Jak ludzie są w stanie żyć za minimalną krajową? - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-01-12, 18:53   #901
magbeth
Dzik

Dot.: Jak ludzie są w stanie żyć za minimalną krajową?

Dokładnie tak jak piszecie z tymi rysami twarzy. Ja tez wyglądam młodo, mam zadbana cerę, ale nie ma opcji by w moim wieku ktoś mnie wziął za wczesna dwudziestkę - a dowód i tak mi czasami sprawdzają w Vinmonopolet.

I dalej mnie ujmuje jak ten temat szybko ewoluuje
magbeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 19:53   #902
747bf32364fc13da37122d49c7e01f75501e8a1a_65540b783ff7c
Konto usunięte

To tez zalezy od wieku osoby "oceniajacej". Mialam w jednej z prac kolezanke, ktorej wszyscy mowili, ze wyglada jak wczesna dwudziestka. Ale ja sama mialam wtedy niewiele ponad 20 lat i od razu widzialam, ze jest plus minus 10 lat starsza. O mnie niby kolezanki mojej mamy mowia, ze wygladam na 18 lat - ale zaden licealista by mnie nie wzial za swoja rowiesniczke, nie ma bata. Zreszta, poznawalam mnostwo ludzi w moim przedziale wiekowym i nigdy nie kazano mi sie legitymowac.

I ja sama, tak szczerze mowiac, nie jestem w stanie ocenic wieku, a podac przedzial. Moge ocenic kogos na 25-35 lat, ale nie na 23 albo 27 - bo jak niby to rozpoznac?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
747bf32364fc13da37122d49c7e01f75501e8a1a_65540b783ff7c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 20:04   #903
chimay
Zakorzenienie

[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89464957]To tez zalezy od wieku osoby "oceniajacej". Mialam w jednej z prac kolezanke, ktorej wszyscy mowili, ze wyglada jak wczesna dwudziestka. Ale ja sama mialam wtedy niewiele ponad 20 lat i od razu widzialam, ze jest plus minus 10 lat starsza. O mnie niby kolezanki mojej mamy mowia, ze wygladam na 18 lat - ale zaden licealista by mnie nie wzial za swoja rowiesniczke, nie ma bata. Zreszta, poznawalam mnostwo ludzi w moim przedziale wiekowym i nigdy nie kazano mi sie legitymowac.

I ja sama, tak szczerze mowiac, nie jestem w stanie ocenic wieku, a podac przedzial. Moge ocenic kogos na 25-35 lat, ale nie na 23 albo 27 - bo jak niby to rozpoznac?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Moim zdaniem to przede wszystkim od pogrubionego. Ja w dalszym ciągu bywam w pracy nazywana dziewczyną lub określana jako młoda - przez 70 i 80-latków, bo dla nich czterdziestka to jeszcze dziewczyna i często trudno im odróżnić 30-latkę od 40-latki. Tak samo jak nastolatkom, tylko że dla nich to po prostu będą starsze babki. A mowa o tej samej kategorii wiekowej przecież.

Z drugą częścią wypowiedzi też się zgadzam. Nie ma się co ekscytować, że zostało się ocenionym na 3 lata mniej albo smucić, że na na 3 lata więcej, bo to nic tak naprawdę nie znaczy.

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2023-01-12 o 20:07
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 20:12   #904
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 20:34   #905
Pusheen_
BAN stały

Dla mnie temat jest generalnie w sumie bez sensu i nie widzę tutaj problemu nawet.

Nie da się w wieku 35 lat wyglądać na 17 czy 19. No bo nie da się.

Myślę, że w wieku lat lat 27 też raczej nie da się być pomylonym z 17 - latka.

Ja się trzymam takiej wersji, jaką ktoś mi kiedyś sprzedał - "Raz przestajesz być nastolatkiem, to nim nie jesteś i nikt nie może Cię z nim pomylić".

No i nie ma o co kruszyć kopii. No i jak dorośli ludzie mogą się zastanawiać nad czymś takim? No bo może ja się mylę, ale czasem można odnieść wrażenie, że niektórym żal, że jest inaczej?

No to ja stwierdzam, że to jest jakieś kuriozum i dorosłej kobiecie powinno uwłaczać porównanie do nastolatki.
Z resztą nastolatki też wyglądają różnie (nie zawsze ładnie), ale to nie o to chodzi.
Jakbym usłyszała, że 35 - letnia osoba wygląda na 18, to bym pomyślała że coś z nią nie tak - że może wygląda skrajnie niedojrzale? Nie uważam więc takiego porównania za komplement.

Dla 18 - czy 20 - latka to każdy jest stary - i ci po 30 - tce, i ci po 40 - tce. Pamiętam jeszcze jak myślałam w tamtym wieku (tzn. na pewno to pamiętam).

I tak sobie myślę, że każdy, kto będąc już koło 30 - tki chce mieć coś wspólnego z nastolatkami czy tak o sobie myśli, musi być cringeowy na maxa.

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Pusheen_
Czas edycji: 2023-01-12 o 20:58
Pusheen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 21:14   #906
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pusheen_ Pokaż wiadomość
Dla mnie temat jest generalnie w sumie bez sensu i nie widzę tutaj problemu nawet.

Nie da się w wieku 35 lat wyglądać na 17 czy 19. No bo nie da się.

Myślę, że w wieku lat lat 27 też raczej nie da się być pomylonym z 17 - latka.

Ja się trzymam takiej wersji, jaką ktoś mi kiedyś sprzedał - "Raz przestajesz być nastolatkiem, to nim nie jesteś i nikt nie może Cię z nim pomylić".

No i nie ma o co kruszyć kopii. No i jak dorośli ludzie mogą się zastanawiać nad czymś takim? No bo może ja się mylę, ale czasem można odnieść wrażenie, że niektórym żal, że jest inaczej?

No to ja stwierdzam, że to jest jakieś kuriozum i dorosłej kobiecie powinno uwłaczać porównanie do nastolatki.
Z resztą nastolatki też wyglądają różnie (nie zawsze ładnie), ale to nie o to chodzi.
Jakbym usłyszała, że 35 - letnia osoba wygląda na 18, to bym pomyślała że coś z nią nie tak - że może wygląda skrajnie niedojrzale? Nie uważam więc takiego porównania za komplement.

Dla 18 - czy 20 - latka to każdy jest stary - i ci po 30 - tce, i ci po 40 - tce. Pamiętam jeszcze jak myślałam w tamtym wieku (tzn. na pewno to pamiętam).

I tak sobie myślę, że każdy, kto będąc już koło 30 - tki chce mieć coś wspólnego z nastolatkami czy tak o sobie myśli, musi być cringeowy na maxa.

Co uwłaczającego jest w porównaniu do nastolatki?
I co w tym żenującego?
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 21:26   #907
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89465037]Co uwłaczającego jest w porównaniu do nastolatki?
I co w tym żenującego?[/QUOTE]Ja też nie rozumiem Lepiej porównać do 50 latki?

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Lasagna_ze_szpinakiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 21:44   #908
Pusheen_
BAN stały

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89465037]Co uwłaczającego jest w porównaniu do nastolatki?
I co w tym żenującego?[/QUOTE]No bo tak jak pisałam, nastolatkiem jest się tylko raz.

Ok, 25 lat też ma się tylko raz, ale 25 - latek to dorosła osoba, nawet jeśli jest czy może być niedojrzała.

Nastolatek dorosły nie jest, choćby nie wiem jak chciał i tak młodym jest się w życiu tylko wtedy, kiedy się w tym wieku jest - przestajesz być nastolatkiem, to raz na zawsze wychodzisz z tej strefy i tyle.

Jeszcze można osobę 22 - letnią pomylić z nastolatkiem, ale później to raczej nie.

Jak ktoś porównuje osobę mająca +/- 30 lat do nastolatka, to tak jakby cenił czyjąś niedojrzalość. A to żadna zaleta.

Nastolatek jest bardzo, ale to bardzo młody, to specyficzny okres w życiu człowieka. Raz przestajesz być nastolatkiem, to nigdy do tego tak naprawdę nie wracasz (w sensie, że w realu, bo wspomnienia to co innego ).

Stary 2023-01-12, 22:02   #909
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Cytat:
No bo tak jak pisałam, nastolatkiem jest się tylko raz.

Ok, 25 lat też ma się tylko raz, ale 25 - latek to dorosła osoba, nawet jeśli jest czy może być niedojrzała.

Nastolatek dorosły nie jest, choćby nie wiem jak chciał i tak młodym jest się w życiu tylko wtedy, kiedy się w tym wieku jest - przestajesz być nastolatkiem, to raz na zawsze wychodzisz z tej strefy i tyle.

Jeszcze można osobę 22 - letnią pomylić z nastolatkiem, ale później to raczej nie.

Jak ktoś porównuje osobę mająca +/- 30 lat do nastolatka, to tak jakby cenił czyjąś niedojrzalość. A to żadna zaleta.

