|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 520
|
Dot.: W³osowo-plotkowo - wszystko o naszych w³osach
Cytat:
ja mam od nich kilka od¿ywek z ró¿nych boxów, tym chêtniej otworzê ![]() Wys³ane z mojego SM-F926B przy u¿yciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 850
|
Jaki peeling do skóry g³owy jest godny uwagi? Enzymatyczny czy mechaniczny?
Aaa widzê, nie doczyta³am Sent from my SM-G973F using Tapatalk Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2023-01-12 o 23:18 |
|
|
|
|
#1503 |
|
theatrical romantic
Wiadomo¶ci: 4 184
|
Pierwszy raz olejowa³am w³osy i jestem zadowolona z efektu.
Mam w³osy 1c, które 'niczego nie potrzebuj±' oprócz codziennego mycia. U¿y³am ¶liwkowego oleju, który mam w zestawie z kosmetykami do cia³a i nie wiedzia³am co z nim zrobiæ, bo moja cera olejów nie toleruje. Wanny nie mam A ten olej pachnie tak piêknie, ¿e mog³abym siê w nim k±paæ. Zosta³o mi go zu¿yæ do w³osów. Na³o¿y³am na godzinê na w³osy, umy³am, posz³am spaæ i rano by³ efekt wow. Nie by³y przyklapniête u nasady. Jak z reklamy. Mam jeszcze pó³ butelki kastorowego, którego u¿ywa³am do rzês. Nie wiem czy dla moich w³osów nie bêdzie za ciê¿ki. Tak siê wzbrania³am przed olejowaniem, a to takie przyjemne
Edytowane przez _medianoche Czas edycji: 2023-01-13 o 19:46 |
|
|
|
|
#1504 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 17 946
|
U mnie po ka¿dym oleju w³osy s± przeci±¿one, oklapniête i wygl±daj± jak t³uste.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 937
|
Cytat:
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89466144]U mnie po ka¿dym oleju w³osy s± przeci±¿one, oklapniête i wygl±daj± jak t³uste. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] U mnie te¿, a testowa³am oko³o 20 ró¿nych olejów. Dla mnie oleje to z³o, tak dla skóry, jak dla w³osów. |
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 244
|
Ja z podkulonym ogonem wróci³am do olejowania, bo jednak nic mi tak w³osów nie od¿ywia. Moje wysokopory kochaj± mieszankê oliwy z oliwek, miodu i t³ustego mleka. £atwiej siê j± emulguje ni¿ czysty olej.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1507 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Moim w³osom olejowanie bardzo s³u¿y, tylko muszê byæ bardziej systematyczna, a efekt jest woow Ja bym sobie darowa³a kastor, to bardzo ciê¿ki olej i trudno go zmyæ. Fajne,lekkie oleje polecam jajoba i migda³. Sent from my SM-G973F using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
||
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Nava, tylko miej na uwadze, ze miód rozja¶nia w³osy i je¶li tego nie chcesz, to nie ma co z ni± szaleæ za czêsto.
Proporcje: miod 1, oliwa 1, mleko 2/3 ³y¿eczki Niby tê maskê mo¿na nak³adaæ równie¿ na skalp i wykonaæ delikatny masa¿, ale ja zawsze od ucha ja nak³adam. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1509 |
|
Dzik
Wiadomo¶ci: 5 702
|
Uwielbiam olej ¶liwkowy, ale do w³osów nie mogê, wiêc rekompensuje na ciele.
Na leb to u mnie tylko jojoba. |
|
|
|
|
#1510 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 656
|
Dla mnie oleje to te¿ z³o. I w±tpiê, ¿eby komukolwiek siê sprawdzi³y przy cienkich w³osach. U mnie to te¿ sam t³uszcz na g³owie i przyklap. Bardzo ciê¿ko taki olej zmyæ, co wydaje siê zaskoczeniem przy cienkich w³osach jednak.
Testowa³am ró¿ne i wiêkszo¶æ to by³a tragedia. Z tego co pamiêtam, to tylko jeden olej dzia³a³ do¶æ dobrze na moich w³osach - lniany a mo¿e kokosowy? Nie jestem sobie w stanie tego przypomnieæ, za to arganowy to by³a najwiêksze tragedia ever, ale ja unikam oleju arganowego generalnie, tak¿e jako sk³adnika innych kosmetyków- robi mi tak± masakrê na buzi, ¿e hej. Wys³ane z mojego SM-A202F przy u¿yciu Tapatalka Edytowane przez Pusheen_ Czas edycji: 2023-01-14 o 04:57 |
|
|
|
|
#1511 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Co do miodu, kiedy¶ stosowa³am w³a¶nie po to by rozja¶niæ w³osy, nie widzia³am ró¿nicy, teraz farbuje, wiêc to nie ma znaczenia Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1512 |
|
Dzik
|
A w³a¶nie, ten kastor co¶ Wam zrobil dobrego z rzêsami?
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 109
|
To jest to samo co rycynowy, prawda? U¿ywa³am dawno, pamiêtam ¿e przyciemnia³ rzêsy, a ¿e mam d³ugie i ³adne, tylko prawie prze¼roczyste to by³ du¿y plus.
Ale na w³osy bym tego nie k³ad³a, bo on jest bardzo gêsty, taki lepki. Na pewno trudno by by³o go zmyæ. |
|
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 937
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89466291]Kiedy¶ próbowa³am, ale nie widzia³am ró¿nicy, pó¼niej zaczê³y mnie "swêdziæ oczy, poza tym paskudne tepe, tluste i niemi³e w u¿yciu
Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE] Olej rycynowy mo¿e bardzo podra¿niaæ oczy. Poza tym jest nieprzyjemny w u¿ywaniu, ciê¿ki, lepki, mnie dziwi, ¿e komu¶ chce siê babraæ z takim paskudztwem. Ja mam dodatkowo z³e wspomnienia z doustnym jego stosowaniem i ju¿ po odkrêcaniu buteleczki mam odruch wymiotny. |
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 319
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1517 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 10 455
|
Cytat:
Ogólnie oleje i wszelkie t³uste kosmetyki lepiej zmywaj± siê od¿ywkami do w³osów, ni¿ szamponem. Trudno w to uwierzyæ, ale u mnie siê sprawdza. Muszê naprawdê du¿o na³o¿yæ oleju na w³osy albo za d³ugo go potrzymaæ, ¿eby go nie domyæ od¿ywk±, a gdy po olejowaniu myjê w³osy szamponem, to zawsze s± zbyt obci±¿one i mocno czuæ olej na w³osach. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Konto usuniête
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89466743]A czym zmywasz?
Ogólnie oleje i wszelkie t³uste kosmetyki lepiej zmywaj± siê od¿ywkami do w³osów, ni¿ szamponem. Trudno w to uwierzyæ, ale u mnie siê sprawdza. Muszê naprawdê du¿o na³o¿yæ oleju na w³osy albo za d³ugo go potrzymaæ, ¿eby go nie domyæ od¿ywk±, a gdy po olejowaniu myjê w³osy szamponem, to zawsze s± zbyt obci±¿one i mocno czuæ olej na w³osach. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Byleby odzywka by³a bez silikonów, o prostym, krotkim sk³adzie. Makija¿, spf te¿ lepiej zemulgowac lekkim olejem, dopiero zmyc myjadlem Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
#1519 | |
|
sentimental animal
Wiadomo¶ci: 2 285
|
Cytat:
|
|
|
#1520 | |
|
Dzik
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89466743]A czym zmywasz?
Ogólnie oleje i wszelkie t³uste kosmetyki lepiej zmywaj± siê od¿ywkami do w³osów, ni¿ szamponem. Trudno w to uwierzyæ, ale u mnie siê sprawdza. Muszê naprawdê du¿o na³o¿yæ oleju na w³osy albo za d³ugo go potrzymaæ, ¿eby go nie domyæ od¿ywk±, a gdy po olejowaniu myjê w³osy szamponem, to zawsze s± zbyt obci±¿one i mocno czuæ olej na w³osach. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To tego nie wiedzia³am - zastosowa³am siê do tego, co producent napisa³ na opakowaniu, czyli po mniej wiêcej 30 minutach umy³am g³owê szamponem. Czy w takim uk³adzie powinno siê najpierw ze skalpu zmyæ ten olej od¿ywk±, a potem umyæ skórê g³owy szamponem jak zawsze? |
|
|
|
|
#1522 |
|
Czarna owca
Wiadomo¶ci: 30 058
|
Ogólnie oleje i wszelkie t³uste kosmetyki lepiej zmywaj± siê od¿ywkami do w³osów, ni¿ szamponem. Trudno w to uwierzyæ, ale u mnie siê sprawdza. Muszê naprawdê du¿o na³o¿yæ oleju na w³osy albo za d³ugo go potrzymaæ, ¿eby go nie domyæ od¿ywk±, a gdy po olejowaniu myjê w³osy szamponem, to zawsze s± zbyt obci±¿one i mocno czuæ olej na w³osach. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]W sumie nie jest trudno w to uwierzyæ, bo to ma sens - olej siê wtedy emulguje Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po oleju sp³ukuje w³osy letni± wod±, ods±czam, nak³adam na bogato od¿ywkê, pod czepek i kaptur na pó³ godziny. A na koniec myje szamponem skalp. Wszystko siê elegancko domywa. Olej te¿ trzymam minimum pó³ godziny pod kapturem szlafroka lub bluzy. Zazwyczaj te¿ delikatnie wczesuje maskê, ¿eby lepiej pokry³a w³osy.
Z masek do emulgowania oleju polecam kallos color. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1524 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 10 455
|
Cytat:
![]() Ogólnie przy olejowaniu w³osów bardzo wa¿ne jest to, ¿e olej emulgujemy od¿ywk±! Potem szampon, je¶li kto¶ potrzebuje dok³adniejszego mycia. Je¶li kto¶ po myciu szamponem u¿ywa jeszcze od¿ywki na w³osy, to mo¿na zrobiæ odwrotnie - najpierw mycie szamponem, potem od¿ywka. Po prostu przy stosowaniu oleju od¿ywka musi byæ, bo sam szampon nie da sobie rady z olejem. Edytowane przez 7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 Czas edycji: 2023-01-14 o 19:54 |
|
|
|
|
|
#1525 |
|
Czarna owca
|
Ja w sumie w ogóle oleju na skalp nie nak³adam. Mia³am jedn± tak± olejow± wcierke z Orientalny, masakra to by³a
Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiêc w takim przypadku, je¶li dobrze rozumujê, musia³abym na³o¿yæ t± od¿ywkê bezpo¶rednio na skalp?
|
|
|
|
|
|
#1527 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1528 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 328
|
Cytat:
, kolejny jak jeszcze inna w kolejce do kasy sobie co¶ tam przy w³osach poprawia³a. To jest bardzo fajna opcja, sama z niej korzystam przy jakich¶ wiêkszych okazjach. Finansowo chyba te¿ korzystniej wychodzi, chocia¿ nie wiem jakie s± teraz ceny zagêszczania/przed³u¿ania w³osów - mam na mysli mikroringi/kanapki, bo te chyba s± najpopularniejsze. Co jest wa¿ne przy clip-in: w³osy naturalne i odcienie balayage, bo pozwalaj± idealnie dopasowywaæ siê do naszego koloru w³osów. Pój¶cie z nimi do fryzjera by je podci±³ tak by to 'zagra³o' z naszymi naturalnymi te¿ bardzo pomaga, w szczególno¶ci jak siê przed³u¿a, a nie zagêszcza. Ja czasami stosuje clip-in stricte do zagêszczenia, bo swoje naturalne mam do¶æ d³ugie (do po³owy pleców). Nikt nigdy siê nie skapn±³, wrêcz jak siê przyznaje, to widze zaskoczenie i pytania, które to moje, a które to te doczepiane. Koszt ca³ego setu, to jakie¶ 1000z³, ale do samego zagêszczenia wystarczy tylko jedna, wiêksza weft - tu to jest koszt ok. 300zl. Wymiana co rok/dwa lata - zale¿y jak siê z ni± obchodzimy i czy traktujemy lokówkami, prostownicami, itp. Ja tego nie robie, myje raz na 3-4 tygodnie, pozwalam im naturalnie schn±æ. Dawniej, jak rozja¶nia³am w³osy, to nosi³am je bardzo czêsto. Aktualnie wrocilam do naturalnego koloru wlosow, bardzo mi odzyly, nie odczuwam juz potrzeby ich noszenia chyba, ze ide na jakies wesele, impreze, itp. Ka¿da z metod ma swoje plusy i minusy, ale clip-in, to jedna z bezpieczniejszych opcji, bo jednak wieczorami, przed pój¶ciem spaæ siê to ¶ci±ga; daje sie tym wlosom odpocz±æ, nie tworz± siê ko³tuny, zak³ada siê kiedy chce. Za³o¿enie to te¿ kwestia ok. 1 minuty. Jest te¿ metoda halo - w³osy na takiej ¿y³ce, któr± te¿ mo¿na codziennie zak³adaæ - to ju¿ kompletnie nie obci±¿a w³osów, bo ta ¿y³ka jest zak³adana na skalp. Pracowa³am kiedy¶ ze Szwedk±, która mia³a na sobie halo i gdyby mi o tym nie powiedzia³a, to bym nie wiedzia³a. Edytowane przez Cinde_x Czas edycji: 2023-01-15 o 12:02 |
|
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 032
|
Cytat:
Jakbym mia³a ciemny blond, to bym robi³a tylko pasemka, ale niestety ja mam raczej br±z ale i tak pozostanê przy tej ciemniejszej koloryzacji, choæ wolê ja¶niejszy blond, bo po prostu moje w³osy tego nie wytrzymaj±.
|
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 28 684
|
Nie ten w±tek.
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2023-01-23 o 12:34 |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

Swoj± droga, akurat Briogeo poleci³a mi Kasztanka. Mam jeszcze ich maskê ch³odz±ca na g³owê z tej samej serii, kocham bardzo i tez szczerze polecam.
ja mam od nich kilka od¿ywek z ró¿nych boxów, tym chêtniej otworzê 

A ten olej pachnie tak piêknie, ¿e mog³abym siê w nim k±paæ. Zosta³o mi go zu¿yæ do w³osów.

Wiêc w takim przypadku, je¶li dobrze rozumujê, musia³abym na³o¿yæ t± od¿ywkê bezpo¶rednio na skalp?