|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89475327]Ale on chyba nie opisał tego dosłownie, tylko wiele szczegółów się zgadzało.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A no pewnie tak, nie pamiętam szczegółów tej sprawy. Ale mimo wszystko... A z drugiej strony, co się dziwić - jak ktoś kogoś morduje, to nie spodziewałabym się racjonalnego myślenia nagle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89475273]"Hitem" był dla mnie facet, który opisał zabójstwo (którego dokonał) opisał w książce i ją wydał[/QUOTE]
![]() A co do osób które znikają. W zeszłym roku w mojej okolicy była taka sytuacja. Kochający mąż, ojciec ok.30 lat. Wyjechał rano do pracy, ale tam nie dotarł. Cały fejsbuk go szukał. Znaleziono auto zaparkowane na trasie do pracy. Sporo osób widziało go na mieście, w parkach, na zdjęciach z monitoringu też był. Chodził po ulicach, parkach. Kiedy ktoś go rozpoznał i podszedł, zaczął uciekać. Pan po prostu miał dość swojego życia, wyszedł z domu i nie miał zamiaru wracać. Nie miał tylko planu co dalej ze sobą zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4473 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89475367]Dosłownie tydzień temu była podobna historia. Żona szukała na fb, na grupach, że dzieci czekają, że się martwi, a ten chodził po galeriach handlowych z jakąś kobietą
![]() ![]() A na podstawie tej historii z książką nakręcono film "Amok". Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89475367]Dosłownie tydzień temu była podobna historia. Żona szukała na fb, na grupach, że dzieci czekają, że się martwi, a ten chodził po galeriach handlowych z jakąś kobietą
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4476 |
BAN stały
|
Słyszeliście o aferze z bohaterami z "Kuchennych rewolucji" ?
Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4477 | |
🦄
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4479 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4480 |
BAN stały
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89476402]Nie. O co chodzi? Kiedyś byłam fanką kuchennych
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Kilka dni temu bohater jednego z odcinków "Kuchennych rewolucji" (chyba z zeszłego roku) zabił dziecko oraz siebie - jego córka miała 10 lat. Prowadził z partnerką restaurację w mieście na literę I. Na razie nie określono motywu, a może w ogóle do tego nie dojdą. Stacja usunęła odcinek poświęcony jego restauracji. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4481 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatnio w ogóle jakoś dużo zbrodni, gdzie rodzić zabija dziecko i siebie. Też macie takie wrażenie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4482 |
BAN stały
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89476424]On skoczył przez okno? Widziałam nagłówki, ale nie czytałam.
Ostatnio w ogóle jakoś dużo zbrodni, gdzie rodzić zabija dziecko i siebie. Też macie takie wrażenie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Tak, wyskoczył przez okno. O zbrodniach typu samobójstwo rozszerzone słyszy się u nas od kilku lat coraz częściej. Mnie to niestety nie dziwi - już pandemia dała ludziom w kość, a teraz wojna i sytuacja ekonomiczna generalnie niesprzyjająca wielu z nas... No i ludzie sobie nie radzą, mają często nawarstwiajace się problemy i to prowadzi do tragedii. Dodaj jeszcze do tego ogólnie depresyjny klimat wokół i świadomość, że nie znajdziesz dla siebie tak łatwo pomocy, co jeszcze bardziej może potęgować poczucie bezradności, a stąd u niektórych już tylko krok od rozwiązań ostatecznych. Gość działał w branży gastronomicznej, a w tę kryzys ostatnich lat uderzył bardzo mocno - takie problemy niejednego przedsiębiorcę zaprowadziły na dno, słyszeliśmy zresztą chyba na początku pandemii o restauratorze, który z powodu problemów z własnym biznesem popełnił samobójstwo...Nie twierdzę, że tutaj było identycznie, ale biorąc pod uwagę, że podobne scenariusze już istnieją, to i tu mogło być podobnie. A może cierpiał z powodu choroby psychicznej, nawet utajonej... Generalnie w programie podobno też nie wypadł pozytywnie, zarówno w roli partnera, jak i szefa... Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4483 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Nowy odcinek Olgi Herring jest jednym ze smutniejszych jakie ostatnio słyszałam.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4485 | |
Zasiedzenie
|
Cytat:
A co do programu, to oglądałam fragment, który krąży gdzieś po sieci, gdzie żona mówi, że mąż ma problemy z agresją :/ Sent from my M2101K9G using Tapatalk
![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Facet nie zamordował swojego dziecka dlatego, że tak bardzo je kochał i nie chciał zostawiać dzieciaka bez ojca, tylko po to, żeby skrzywdzić i złamać kobietę. Słyszałyscie kiedyś o tym, że eskalacja przemocy wobec kobiet najczęściej ma miejsce po rozstaniu? Facet traci kontrole nad partnerka, traci worek do bicia, więc gupiom babę trzeba ukarać. A jak najbardziej i najdotkliwiej to zrobić? Uderzyć w dziecko. Kobieta po rozwodzie się pozbiera. Kobieta po brutalnym zabójstwie dziecka zawsze pozostanie w jakiejś części martwa. To uczucie nigdy nie zniknie, nie przedawni się. To nie jest jak ze śmiercią rodzica, który się starzeje i przychodzi na niego czas. To nie jest tak, jak długa choroba dziecka, w czasie której mamy szansę się pogodzić z utratą potomstwa (chociaż i to uważam, że zawsze będzie w matce niezabliźnione)
Zabójstwo niewinnego dziecka przez ojca zawsze będzie zemsta na kobiecie. Pamiętacie, jak przed świętami lub tuż po kobieta otworzyła paczkę i okazało się, że to bomba? Otóż okazało się, że rozstała się z facetem, ojcem swojego syna. Bomba była skonstruowana tak, żeby zabić, a nie okaleczyć. Paczka pochodziła od jej ex. Czy taki facet myślał o swoim dziecku? Że może zranić syna? Nie. Chciał ukarać gupiom babę, że śmiała od niego odejść. Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4487 |
Zasiedzenie
|
Też myślę, że to była zemsta na żonie. Gość był agresorem już wcześniej, poniewierał i nią i ludźmi w pracy.
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
![]() |
#4488 |
Zadomowienie
|
Pamiętam ten odcinek. I delikatnie mowiąc ten facet nie był tam pozytywnym bohaterem.
Kryzys w gastronomii nie miał tu raczej wpływu na to wydarzenie, ten facet był toksyczny i agresywny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedawno w mieście koło mojej wsi gość zabił żonę (zadźgał ją w pracy) po czym się powiesił. Też były głosy o samobójstwie rozszerzonym, no jak dla mnie to było zabójstwo. Zresztą również w zemście, że po rozstaniu kobieta śmiała chcieć ułożyć sobie życie, gość miał zakaz zbliżania do niej i chyba dozór policyjny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy ostatni odcinek u Justyny pt zmowa jest ostatni z tej serii? Czy będą kolejne?
Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4491 | |
Zasiedzenie
|
Cytat:
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
![]() |
![]() |
#4492 | ||
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Weźcie pod uwagę sprawę zabójstwa kristiny z Mrowin. Zabójca zamordował córkę wybranki, bo ta go nie chciała. W ten sposób chciał ją "ukarać" za odrzucenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4493 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
100% racji, mądrze napisane. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4494 | |
Dzik
|
Cytat:
I to jest prawda, ze najgorszym momentem, jeśli idzie bezpieczeństwo, jest dla ofiar przemocy pierwszy czas po rozstaniu. Agresor traci kontrole i władzę nad ofiara - i to się może skończyc eskalacja przemocy. Spotykam w pracy wiele ofiar wielopoziomowej przemocy i te historie nie dość ze zawsze cholernie bolą, to często są do siebie podobne, zwłaszcza w kwestii reagowania oprawców na fakt uwolnienia się ofiary. A zapytam z innej beczki: czy znacie jakieś sprawy z tłem kryminalnym, ale bardziej humorystycznie i bez wyjątkowo tragicznych zakończeń? Nie chodzi mi o narracje a la Hulaj Dusza i silenie się na dowcipkowanie w obliczu tragedii, ale bardziej na historie typu gang Olsena. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4496 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4497 |
Konto usunięte
|
Co do tej Mariki to pamietam tylko, ze on ją poranił nożem, a sam rzucił się pod pociąg. Czy wiadomo coś, co działo się przed zabójstwem? Jak zawsze trudno mi uwierzyć, że zawsze wszystko było dobrze, a nagle coś takiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Zasiedzenie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89476960]Co do tej Mariki to pamietam tylko, ze on ją poranił nożem, a sam rzucił się pod pociąg. Czy wiadomo coś, co działo się przed zabójstwem? Jak zawsze trudno mi uwierzyć, że zawsze wszystko było dobrze, a nagle coś takiego
![]() Jeszcze mi ta sprawa przypomniała inną, Marty Diener, gdzie żona cudem przeżyła. Wstrząsnęła mną wtedy ta historia, bo makabryczny atak, a wyrok bulwersujący. Muszę zobaczyć jak się potoczyło to dalej. Sent from my M2101K9G using Tapatalk
![]() |
#4499 |
Konto usunięte
|
okropne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
Polecacie jakieś filmy dokumenalne odnośnie zbrodni? Obejrzałam "przyszedł człowiek i wziął" i o coś takiego mi chodzi.
Dostępne na yt Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.