![]() |
#5491 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2022
Cytat:
![]() Wiec sa plusy i minusy. Mi akurat wyszedl w teorii marzec jako termin porodu (mam nadzieje ze jednak nie luty) I też w sumie fajnie, latem pełno terenów na spacery mam kolo siebie (nad Warta) i nawet trochę dalej (cytadela i malta), a już do tego czasu będę na tyle wyćwiczona myślę, że z chęcią potuptam i sama ![]() ![]() Choć przyznam szczerze że przed ciaza w zasadzie brak tej świadomości o rozszerzaniu diety, o innych kwestiach nie wspominając. A tak w ogóle, zaczynam się zastanawiać jak to w ogóle z bobasami i ewentualnymi komarami ? Takie rajdy np do kontaktu to chyba niedokonca fajne są dla bobo? I co z ewentualnymi ukąszeniami komarów i os? Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak tam nos i katarek? Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie na szczęście poki co ręce bola ![]() Od tych szczepień, ale daje rade. Właśnie ogarniam ostatnie prasowanie małej ciuszków i prześcieradeł. ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5497 |
Wtajemniczenie
|
A ja się lenie w sumie. Obudzilam sie ale jeszcze leże w łóżku. Mały mnie trocje wkurza bo sie mało rusza przez co troche mnie to stresuje. Wieczorem musialam go troche posztrchac i dzisiaj rano tez. Wdal sie chyba we mnie bo ja tez jestem leniwa i anty fanka aktywnosci fizycznej.
Mąż juz tez zdąrzył mnie wkurzyc.. pracuje od switu do nocy i w ten weekend cos mielismy pomyslec nad imieniem bo w sumie za tydzien tez szkoda rodzenia. Mial tez porozmawiac ze swoją mama i ciagle „ nie mam czasu”. A dzisiaj jedzie na jakis event z pracy. Wnerwil mnie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#5498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masakra A Tobie się wcale nie dziwie. Theali, no widzisz, ja już na finiszu, zostały przescieradla Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5499 |
Wtajemniczenie
|
No ja tez wlasnie z tych co lubia dluzej spac wiec ja poranki mam leniwe. Gdyby mnie glód z lozka nie wyciagal to bym tak lezala i lezala
|
![]() ![]() |
![]() |
#5500 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Za to mój, ma jak ma, a jeszcze się upiera nadal że on w nocy będzie się mała opiekował ![]() ![]() ![]() Taaaa juz to widzę. Omg sypie śniegiem, z deszczem ale normalnie śnieżyca ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Oska87 Czas edycji: 2023-01-21 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5501 |
Wtajemniczenie
|
U nas baaardzo duzo sniegu. Co prawda mokry ale pieknie wyglada na drzewach. Myslalam ze sie przejdziemy na spacer ale maz ma inne plany. Jestem taka zla. A na dodatek maly sie malo rusza co tez mnie stresuje..
No moj maz tez twierdzi ze bedzie wstawal. Teraz jestem taka zla na niego ze sobie mysle ze jak nie bedzie to bede go budzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ze w ogóle nagle wyskoczył z tym eventem? Ja sobie nie wyobrażam ![]() Z reszta, mój to cały czas mowi i powtarza ze nie może się doczekac małej na świecie, a ja przyznam wam, że o ile będąc w ciąży, jakoś szczególnie nie myślę nad sama ciaza, to nie wyobrażam sobie wcale tej całej opieki nad tą mała istotka ![]() ![]() To normalne? Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5503 |
Wtajemniczenie
|
Ja mimo ze czuje ruchy dziecka to sie nie czuje w ciazy. Naprawde.. jest to dla mnie tak nierealne.. probuje sobie to wszystko wyobrazic ale samej mi ciezko.
Mąż bardzo czeka na dziecko i ja jestem pewna ze sie zakocha ale on teraz ma bardzo duzo pracy.. generalnie robi wszystko zeby jak najdluzej moc nie pracowac po narodzeniu dziecka a w przypadku wlasnego biznesu to jest okropnie trudne. No ja jestem przyzwyczajona ze jego wiecej nie ma niz jest, mialabym to gdzies ale mielismy wybierac imie itp i mnie poprostu to rozdraznilo… |
![]() ![]() |
![]() |
#5504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I też na bank tata się zakocha. Juz go muszę stopować w marzeniach, bo on już by chciał teraz zaraz, a jednak lepiej poczekać te kilka tyg. ![]() No rozumiem ze ma teraz wuchte pracy, I po co to robi. Ale takie niespodzianki niejako z dnia na dzień, to mnie też by wyporowadzily z rownowagi. Także podziwiam Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5505 |
Wtajemniczenie
|
No ja juz sie nauczylam z tym niejako zyc bo ja wiem ze ciezko nam cokolwiek zaplanowac. Kiedys bylam bardzo nerwowa ale teraz nauczylam sie byc sama ze soba, lubie bardzo sama spedzac czas wiec mi to tak nie przeszkadza ale chyba w ciazy potrzebuje wiecej atencji. No a tu zonk…
|
![]() ![]() |
![]() |
#5506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pyta nawet czy może jechac do brata na chwilę itp. Co jest bardzo miłe. Tak jak alko,.o matko ile mam ma z tym problem to jakas abstrakcja. Faceci nie widzą problemu nigdy, same mamy też często nie widzą problemu. Mój np piwko pije bardzo okazjonalnie, nigdy nie codziennie, co najwyżej w weekend 1 czy dwa i tyle. I też nie co tydzień. Ja też wielkim fanem alko nigdy nie byłam, ale zdarzało nam się czasem i do wódeczki razem usiąść, średnio raz w miesiącu czy co dwa. Także tu ukłon w strone facetów tych nie uważających ze piwo to podstawa dnia. A niestety czesto tak się zdarza, I to nie jedno a czasem i dwa czteropaczki. Co ciekawe w normalnych rodzinach a nie jakos stricte patologicznych. W ogole mój juz coraz rzadziej pozwala sobie na.piwko, a od połowy lutego to sam mówi że nie tknie nic. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5507 |
Wtajemniczenie
|
Moj maz sie mnie o zdanie nie pyta
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez theali Czas edycji: 2023-01-21 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5509 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5510 |
Wtajemniczenie
|
Kropka a w ktorym tc jestes?
Oni wlasnie w ktoryms tam tygodniu juz potrafia to oszacowac. Moja ginekolog jeszcze tego nie robila, moze teraz na wizycie ja zapytam o to. |
![]() ![]() |
![]() |
#5511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem dziewczyny ta waga to trochę wróżenie z fusów. Można orientacyjnie się dowiedzieć owszem, a potem ewentualnie się pośmiać z różnic. Mi polozna poz mowila jakiś czas temu ze brzuch mam ogromny i na bank duże dziecko urodzę. Biorę to z przymrużeniem oka. Może tak, może nie. Szczerze mi to lata. Byle donosić chociaz do 37tc. Ta cała orientacyjna waga to o kant dupy trzasnąć dosłownie jak u mnie z dnia na dzień wyszła różnica ponad 300g. To przed porodem lekko się mogą pieprznąć o 1kg. Wiec jakby typowo orientacyjnie i dla porównania. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5512 |
Wtajemniczenie
|
Tak te wagi to jest wrozenie z fusow chyba, najbardziej mirodajne sa blizej porodu bo wtedy oceniaja czy uda sie urodzic normlanie czy przez CC.
Oska wedlug mnie nie masz duzego az tak brzucha.. za to ja mam dziwnie maly. Co prawda mama mowila ze ona tez miala bardzo maly brzuch. Moj pewnie jeszcze wystrzeli ale ogolnie to jak po domu chodze w tshircie takim za pupe to wszyscy mi mowia ze jakbym nie byla w ciazy. Ostatnio z mama bylam u sasiadki i jak wstawalam do toealty to sasiadki nie wierzyly ze jestem w 7tc. Ale mysle ze wygladam totalnie normalnie, one wygladaly tak samo pewnie tylko juz nie pamietaja tego. Ja slyszalam ze wielkosc brzucha nie ma zadnego przelozenia na wage dziecka. Tak samo to ile tyjemy w ciazy. My swoje dziecko swoje |
![]() ![]() |
![]() |
#5513 | |
Zakorzenienie
|
[1=d63b8a062af6359c617c11f 5dff2214bf44d9449_65540a0 2934eb;89473591]pewnie takiego malucha prościej urodzić
![]() ![]() ![]() To był mały kurczak, ale ze sporą głową xD Ale fakt, że jak głowa wyszła, to reszty już praktycznie nie poczułam. W każdym razie, waga to nie wszystko. Też inaczej to wygląda, jeżeli 4 kg waży dziecko długości 52 cm (mały pączek), a inaczej 60 cm (to może być długo chudzielec). I wiesz, tym razem przez pół ciąży mi mówili, że zapowiada się na 4 kg w terminie, a na ostatniej wizycie w 37 tygodniu już było "raczej nie przekroczy 3,5 kg". Cytat:
A na wielkość brzucha sporo rzeczy będzie miało wpływ, wielkość dziecka w jakimś stopniu też, ale przecież budowa ciała i wzrost mamy, ułożenie dziecka, ilość wód... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5514 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wiem ze nie mam, porównywałam ostatnio zdjęcia z siostrą mojego, miala w sumie 2xwiekszy niż ja na tym etapie. Więc wiesz, z resztą tez zależy co ubiorę, czasem w zasadzie mam mniejszy niż przed ciaza ![]() I tak jak mowisz wielkość brzucha ani kg, żadnymi wyznacznikami co do dziecka nie są, ani wagi ani rozmiarowo ani nic. Wiec ważne że dzidzia zdrowa reszta mi lata. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5515 |
Zakorzenienie
|
Ale w porównaniu z poprzednią ciążą, kiedy brzuch miałam dość mały, to teraz czuję się, jakby najpierw pojawiał się brzuch, a potem ja
![]() ![]() |
![]() |
#5516 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale no nie wiem, bo skoro mała glowa, to gorzej chyba z barkami przy porodzie? ![]() Ja pikole notabene zapomniałam chwilowo, że w nocy jak się przekręcała z boku na plecy, to takie uczucie urwania w srodku mnie dopadło w okolicy podbrzusza z prawej strony ![]() ![]() ![]() ![]() Inna sprawa ze mała się może delikatniej trochę, ale jednak rusza. i w sumie nie wiem co mam z ta cała wiedzą zrobić. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Oska87 Czas edycji: 2023-01-21 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5517 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do masy dziecka - u mnie się dużo nie pomylili, 2 dni przed porodem było 2220g a urodził się 2120g więc dokładnie 100g mniejszy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5518 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomysle w trakcie dnia w sumie. A i tak w pon chce dzwonic do gin. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#5520 |
Wtajemniczenie
|
Oska a jak u ciebie temat tego fotelika? Twoj sie nie przypomina siostrze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.