Wątek plotkowy perfumowy część 3 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-01-03, 11:24   #4081
bibiona
Przyczajenie

Dot.: Wątek plotkowy perfumowy część 3

Cześć. Szukam informacji, kiedy JPG Scandal miał reformulację? Szukam wersji z roku premiery i nie wiem, z którego roku mam szukać? Sorrki, jeśli to nieodpowiedni wątek.
bibiona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-03, 12:26   #4082
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Napisane przez bibiona Pokaż wiadomość
Cześć. Szukam informacji, kiedy JPG Scandal miał reformulację? Szukam wersji z roku premiery i nie wiem, z którego roku mam szukać? Sorrki, jeśli to nieodpowiedni wątek.
Cos kojarze, ze calkiem niedawno byla reformulacja. Zapach jest z 2017 roku, wiec ja bym szukala ten zakres: 2017-2019, ewentualnie 2020, ale na pewno nic nowszego.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-03, 12:44   #4083
bibiona
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez liv87 Pokaż wiadomość
Cos kojarze, ze calkiem niedawno byla reformulacja. Zapach jest z 2017 roku, wiec ja bym szukala ten zakres: 2017-2019, ewentualnie 2020, ale na pewno nic nowszego.

Dzięki za odpowiedź. Znalazłam jedynie informację, że już na początku 2021 roku był zmieniony zapach, pytanie, czy dużo wcześniej.
bibiona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-06, 15:57   #4084
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Czy Montale Aoud Cuir d’Arabie Montale jest ciekawe czy nie do noszenia, jak to pisza niektorzy? I czy sa do czegos podobne?

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-10, 23:03   #4085
Marigold19
🦄

Trafiłam w perfumowych zapasach na miniaturkę Tygrysa Kenzo i pewnie wystawię na jakiejś Fragrze, ale jak to to wycenić żeby wilk był syty i owca cała.

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-11, 00:19   #4086
Soso
Zakorzenienie

Wąchałyście może nowy zapach My Way? Trafiam na same zachwyty i kusi żeby brać w ciemno

Wysłane z mojego SM-F926B przy użyciu Tapatalka
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-11, 11:18   #4087
Snowdrop_
Animal Liberation

Nie testuję już z zainteresowaniem nowości, bo niestety większość rozczarowuje (parametrami), skupiłam się na używaniu lub (czasami) kupowaniu starszych flakonów, choć też nie mega staroci, bo trafiłam już kilka razy na zepsute buble.

Snowdrop_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-11, 11:32   #4088
Ala_73
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Trafiłam w perfumowych zapasach na miniaturkę Tygrysa Kenzo i pewnie wystawię na jakiejś Fragrze, ale jak to to wycenić żeby wilk był syty i owca cała.
Zerknęłam na Ebay, bo ja zawsze tam patrzę jak mam cos takiego unikatowego i ja bym wystawiła za 150-160 zł U nas jest na All jedna miniatura za 200 zł- to Twoja?
Ceny- horror, tak swoja drogą
Ala_73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-11, 11:57   #4089
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Wąchałyście może nowy zapach My Way? Trafiam na same zachwyty i kusi żeby brać w ciemno

Wąchałam i całkiem ładny jest. Mojej siostrze się spodobał - chyba kupię jej go na urodziny

Stary 2023-01-11, 12:35   #4090
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez Snowdrop_ Pokaż wiadomość
Nie testuję już z zainteresowaniem nowości, bo niestety większość rozczarowuje (parametrami), skupiłam się na używaniu lub (czasami) kupowaniu starszych flakonów, choć też nie mega staroci, bo trafiłam już kilka razy na zepsute buble.

Mnie tak mile zaskoczyło Alive, chociaż nowości to mnie od dawna kompletnie nie rajcują...

