Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77. - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2023-01-11, 09:53   #2551
effcia82
Zakorzenienie

Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.

Nie pojmuje zapisywanie zdjęć rtg na płytach CD. Wszędzie od nfz po prywatne przychodnie i weterynarzy. Przecież to przeżytek technologiczny, do tego zwiększa koszty, jest nieekologiczne, wymaga dodatkowej wizyty w celu odebrania. Czemu nie mogę wysyłać na maila albo umieścić w czymś w rodzaju chmury z dostępem na hasło?
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-01-11, 09:56   #2552
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
"Przestarzałe" przekonanie, że zawsze jest lepiej coś mieć fizycznie, czyli na jakimś nośniku?

Też tego do końca nie rozumiem.

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Pusheen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-01-11, 10:11   #2553
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
Nie pojmuje zapisywanie zdjęć rtg na płytach CD. Wszędzie od nfz po prywatne przychodnie i weterynarzy. Przecież to przeżytek technologiczny, do tego zwiększa koszty, jest nieekologiczne, wymaga dodatkowej wizyty w celu odebrania. Czemu nie mogę wysyłać na maila albo umieścić w czymś w rodzaju chmury z dostępem na hasło?

A ja tam wolę w ten sposób, mam dołączone do reszty papierów odnośnie jakiejś sprawy i wszystko jest zorganizowane, a nie tam jakieś hasła chmury.

Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-01-11, 10:19   #2554
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
Poza tym, że po moim wypadku tak fatalnie wypalili płytę, że nie dało otworzyć się zdjęcia to ogólnie wolę dostać coś na płycie niż mieć kolejne hasło do kolejnej chmury czy serwisu do zapamiętania.
Czy to ekonomiczne? Utrzymanie chmury kosztuje, wdrożenie zabezpieczeń antywłamaniowych kosztuje, stworzenie jakiegoś bezpiecznego systemu dostępu (bo rozumiem, że dostęp do zdjęcia miałby i pacjent, i lekarz)- kosztuje.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-01-11, 10:23   #2555
meliandra
Zakorzenienie

Dziwi mnie, że od jakiegoś czasu w odzieżówkach praktycznie wszystkie 'góry' to crop topy. Koszulki, bluzki, bluzy, swetry. Byłam wczoraj na zakupach i widziałam kilka fajnych rzeczy i wszystko takie króciutkie. chodzicie w czymś takim, bo ja poza nastolatkami nie widuje w czymś takim nikogo.

Dziwi mnie też szumne nazywanie płaszcza płaszczem z wełną albo swetra swetra z wełną jak tej wełny jest 10% procent albo jeszcze mniej.
Stary 2023-01-11, 10:43   #2556
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że od jakiegoś czasu w odzieżówkach praktycznie wszystkie 'góry' to crop topy. Koszulki, bluzki, bluzy, swetry. Byłam wczoraj na zakupach i widziałam kilka fajnych rzeczy i wszystko takie króciutkie. chodzicie w czymś takim, bo ja poza nastolatkami nie widuje w czymś takim nikogo.

Dziwi mnie też szumne nazywanie płaszcza płaszczem z wełną albo swetra swetra z wełną jak tej wełny jest 10% procent albo jeszcze mniej.
Ja uwielbiam bluzy takie chociaż do tyłka, dla mnie bluza do bioder to nie bluza. Przecież to się nie nadaje do noszenia w zimę.

Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-01-11, 10:44   #2557
Pusheen_
BAN stały

Cytat:

Dla mnie crop - topy to moda dla nastolatek, jakbym oglądala ciuchy wyjete z jakiejś Bershki czy Stradivariusa

Co do zakupów, to u mnie bardziej proza życia i zdziwienia raczej typowe?

Dobilo mnie to, że kupiłam chleb w osiedlowym sklepie i ten wręcz...Blyskawicznie się zepsuł.
Zaraz ktoś mi napisze, że osiedlowe sklepy nie słyną z jakości, ale oni mają różnorodne towary i czasem sprowadzane na życzenie klientów.

I przez lata dbali o to, żeby mieć dobre i świeże produkty.

Ale od roku nawalaja z jakością. Najpierw mięso (już nigdy w życiu nie kupię), potem ser wędzony dziwnie szybko się zepsuł.

Kiedy doszłam do wniosku, że profilaktycznie trzeba już większość zakupów u nich sprawdzać, odechciało mi się tam chodzić.

Ale pieczywo zawsze mieli świeże i dobre, a tu taki klops.

Nie rozumiałam o co chodzi, ale po chwili mnie oswiecilo. Chleb kosztował 6 zł.
Tak to już wiem dlaczego zalegal, a oni czekali aż ktoś go kupi.

Słaba sprawa, bo mimo że sprzedawcom tam od jakiegoś czasu zdarzało się sprzedawać rzeczy blisko uplyniecia daty ważności albo nawet po terminie, to w jakimś sensie szkoda mi, że im biznes upada, bo 3 lata temu tak nie było.

No ale w zasadzie świadomej sprzedaży nieświeżego mięsa, to nikt by nie zdzierżyl.

Edytowane przez Pusheen_
Czas edycji: 2023-01-11 o 11:10

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-01-11, 11:06   #2558
chwast
Zakorzenienie

Cytat:

Czemu? Jest z wełną

Stary 2023-01-11, 11:10   #2559
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2023-01-11 o 11:35
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-01-11, 11:17   #2560
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam bluzy takie chociaż do tyłka, dla mnie bluza do bioder to nie bluza. Przecież to się nie nadaje do noszenia w zimę.

Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka

No dla mnie tak samo. Totalnie niepraktyczne.

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Czemu? Jest z wełną

Raczej ze śladową ilością, więc dla mnie to żenada i marna reklama, że coś jest dobre jak nie jest. Jak płaszcz ma w składzie 10% wełny i 90% poliestru to chyba jednak powinno się go nazwać poliestrowym, a nie wełnianym
Stary 2023-01-11, 11:38   #2561
chwast
Zakorzenienie

Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.

Cytat:

Raczej ze śladową ilością, więc dla mnie to żenada i marna reklama, że coś jest dobre jak nie jest. Jak płaszcz ma w składzie 10% wełny i 90% poliestru to chyba jednak powinno się go nazwać poliestrowym, a nie wełnianym

Powiedziałaś, że nazywają „z wełną” i do tego się odnioslam, a teraz mówisz „wełniany”.

Dla mnie to tez dziwne, ale w sumie no jest tam welna, jak inaczej to zaznaczyć żeby ktoś wiedział przechodząc czy przeglądając stronę, że jest tam jakaś welna?
Trzeba sprawdzić ile jej jest i czy nam to odpowiada. Czasem dzieki tym kilku % wełny wzrasta cena, bo wełna hehe, a dużo osób serio się nie zna i dla nich jeśli skład będzie nawet 80% poliester i 20% wełna to się będą cieszyć i to będzie dla nich duzo xd

widuje tez czasem tytuły „z domieszka wełny”

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2023-01-11 o 11:41

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-01-11, 11:50   #2562
Lumimi
Zakorzenienie

Mnie dziwi książka księcia "po prosty" Harrego. Moim zdaniem się po prostu ośmiesza. Miały być jakieś afery, sekrety a tu wyszło że po prostu dwie szwagierki się pokłóciły o błyszczyk i sukienkę
Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-01-11, 11:56   #2563
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedziałaś, że nazywają „z wełną” i do tego się odnioslam, a teraz mówisz „wełniany”.

Dla mnie to tez dziwne, ale w sumie no jest tam welna, jak inaczej to zaznaczyć żeby ktoś wiedział przechodząc czy przeglądając stronę, że jest tam jakaś welna?
Trzeba sprawdzić ile jej jest i czy nam to odpowiada. Czasem dzieki tym kilku % wełny wzrasta cena, bo wełna hehe, a dużo osób serio się nie zna i dla nich jeśli skład będzie nawet 80% poliester i 20% wełna to się będą cieszyć i to będzie dla nich duzo xd

widuje tez czasem tytuły „z domieszka wełny”

Spotykam te nazwy zamiennie. Pisanie z wełną też jest dla mnie słabe, bo to są śladowe ilości, które tak naprawdę guano dają. No, ale tak jak piszesz, to jest chwyt marketingowy żeby ludzi robić w bambuko. Ja zawsze czytam skład i stąd właśnie moje zdziwko jak płaszcz jest opisany jako z wełną, kosztuje 6 stów i ma tej weny 10% w składzie
Stary 2023-01-11, 11:58   #2564
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lumimi Pokaż wiadomość
Mnie dziwi książka księcia "po prosty" Harrego. Moim zdaniem się po prostu ośmiesza. Miały być jakieś afery, sekrety a tu wyszło że po prostu dwie szwagierki się pokłóciły o błyszczyk i sukienkę
Taaa, książę Harry...Boze, co on wypisuje

Ja się tylko zastanawiam czy on taki głupi, czy po prostu jaja sobie robią z tą Megan.

Obawiam się niestety, że to pierwsze.

Z drugiej strony...Jakas część mnie się cieszyla, że dopiekl Royalsom, bo ich sztywniactwo jest trudne do przyjścia.

Ale tym razem jednak przesadził

Stary 2023-01-11, 12:05   #2565
Norluka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie czytałam książki, ale mnie dziwi kreacja Harrego i Meghan ogólnie.
Jakieś mi się to wydaje nieszczere i pełne sprzeczności.
Norluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-01-11, 12:12   #2566
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
To jest ta nowa, z angielskim tytułem "Spare"?
Zastanawiam się, czy im się hajsy kończą i dorabiają sobie publicznym praniem brudów, czy to jakaś nowa forma pseudo-terapii, czy jednak leczenie kompleksów.
Jak świat światem skandale na królewskich dworach były, są i będą
Stary 2023-01-11, 12:16   #2567
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość

Zastanawiam się, czy im się hajsy kończą i dorabiają sobie publicznym praniem brudów, czy to jakaś nowa forma pseudo-terapii, czy jednak leczenie kompleksów.

Chyba wszystko w jednym.

No skandale są, ale pedofilia to przegięcie

Stary 2023-01-11, 12:17   #2568
Lumimi
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Dla mnie jest to po prostu dorabianie sie oraz w pewnym sensie zemsta że rodzina królewska nie chce im dawać pieniędzy za nic. Chyba myśleli że zrezygnują z obowiązków a hajs będzie dalej płynął. Harry zachowuje się po prostu jak dziecko.
Stary 2023-01-11, 12:19   #2569
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pusheen_ Pokaż wiadomość
Chyba wszystko w jednym.

No skandale są, ale pedofilia to przegięcie

Bardziej mi chodziło o wyjawianie stosunków Harry - William - Karol i ich żon.
Książki nie czytałam (i chyba nie zamierzam), natomiast jeśli jest w niej coś nt. pedofilii (domyślam się, że chodzi o księcia Andrzeja) to właściwym miejscem do dzielenia się taką wiedzą jest prokuratura, a nie książka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-01-11, 12:21   #2570
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Norluka Pokaż wiadomość
Nie czytałam książki, ale mnie dziwi kreacja Harrego i Meghan ogólnie.
Jakieś mi się to wydaje nieszczere i pełne sprzeczności.

-Chcemy zniknąć i odpocząć. Więc może jakiś wywiadzik i skandalik?

Dla mnie też są mało wiarygodni.

Cytat:

Obstawiam, że się kończy. Ich dotychczasowy styl życia do skromnych nie należał, więc nowe zastrzyki są potrzebne.

Cytat:

Ale to jest irytujące. Potrzebuje na już jakiejś koszulki i nie mam gdzie kupić.

I dziwi mnie to pod kątem "kto to kupuje". Odbieram syna siostry z szkoły. Dziewczynki młodsze z podstawówki rzeczywiście są szczupłe. Jednak dziewczyny z ogólniaka ( na tyle ile można ocenić jak idą do szatni) w połowie przypadków są dość krągłe i pomijając kwestie wizualne to po prostu się w te "ciuszki" nie zmieszczą.
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-01-11, 12:24   #2571
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Spotykam te nazwy zamiennie. Pisanie z wełną też jest dla mnie słabe, bo to są śladowe ilości, które tak naprawdę guano dają. No, ale tak jak piszesz, to jest chwyt marketingowy żeby ludzi robić w bambuko. Ja zawsze czytam skład i stąd właśnie moje zdziwko jak płaszcz jest opisany jako z wełną, kosztuje 6 stów i ma tej weny 10% w składzie

No jest to chore, ale kilka lat temu i ja się na to nabierałam

Stary 2023-01-11, 12:28   #2572
meliandra
Zakorzenienie

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89463457]Ale to jest irytujące. Potrzebuje na już jakiejś koszulki i nie mam gdzie kupić.

I dziwi mnie to pod kątem "kto to kupuje". Odbieram syna siostry z szkoły. Dziewczynki młodsze z podstawówki rzeczywiście są szczupłe. Jednak dziewczyny z ogólniaka ( na tyle ile można ocenić jak idą do szatni) w połowie przypadków są dość krągłe i pomijając kwestie wizualne to po prostu się w te "ciuszki" nie zmieszczą.[/QUOTE]

Ja mam to samo. Szukałam w lecie zwykłych basicowych topów, ale nie z krótkim rękawkiem, to większość była właśnie przed pępek. No mnie też dziwi kto to kupuje, bo jednak nastolatki chyba nie kupują aż tyle co dorośli. Rozmiarówka to już w ogóle osobna kwestia. Teraz XS to często są chyba na 10 latkę. Czasem się zastanawiam czy jakiś ciuch się z dziecięcego nie zaplątał.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
No jest to chore, ale kilka lat temu i ja się na to nabierałam

Ja też kiedyś tak nie zwracałam uwagi na składy, ale teraz patrzę i czasem ciężko jest znaleźć coś sensownego.
Stary 2023-01-11, 12:30   #2573
Lumimi
Zakorzenienie

Cytat:
Bardziej mi chodziło o wyjawianie stosunków Harry - William - Karol i ich żon.
Książki nie czytałam (i chyba nie zamierzam), natomiast jeśli jest w niej coś nt. pedofilii (domyślam się, że chodzi o księcia Andrzeja) to właściwym miejscem do dzielenia się taką wiedzą jest prokuratura, a nie książka.
Myślę że akurat temat księcia Andrzeja zostanie pominięty, bo ma od dość dobre relacje z jego córką, więc raczej nie będzie roztrząsał tego tematu.
Stary 2023-01-11, 13:46   #2574
lightangel
Zakorzenienie

Ja na całą sprawę Wiliama i Harry'ego patrzę przez pryzmat znajomych, bo mam wśród nich trochę takich które wykazują podobne zachowania. Nie chcę nikogo obrażać, bo to nie jest kwestia wszystkich znanych mi rodzeństw, ale w wielu widzę coś co nazywam "syndromem młodszego rodzeństwa" (bo u starszego nie trafiłam na takie przypadki). To są zazwyczaj wychuchane dzieci którym pozwalano na wszystko, spełniano ich wszystkie zachcianki a one i tak czują się pokrzywdzone. Że zawsze były gorsze, że nikt ich nie kochał i takie tam, gdzie dobrze wiadomo że tak nie było. I zawsze w pewnym momencie muszą to wszystko wyrzucić rodzeństwu, tylko po to żeby mieć pretekst do odcięcia się od rodziny. Związują się też często z ludźmi podobnymi do siebie, uważającymi że też zawsze byli traktowani przez rodzinę jak śmieci i tym się chyba wzajemnie nakręcają.
I żeby nie było - w żadnym wypadku nie twierdzę że każdy kto jest tym młodszym rodzeństwem tak ma, tylko że jak już się zdarzają takie przypadki to są do siebie bardzo podobne. Po prostu już wiele razy widziałam podobny schemat i zawsze są te same żale i płacze.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lightangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-01-11, 13:54   #2575
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Ja na całą sprawę Wiliama i Harry'ego patrzę przez pryzmat znajomych, bo mam wśród nich trochę takich które wykazują podobne zachowania. Nie chcę nikogo obrażać, bo to nie jest kwestia wszystkich znanych mi rodzeństw, ale w wielu widzę coś co nazywam "syndromem młodszego rodzeństwa" (bo u starszego nie trafiłam na takie przypadki). To są zazwyczaj wychuchane dzieci którym pozwalano na wszystko, spełniano ich wszystkie zachcianki a one i tak czują się pokrzywdzone. Że zawsze były gorsze, że nikt ich nie kochał i takie tam, gdzie dobrze wiadomo że tak nie było. I zawsze w pewnym momencie muszą to wszystko wyrzucić rodzeństwu, tylko po to żeby mieć pretekst do odcięcia się od rodziny. Związują się też często z ludźmi podobnymi do siebie, uważającymi że też zawsze byli traktowani przez rodzinę jak śmieci i tym się chyba wzajemnie nakręcają.
I żeby nie było - w żadnym wypadku nie twierdzę że każdy kto jest tym młodszym rodzeństwem tak ma, tylko że jak już się zdarzają takie przypadki to są do siebie bardzo podobne. Po prostu już wiele razy widziałam podobny schemat i zawsze są te same żale i płacze.

Zgadzam się z tym, niestety...

Też znam sporo takich przypadków.

I jeszcze to granie "victim card"...

Stary 2023-01-11, 14:02   #2576
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Ona myślała, że związkiem z nim zbuduje karierę aktorską, że ho ho, Oscary czekają, a on nie umie wyjść spod pantofla narcystycznej żony. Z takimi sprawami rodzinnymi nie lata się po gazetach i telewizjach, więc ani przez chwilę nie wierzę w ich dobre intencje, jak to oni się chcą cudnie z rodziną dogadać. Poza tym monarchia bleee, ale królewski ślub i wesele oraz nie rezygnowanie z tytułów to już tak tak tak. Żenujący są oboje. On pewnie podskórnie doskonale wie, że jak zabraknie tytułu, to ona go kopnie wcześniej, czy później w d... Ta książka to już w ogóle gwoźdź do trumny jego stosunków z rodziną.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Myślałam, że on jest inteligentny mimo swoich licznych wyskoków, ale jednak nie - jednak ten głupawy wyraz twarzy skądś się bierze. Dobrali się z tą narcyzką idealnie. Jeszcze niech się zakolegują z Amber Heard do kompletu. Razem mogą napisać kolejną książkę o tym jak pozować na ofiarę wszystkich i wszystkiego.
Stary 2023-01-11, 14:32   #2577
Cinde_x
Raczkowanie

Cytat:
Zależy jak bardzo crop top jest... crop, ale - tak, pomimo moich 37 lat na liczniku, chodze w crop topach . Moje crop topy zakrywają mi jednak zawsze pępek (jestem niska), a do tego nosze spodnie z wysokim stanem (do talii), więc skóry nie widać, a jeżeli już, to minimalnie.

Nie uważam, że jest to "moda dla nastolatek" jak ktoś to powyżej określił, ale ja też nigdy nie byłam pruderyjna i nie uważam, że przez wzgląd na wiek powinnyśmy nakładać na siebie ograniczenia ubraniowe (oczywiście we wszystkim są granice, jakiś umiar, i dobry smak również trzeba zachować).

Dlaczego chodze w crop topach? Bo bardzo służą mojej sylwetce. Jestem niska, najlepiej mi jest jak tne sylwetke w połowie, czyli w okolicach talii, a w tym pomagają mi bardzo m.in. crop topy. Jak zakładam dłuższą bluze czy sweter, to moja sylwetka robi się dużo mniej kształtna, i niekorzystnie zaczynam wyglądać.

Ktoś tam wyżej też napisał o walorach ciała w crop topach. Pomimo moich 37 lat jestem wciąż dość drobna i szczupła i uważam, że moge sobie na nie pozwalać, aczkolwiek - niezależnie od wagi czy wyglądu - niech każdy ubiera to co chce i nosi się jak chce, życie jest krótkie. W życiu w ten sposób ludzi nie oceniam i ich wyborów modowych. Trąci małomiasteczkowscią.

Tu np. zakup z ostatnich dni: https://www.zalando.pl/monki-kardiga...1i05q-k11.html - na mnie dłuższy, bo jestem jakieś 10-15 cm niższa od modelki.

Edytowane przez Cinde_x
Czas edycji: 2023-01-11 o 14:36
Cinde_x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-01-11, 14:34   #2578
Lumimi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość

Nie powiedziałabym że dotyczy to tylko młodszego rodzeństwa. Równie dobrze dotyczyć to może też starszego. Ja to po prostu widzę często gdy jest 2-3 dzieci. Wbrew temu co rodzice mówią to nigdy nie kocha się tak samo dzieci ani nie traktuje się ich równo. Mnóstwo rodziców ma swoich ulubieńców i nie zawsze jest to młodsze. To że jedno kochają to nie oznacza że drugie nie było faworyzowane i kochane bardziej. Do tego przeważnie jest tak że jak jest 2-3 dzieci to jedno dominuje charakterem nad drugim co też jest powodem do konfliktu. Często jest też tak że z racji wieku jest to to starsze i to wykorzystuje. Ja właśnie często widzę że starsze rodzeństwo wykorzystuje przewagę wieku.

Tak naprawdę z boku ciężko zobaczyć jak rodzice traktują swoje dzieci. A często właśnie te niesprawiedliwosci dotyczą codziennych spraw.

Harry był od początku "tym drugim". Widział że królem nie zostanie, a momencie kiedy Willianowi zaczęły rodzic się dzieci to one zepchnęły go jeszcze dalej. Media zaczęły się bardziej interesowac nimi. Tak samo jak to że tak naprawdę on i Megan zawsze musieli oglądać plecy Williama i Kate. Z jednej strony tak blisko tronu a z drugiej tak daleko

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Stary 2023-01-11, 14:49   #2579
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cinde_x Pokaż wiadomość
Zależy jak bardzo crop top jest... crop, ale - tak, pomimo moich 37 lat na liczniku, chodze w crop topach . Moje crop topy zakrywają mi jednak zawsze pępek (jestem niska), a do tego nosze spodnie z wysokim stanem (do talii), więc skóry nie widać, a jeżeli już, to minimalnie.

Nie uważam, że jest to "moda dla nastolatek"
jak ktoś to powyżej określił, ale ja też nigdy nie byłam pruderyjna i nie uważam, że przez wzgląd na wiek powinnyśmy nakładać na siebie ograniczenia ubraniowe (oczywiście we wszystkim są granice, jakiś umiar, i dobry smak również trzeba zachować).

Dlaczego chodze w crop topach? Bo bardzo służą mojej sylwetce. Jestem niska, najlepiej mi jest jak tne sylwetke w połowie, czyli w okolicach talii, a w tym pomagają mi bardzo m.in. crop topy. Jak zakładam dłuższą bluze czy sweter, to moja sylwetka robi się dużo mniej kształtna, i niekorzystnie zaczynam wyglądać.

Ktoś tam wyżej też napisał o walorach ciała w crop topach. Pomimo moich 37 lat jestem wciąż dość drobna i szczupła i uważam, że moge sobie na nie pozwalać, aczkolwiek - niezależnie od wagi czy wyglądu - niech każdy ubiera to co chce i nosi się jak chce, życie jest krótkie. W życiu w ten sposób ludzi nie oceniam i ich wyborów modowych. Trąci małomiasteczkowscią.

Tu np. zakup z ostatnich dni: https://www.zalando.pl/monki-kardiga...1i05q-k11.html - na mnie dłuższy, bo jestem jakieś 10-15 cm niższa od modelki.

Wszystko jest kwestią dopasowania. Jeśli jesteś niska i drobna wyglądasz w tego typu ubraniach ładnie. W moim przypadku 165 cm i 60 kg. wyglądam jak obeliks. Ogólnie mam meega problem z kupnem ubrań, chociaż uważam, że wymiarowo jestem przeciętna. Większość ubrań jest za mała w biuście i w pasie. Kupno sukienki to wyższa szkoła jazdy, tak samo spodni. W pasie ok - za duże w tyłku itp.

Odnośnie mody nastolatek - jeśli widzę bluzkę w rozmiarze XL ( i większej nie ma w tym modelu) i ona jest dla mnie za mała to mam wrażenie, że jestem na dziale dziecięcym/ młodzieżowym. Nie chodzi o jakąkolwiek interpretacje kto powinien w czym chodzić. Nic takiego tutaj nie padło. Statystycznie inaczej wygląda figura 15 latki, a 30 letniej kobiety.
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-01-11, 14:55   #2580
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Nie powiedziałabym że dotyczy to tylko młodszego rodzeństwa. Równie dobrze dotyczyć to może też starszego. Ja to po prostu widzę często gdy jest 2-3 dzieci. Wbrew temu co rodzice mówią to nigdy nie kocha się tak samo dzieci ani nie traktuje się ich równo. Mnóstwo rodziców ma swoich ulubieńców i nie zawsze jest to młodsze. To że jedno kochają to nie oznacza że drugie nie było faworyzowane i kochane bardziej. Do tego przeważnie jest tak że jak jest 2-3 dzieci to jedno dominuje charakterem nad drugim co też jest powodem do konfliktu. Często jest też tak że z racji wieku jest to to starsze i to wykorzystuje. Ja właśnie często widzę że starsze rodzeństwo wykorzystuje przewagę wieku.

Tak naprawdę z boku ciężko zobaczyć jak rodzice traktują swoje dzieci. A często właśnie te niesprawiedliwosci dotyczą codziennych spraw.

Harry był od początku "tym drugim". Widział że królem nie zostanie, a momencie kiedy Willianowi zaczęły rodzic się dzieci to one zepchnęły go jeszcze dalej. Media zaczęły się bardziej interesowac nimi. Tak samo jak to że tak naprawdę on i Megan zawsze musieli oglądać plecy Williama i Kate. Z jednej strony tak blisko tronu a z drugiej tak daleko

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Mam podobne obserwacje.

Nie wierzę, że można traktować jednakowo dzieci, kiedy ma się ich już troje.

No ok, sama nie mam dzieci i raczej mieć nie będę, ale dla mnie ideał to jedno dziecko, max. dwoje.

Jeszcze o dwoje można zadbać, przy chęciach i nienadmiernym wysiłku oraz odpowiednich zasobach pieniężnych.

Przy trojgu dzieciach to już często rodzice są na wygranej pozycji, bo się zaczyna walka o ich uwagę czy względy, a oni "wspanialomyslnie" poświęcają czas temu dziecku czy dzieciom, którym chcą.

Napatrzylam się już na różne relacje różnych ludzi z rodzeństwem i posiadanie trojga czy czworga dzieci to dla mnie opcja "Po moim trupie".

Wiadomo, że trojga już mieć nie będę, ale nawet kiedy mi to nie grozi to stwierdzam, że "Trójka to już kosmos"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości