![]() |
#1771 |
Gotowa do ataku
|
Dot.: Panny młode 2023!
Super
![]() ![]() Jutro jedziemy do pierwszej cukierni, nawet nie wiem jakie smaki ani co wybrać, mam nadzieję, ze coś nam doradzą. I tak się chyba skłaniamy do tortu z monoporcji/babeczek ![]()
#1772 |
Zakorzenienie
|
Też w tym miesiącu planujemy iść do cukierni. A w lutym mamy nauki przedmałżeńskie
![]()
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
My tort mamy w cenie talerzyka, smak będziemy wybierać dopiero dwa tygodnie przed ślubem, mi to nawet pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
Zamówiliśmy ostatnio obrączki i wzięliśmy grawer ze swoimi imionami i samym rokiem ślubu. TŻ wybrał bardziej ozdobną obrączkę, niż ja. Moja będzie zupełnie klasyczna, a jego z ciekawą fakturą.
Oczywiście w weekend już zaczęłam mieć wątpliwości, czy dobrze wybrałam, bo zaczęło mi wyskakiwać tyle reklam pięknych, ozdobnych obrączek. Muszę sobie ciągle powtarzać, że one tylko na zdjęciach mi się podobają, a na mojej dłoni, w połączeniu z pierścionkiem ta klasyczna była najładniejsza. Jakaś dziwna jestem, bo zupełnie nie mam głowy do takich drobiazgów, jak smak tortu, wybór koloru kwiatów czy zaproszeń. Wiem, że wiele panien młodych przywiązuje do tego ogromną wagę, a jak dla mnie, to ktoś mógłby to wybrać za mnie. Ale w najbliższych dniach muszę już na poważnie przysiąść do zaproszeń i w końcu coś wybrać. Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2023-01-09 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam planach ogarnąć w tym miesiącu cukiernie. Zaproszenia dalej nie wybrane, nie miałam czasu i dalej nie wiem czy brać personalizowane czy wypisywać sama...
Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
#1776 | |
Gotowa do ataku
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W niedzielę wybije nam dokładnie pół roku do ślubu. Zaczynam się trochę stresować, że o czymś zapomnę. Od kwietnia chyba się już wszystko zagęści do ogarniania ![]()
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
Mnie trochę zdenerwował mój TŻ, bo tu wielce chciał wesele a jak prosiłam, żeby pooglądał ze mną zaproszenia, to przy czwartym wzorze stwierdził, że wszystkie ładne i on nie wie
![]() U nas w ubiegłą sobotę stuknęło 9 miesięcy do ślubu, co prawda to jednak dużo dłużej niż u większości z was, ale już powoli zaczynam się stresować, bo odkąd zaczęłam cokolwiek planować minęło już 5 miesięcy, a wydaje mi się jakby to było wczoraj i zdaję sobie sprawę, że ten czas też tak mignie. Z najbliższych rzeczy, które trzeba załatwić to właśnie obrączki, w marcu mam próbną fryzurę, wolę wcześniej, żeby w razie co mieć czas zmienić fryzjerkę, jak mi się nie spodoba. W maju mamy sesję narzeczeńską. Pasowałoby też coś ogarnąć z tą suknią, ale nadal nie wiem czego chcę, na 99% odkupię od kogoś, ale ciągle się wstrzymuję. Od nowego roku wzięłam się za siebie na poważnie i już spadło ponad 2kg, co prawda to kropla w morzu mojej wagi, ale chcę do ślubu zrzucić co najmniej 10-15kg, więc zakup sukni też jakoś odkładam w czasie, bo nie chcę później dużo przerabiać. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1778 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | ||
Gotowa do ataku
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj zawiesiłam się na fryzjerze i ciągle się zastanawiam, czy iść na próbną do kogoś kto się w tym specjalizuje i bierze 350 zł, czy robić 3 próbne u kogoś kto się specjalizuje we wszystkim i w sumie zapłacić 360 ![]() O to super ![]() ![]()
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
Na początku lutego lub nawet pod koniec stycznia zaproszenia chcemy zacząć rozdawać a nawet ich nie mamy
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Ja zapisałam jedną stronę z zaproszeniami, w lutym próbkę zamówię, aby sprawdzić jakiej jakości jest ten papier ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1782 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem w trakcie wybierania sukni ślubnej, bo już czas najwyższy. W pierwszym salonie jeden model skradł moje serduszko, bo leży na mnie jak złoto, ale niestety jest najdroższy z wszystkich jakie mierzyłam
![]() Także idę jeszcze do jednego salonu, a potem chyba czas się decydować na coś. Jeszcze się poważnie zastanawiam nad jakąś ozdobą na głowę, bo nie chcę welonu. Obrączki zamówione. Jednak będzie grawer daty, bo jakby się zgubiła to łatwiej rozpoznać ![]() Co do zaproszeń to muszę dopiąć listę gości i mogę zamawiać, bo już wzór wybrany. Powoli też rozglądam się za cukiernią. Widziałam nawet, że niektóre organizują degustacje tortów ślubnych jako specjalne eventy to może się przejdziemy. Edytowane przez PumpkinEyes Czas edycji: 2023-01-09 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na nauki mamy mamy iść od lutego, ale niestety te weekendowe co znalazłam to drogie, min 350 to będziemy chodzić na aż 10 spotkań dwa razy w tygodniu. Chyba że znajdę coś krótszego i tańszego (widziałam też za 460 ![]() Z zaproszeniami działamy, cześć już rozdana. Myślę nad podziękowaniami dla gości i nie mam w ogóle pomysłu. Do tego podziękowania dla rodziców i świadków. Powoli też pojawia się temat panieńskiego Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
To chyba tylko ja tak w lesie
![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
#1785 |
Zakorzenienie
|
Też nie mam pomysłu na podziękowania. W ogóle najchętniej to bym nie dawała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Zakorzenienie
|
U nas raczej wódka i ciasto ewentualnie. Żadnych innych pierdółek
![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
#1787 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
My też nie dajemy rządnych podziękowań, myślałam ewentualnie o krówkach, ale jeszcze się zastanawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Nad tym też myślałam, ale niestety jest parę osób po odwyku i trochę średnio dawać alkohol, a żeby jednym dawać, a jednym nie to też słabo. Jak zostanie ciasto to może właśnie je rozdam, my i tak wszystkiego nie przejemy.
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1794 | |||
Gotowa do ataku
|
Cytat:
![]() Te co wybraliśmy to jest 120 zł od osoby, więc uważam, że też nie mało, zwłaszcza, że opłacamy też noclegi, żeby nie jeździć w kółko trzy dni i przy okazji odmóżdżymy się i odpoczniemy. U nas martwią mnie zaproszeni, bo narzeczony uważa, że rozdamy "przy okazji", ale do rodziny trzeba się wybrać jednak. Myślę, że przeczekamy do marca, aż opadnie ten sezon chorobowy trochę i ogarniemy ![]() Dla gości damy ciasto, dla świadków raczej nic nie przewidujemy. Dla rodziców mamy plan, ale ogólnie chcielibyśmy to ogarnąć przy błogosławieństwie albo dzień wcześniej. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do tych 60 tysięcy. Pewnie w tym tygodniu już przekroczymy (mam na myśli zaplanowane wydatki), a końca nie widać ![]()
Czarny pas w sarkazmie ![]() Edytowane przez GuiltyAsF_ck Czas edycji: 2023-01-10 o 07:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Znajoma pracowała na sali weselnej i często te prezenty zostawały na stołach, bo ludzie zapomnieli wziąć xD i cyk, do kosza.
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak widzę jak ludzie wariują i te pytania na grupach "jak zaskoczyć gości?" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znaczy ciasto to wiem skąd się wzięło, ale chodzi mi o te prezenty typu dżemy, krówki, herbaty, magnesy, długopisiki, miody, merci, nasiona itp. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- W sumie zmartwiłyście mnie tymi naukami. Na ogłoszeniach nie było ceny ani nic, tylko że będą i zapraszają... To teraz nie wiem ile kasy mam wziąć ;/ ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ robi zdjęcia na ślubach i czasami dostaje te prezenty, jak to jest ciasto, miód, krówki to ok, ale dostał kiedyś magnes na lodówkę ze zdjęciem tych ludzi, imionami i datą ślubu, albo kubek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Zakorzenienie
|
Co do prezentów dla gości, to nawet podobały mi się takie małe kółeczka z ładną grafiką, imionami i datą ślubu, na drugiej stronie mogło być lusterko lub otwieracz do kapsli. Drobiazg, personalizowany, ale jednak bardziej przydatny niż np. magnes z naszym zdjęciem. Można do nich zamówić malutkie pudełeczka, do środka włożyć taki prezent i jakąś czekoladkę, a do tego przymocować winietkę. Tylko uznałam, że to jednak trochę tandeta. Pewnie część ludzi jak zabaluje, to nawet ich nie zabierze, a część weźmie i potem będzie im to tylko zagracało szufladę.
Poza tym podobają mi się jeszcze takie mini słoiczki z konfiturami lub miodami. Muszę pogadać jeszcze z narzeczonym, jak on to widzi, ale ja bym chyba jednak sobie odpuściła prezenty. Co do Merci to jestem zupełnie na nie, bo chyba zawsze mi się trafiało marcepanowe, którego nie lubię, więc zostawiałam. Ciasta raczej nie planowałam rozdawać, ale tak mi przyszło do głowy, żeby może przygotować jakieś pudełka i na odchodne proponować gościom, że mogą sobie wziąć ciasto, jeżeli mają ochotę. Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2023-01-10 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.