|
|
#1441 | |
|
¦niêta Mucha
Wiadomo¶ci: 10 785
|
Dot.: W³osowo-plotkowo - wszystko o naszych w³osach
Cytat:
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 23 776
|
W³osowo-plotkowo - wszystko o naszych w³osach
Krótkie i mocne, ale przez obecna fryzurê wywijaj± siê do zewn±trz jesli tego nie modeluje do wewn±trz i wyglada ro no po prostu s³abo, plus odbijaj± mocno od nasady i z przodu nad czo³em tez nie wyglada to wówczas dobrze. Czasem chodzê pó³ godziny w opasce na tej linii w³osów ¿eby sie u³o¿y³y jak nie mam innego sposobu Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1443 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 91
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Ju¿ jej nie ma w sprzeda¿y. Ja kupi³am na przecenie, jest ze zwyk³ego plastiku.
Wys³ane z mojego SM-A525F przy u¿yciu Tapatalka
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 184
|
A jak± szczotkê polecacie do prostowania w³osów? Widzia³am w Hebe Olivia Garden, nada siê?
|
|
|
|
|
#1446 |
|
¦niêta Mucha
Wiadomo¶ci: 10 785
|
W³osowo-plotkowo - wszystko o naszych w³osach
Szczotka do prostowania musi byæ pe³na i z do¶wiadczenia - w mojej wykrzywily siê od ciep³a igie³ki No by³y plastikowe.
Mam wzorowana na Olivia Garden tej delikatnej i tak, ona rozczesuje po wierzchu Nada siê do peruk itp
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 ksi±¿ek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2022-08-27 o 16:55 |
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 184
|
Cytat:
To mnie zaskoczy³a¶, ¿e pe³na. Ostatnio fryzjerka prostowa³a mi na tak± typu Olivia Garden i niepe³n±. Posz³o jej ca³kiem sprawnie i efekt fajny i dlatego chcia³am kupiæ podobn±, a teraz ju¿ nie wiem.
|
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 319
|
Mo¿e kto¶ jeszcze zagl±da na ten w±tek
Pojawia mi siê coraz wiêcej siwych w³osów na g³owie, a ¿e mam ciemne w³osy, to nie ukrywam, ¿e coraz bardziej siê to rzuca w oczy. Jednak fryzjerka poleci³a mi, ¿eby jeszcze siê wstrzymaæ z farbowaniem (jako ¿e tych siwych nie ma jeszcze zbyt du¿o) i spróbowaæ z szamponem koloryzuj±cym. Nie u¿ywa³am nigdy, czy zna kto¶ mo¿e godny polecenia tego typu produkt?
|
|
|
|
|
#1449 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 730
|
Cytat:
Jednak dlaczego niby masz siê wstrzymaæ z u¿yciem farby? Osobi¶cie nie bawi³abym siê w szamponetki. Je¶li ju¿ to henna. |
|
|
|
|
|
#1450 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 10 455
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89449046]Jednak dlaczego niby masz siê wstrzymaæ z u¿yciem farby?
Osobi¶cie nie bawi³abym siê w szamponetki. Je¶li ju¿ to henna.[/QUOTE]Henna jest spoko, ale jest z ni± trochê zabawy i trudno przewidzieæ efekt. Jednak na ciemnych w³osach ryzyko jest mniejsze. Mi wystarcza efekt takiego przy¿ó³cenia, zaczerwienienia siwych w³osów. Aczkolwiek trochê tego srebrnego "brokatu" we w³osach te¿ mi nie przeszkadza ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89449046]Jednak dlaczego niby masz siê wstrzymaæ z u¿yciem farby?
Osobi¶cie nie bawi³abym siê w szamponetki. Je¶li ju¿ to henna.[/QUOTE] Nie ukrywam, ¿e my¶la³am o hennie, ale nigdy siê ni± nie bawi³am i siê trochê obawiam, co za kolor wyjdzie i czy sobie z ni± poradzê Ale mo¿e rzeczywi¶cie to dobry pomys³. Hmmm z tego co zrozumia³am, odradza³a mi na razie farbowanie z czysto ekonomicznych wzglêdów - szkoda wydawaæ jeszcze tyle kasy na farbowanie w salonie, jak tych siwych w³osów jest kilka Ale ¿e mam ciemnobr±zowe w³osy, to b³yszcz± siê wrêcz z daleka ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89449079]Henna jest spoko, ale jest z ni± trochê zabawy i trudno przewidzieæ efekt. Jednak na ciemnych w³osach ryzyko jest mniejsze. Mi wystarcza efekt takiego przy¿ó³cenia, zaczerwienienia siwych w³osów. Aczkolwiek trochê tego srebrnego "brokatu" we w³osach te¿ mi nie przeszkadza ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A jaki masz naturalny kolor w³osów? Czy przy stosowaniu ciemnej henny, chwyci siwe w³osy te¿ na ciemny kolor, czy, tak jak wspomina³a¶, nie wiadomo do koñca co siê z nimi stanie?
|
|
|
|
|
#1452 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 730
|
Cytat:
Fryzjerka dla mnie dziwna - bo je¶li masz pojedyncze w³osy to pomalujesz i bêdziesz mia³a spokój d³u¿ej. Kilka siwych w³osów na odro¶cie nie bêdzie widoczne. |
|
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 480
|
Cytat:
Szczególnie mi pasowa³y wszelkie odcienie czekoladowego br±zu i trzyma³y mi siê tak samo jak te od fryzjera (teraz chodzê co 3-4 mce ³±cznie z obciêciem i p³acê 220 z³ - mój salon pracuje na Montibello). Jedyna róznica to profesjonalna pielêgnacja po farbowaniu w salonie wiêc w³osy od razu wygl±daj± wow. W domu nigdy takiego pielêgnacyjnego efektu po farbowaniu nie osi±gnê³am, ale nie jestem jako¶ mocno w temacie. Wys³ane z mojego Redmi Note 8 Pro przy u¿yciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Ja stosowa³am tylko naturaln± czyst± hennê, nie mieszanki. Naturalna henna jest ruda. Mam kasztanowe w³osy z rudawymi refleksami, wiêc henna niewiele zmienia w kolorze moich w³osów. A siwe w³osy robi± siê czerwone i po prostu mniej siê odznaczaj±. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Dziêki dziewczyny za odpowiedzi - w takim razie chyba jednak po prostu umówiê siê jednak na to farbowanie i nie bêdê nic sama kombinowaæ
![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89449189]Co masz na my¶li pisz±c henna? Ja stosowa³am tylko naturaln± czyst± hennê, nie mieszanki. Naturalna henna jest ruda. Mam kasztanowe w³osy z rudawymi refleksami, wiêc henna niewiele zmienia w kolorze moich w³osów. A siwe w³osy robi± siê czerwone i po prostu mniej siê odznaczaj±. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Chodzi³o mi o co¶ takiego https://www.ezebra.pl/pl/products/wl...xoCMxkQAvD_BwE ale ju¿ widzê, ¿e co¶ pomiesza³am, bo w opisie produktu jest, ¿e to naturalna zio³owa farba do w³osów
|
|
|
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 109
|
A czy która¶ z Was ma blond w³osy i u¿ywa³a CASSI?
Trochê mnie kusi, bo te¿ mam ju¿ pierwsze siwe, ale kto¶ mi kiedy¶ powiedzia³, ¿e mog± wyj¶æ zielone
|
|
|
|
|
#1457 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89449311]To mieszanki ró¿nych zió³ barwi±cych. Zawieraj± naturalne zio³a, nie maj± ¿adnych dodatków, u¿ywa siê ich podobnie jak czystej henny. Tylko wcze¶niej zastanów siê, czy nigdy nie bêdziesz chcia³a rozja¶niaæ w³osów. Je¶li nie, to ¶mia³o, je¶li tak, to niektóre z tych mieszanek odpadaj±. Ta co poda³a¶ ma w sk³adzie indygo, a rozja¶nione indygo wychodzi zielone jak wiosenny szczypiorek.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Oooo, dziêki wielkie za u¶wiadomienie! |
|
|
|
|
#1459 | ||
|
zielony stworek
Wiadomo¶ci: 16 751
|
Cytat:
https://www.ceneo.pl/85060145 W±tek hennowy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1282749 [1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89449046]Jednak dlaczego niby masz siê wstrzymaæ z u¿yciem farby? Osobi¶cie nie bawi³abym siê w szamponetki. Je¶li ju¿ to henna.[/QUOTE] Te¿ polecam hennê. [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89449079]Henna jest spoko, ale jest z ni± trochê zabawy i trudno przewidzieæ efekt. Jednak na ciemnych w³osach ryzyko jest mniejsze. Mi wystarcza efekt takiego przy¿ó³cenia, zaczerwienienia siwych w³osów. Aczkolwiek trochê tego srebrnego "brokatu" we w³osach te¿ mi nie przeszkadza ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Na ciemnych naturalnie w³osach czysta henna daje kolor w³osów z lekk± rud± po¶wiat± ewentualnie ( ró¿ne henny przerabia³am ). Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zasiedzenie
Wiadomo¶ci: 5 612
|
Cytat:
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Nie ma z³ych ro¶lin, s± tylko ¼li ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2023-01-03 o 15:23 |
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Dzik
Wiadomo¶ci: 5 702
|
Pisa³am tu wcze¶niej o cassi, spróbowa³am raz i dziêkujê, postoje. Zero jakiego¶ efektu, poza têpymi w³osami i jeszcze koniecznosc siedzenia z niemytym ³bem jaka¶ chwile, bo mi to ponoæ dobrze zrobi.
Chcia³am je troszkê wzmocniæ, naczyta³am siê jakie to cuda wianki bêd± kondycyjnie i z³oci¶cie a tu Nic nie robie z kolorem, w³osy mi delikatnie zaczê³y siê srebrzyc na czubku i jest piêknie. |
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1463 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Te¿ robi³am cassiê kilka razy, ale zrezygnowa³am - efekty nik³e, a je¶li ju¿ to na chwilê. Chyba tylko henna i indygo trwale wi±¿± siê z w³osami i daj± d³ugotrwa³e efekty, reszta to du¿o zabawy i ba³aganu po nic. Rubia daje piêkny odcieñ, ale te¿ na kilka myæ. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Dzik
Wiadomo¶ci: 5 702
|
O widzisz, nie wiedzia³am tego z tym niemyciem, w poradniku, który mia³am sta³o jak byk ¿eby nie myæ - wiêc siedzia³am z tym ³bem jak ¿ona cezara.
![]() No ale by³o, minê³o. W sumie chcia³abym osiwieæ ju¿ tak ca³kiem, je¶li to bêdzie ten sam kolor, który widzê na czubku g³owy - naprawdê ³adny, delikatny srebrno-szary. |
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 032
|
Ja chyba od kilku lat narzeka³am na wiza¿u na w³osy i muszê powiedzieæ, ¿e w koñcu zdecydowa³am siê na zagêszczanie; nie bêdê wklejaæ efektu, bo ¿adnego efektu wow nie ma, ale w koñcu nie wstydzê siê chodziæ w rozpuszczonych w³osach. I ¿a³ujê, ¿e czyta³am odstraszaj±ce posty na w³osingu, bo jak siê to zrobi u dobrego fryzjera, to moje w³osy s± dziêki zagêszczaniu w coraz lepszej kondycji, te "poszarpane" spokojnie odros³y i w ogóle widzê potencja³ na to, ¿e w koñcu je zapuszczê. Nie mam ¿adnych "dziur", prze¶witów ani niczego. Tylko oczywi¶cie trzeba to zrobiæ rozs±dnie i u osoby, która zna siê na rzeczy a nie np. doczepi komu¶, kto ma s³abe w³osy, d³ugie doczepy.
Do tego zrezygnowa³am z nie wiadomo ilu kosmetyków, k³adzenia masek X razy w tygodniu plus olejów, stosujê OMO przy myciu, maskê od czasu do czasu i jest lepiej, jak cudowa³am ze wszystkim, nie wydobywam te¿ skrêtu, bo na moich falowanych w³osach nie ma to sensu, lepiej je prostowaæ na szczotkê. Zrezygnowa³am niestety z jasnego blondu, posz³am w ombre i obecnie mam ciemny blond; zazdroszczê osobom, które maj± gêste w³osy i mog± mieæ jasny blond, ja siê niestety ju¿ godzê z wizj±, ¿e to nie dla mnie - chyba ¿e kiedy¶ bêdê siwa, to wtedy . Jedyny problem, jakiego siê nie pozbêdê, to fakt, ¿e muszê codziennie rano myæ w³osy i je uk³adaæ na szczotce - jedno to przet³uszczenie skóry g³owy, szczególnie widoczne przy ombre, a drugie to, ¿e nie s± proste, a wiêc jak bym je u³o¿y³a wieczorem, to rano bêd± wygl±daæ zawsze tragicznie. |
|
|
|
|
#1466 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 17 946
|
A jaka metoda doczepów?
Ja te¿ stosujê minimalistyczn± pielêgnacjê, bo prawie wszystko mi obci±¿a i przet³uszcza w³osy. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89461788]A jaka metoda doczepów?
Ja te¿ stosujê minimalistyczn± pielêgnacjê, bo prawie wszystko mi obci±¿a i przet³uszcza w³osy. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Na mikroringi i nie mam te¿ tych doczepów jako¶ bardzo du¿o i w sumie ró¿nica w d³ugo¶ci miêdzy naturalnymi w³osami a doczepianymi te¿ jest niewielka. Dok³adnie - mi te¿ te wszystkie metody przet³uszcza³y po prostu w³osy i nie widzia³am ¿adnego efektu. Po kilku latach ju¿ dajê sobie z tym spokój, równowaga PEH i zabezpieczanie koñcówek, delikatny szampon ok, mam te¿ szczotki z Olivii Garden, mo¿e powrócê do delikatnego olejowania, ale bardziej intensywna pielêgnacja u mnie siê po prostu nie sprawdza. |
|
|
|
|
#1468 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 656
|
Cytat:
Ale widzê, ¿e z biegiem lat jest coraz gorzej - tracê w³osy z powodu stresu jak s±dzê i tak ¼le siê czujê widz±c w lustrze ten smetny "przyklap", miotelki na rozpuszczonych w³osach albo nêdzny mysi ogonek zamiast kitki. Zawsze zazdroscilam innym dziewczynom piêknych i bujnych w³osów. I nadal uwa¿am, ¿e to jeden z najwiêkszych atutów urody. Mo¿e jeszcze to marzenie spe³niê <3 Wys³ane z mojego SM-A202F przy u¿yciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moje w³osy by³y naprawdê w op³akanym stanie, jedna fryzjerka mi je paskudnie pocieniowa³a i nie mog³y mi odrosn±æ po tym. Teraz jak patrzê w lustro to jest po prostu w porz±dku, nie szpec± mnie te w³osy i s± "normalne". Ale je¶li kto¶ ma wyj¶ciowo "normalne" w³osy, to my¶lê, ¿e po doczepach mo¿na mieæ efekt wow i warto po prostu zwróciæ uwagê na specjalistê, ja u nikogo innego ni¿ moja zaufana fryzjerka, do której chodzê z przerwami z osiem lat, bym nie posz³a, ratowa³a mnie z najgorszych tragedii w³osowych. Zgadzam siê, ¿e w³osy dodaj± uroku jak nic innego, czasami widzê na ulicy takie piêkne w³osy i to rozja¶nione na jasny blond, ale có¿, jak siê nie ma, co siê lubi..
|
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 28 684
|
Zazdroszczê. Te¿ bym chcia³a mieæ ³adniejsze w³osy, ale niestety mam s³abe i po doczepieniu pewnie czê¶æ moich by wypad³a. Nawet nie mogê mieæ d³u¿szych ni¿ do ramion, bo jak osi±gaj± pewn± d³ugo¶æ to jakby by³y "za ciê¿kie" i wiêcej ich wypada.
Ju¿ siê pogodzi³am z tym, ¿e s± jakie s± i nic z nimi nie zrobiê. Ewentualnie rozwa¿am wizytê u trychologa i mezoterapiê mikroig³ow±. |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

kupi³am z rok temu na wyprzeda¿y w Rossmannie i jestem w niej zakochana. Rozczesuje bez problemu suche i mokre w³osy, nie szarpie, nie wyrywa, dobrze sprawdza siê jako duet z suszark±, ig³y nie odkszta³caj± siê i jest ³atwa do mycia. Do moich grubych, gêstych, prostych w³osów o ¶redniej d³ugo¶ci jest idealna.
w³osy rozczesywa³a tylko z wierzchu, robi³a mi straszny przyklap na g³owie, za to doskonale zbiera³a kurz i wszelkie k³aczki. Nie polecam 

Nada siê do peruk itp

Pojawia mi siê coraz wiêcej siwych w³osów na g³owie, a ¿e mam ciemne w³osy, to nie ukrywam, ¿e coraz bardziej siê to rzuca w oczy. Jednak fryzjerka poleci³a mi, ¿eby jeszcze siê wstrzymaæ z farbowaniem (jako ¿e tych siwych nie ma jeszcze zbyt du¿o) i spróbowaæ z szamponem koloryzuj±cym. Nie u¿ywa³am nigdy, czy zna kto¶ mo¿e godny polecenia tego typu produkt?

Szczególnie mi pasowa³y wszelkie odcienie czekoladowego br±zu i trzyma³y mi siê tak samo jak te od fryzjera (teraz chodzê co 3-4 mce ³±cznie z obciêciem i p³acê 220 z³ - mój salon pracuje na Montibello). Jedyna róznica to profesjonalna pielêgnacja po farbowaniu w salonie wiêc w³osy od razu wygl±daj± wow. W domu nigdy takiego pielêgnacyjnego efektu po farbowaniu nie osi±gnê³am, ale nie jestem jako¶ mocno w temacie.