|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Twoje najlepiej wydane pieniądze, czyli co okazało się bardzo dobrym wydatkiem?
Cytat:
Hejtowane w internecie kuchenki i piekarniki z Amici mają już 13 lat i zero awarii na koncie. A radziecka pralka to dobijała do 20 ![]() Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Twoje najlepiej wydane pieniądze, czyli co okazało się bardzo dobrym wydatkiem?
No moja mama też miała przed remontem dużo sprzętów amici i chodziłyby dalej pewnie,ale robiła remont i wymieniała. Teraz chyba jakośc się mocno popsuła.
Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Konto usunięte
|
Też mam opcję 14 minut na 30 albo 40 stopni i jest to główny tryb, z którego korzystam. Widzę zero różnicy w tym, jak dopiera między tym trybem a kilkugodzinnym praniem.
|
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby wyjąć półki muszę wysunąć lodówkę. Ale jest na kółkach i robi się to bardzo rzadko, więc to dla mnie żaden problem. Na pewno warto, nie wyobrażam sobie życia bez kostkarki i filtra na wodę w lodówce.
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#2197 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ja zawsze patrzę na parametry, ewentualnie na użytkowanie ( tak, jak piszecie jak w lodówce wyglądają półki itp).. Jak kupowałam tydzień temu zmywarkę to porównywałam parametry, zużycie wody i prądu na cykl i te drogie właśnie słabo wyglądały. Zresztą w sumie po co mi 10 cykli zmywania, skoro używam max dwóch? To samo z pralką. Siadła mi zmywarka, po 10 latach i to właśnie ta "lipna" Amica. Przez cały czas użytkowania ani razu się nie zepsuła, nie było żadnej usterki. Kupiłam najtańsza, najprostsza i mnie przez tyle lat nie zawiodła. Pralkę candy kupiłam od kogoś używana, śmiga już 12 lat, bardzo bym chciała, żeby się zepsuła ![]() Natomiast indukcja z Electroluxa ( niby taka super firma) siadła mi po ....5 dniach 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma same długie cykle prania, w niej 3 godziny międlenia ciuchów to norma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pralka i suszarka LG Lodówka i telewizor Samsung Piekarnik Amica Mikrofalówka beco Zmywarka, płyta indukcyjna i okap Electrolux Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#2200 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89481385]Co w tym śmiesznego? Przed zakupem sprzętu nie czytasz recenzji w necie?
Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]Podejrzewam, że za śmieszne uznała przekonanie, że marka nadal jest gwarancją jakości. Ja teraz najczęściej wybieram AGD "nołnejm", bo i tak zakładam, że po 7-10 latach będzie do wymiany. Bosch, Elektrolux czy inne też byłyby do wymiany. Więc kieruję się ceną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Nie porównywalabym sprzętu ponad 10letniego z tym, co jest teraz na rynku. Wiele firm zmieniło miejsca produkcji, serwisy, poszło w tańsze części.
Sprawdziłam u siebie pobór wody i prądu dla trybu eko pralki, wyszło, że parametry są zaraz za najdłuższymi programami w wysokiej temperaturze! Pobiera sporo więcej niż na krótkich programach. Stąd nie rozumiem, co w tym eko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2203 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Tak samo jak z telefonami, nie sugeruje się marka, bo często płacisz tylko za metkę. Patrzę tylko na parametry, które mnie interesują. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co mi po jakimś sprzęcie za pół darmo skoro się często zapala (doniesienia o Beko), długo lub nieskuteczne pierze lub suszy lub inne wady (klejony bęben który się zrywa) Ja kilka lat temu szukałam odpowiednich mi programów pralki i zmywarki, produkcji w Polsce lub najdalej u Rusa i w Niemczech, podzespołów metalowych zamiast plastiku (forum elektroda) itp w odp przedziale cenowym. Dziś wiem że nigdy więcej nie chcę już nawet za darmo nic z takich Electrolux i Whirlpool, które były wadliwe lub upierdliwe w użyciu już od momentu zakupu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W mojej pralce jest różnica między zwykłymi programami a ich eko odpowiednikami. Dla przykładu 3 zwykłe programy z 40° zużywają 44, 60 i 65 litrów wody, ich eko odpowiednik 33 litry. Prądu zużywają 0,70, 0,75 i 0,45 kWh, zaś eko odpowiednik 0,57 kWh. Różnicę widać głównie na wodzie, mniej na prądzie, a że używam ich głównie z motywacji eko a nie oszczędnościowych, to nie jest to dla mnie problem. |
|
|
|
|
|
#2206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam same pozytywne odczucia jeśli chodzi o Electroluxa- szukając pralki i suszarki tylko ta marka wchodziła w grę i LG. Ale wybrałam te pierwsza bo miała lepszy stosunek parametrów do ceny. Jeśli chodzi o zmywarkę, płytę i piekarnik to u mnie Whirpool - też podobnie- doświadczenie własne i znajomych - jestem bardzo zadowolona. Lodówka LG (super).
