|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku część II
Na razie duzo za wczesnie przesunela mi sie owu wiec chyba z 13zrezygnuje i bede sietestowac jeszcze pozniej o ile @ nie przyjdzie
#4562 |
Raczkowanie
|
Ja też już sama nie wiem co myśleć o objawach?
Nadal zero napięcia przedmiesiączkowego zalewa mnie biały śluz nie mam apetytu i może jestem trochę bardziej wrażliwa na zapachy temp.rano 36,7 - mało no i te głupie testy nie chcą mi pokazać drugiej kreski a już powinny dzień przed okresem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
Ja ma mjeszcze mniejsza tylko ze ja mierze o 4 rano moze dlatego ??? nie wiem zobaczymy dzis boli mnie podbrzusze jak na @ normalnie szok pewnie juz czlapie duzymi krokami @ wredna jedna. Macica mi sietroche obnizyla ale sie zamknela wiec nie wiem co myslec czasem nawet jeszcze do gory ucieknie w ciagu dnia. Sluz mam taki jak mleko normalnie leje sie baaardzo mokro mi ogolnie
![]() ![]() ![]()
#4564 |
Raczkowanie
|
a no i jak co dzień dziś zrobiłam test - wygląda jakbym tą drugą kreskę igłą zrobiła tzn.jest cienka nie różowa jakbym igłą ją na teście narysowała?
a wcześniej robiłam już test tej firmy i była gruba prawie nie widoczna, tylko pod światło a teraz ją widać normalnie ale jest taka cieniutka |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Raczkowanie
|
Eleonorka947no to jestes takim "przecierakiem" skoro jestes po odstawieniu antyków to zycze powodzenia no i powiedz mi jak okreslasz swoje dni płodne , wiem ze przy pco to nie takie łatwe. Ja zastanawialam sie nad kupnem testów owulacyjnych ale z tego co kojarze co czytalam to one przy PCO w ogole nie działaja.
aaa ja koncze 7 opakowanie CYPRESTU czyli odpowiednik polski Diane no wlasnie nie mam pojecia jak okresic dni plodne, u mnie chyba nie jest mozliwe dokonac tego na wlasna reke bo mam nieregularny okres - a wrecz jego brak. Lekarz cos wspominal, ze jak nie dostane okresu to bedziemy wywolywali i sprawdzali czy mam owulacje (USG). |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Raczkowanie
|
kurcze blade
tak mnie brzuch rozbolał oby tylko nie na @ trzymajcie za mnie |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
Eleonorka947 a moze jedz wiesiolka do poki kiedy nie bedziesz miala sluzu owulacyjnego -czyli takiego ktory przypomina kurze surowe jajo !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co mnie zastanawia? Te Wasze oznaczenia...na literkę P. Co one oznaczają, ja też mam owłosienie ! ale ginekolog mi powiedział że jajniki i macicę mam super, więc sama nie wiem teraz co mam myśleć...
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
na literke "p" ??
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Wtajemniczenie
|
tak Policystyczne jajniki określenie i jeszcze 4 literki jakiiś kod..na P
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
PCO - ? - zespoł policystycznych jajnikow -tpo taki skrót
![]() A o policystycznych jajnikach napsiala juz Mischoko w poscie https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4527
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Wtajemniczenie
|
PCO i PCOS to to samo? jeśli mam nadmierne owłosienie ale lekarz mówi że jajniki i macica super, po usg, to jak to jest?
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
to twoje owłosnienie -jest twoja natura , uroda. Lub masz zachwiane jakies tam hormony.
Pco - to jednym z objaów sa nieregularne miesiaczki, brak owulacji w czasie cyklu, otyłosc, cukrzyca, namdmierne owłosienie,pecherze na jajnikach itd itd. Szcerze mówiac to lekarze sami nie umieja okreslic czym sie różni PCO od PCOS
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Wtajemniczenie
|
czyli jeśli lekarz na usg dopochwowym nie wykrył nic, to raczej nie mam? to widać na usg?
dzięki za info ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
tak widac na usg dopochwowym
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Ci za poświęcony czas, kochana jesteś :*
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i stuknęło 33 lata trzy dni temu. PCO szczęściem nie mam. Wg lekarza moje jajniki są gites, macica też (i bardzo się cieszę, bo jeszcze niedawno inny gin mi mówił, że macica mała, jak u dziesięciolatki). Jajeczkowania mam. Śluz gęsty, ciągnący też. Na sprawdzanie obniżenia szyjki to chyba mam za krótkie palce. ![]() ![]() Kobitki, powiedzcie mi... Jak ma się ten płodny śluz do jajeczkowania? Czy on występuje już przed czy dokładnie w dzień owulacji? Bo że go mam, to wiem (sprawdzam) ale czy to się zbiega w czasie z wykluciem jajeczka? Ostatnio miałam gigantyczną chcicę 30 września, śluz był biały i mętny, następnego dnia rano miałam już płodny, a wieczorem cosik się wykluło (wiem, gdy to ma miejsce z prawego jajnika, bo rypie mnie niemożebnie). I teraz dumam czy on się pojawia już przed jako przygotowanie czy zbiega się w czasie z owulacją? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Raczkowanie
|
dopiszcie mnie do listy:
gosiaczekdm(gosia, 28lat, s-c) cykl 2, ostatnia @ 18.VIII czekam na nastepna (lada moment termin), oby nie przyszla !!! czy konsultowalyscie z gin branie kw.fol i wiesiolka, czy same sobie zaaplikowalyscie? moje przygotowania do ciazy: szczepionka na wzw (ostatnia dawka w V byla) na rozyczke nie musze sie szczepic bo mam przeciwciala (sprawdzalam) w VII zaczelam brac folik, ale musze sie przyznac ze bardzo nieregularnie (musze chyba jeszcze jakas lecytyne na pamiec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczku, kwas foliowy możesz brać bez zgody lekarza. W zasadzie dobrze jest zacząć już przed. Samej kobiecie jest on bardzo potrzebny.
Teraz są tabsy z dawką dobową, tylko pamiętaj - 1 codziennie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aliisanka nie ma za co ![]() ![]() gosiaczekdm Witamy na forum ![]() ![]() Kwas foliowy powinno sie brac w czasie starankek o dzidzie i na pewno w pierwszym trymestrze ciązy. Co do wiesiołka go bierze sie od 1 dnia okresu do owulacji (mniej wiecej 10-14 dzien cyklu) w zaleznosci od długosci cyklu, i czy śluz płodny nie pojawił sie wczesniej ![]() A teraz ja mam pytanko ![]() ![]() ![]() i Pytanie w powietrze ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aliisanka - (Ala, 27 lat, Wrocław), cykl 1, last@ 22.08 Ainka11111 - (Ania, 29 lat, Sląsk), cykl 1, last@ 14.08 dra - (Daria, 22 lata, Wlkp), cykl 4, last@ 27.08 fleurdelacour - (Pola, xx lat, UK), cykl 2, last@ 07.09 Gizmiatko - (Kasia, 25 lat, Sląsk), poki co antyki do 17 gosiaczekdm - (Gosia, 28 lat, S-c), cykl 2, last@ 18.08 Lea2209 - (Agnieszka, 29 lat, Wrocław), cykl 1, last@ 31.08 Mischoko - (Izabela, 31 lat, UK), cykl 8, last@ 16.08 PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin), cykl 1, last @ 20.08 II kreski sa u : maugoszatka - gratulujemy ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2008-09-12 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poprzedni cykl miałam 26-ciodniowy, obecny na bank będzie dłuższy, bo jajkowanie wystąpiło 16-go dnia. I mam przechlapane. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mi sie podobalo o tym supelku ![]()
![]() |
#4584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorki za post pod postem ale mnie wyprzedzials ![]() Nie jestem ekspertem ale dziekuje jak umiem to pomagam sam sie niedwano uczylam od kogos innego na innym watku. Zaczne moze od konca zawsze mialam regularne cykle 28-30 dni maks i okolo polowy 14-15 dzien szczyt czyli moment owu ale od dwoch cykli juz sie nie dziej tak mam coraz dluzsze cykle a teraz to wydaje mi sie ze owu mialam w 20 dni!! wiec presunela mi sie i w dodatku do tego kolejna planowana @ bedzie pozniej ![]() Co do zolniezykow. Moga przetrwac nawet do 5 dni w sprzyjajacych warunkach (odpowiedni sluz w pochwie) a jesli nie ma takowyc hgina juz po 3 godzinach ![]() ![]() Po tabsach sluz jest zawsze marny ![]() ![]() ![]() A sluz plodny na pewno rozpoznasz. Jesli badasz sobie szyjke (ja robie to kilka razy dziennie raczej staram sie o stalych porach) na ogol przy pojsciu na siusiu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4585 |
Wtajemniczenie
|
Mischoko kochana! ja to właściwie zaczęłam od d*** strony! tak byłam zajęta leczeniem tej cholernej epilepsji, tego żebym w końcu mogła zacząć działać, że cykle i owulacja nie obchodziły mnie zupełnie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
Mischokomy to ciebie na rekach powinnysmy noscic za anielska cierpliowsc za powtarzanie wkółko tego samego
![]() mam jeszcze jedno pytanko do ciebie cyz polecasz takie termometr ? http://www.allegro.pl/item430328031_...o_npr_hit.html a moze ten lepszy ? http://www.allegro.pl/item419905414_...dnosc_wwa.html
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
Gizmiatko kochana jak moge to pomagam sama wciaz sie doksztalcam i poradzam inhych bardziej doswiadczonych pan
![]() ![]() ![]() ![]()
#4588 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ja również z moim mężem zamierzamy zaciążyć jeszcze w roku 2008 ![]() Choć jestem już po zabiegu 16.07.2008 (puste jajo płodowe) to lekarz powiedział że po pierwszej @ a była 20.08 możemy się starać ![]() Także staramy się ![]() W tym cyklu raczej chyba napewno nic nie wyjdzie bo dni płodne akurat spędziłam na szkoleniu na drugim końcu Polski, ale lajcikowo podchodzimy do tego, więc jak nie w tym to w następnym ![]() Ostatnim razem udało się w pierwszym cyklu starań, a jak będzie teraz to zobaczymy ![]() Widzę, że wszystkie jesteście obyte w temacie NPR, tempka i śluz, ja niestety się na tym nie znam i jakoś nie mam samozaparcia żeby to robić ![]() Ale ostatnio właśnie zauważyłam u siebie taki gęsty przeźroczysty śluz - rozumiem, że to są dni płodne?
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
Witaj Patka
![]() ![]() ![]()
#4590 |
Zakorzenienie
|
oooo, jeżeli tak, to w takim bądź razie dni płodne przypadły mi na okres gdy byłam w domku
![]() No to zobaczymy co z tego będzie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.