Cytat:
Napisane przez Ala_73 Pokaż wiadomość
Zerknęłam na Ebay, bo ja zawsze tam patrzę jak mam cos takiego unikatowego i ja bym wystawiła za 150-160 zł U nas jest na All jedna miniatura za 200 zł- to Twoja?
Ceny- horror, tak swoja drogą
Nie, to nie moja, ja mam inny kolor płynu (chociaż to akurat wyznacznik absolutnie niczego). Właśnie myślę, czy używać czy puścić dla kogoś, kogo może bardziej ucieszy niż mnie

Edit: tak patrzę, nawet dwie są ale ta druga też nie moja. Więc to chyba nie taki unikat jak mi się zdawało. Chyba sobie urządzę ucztę z tygrysa jednak

Stary 2023-01-11, 13:43   #4091
Mlecznabulka
Raczkowanie

Teraz pytanie ile trzeba zapłacić na Ebayu za przesyłkę i czy trzeba cło opłacać. To mnie akurat od Ebaya częęęęsto zniechęca, że flaszki w dobrych cenach się znajdzie, a za wysyłkę się płaci jak za zboże.
Mlecznabulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-11, 15:36   #4092
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Wąchałam i całkiem ładny jest. Mojej siostrze się spodobał - chyba kupię jej go na urodziny
Już dziś zdążyłam powąchać i nie podoba mi się Aż żałuję, bo szukam czegoś cięższego, słodszego i co testuję to nie to.
Stary 2023-01-11, 15:57   #4093
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Już dziś zdążyłam powąchać i nie podoba mi się Aż żałuję, bo szukam czegoś cięższego, słodszego i co testuję to nie to.
Faktycznie, nie są cięższe ani słodsze, ale są lepsze od zwykłej wersji

Ja też liczę na nowe zachwyty w tym roku (ale oczywiście liczę na nie-wiadomo-co ).

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Mlecznabulka Pokaż wiadomość
Teraz pytanie ile trzeba zapłacić na Ebayu za przesyłkę i czy trzeba cło opłacać. To mnie akurat od Ebaya częęęęsto zniechęca, że flaszki w dobrych cenach się znajdzie, a za wysyłkę się płaci jak za zboże.
Mam to samo z Ebayem fajne, ciekawe próbki itp, a wysyłka 3 razy droższa. No i zwykle jak cokolwiek znajdę to wysyłka zwykle jest z USA albo Rosji

Stary 2023-01-11, 16:19   #4094
bbozenka
Recenzentka Miesiąca - Lipiec 2018

Cytat:
Mi się podoba, tak samo jak podobała mi się podstawowa My Way edp. Flakon ładny. Sama się zastanawiam czy nie kupić to nic ambitnego, ale do codziennego psikania będzie idealny.
Stary 2023-01-11, 16:52   #4095
Ala_73
Wtajemniczenie

Cytat:
Faktycznie, nie są cięższe ani słodsze, ale są lepsze od zwykłej wersji

Ja też liczę na nowe zachwyty w tym roku (ale oczywiście liczę na nie-wiadomo-co ).

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Mam to samo z Ebayem fajne, ciekawe próbki itp, a wysyłka 3 razy droższa. No i zwykle jak cokolwiek znajdę to wysyłka zwykle jest z USA albo Rosji
Też tam nie kupuję, polski rynek wystarcza mi az nadto, ale do wycen unikatów to dobre miejsce, a koszt wysyłki jest tuż pod ceną produktu i wiadomo, ze wrzuca sie to do całości wartości perfum. Akurat jak szukałam Tygryska to były oferty z Hiszpanii, Anglii i Niemiec wiec nie tak źle
Ala_73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 13:33   #4096
Diorisha
Zakorzenienie

A jakie macie doświadczenia z zakupami na Amazonie? Bo nie wiem czy się już martwić Kupiłam tam a jakże flaszkę 28 grudnia, następnego dnia info,że wysłane więc git bo mega szybciorem. Otrzymałam info,ze perfumy max do 10 stycznia u mnie będą. Paczka idzie z zagranicy i dostarcza La Poste tyle wiem. Dziś 12 stycznia a paczki ni widu ni słychu. W tracking niestety nie mam wglądu a przy próbach wyszukania śledzenia widnieje info,że niektórych przesyłek międzynarodowych nie można dokładnie śledzić.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 13:53   #4097
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
A jakie macie doświadczenia z zakupami na Amazonie? Bo nie wiem czy się już martwić Kupiłam tam a jakże flaszkę 28 grudnia, następnego dnia info,że wysłane więc git bo mega szybciorem. Otrzymałam info,ze perfumy max do 10 stycznia u mnie będą. Paczka idzie z zagranicy i dostarcza La Poste tyle wiem. Dziś 12 stycznia a paczki ni widu ni słychu. W tracking niestety nie mam wglądu a przy próbach wyszukania śledzenia widnieje info,że niektórych przesyłek międzynarodowych nie można dokładnie śledzić.
Masz tam możliwość zgłoszenia, że przesyłka nie dotarła i robisz refund.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-12, 14:01   #4098
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Masz tam możliwość zgłoszenia, że przesyłka nie dotarła i robisz refund.
Ehhhh poczekam jeszcze do poniedziałku/wtorku i jeśli nie doleci to zrobię ten refund. Dzięki za info
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-25, 13:12   #4099
Fenris
Czekam na Ragnarok

