenienie
|
Ja chodzilam tylko 3 miesiace w roku na fitness, ale i tak roznica. Dlatego zapisalam sie ponownie, ale do innego klubu (glownie chodzilo o lokalizacje).
Szczegolnie upodobalam sobie basen i wszelakie aqua sporty. Poza tym cwicze cardio i coraz dluzej moge wytrzymac na urzadzeniu. Te maszyny cardio sa nieco nudne jak juz sie juz przyzwyczai do wysilku dlatego slucham muzyki (najczesciej jest to Rammstein). Poza tym znalazlam relaks w jodze i w nauce oddechu - tu wazny jest dobry trener. Postanowienia noworoczne 1. Kupic nowy rower (stary sie popsul) 2. Pojechac na narty 3. Wrocic do chodzenia po gorach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1746 |
Konto usunięte
|
U mnie nie było tyle regularności, ile bym chciała, ale to i tak najlepszy rok pod tym względem. Z postanowień na nowy rok, to kupić w końcu kask i zacząć jeździć na rolkach. Mam super rolki i super ścieżkę pod nosem, aż żal nie korzystać. No i może w końcu uda się ten szpagat, który niestety w ostatnich miesiącach zaniedbałam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
Stotek mamy bardzo podobnie.
Jestem od Ciebie starsza - mam 35 lat, ale tak w zasadzie od właśnie 32 roku życia ćwiczę już bardziej regularnie. Od 2019 roku moja najdłuższa przerwa wynosiła miesiąc. Zdażały sie takie 2-3 tygodniowe. Oczywiscie ja nie mam wielkich rekordów, bo przez sporą część tego czasu ćwiczyłam np 2 razy w tygodniu, czasami 3, a zdażało się że raz. No, ale to i tak jest coś dla mnie, bo własnie ja jestem typową bułą. Moim celem jest dalej kontynuować kółko, nadal nie wiem co z rurą, jeszcze pochodzę i się przekonam. Za to na bank mam postanowienie rozciągnąć się. Nie do szpagatów, nie jakieś konkret, ale tak ogólnie. Skupic się na tym i iść chociaż o te kilka % do przodu.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1748 |
Zakorzenienie
|
Pozwolę sobie przerwać na chwilę dyskusję o rurach i aerialach.
![]() Na ten moment moje jedyne postanowienie fitnessowo-żywieniowe to zwiększenie ilości białka w diecie. Szczerze to się gubię ile powinno się jeść, mam wrażenie, że zalecenia są różne, więc zdaję się na Fitatu. Na ten moment najczęściej gdzieś szoruję po dnie zalecanych zakresów, a skoro ćwiczę (głównie pumpa 3-4 razy w tygodniu) to chyba wypadałoby być trochę bliżej górnej granicy. Pamiętam, że któraś z Was chciała właśnie na wegańskiej diecie zwiększyć ilość białka - Squirella to byłaś Ty? Udało Ci się? Pamiętam, że nie przepadałaś za tofu. Ja weganką nie jestem, ale mam uczulenie na mleko i do tego nie przepadam za mięsem czy rybami. Jem, ale nie w ilościach hurtowych. Do tego lubię śniadania na słodko, głównie owsianki czy ryżanki z owocami, staram się nie słodzić, chyba, że bardzo kwaśne owoce to odrobinkę. Mnie akurat pasuje tofu, np. zmiksowane z truskawkami. Próbowałam też soczewicy czerwonej do tych śniadań, spoko, ale trochę zmienia smak i jakoś wybitnie białka nie podbija. Po przeczytaniu opinii w necie, jaki to niby sztos, kupiłam wegańską odżywkę białkową z All Nutrition. Dzisiaj była próba, o matko, jakie to słodkie w smaku i sztuczne. Zużyję i więcej nie kupię. W Rossmannie kupiłam z kolei miks białek roślinnych od Ekogram. Jedynie drogie dziadostwo plus słabo zmielone. Będę musiała jeszcze poszukać dobrego białka bez słodzików i aromatów. Jeszcze muszę się przyjrzeć sproszkowanemu masłu orzechowemu. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Screenshot_20230105-212716_Samsung Internet.jpgScreenshot_20230105-212511_Samsung Internet.jpg Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1749 |
Zakorzenienie
|
Tak, to ja walczę cały czas z tym białkiem
![]() Obecnie przeprosiłam się trochę z nabiałem, bo w wynikach badań wyszło mi podejrzenie hemachromatozy i dostałam zalecenia dietetyczne: unikać soi, fasoli i - wiadomo - mięsa. Czyli nie zostaje mi żadne wegańskie źródło białka, z którym mogę zaszaleć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1750 |
nieprzyzwoita
|
Nie żebym była znawcą, ale najlepsze jest białko serwatkowe, można kupić bezsmakowe i dosypywać do potraw czy koktajli
Występuje jako koncentrat, izolat lub hydrolizat. Jeśli masz uczulenie na laktozę, to izolaty mają małą jej zawartość i są polecane dla osób z nietolerancją Wysokobiałkowy jest też np. skyr - kupiłam w lidlu czysty i ma 0% tłuszczu i 10g białka na 100 gram. Ale to chyba odpada, skoro masz uczulenie. Edytowane przez Indecence Czas edycji: 2023-01-06 o 04:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1751 |
Zakorzenienie
|
A mozesz jesc jajka ? Tam tez jest duzo bialka.
Piszac pump - masz na mysli body pump ? Ostatnio bylam na zajeciach z tego i bardzo mi sie spodobalo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1752 |
Dzik
|
Tez się dobialkowuje jako wegetarianka, smakowe mi nie wchodzą bo za słodkie - jakiś czas temu kupiłam hydrolizat wege bez cukru - może być.
Ogólnie nie polecę konkretnych firm, bo nie wiem co jest gdzie dostępne, ale imho lepiej celować w te neutralne, bo większość smakowych białek to jakaś porażka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1753 |
Konto usunięte
|
Ja dosypuję białko bezsmakowe do smoothie. Z samą wodą smakuje bleh.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1754 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1755 |
Zakorzenienie
|
Teraz sa takie wagi, ktore analizuja nie tylko kg, ale tez ile jest protein, tluszczu etc. Mozna kupic to do domu przez internet, ale ja bylam u dietetyczki na czyms takim.
Mam pytanie co jecie na kolacje - bez weglowodanow (wiec nie kanapki). Mi glownie wychodzi by jesc salatki lub omlety, ale szukam innych pomyslow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1756 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak mam na myśli body pump. Polecany przez naszą wątkową guru Cavę jako zajęcia kształtujące ciało bogini. ![]() Cytat:
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89458414]Ja dosypuję białko bezsmakowe do smoothie. Z samą wodą smakuje bleh. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No właśnie muszę poszukać bezsmakowych i niesłodzonych. Wy, z tego co kojarzę nie mieszkacie w PL, więc pewnie macie inne marki. Cytat:
Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1757 |
Zakorzenienie
|
Ja korzystam czasami z białka 6PAK Nutrition Milky Shake Whey
Smak waniliowy nawet spoko, mieszam z wodą, albo dodaję do miarkę do mąki do naleśników. Ale jak kupiłam na próbę małe paczki smaku czekoladowego i truskawkowego to... bleee. Czekoladowe zmęczyłam, truskawkowe wywaliłam, bo było ohydne. Teraz popatrzyłam smaki, to wybór od sasa do lasa, ale zwykłej o neutralnym smaku brak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1758 |
Rozeznanie
|
Fitatu ogólnie zle liczy zalecana ilość spożywania kcal w ciągu dnia, a makro tym bardziej nie należy się sugerować. Minimum 1.6 białka na kg masy ciała. Przy celu zbudowania mięśni zalecana większa ilość np 2. Poza tym bialko głównie wpływa na naszą sytość w ciągu dnia, dlatego ważne jest aby spożywać wystarczająca ilość i dodatkowo pomaga zapobiegać spalaniu mięśni podczas redukcji.
Edytowane przez Laief Czas edycji: 2023-01-06 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1759 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Jak macie dość mlecznych odzywek białkowych to polecam Zero Whey Clear od BioTech - smakuje trochę jak rozrobiona z woda, niestężona galaretka owocowa
![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na jakim obiazeniu cwiczysz ? W sensie ile kg dajesz na sztange. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1761 | |
nieprzyzwoita
|
Cytat:
fitatu liczy tak jak mu ustawisz składniki makro |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1762 |
Rozeznanie
|
A próbowałyście puddingów proteinowych? Są teraz w praktycznie każdym sklepie. Dla mnie waniliowy z Lidla i karmelowy z Aldi przepyszny.
Czemu Fitatu źle liczy? Zawyża? Zaniża? Na makro szczególnie nie patrzę, ale wydaje mi się, że kcal mi sensownie liczy.
![]() |
![]() |
#1763 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do Fitatu - jak na moje potrzeby jest jak najbardziej ok. Kiedyś pomogło mi schudnąć. Wychodzę z założenia, że nie jestem profesjonalną bodybuilderką (czy jak to powiedzieć po polsku), więc nie chodzi mi o mega dokładność. Cytat:
Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1764 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
MariaFranceska - jeśli nie masz problemu z różnymi wege wynalazkami to polecam wszelkie zamienniki mięsa - szczególnie lubię kiełbaski z pieprzem z OneDayMore (15g białka/100g), wege mielone/burgery z Lidla (coś koło 18-20g bialka/100g) albo pepperoni z Bezmięsnego (27g białka/100g). Plus kocham tempeh (ciężko dorwać, ja zamawiam we ☠☠☠☠☠☠, ma Ok. 20g/100g).
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie pić białka w proszku. Zawsze mam w kuchni opakowanie wpc waniliowego, ale używam go jako białkową bazę dla owsianek/ryzowianek czy dodaję go do omletów.
Picie białka kojarzy mi się z początkiem boomu na siłownię, wtedy każdy kupował shake'a na recepcji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1766 | |
Dzik
|
Cytat:
![]() Mahaszi, ja czasami dobijam białko takimi puddingami, ale bardzo rzadko - szczerze to wole coś niesłodzonego, niesmakowego, np. jogurt grecki, do którego dodam trochę borówek jak już mnie bardzo przypila. Ale w sytuacjach, nazwijmy to, nagłych sięgam i po takie puddingi i ewentualnie - rzadziej - po batony proteinowe. Odbijajac od bialka, zrobiłam pierwsze delikatne ćwiczenia po operacji, zalecane zreszta po operacji brzucha, powolutku, przez 10 minut - i niby takie nic a od razu lepiej mi w głowie i w ciele. Kazali mi się zreszta dużo ruszać i nie spać cały czas, więc poszłam tez na spacer, korci mnie spacer w okolice siłowni, ale nie będę się wygłupiać póki co. Edytowane przez magbeth Czas edycji: 2023-01-06 o 23:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1767 |
Zakorzenienie
|
Po jakim czasie widac efekty cwiczenia body pump ? Cwiczycie ile razy w tygodniu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1768 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1769 |
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj pierwszy raz na exotic i cóż... Kolejny dzień, który spędzę na sali
![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1770 | |
Dzik
|
Cytat:
![]() Ja czekam z utęsknieniem na powrót do treningów. Dzisiaj mi energia życiowa zwyżkowała, to dobry znak, brzuch goi się ładnie. Obsesyjnie oglądam różne filmiki instruktażowe na IG i rozkminiam figury po kawałeczku ![]() Stotek, ile razy w tygodniu trenujesz? I robisz coś off the pole dla lepszych rezultatów na rurze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.