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Wiele firm, w tym Electrolux, produkuje swoje sprzęty w różnych fabrykach (np. w Niemczech i Turcji) stad duże różnice w jakości nawet w obrębie jednej marki.
Wysłane z mojego SM-F926B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Ja patrzę.
Dla mnie parametry są ważne, ale firma odgrywa rolę przy zakupie. Na przykłąd nigdy nie kupię nic Sony, a Samsung czy Bosch zawsze dostają dodatkowego plusika za to, że są Samsungiem albo Boschem. Czemu? Bo wiele ich sprzętów mam/miałam, prawie nigdy się nie psuły, a jak już się zepsuły to wszystko było załatwione błyskawicznie i z przeprosinami. A u Sony dwa razy nie przyjęli mi gwarancji wymyślając durny powód, więc nie chcę mieć z nimi nic wspólnego. Mam telewizor LG, bo akurat miał najlepsze parametry, więc nie jestem jakaś walnięta, czy coś. Ale jeśli mam wybór między Amicą i Samsungiem o takich samych parametrach i cenach, to wybiorę Samsunga.
|
|
#2210 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2211 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To, czy na linii produkcyjnej stał Turek czy Niemiec naprawdę nie odgrywa roli, chyba że jakaś firma widmo i w niektórych fabrykach olewają procedury.---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
Oczywiście, że producent się liczy. Różni producenci oferują różnej jakości produkty (zarówno pod względem funkcjonalności, niezawodności, jak i np. trwałości części i możliwości ich wymiany) oraz mają różne polityki odnośnie tego, jak traktować klienta - bo to, że np. 2 firmy dają gwarancję na 24 miesięcy, nie oznacza, że będą tak samo reagowały na próbę skorzystania z niej. Inna sprawa, że jako fanka programów konsumenckich, jeden wniosek, jaki często można z nich wysnuć, to to, że "tradycyjne, znane firmy" często nie oferują najwyższej jakości - albo oferują jakość taką samą jak wszyscy tylko drożej. Przykład Bosch. |
||
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Kaktus absolutnie nie jestem znawcą, posiłkuję się tym co wyczytałam na AGDmaniak i argumentem jest to, że w zależności od kraju produkcji m.in. cześć wykończenia jest plastikowa lub nie itp. I akurat na tej stronie Candy rzeczywiście opisywana jest jako jedna z gorszych firm. Czy słusznie czy nie, tego nie rozstrzygam, ale sama kupowałam sprzęt zgodnie z rekomendacjami z tej strony.
Wysłane z mojego SM-F926B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2213 |
|
Konto usunięte
|
Ja np. Mam totalny uraz do telewizorów philips i nigdy bym już nie kupiła- mieliśmy i nigdy więcej. Podobnie mam z laptopami Lenovo- zraziłam się bardzo i więcej od nich nie kupię- obecnie szukam nowego lapka i Lenovo jest poza pulą wyboru, nawet nie spoglądam.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89481924]Ja np. Mam totalny uraz do telewizorów philips i nigdy bym już nie kupiła- mieliśmy i nigdy więcej. Podobnie mam z laptopami Lenovo- zraziłam się bardzo i więcej od nich nie kupię- obecnie szukam nowego lapka i Lenovo jest poza pulą wyboru, nawet nie spoglądam.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Laptopy Lenovo u mnie są na czarnej liście ze względu na ich koszmarny serwis techniczny. 3 razy mi zwracali popsuty laptop, twierdząc, że działa. Gdyby nie ten serwis to Lenovo było fajne, dobre ceny i dobre parametry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Lenovo to mi się tylko kojarzy z rozwalonymi zawiasami. Tyle laptopów co miałam tej marki i zawsze to samo, zawiasy z najgorszego możliwego plastiku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2217 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() bezczelność i chamstwo do potęgi. Poza tym ten lapek był felerny od początku, miał że 3 poważne awarie, w tym jedna po dwuletniej gwarancji, płaciłam tysiaka za naprawę. Opyliłam go po 3 czy 4 latach, bo mnie szlag trafiał. Never again. Teraz mam Asusa już z 9 lat - zero awarii. Zmieniam żeby unowocześnić, ale szczerze to śmiga przyzwoicie. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Edytowane przez a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75 Czas edycji: 2023-01-28 o 23:27 |
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas w domu dwa ASUSy, które dobijają już do 10 lat i faktycznie zero problemów. Jeden ma nawet jeszcze oryginalną baterię, która nieźle trzyma.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2220 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ma trzy lata dopiero, a wygląda gorzej, niż kilkunastoletnia moich rodziców. I ledwo po gwarancji zaczęła się psuć. Ogólnie zastanawiają mnie ludzie, którzy całe AGD kupują jednej marki, najlepiej jednej linii. Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

26.08.2023