Baccarat Rouge 540 edp

Jak na was pachnie? Bo ja nie wiem o co z nim chodzi, skąd takie wzięcie i dlaczego miałby aż tak inaczej pachnieć na różnych osobach. Nie sądzę, żeby ludzie tak się rzucali na wodę o zapachu bandażu za 1000-2000zł.

Kupiłam kiedyś odlewkę. Pachniał na mnie bandażem, więc ją sprzedałam. Ale ciągle czytałam o tym cudownym zapachu i postanowiłam sprawdzić go jeszcze raz. Wczoraj przyszła kolejna odlewka. Liczyłam, że w końcu poczuję to co wszyscy. No i niestety - na ręce i globalnie - bandaż, może trochę dentysta. Zapach bardzo delikatny i krótkotrwały, za chwilę znika i w ogóle nic nie czuję.

Pomyślałam, że może to coś z moim nosem/skórą i na ciuchach lub kartoniku będzie pachniał inaczej. Ale nie Tutaj nie pachnie prawie wcale.

Myślałam też, że może to jak w Perłach, że każdy wypust pachnie inaczej. Ale też nie, to nie to.

Nie czuję żadnej słodkości, waty cukrowej, drewienek, nic takiego. A chciałabym. Dlaczego tak? Cały świat go uwielbia, wydaje na niego majątek, a ja mam bandażowe popłuczyny?

Podobnie mam jeszcze z Gypsy Water - prawie wcale na mnie nie pachnie (taka delikatna woda z cukrem).

Czy jest sens testować Cloud?

-----------------------------

Druga sprawa - Perles Lalique.

Tutaj inna sprawa niż z Baccaratem, bo po prostu każda flaszka różni się zapachem w zależności kiedy zostały wypuszczone.

Na kim pachną piękną paczulową różą i trochę jeżynką? A na kim kamforą? Chcę ogarnąć kody wypustów, które pachną jak paczulowa róża, może się podzielicie? Wiem, że są kody długie białe i czarne oraz krótkie białe (nowsze). W tych długich ostatnie trzy znaki to miesiąc oraz rok produkcji. Na chwilę obecną wiem, że wypusty z 2016 to ta paczulowa róża, a z 2017 to już kamfora (ledwo wyczuwalna), ale może to też zależy od miesiąca? I jak w ogóle pachną wypusty z krótkimi kodami, te nowsze?

Ja mam flaszkę z końcówką B16 (długi biały kod) i pachnie na mnie różą, paczulą, trochę lasem, jeżynką. Są trwałe. Kupiłam kiedyś z kodem z końcówką A17 i były ledwo wyczuwalne, pachniały kamforą i je zwróciłam. Poszukuję flaszki z końcówką kodu E16, bo z takiej mam odlewkę. Dość to skomplikowane

PS. W przypadku Pereł mogą też pachnieć inaczej zależnie od pory roku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 375x500.33519.jpg (40,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 375x500.1833.jpg (20,5 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2023-01-25 o 13:21
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-25, 16:17   #4100
wasylisa123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Baccarat Rouge 540 edp

Jak na was pachnie? Bo ja nie wiem o co z nim chodzi, skąd takie wzięcie i dlaczego miałby aż tak inaczej pachnieć na różnych osobach. Nie sądzę, żeby ludzie tak się rzucali na wodę o zapachu bandażu za 1000-2000zł.
Ja czułam metal Na szczęście udało mi się sprzedać odlewkę Tania nie była. Paradoksalnie, o wiele lepiej leży na mnie ten wzorowany na baccarat z pewnej sieciówki odzieżowej Ale nie tak, żeby mieć.
wasylisa123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-25, 21:22   #4101
bbozenka

Miałam odlewke Baccaratu (edp) i też byłam w szoku skąd ten hype, bo na mnie pachniało to jakoś dziwacznie. Nie rozumiem zachwytów. Nie czułam się komfortowo, ani seksownie, ani nawet elegancko. Zapach totalnie nie dla mnie.

Perły kupiłam w ciemno jakieś 2-3 lata temu. Myślałam że to zepsute perfumy do mnie przyszły. Smród normalnie. Kosztowały poniżej stówki i poszły w kosz bo nawet nie chciało mi się bawić w reklamacje. Jakiś czas później byłam w Notino i z ciekawości się popsikałam tymi słynnymi Perełkami - ku mojemu zdumieniu... znajomy smrodek! Uświadomiłam sobie, że to co wcześniej kupiłam nie było zepsutymi perfumami, tylko że na mnie Perły układają się paskudnie
Stary 2023-01-26, 10:46   #4102
Marigold19
🦄

Cytat:
Baccarat Rouge 540 edp

Kupiłam kiedyś odlewkę. Pachniał na mnie bandażem, więc ją sprzedałam. Ale ciągle czytałam o tym cudownym zapachu i postanowiłam sprawdzić go jeszcze raz. Wczoraj przyszła kolejna odlewka. Liczyłam, że w końcu poczuję to co wszyscy. No i niestety - na ręce i globalnie - bandaż, może trochę dentysta. Zapach bardzo delikatny i krótkotrwały, za chwilę znika i w ogóle nic nie czuję.

Pomyślałam, że może to coś z moim nosem/skórą i na ciuchach lub kartoniku będzie pachniał inaczej. Ale nie Tutaj nie pachnie prawie wcale.

Myślałam też, że może to jak w Perłach, że każdy wypust pachnie inaczej. Ale też nie, to nie to.

Nie czuję żadnej słodkości, waty cukrowej, drewienek, nic takiego. A chciałabym. Dlaczego tak? Cały świat go uwielbia, wydaje na niego majątek, a ja mam bandażowe popłuczyny?

Podobnie mam jeszcze z Gypsy Water - prawie wcale na mnie nie pachnie (taka delikatna woda z cukrem).

Czy jest sens testować Cloud?

-----------------------------

Druga sprawa - Perles Lalique.

Tutaj inna sprawa niż z Baccaratem, bo po prostu każda flaszka różni się zapachem w zależności kiedy zostały wypuszczone.

Na kim pachną piękną paczulową różą i trochę jeżynką? A na kim kamforą? Chcę ogarnąć kody wypustów, które pachną jak paczulowa róża, może się podzielicie? Wiem, że są kody długie białe i czarne oraz krótkie białe (nowsze). W tych długich ostatnie trzy znaki to miesiąc oraz rok produkcji. Na chwilę obecną wiem, że wypusty z 2016 to ta paczulowa róża, a z 2017 to już kamfora (ledwo wyczuwalna), ale może to też zależy od miesiąca? I jak w ogóle pachną wypusty z krótkimi kodami, te nowsze?

Ja mam flaszkę z końcówką B16 (długi biały kod) i pachnie na mnie różą, paczulą, trochę lasem, jeżynką. Są trwałe. Kupiłam kiedyś z kodem z końcówką A17 i były ledwo wyczuwalne, pachniały kamforą i je zwróciłam. Poszukuję flaszki z końcówką kodu E16, bo z takiej mam odlewkę. Dość to skomplikowane

PS. W przypadku Pereł mogą też pachnieć inaczej zależnie od pory roku
Cloud jest wspaniałe

Baccaratu nie testowałam, ale teraz czeka na mnie odpowiednik ze znanej sieciówki

Perły testowałam bardzo daaawno temu i- z tego, co pamiętam- był to zapach z lamusa, który szybko poszedł w świat. Żadnych jeżynek czy pralinek- no way!

Stary 2023-01-26, 13:59   #4103
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez wasylisa123 Pokaż wiadomość
Ja czułam metal Na szczęście udało mi się sprzedać odlewkę Tania nie była. Paradoksalnie, o wiele lepiej leży na mnie ten wzorowany na baccarat z pewnej sieciówki odzieżowej Ale nie tak, żeby mieć.
O, metal, jeszcze lepiej
Cytat:
Napisane przez bbozenka Pokaż wiadomość
Miałam odlewke Baccaratu (edp) i też byłam w szoku skąd ten hype, bo na mnie pachniało to jakoś dziwacznie. Nie rozumiem zachwytów. Nie czułam się komfortowo, ani seksownie, ani nawet elegancko. Zapach totalnie nie dla mnie.

Perły kupiłam w ciemno jakieś 2-3 lata temu. Myślałam że to zepsute perfumy do mnie przyszły. Smród normalnie. Kosztowały poniżej stówki i poszły w kosz bo nawet nie chciało mi się bawić w reklamacje. Jakiś czas później byłam w Notino i z ciekawości się popsikałam tymi słynnymi Perełkami - ku mojemu zdumieniu... znajomy smrodek! Uświadomiłam sobie, że to co wcześniej kupiłam nie było zepsutymi perfumami, tylko że na mnie Perły układają się paskudnie
No tak, ale czym te (jedne i drugie) perfumy pachniały na Tobie? Czy dla Ciebie smród to może być kamfora lub róża?

Ja bym perfum do kosza nie wyrzuciła. Można wymienić, sprzedać, zwrócić, a 100 zł piechotą nie chodzi Biedny flakonik.
Cytat:
Cloud jest wspaniałe

Baccaratu nie testowałam, ale teraz czeka na mnie odpowiednik ze znanej sieciówki
Tylko się tak zastanawiam skoro Cloud są ponoć podobne do Baccarata to może ich też nie będę czuła (no tylko te bandaże). Poczekam, może ktoś będzie rozbierał
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-26, 14:12   #4104
Marigold19
🦄

Cytat:
O, metal, jeszcze lepiej

No tak, ale czym te (jedne i drugie) perfumy pachniały na Tobie? Czy dla Ciebie smród to może być kamfora lub róża?

Ja bym perfum do kosza nie wyrzuciła. Można wymienić, sprzedać, zwrócić, a 100 zł piechotą nie chodzi Biedny flakonik.

Tylko się tak zastanawiam skoro Cloud są ponoć podobne do Baccarata to może ich też nie będę czuła (no tylko te bandaże). Poczekam, może ktoś będzie rozbierał
Właśnie jestem w trakcie testów Zary i podobne bardzo do Cloud- na mnie taka sól z wakacyjnego morza Może dla innych to bandaż

Stary 2023-01-26, 15:17   #4105
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie jestem w trakcie testów Zary i podobne bardzo do Cloud- na mnie taka sól z wakacyjnego morza Może dla innych to bandaż
A które to Zary tak pachną?

Stary 2023-01-26, 15:26   #4106

Chciałam zapytać, czy znacie jakieś rozlewnie/ miejsca w Krakowie, gdzie można skomponowaç własne perfumy?
Wyszukiwarka nie pomogła.

ville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-26, 20:31   #4107
Marigold19
🦄

Cytat:
A które to Zary tak pachną?

Red Temptation

Stary 2023-01-26, 22:55   #4108
bbozenka

Cytat:

Perły właśnie taką kamforą mi zalatywały. Różę lubię.
A Baccarat był zapachem który często właśnie w przychodni czy w szpitalu czuję. Perfumy były owszem trwałe i przestrzenne, ale zupełnie nie w moim guście.
Oba zapachy nie dla mnie
Stary 2023-01-27, 02:05   #4109
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Chciałam zapytać, czy znacie jakieś rozlewnie/ miejsca w Krakowie, gdzie można skomponowaç własne perfumy?
Wyszukiwarka nie pomogła.

JMP Artisan Jakub Pietrynka.

04.12.13 Ostrzyknięcie ust

Nałogi http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6683/
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1222826 Wiosenna wymiana
NeverGoodEnough18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-27, 12:54   #4110
Snowdrop_
Animal Liberation

Cytat:
Gdybyś szukała innych zapachów z solą morską w tle, to polecam bardzo Carthusia Ammare i Un Jardin sur la Lagune, ja ostatnio poznałam i ciągle używam, Montale Sandflowers to z kolei jesień nad morzem lub przyroda nad Bałtykiem.

Snowdrop_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości