|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ludzie są w stanie żyć za minimalną krajową?
|
|
|
|
|
#932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O Madonnie wspomniałam odpowiadając którejś dziewczynie odnośnie świeżości wynikającej z naturalności/medycyny estetycznej. Po Madonnie to widzę od razu (twarz figury woskowej), po Albie i Johanson już tego nie widać, a mają jednak inny typ urody i inaczej się "starzeją". ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#933 |
|
Konto usunięte
|
Najbardziej sensownie to jest chyba rozdzielać wiek na przed menopauzą i po. Jak jest się jeszcze produkuje estrogeny, to można wiele zwojować jak chodzi o wygląd (młodszy). Gorzej po menopauzie, wtedy cóż...starzenie przyspiesza.
Ale z drugiej strony, ludzie kochani, życie na tym polega że płynie, a młodość nie wieczność. Na coś i kiedyś umrzeć trzeba. Ze zwisami i zmarszczkami, bo taka kolej rzeczy. Ogólnie ta napinka na młody wygląd jest absurdalna. A już pragnienia dojrzałych ludzi żeby wyglądać jak podlotki to kosmos. Trzeba się cieszyć aktualną liczbą na liczniku, dbać o zdrowie, a reszta jest milczeniem. I luzik, nie dać się zwariować. |
|
|
|
|
#934 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie Edyta Bartosiewicz wyglada o wiele wiele młodziej niż rzeczywiście ma lat - ciężko mi było uwierzyć ostatnio, że tyle ma i chyba nadal w to nie wierzę
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89465414]Najbardziej sensownie to jest chyba rozdzielać wiek na przed menopauzą i po. Jak jest się jeszcze produkuje estrogeny, to można wiele zwojować jak chodzi o wygląd (młodszy). Gorzej po menopauzie, wtedy cóż...starzenie przyspiesza.
Ale z drugiej strony, ludzie kochani, życie na tym polega że płynie, a młodość nie wieczność. Na coś i kiedyś umrzeć trzeba. Ze zwisami i zmarszczkami, bo taka kolej rzeczy. Ogólnie ta napinka na młody wygląd jest absurdalna. A już pragnienia dojrzałych ludzi żeby wyglądać jak podlotki to kosmos. Trzeba się cieszyć aktualną liczbą na liczniku, dbać o zdrowie, a reszta jest milczeniem. I luzik, nie dać się zwariować.[/QUOTE] Brakuje mi możliwości zalajkowania niektórych postów toteż daje 👍
|
|
#937 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#938 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Pani Perfekcyjna to dla mnie ma lat 50+.W życiu nie uwierzę, że mniej. Nie mam w zwyczaju dociekać, ile kto ma i mało mnie to w sumie obchodzi i nie przypatruje się cudzej cerze z bliska, ale w tym przypadku bije mnie to po oczach. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#939 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki
![]() Nie no, słuchajcie, powiem szczerze, że im dalej w las, tym mniej mnie przeraża starzenie się i zmiany w wyglądzie. W tym roku skończę 45 lat, w medycynie to już jest 'wiek przedstarczy' Tak jak starzy ludzie godzą się z myślą o śmierci, tak dojrzali godzą się z myślą o starzeniu się. Jak byłam młoda to też mnie trochę martwiło że jak to tak...marszczyć i się obwisać, to musi być straszne. A nie jest. Z wiekiem stajemy się bardzej pewni siebie, mamy bardziej wywalone na cudze opinie i ogólnie - na wszystko
|
|
|
|
|
#940 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#941 |
|
BAN stały
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89465480]50+? Przeciez ona chyba 2 lata temu urodzila dziecko.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]We wszystko jestem w stanie uwierzyć... Poza tym, że jest 40 - latka ![]() Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się często zastanawiam jak to jest z tymi kalkulatorami. Ja jak sobie sprawdzam np moje wynagrodzenie to też na każdym inaczej i do tego różnice przy moim wynagrodzeniu sięgają do tysiąca zł
![]() Swoją drogą, tak również próbując wrócić do tematu wątku, ktoś tu wcześniej pisał, że co piąta kobieta (o ile dobrze pamiętam, ciężko mi znaleźć tego posta) zarabia minimalną. Z mojego doświadczenia, ale również z obserwacji grupy fb o kredytach, wynika, że często te kobiety są po prostu zatrudnione na minimalną a de facto zarabiają więcej, tylko pod stołem. Także ja uważam, że te statystyki mogą być niewiarygodne. |
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Brakuje mi przekleństw, żeby to skomentować, poza tym na wizazu nie wolno brzydko pisać
![]() A kolejna rzecz, jaka mi mignela to ta, że 68% Polek w wieku 18-45 nie planuje mieć dzieci. Pomyliłam wątki z tą drugą informacją, myślałam, że jesteśmy w aktualnych wydarzeniach ![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez stotek Czas edycji: 2023-01-13 o 12:41 |
|
|
|
|
#944 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To z Jana śpiewaka komentarz jakby co Statystyki statystykami, spadek na pewno jest bo widzę po otoczeniu i samej sobie. W takich warunkach ciężko jest młodym planować dziecko. Ja bym chciała, ale nie mam po prostu ku temu warunków. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#947 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatnio widzialam mema czy komentarz "Urodzę dziecko w Polsce, aby nie odbierać mu marzenia o wyjeździe stąd"
|
|
|
|
|
|
#948 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przykro czytać takie rzeczy...
|
|
|
|
|
|
#949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda, myślę, że dużo osób dostaje podstawę, a resztę pod stołem. Ja w sumie na ten moment nie znam chyba żadnej kobiety zarabiającej najniższej, ale też nie w każdym przypadku wiem jak się rozlicza z pracodawcą. Cytat:
Też o tym słyszałam, ale dla mnie takie statystki są mało wiarygodne. Tzn. na pewno teraz mniej osób decyduje się na dzieci ze względów finansowych, tego jak w naszym kraju wygląda aborcja i tego, że już jest coraz mniejsze przekonanie, że dziecko przecież trzeba mieć, ale i tak mam wrażenie, że więcej osób dzieci ma niż nie ma. A tak w ogóle to brałyście kiedyś udział w takich badaniach?
|
|
|
#950 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#951 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wziąwszy pod uwagę to, że w bodajże w 2021 urodziło się najmniej dzieci od II wojny światowej, a społeczeństwo mamy coraz starsze stąd coraz mniej kobiet w wieku rozdrodczym, to takie dane są jak dla mnie wiarygodne. Rodzić się będzie coraz mniej dzieci, bo spory odsetek nie chce ich mieć, a spory nie może. Będzie nas ubywać, tylko imigranci mogą nas uratować. Zwłaszcza przed starością w nędzy. |
|
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#953 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Im starsze tym mniej chętne > tutaj w ogóle nie ma się co dziwić wzwiąwszy pod uwagę praktycznie całkowity zakaz aborcji wprowadzony przez pis, gorszy dostęp do badań prenatalnych i mentalność lekarzy straszących dzieckiem z downem pacjentki w w wieku 35+ Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2023-01-13 o 14:03 |
|
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89465664]Nie no, na pewno więcej ludzi dzieci ma, niż nie ma. Póki co.
Wziąwszy pod uwagę to, że w bodajże w 2021 urodziło się najmniej dzieci od II wojny światowej, a społeczeństwo mamy coraz starsze stąd coraz mniej kobiet w wieku rozdrodczym, to takie dane są jak dla mnie wiarygodne. Rodzić się będzie coraz mniej dzieci, bo spory odsetek nie chce ich mieć, a spory nie może. Będzie nas ubywać, tylko imigranci mogą nas uratować. Zwłaszcza przed starością w nędzy.[/QUOTE] Niestety masz rację. Ja sobie wyobrażałam jeszcze ileś lat temu, że zajdę w ciążę w wieku 26 lat, ale dziś mam 30 i naprawdę tego nie widzę stresuje mnie to mega jak o tym pomyślę, myślałam o zamrożeniu jajeczek, ale to tez impreza wykraczająca poza moje zdolności finansowe Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#955 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niby 29 lat, a pewnie tak samo bym sie ucieszyla na wieść o ciąży, jak w wieku lat 19. A może i mniej, w liceum wielu wielu rzeczy nie byłam jednak świadoma.
|
|
|
|
|
|
#956 |
|
Konto usunięte
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89465683]Mam podobnie
niby 29 lat, a pewnie tak samo bym sie ucieszyla na wieść o ciąży, jak w wieku lat 19. A może i mniej, w liceum wielu wielu rzeczy nie byłam jednak świadoma.[/QUOTE]A im człowiek starszy tym trudniej się zdecydować. Wiem po sobie. Gdyby nie to, że zaliczyłam kinder niespodziankę w wieku 37 lat, to bym się na dziecko na pewno nie zdecydowała
|
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89465692]A im człowiek starszy tym trudniej się zdecydować. Wiem po sobie.
Gdyby nie to, że zaliczyłam kinder niespodziankę w wieku 37 lat, to bym się na dziecko na pewno nie zdecydowała [/QUOTE]U mnie jeśli już to byłoby pewnie tak samo Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#958 |
|
BAN stały
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89465670]Większość dziewczyn w najmłodszym przedziale wiekowym deklaruje, że będą chciały dziecka w ciągu najbliższych kilku lat i w dalszej perspektywie. Te młodsze mające już jedno dziecko też planują ich więcej w przyszłości (są w większości w tym przedziale).
Im starsze tym mniej chętne > tutaj w ogóle nie ma się co dziwić wzwiąwszy pod uwagę praktycznie całkowity zakaz aborcji wprowadzony przez pis, gorszy dostęp do badań prenatalnych i mentalność lekarzy straszących dzieckiem z downem pacjentki w w wieku 35+[/QUOTE] Jakie to prawdziwe. Niestety. Bierzcie też pod uwagę to, że sporo par ma problemy z płodnościa od lat. To teraz już w ogóle stracą nadzieję, czego przykładem jest jedna Wizazanka powyżej. To celowa polityka depopulacyjna, która odbywa się na wielu poziomach. Oczywiscie niektórzy będą gadać, że kobiety zawsze rodziły, nawet w czasie wojny, ale jak słyszę o takich przykładach, to robi mi się słabo i ja akurat uważam, że te przykłady lepiej przemilczeć. Ale i tak jestem w szoku, że obecnemu obozowi poszło to tak łatwo. Szok. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#960 |
|
Konto usunięte
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89465692]A im człowiek starszy tym trudniej się zdecydować. Wiem po sobie.
Gdyby nie to, że zaliczyłam kinder niespodziankę w wieku 37 lat, to bym się na dziecko na pewno nie zdecydowała [/QUOTE] podobnie moja znajoma.ale 2-3 lata wczesniej od Ciebie. Mowi otwarcie, ze gbyby miala ponownie wybierac - tzn urodzic czy usunac ( ani ona, ani jej partner nie byli zachwyceni) to nie jest wcale taka pewna, czy ich syn chodzilby teraz po swiecie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.