Nastolatek jest bardzo, ale to bardzo młody, to specyficzny okres w życiu człowieka. Raz przestajesz być nastolatkiem, to nigdy do tego tak naprawdę nie wracasz (w sensie, że w realu, bo wspomnienia to co innego ).

Tu chodzi o wygląd. Nastolatki wyglądają po prostu młodo. Tu nie ma żadnej filozofii związanej z dojrzałością psychiczną, po prostu 18 latka wygląda młodo i swieżo Myślę, że dla każdej kobiety to będzie komplement. I pewnie żadna nie chciałaby usłyszeć oo wygląda Pani jak moja ciotka Janinka, tak dojrzale

Stary 2023-01-12, 22:08   #910
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lasagna_ze_szpinakiem Pokaż wiadomość
Tu chodzi o wygląd. Nastolatki wyglądają po prostu młodo. Tu nie ma żadnej filozofii związanej z dojrzałością psychiczną, po prostu 18 latka wygląda młodo i swieżo Myślę, że dla każdej kobiety to będzie komplement. I pewnie żadna nie chciałaby usłyszeć oo wygląda Pani jak moja ciotka Janinka, tak dojrzale

Chyba nikt po przekroczeniu powiedzmy 22 - 23 r. życia nie jest w stanie wyglądać jak nastolatek.

Oczywiście obecna moda potrafi mocno przekłamywać wiek i zacierać te granice, ale też bez przesady...

Ja mając 22 czy 24 lata wyglądałam bardzo młodo, ale nie powiedzialbym, że jak nastolatka.

Gdyby ktoś mi powiedział, że wyglądam jak nastolatka, to bym się obraziła.

Stary 2023-01-12, 22:20   #911
Lumimi
Zakorzenienie

[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89464814]Ja tego nie lubie.

Jak jestem nieumalowana to z takimi rzeczami normalnie mnie pytaja czy moglabym zawolac rodzicow.

Czuje sie wtedy nie wzieta na powaznie, mialam juz kilka takich sytuacji.[/QUOTE]Ja też tego nienawidzę. Wkurza mnie to bo widzę że jestem mniej poważnie traktowana bo ktoś myśli że jestem z racji wieku niedoświadczona.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89464849]Że z 22 latkę można pomylić z nastolatką to uwierzę, ale nie 32 łatkę, nie ma takiej opcji

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

No właśnie, słowo klucz: zdjęcie jeśli jesteś 30+ to nie masz co zaklinać rzeczywistości, na nastolatkę na pewno nie wyglądasz.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

No dokładnie. Ja nie rozumiem takiego parcia i wmawiania sobie, że ojej mam 35 lat, wyglądam na 18. Nie jest to możliwe w głowie mi się nie mieści, że ktoś się tym jara. Ja mam 33 lata, dobrze się trzymam, bo i przecież młoda jestem jeszcze, ale widać, że jestem kobietą właśnie w tym przedziale 28-30parę. Zwyczajnie po rysach twarzy widać, że nie jest to facjata nastolatki.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Myślę ze są takie przypadki że można 30 pomylic z nastolatka. Np Selena Gomez ma 30 lat i gdy nie jest mocno wystylizowana to moim zdaniem wygląda jak nastolatka.

Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 22:25   #912
Ava_
Zakorzenienie

Mi się wydaje, ze połowa tych zachwytów jak się młodo wyglada to zwykła grzeczność.

- ile masz lat?
- 20/30/40 you name it
- oh naprawdę? W zyciu bym Ci tyle nie dała

Ta sama konwencja co komplementowanie kobiet za schudnięcie jakby w domyśle to była aspiracja wszystkich.

U mnie w sklepach proszą o dowód każdego, kto wyglada na mniej niż 25 lat. Na oko połowa ludzi z przedziału 20-35 się w to łapie.

Inna sprawa to rasa. Zwykle dla osób innych ras trudniej „zobaczyć” wiek. Na tej zasadzie Azjaci wydają się nam wizualnie młodzi, sami między sobą widza różnice paru lat.

Ava_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 22:30   #913
Pusheen_
BAN stały

No właśnie ja na takim Insta nawet nie próbuję zgadywać wieku Azjatow, a zwłaszcza Azjatek, bo można się zdziwić i robi się cringe'owo.

A na forach z przeważająca liczbą Afroamerykanów spotkałam się z opiniami, że przedstawiciele rasy białej mają pecha, bo ich skóra dramatycznie szybko się starzeje. I oni się tym pocieszają nieustannie

Stary 2023-01-12, 22:30   #914
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lumimi Pokaż wiadomość
Ja też tego nienawidzę. Wkurza mnie to bo widzę że jestem mniej poważnie traktowana bo ktoś myśli że jestem z racji wieku niedoświadczona.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Myślę ze są takie przypadki że można 30 pomylic z nastolatka. Np Selena Gomez ma 30 lat i gdy nie jest mocno wystylizowana to moim zdaniem wygląda jak nastolatka.

Zgadzam się. Dla mnie Jessica Alba też nie wygląda na 41.

Stary 2023-01-12, 22:33   #915
Ava_
Zakorzenienie

Cytat:

A bo Ty wiesz? Swego czasu miałam do czynienia z celebrytami rożnego kalibru i na żywo tez często nie przypominali siebie z social mediów/edytowanych getty image.

Ava_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 22:34   #916
Pusheen_
BAN stały

Cytat:

Uwielbiam Jessice od zawsze i fakt, że ma młody typ urody. Ale też nikt jej nie pomyli z nastolatką.

Poza tym...Ona ma troje dzieci, trudno uwierzyć że macierzyństwo ani trochę nie wpłynęło na jej wygląd, bo jest to mało realne.

Co do Seleny, to ja nawet jej nie oceniam. Slyszalam, że poważnie chorowała/choruje i jej wygląd zmienia się. Nie mogę oceniać kogoś, że wygląda młodo, kiedy jego wygląd zmienia się z powodu problemów zdrowotnych.

Stary 2023-01-12, 23:04   #917
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lumimi Pokaż wiadomość
Ja też tego nienawidzę. Wkurza mnie to bo widzę że jestem mniej poważnie traktowana bo ktoś myśli że jestem z racji wieku niedoświadczona.

Myślę ze są takie przypadki że można 30 pomylic z nastolatka. Np Selena Gomez ma 30 lat i gdy nie jest mocno wystylizowana to moim zdaniem wygląda jak nastolatka.

Wlasnie mialam pytac o przyklady, bo w realnym zyciu nie potrafie wskazac zadnego przypadku kobiety powiedzmy 20 pare lat, ktora wygladalby jak nastolatka. Wg mnie Selena tez nie wyglada jak nastolatka
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 23:07   #918
rejczeI
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba nikt po przekroczeniu powiedzmy 22 - 23 r. życia nie jest w stanie wyglądać jak nastolatek.

Oczywiście obecna moda potrafi mocno przekłamywać wiek i zacierać te granice, ale też bez przesady...

Ja mając 22 czy 24 lata wyglądałam bardzo młodo, ale nie powiedzialbym, że jak nastolatka.

Chyba myślisz o podlotkach, młodziutkich ledwo dojrzewających bo nastolatek to też 19 lat. Skoro 15 może wyglądać na studenta to i student na nastolatka. Na 14 nie, ale 19 już bardziej.
rejczeI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 23:10   #919
Natalie_Alex
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magbeth Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak piszecie z tymi rysami twarzy. Ja tez wyglądam młodo, mam zadbana cerę, ale nie ma opcji by w moim wieku ktoś mnie wziął za wczesna dwudziestkę - a dowód i tak mi czasami sprawdzają w Vinmonopolet.

I dalej mnie ujmuje jak ten temat szybko ewoluuje
A ja wczoraj zostałam zapytana, czy mam osiemnaście lat, a mam drugie tyle mniej więcej Nie będę ukrywać, to pytanie zrobiło mi dzień
Natalie_Alex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 23:11   #920
rejczeI
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie ja na takim Insta nawet nie próbuję zgadywać wieku Azjatow, a zwłaszcza Azjatek, bo można się zdziwić i robi się cringe'owo.

A na forach z przeważająca liczbą Afroamerykanów spotkałam się z opiniami, że przedstawiciele rasy białej mają pecha, bo ich skóra dramatycznie szybko się starzeje. I oni się tym pocieszają nieustannie

Ja się dziwię że w dobie podrasowanych wizerunków przez filtry itd. ktoś w ogóle próbuje. Dla mnie jedyne foty na jakich by można bazować to takie zwykłe, z ulicy, i to takie gdzie nie masz opcji podejrzewać że się celebrytka dogadała z paparazzi że jej fotę należycie podrasuje.
rejczeI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 23:18   #921
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rejczeI Pokaż wiadomość
Chyba myślisz o podlotkach, młodziutkich ledwo dojrzewających bo nastolatek to też 19 lat. Skoro 15 może wyglądać na studenta to i student na nastolatka. Na 14 nie, ale 19 już bardziej.
No to pisałam, że za nastolatka może jeszcze być brany 22 - latek, czyli młody studenciak.

Albo nastolatka może wyglądać wręcz dojrzale, bo ma taką urodę i posturę, a jak jeszcze postarzy się ciuchami czy makijażem, to w ogóle.

Miałam koleżanki, które w wieku nastoletnim wyglądały jak dorosłe 30 - letnie kobiety.

I chłopaka, który próbował mnie oklamać, że ma 26 lat, ale jego zachowanie niestety zdradziło wszystko i szybko wylazlo, że ma 19 lat Ale nawet moja starsza koleżanką się na to nabrała )))

Stary 2023-01-13, 07:20   #922
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ava_ Pokaż wiadomość
A bo Ty wiesz? Swego czasu miałam do czynienia z celebrytami rożnego kalibru i na żywo tez często nie przypominali siebie z social mediów/edytowanych getty image.

Wierzę, ale porównuję tylko zdjęcia. Np Scarlett Johanson wygląda wg mnie poważniej niż Alba, a jest młodsza. Więc gdybym po zdjęciach i zerowej wiedzy kim są Panie miała je ocenić (ten sam sposób oceny) to powiedziałabym że Jessica ma 32/33 a Scarlett 10 lat więcej. Tylko przez typ urody i dziewczęcy wygląd Jess.

Stary 2023-01-13, 07:32   #923
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Wierzę, ale porównuję tylko zdjęcia. Np Scarlett Johanson wygląda wg mnie poważniej niż Alba, a jest młodsza. Więc gdybym po zdjęciach i zerowej wiedzy kim są Panie miała je ocenić (ten sam sposób oceny) to powiedziałabym że Jessica ma 32/33 a Scarlett 10 lat więcej. Tylko przez typ urody i dziewczęcy wygląd Jess.

Wg mnie żadna z nich nie wygląda poważnie.

Nie lubię takiego porównywania - wydaje mi się ono bez sensu, bo te aktorki mają zupełnie odmienne typy urody.

Scarlett bym dała tyle lat, ile ma, czyli w granicach 35 - 37.

Jessice to mogłabym dać nawet 28, ale patrzę na nią inaczej, bo wiem ile ma lat, do tego troje dzieci - więc sposób postrzegania się zmienia.

Stary 2023-01-13, 08:01   #924
Indecence
nieprzyzwoita

Jessica, Selena i Scarlett to nie są panie, które żyją za minimalną, no litości.
Wy serio wierzycie, że one swoją świeżość wyglądu mają z natury?
Indecence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-13, 08:07   #925
milka_70
Wtajemniczenie

Cytat:

Według mnie nie ma szans tego stwierdzić nie widząc jej na żywo

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Natalie_Alex Pokaż wiadomość
A ja wczoraj zostałam zapytana, czy mam osiemnaście lat, a mam drugie tyle mniej więcej Nie będę ukrywać, to pytanie zrobiło mi dzień
Poważnie cie to ucieszyło??

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
milka_70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-13, 08:12   #926
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Indecence Pokaż wiadomość
Jessica, Selena i Scarlett to nie są panie, które żyją za minimalną, no litości.
Wy serio wierzycie, że one swoją świeżość wyglądu mają z natury?
Dla mnie ani jedna ani druga nie wygląda sztucznie (jak np Madonna) więc dlatego porównuje, robiąc to samo tzn patrząc tylko na zdjęcia obu. No i przez typ urody jedna wygląda młodziej niż druga. Stąd tez wniosek, że typ urody ma duże znaczenie na ile lat sie wygląda, a ile faktycznie się ma.

Stary 2023-01-13, 09:09   #927
chwast
Zakorzenienie

Jak ludzie są w stanie żyć za minimalną krajową?

Cytat:
Napisane przez Natalie_Alex Pokaż wiadomość

Czasem pytają, bo chyba wg prawa po prostu muszą, tylko mało kto to robi, w razie jakiejś kontroli to jednak wyszłoby słabo, nawet jak ktoś wyglada na ponad 18.

U mnie w lidlu często babki pytaja i to nie tylko jak ktoś wyglada młodo - pytaja osoby z siwymi włosami, które widać, ze musza być grubo po 40.

Nie zawsze jest to kwestia - o matko jak młodo wyglada, zapytam xd
Poza tym nie wierze, ze ktoś koło 40 wyglada na 18, musiałby sie bardzo infantylnie ubrać i być bardzo niski i drobny, ale po twarzy i tak widać, wiec taka dzidzia piernik by wyszła.

Mnie tez czasem pytają, ale nie biorę tego za to, że nie wierzą ile mam lat, No taka procedura.
Fakt - wyglądam na pewno młodziej niż mam lat, ale bez przesady, nie na 18 i mniej, to byłoby dziwne

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2023-01-13 o 09:12
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-13, 09:41   #928
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-01-13 o 09:34
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-13, 10:09   #929
meliandra
Zakorzenienie

[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89464749]Jak żyje nie widziałam 30parolatki wyglądającej na nastolatkę- niemożliwe to jest, może jeszcze z daleka - ale z bliska zawsze ale to zawsze widać, że skóra ma już inna gęstość, zmieniają się rysy twarzy etc. Nie ma opcji wyglądać na nastolatkę mając lat trzydzieści parę. Można to między bajki włożyć

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Tylko, że to kwestia tego, że ludzie chyba aż tak się nie przyglądają i aż tak się nad tym nie zastanawiają. Poza tym teraz dużo bardzo młodych dziewczyn wygląda na starsze przez makijaż i różne poprawki typu usta, wolumetria, do tego te wszystkie poprawki są na jedno kopyto, u starszych też i wszyscy wyglądają bardzo podobnie. Uważam, że dużo jest kobiet u których ciężko jest ocenić wiek, bo na pierwszy rzut można im dać i 27 i 30 i 35, a też nikomu nie chce się chyba nad tym jakoś specjalnie kminić.

[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89464957]To tez zalezy od wieku osoby "oceniajacej". Mialam w jednej z prac kolezanke, ktorej wszyscy mowili, ze wyglada jak wczesna dwudziestka. Ale ja sama mialam wtedy niewiele ponad 20 lat i od razu widzialam, ze jest plus minus 10 lat starsza. O mnie niby kolezanki mojej mamy mowia, ze wygladam na 18 lat - ale zaden licealista by mnie nie wzial za swoja rowiesniczke, nie ma bata. Zreszta, poznawalam mnostwo ludzi w moim przedziale wiekowym i nigdy nie kazano mi sie legitymowac.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

To prawda. Jak różnica wieku jest duża czy ktoś ma 20 czy 30 lat to jest dla niego młodziutki.

Cytat:

No, ale 19 latek to wciąż nastolatek, więc spokojnie o kimś kto ma 22 lata można powiedzieć, że wygląda jak nastolatek. Mam wrażenie, że pisząc o nastolatkach niektórzy tutaj myślą o 12 latkach.
Stary 2023-01-13, 10:22   #930
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Dla mnie ani jedna ani druga nie wygląda sztucznie (jak np Madonna) więc dlatego porównuje, robiąc to samo tzn patrząc tylko na zdjęcia obu. No i przez typ urody jedna wygląda młodziej niż druga. Stąd tez wniosek, że typ urody ma duże znaczenie na ile lat sie wygląda, a ile faktycznie się ma.

Ale po co pisać o Madonnie - ona ma 65 lat chyba i nie jest dobrym przykładem czegokolwiek. Nie da się po 60 - tce udawać sporo młodszej osoby, no litości.

Żaden cud nie zrobi z 60 - latki kobiety po 30 - tce.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Ale myślę, że sporo aktorek zaniza trochę wiek i nawet im się nie dziwię - realia biznesu, w którym pracują są brutalne.

Kiedyś nawet wyszła taka wtopa, że wyszły prawdziwe dane jakiejś polskiej modelki i okazało się, że obniżyła sobie realny wiek o 3 lata

Nie wspominając już o znanej wszystkim Perfekcyjnej

Albo taka Margot Robbie - nieustannie krążą opinie, że jest starsza niż podaje i tutaj muszę przyznać, że ta aktorka wygląda bardzo poważnie i spokojnie umieściłabym ją wiekowo na półce 35 - 37 lat, co niczego jej nie ujmuje. Po prostu wygląda poważnie i dojrzale, no bywa.
Jeśli to prawda, to mnie to i tak nie dziwi - bez ukrywania wieku pewnie nie mogłaby przebierać w rolach.

Co do innych rozbieżności, to wiadomo, że medycyna estetyczna wypaczyła pojęcie wieku No i moda...Dziewczyny, które uwielbiają mocny makijaż i wszelkie poprawki zwykle wyglądają starzej.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości