Staraczki 2023 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2023-02-03, 15:22   #271
ateris
Zakorzenienie

Dot.: Staraczki 2023

Cytat:
Napisane przez natash88 Pokaż wiadomość
Niekoniecznie.
Ginekolog-endokrynolog do tej pory - 250zł za wizytę (niezależnie co to, czy monitoring czy porada co do wyników tarczycowych), 300zł z cytologią.
Od miesiąca w klinice niepłodności - pierwsza wizyta 300zł, teraz monitoringi - 160zł.
Długo się staracie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ateris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-03, 17:45   #272
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ateris Pokaż wiadomość
Długo się staracie?

Od stycznia 2022, 13 cykl, jeden pominięty. Od stycznia tego roku już w klinice. Teraz jestem stymulowana dla większych szans, bo owulacje mam samoistne. My się zmagamy z obniżonymi parametrami nasienia, ale nie jakoś tragicznie, dlatego myślę, że po mojej stronie też coś może być :/ Niestety wyniki nasienia falują, nadal nie są idealne, od października pod opieką urologa-androloga. Pierwsze badania nasienia już w maju robiliśmy, bo stwierdziłam, że nie będę się badać w pierdyliardzie aspektów, jak on może w jednym

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-03, 19:00   #273
izan1222
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kotciara Pokaż wiadomość
Ja za wizytę z USG + cytologią płaciłam 300 zł. Prowadzenie ciąży + USG kosztuje 350 zł według cennika, a prenatalne ok. 400 zł.
Szczerze mówiąc trochę przerażają mnie te ceny...
Mnie też przerażają, dlatego szukam jak tylko mogę na NFZ. Cytologię i USG robiłam w lipcu zeszłego roku na NFZ, przed rozpoczęciem starań. Chociaż z lekarzami na NFZ to dramat, to fakt. Dwóch moich ginekologów już nie przyjmuje na NFZ, dlatego muszę szukać innego lekarza .

Nie wiem, może się nie znam, ale nie wyobrażam sobie prowadzić całej ciąży prywatnie... To kosztuje przecież fortunę. Czytałam na forum że niektórych badań nie wykonują na NFZ, to wiadomo, że trzeba zapłacić i iść prywatnie, ale przez całą ciążę

Prywatnie chodzę jedynie do endokrynolog (nie jest niestety ginekologiem), bo z endokrynologami na NFZ mam złe doświadczenia...
izan1222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-03, 19:50   #274
truskawaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izan1222 Pokaż wiadomość
Mnie też przerażają, dlatego szukam jak tylko mogę na NFZ. Cytologię i USG robiłam w lipcu zeszłego roku na NFZ, przed rozpoczęciem starań. Chociaż z lekarzami na NFZ to dramat, to fakt. Dwóch moich ginekologów już nie przyjmuje na NFZ, dlatego muszę szukać innego lekarza .

Nie wiem, może się nie znam, ale nie wyobrażam sobie prowadzić całej ciąży prywatnie... To kosztuje przecież fortunę. Czytałam na forum że niektórych badań nie wykonują na NFZ, to wiadomo, że trzeba zapłacić i iść prywatnie, ale przez całą ciążę

Prywatnie chodzę jedynie do endokrynolog (nie jest niestety ginekologiem), bo z endokrynologami na NFZ mam złe doświadczenia...

No wychodzi sporo, ja zeszła ciąże cała prywatnie prowadziłam, chodziłam na wizyty max co 3tyg ze względu na kiepski stan psychiczny. Teraz bym chciała chociaż spróbować początek na NFZ żeby te najdroższe badania zrobić w ramach funduszu, a jak będzie słabo to znowu przejdę na prywatę
truskawaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-03, 20:06   #275
Cloudy93
Przyczajenie

No i beta wyszła 1700, dobrze się zapowiada, teraz byle do poniedziałku i powtórki. Żebym ja się nie mogła doczekać pobierania krwi, świat się kończy

Z tym prywatnie vs NFZ najgorsze dla mnie jest to, że właściwie nie byłam u żadnego lekarza nie-prywatnie od chyba 5-6 lat... Cały ten czas potrzebowałam korzystać baaardzo sporadycznie i zawsze wolałam załatwić to od razu za tę stówę czy dwie niż czekać w kolejkach, już nie wspominając jak łatwo się taką wizytę załatwia - kilka kliknięć w internecie i gotowe.
Doszło do tego, że nawet nie jestem zapisana do żadnej przychodni ani nie mam "swojego" stałego rodzinnego ani ginekologa. Krótko mówiąc rozleniwiłam się a na myśl o zapisaniu się na wizytę NFZ, aż mam ochotę jak za bardzo dawnych czasów iść do mamy i powiedzieć, żeby mnie zapisała. Niestety 31 lat to już trochę późno na taką pomoc

Ta wysoka beta mnie przekonała, żeby klepnąć sobie termin na 13.02 u ginekolog. Myślę że też ją po prostu spytam wprost, jak by tu wykombinować, żeby jakoś te koszty NFZ/prywatnie podzielić by były znośniejsze.

Swoją drogą jakich aplikacji (jeśli w ogóle) do śledzenia cyklu używacie? U mnie Flo
Cloudy93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-03, 20:58   #276
izan1222
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truskawaka Pokaż wiadomość
No wychodzi sporo, ja zeszła ciąże cała prywatnie prowadziłam, chodziłam na wizyty max co 3tyg ze względu na kiepski stan psychiczny. Teraz bym chciała chociaż spróbować początek na NFZ żeby te najdroższe badania zrobić w ramach funduszu, a jak będzie słabo to znowu przejdę na prywatę
Na pierwszą wizytę w ciąży pewnie poszłabym prywatnie, żeby potwierdzić, bo nie wytrzymałabym długiego oczekiwania na wizytę . Chociaż u mnie nawet na NFZ zdarza się, że nie trzeba długo czekać, a średnio to 3 tygodnie. Potem chodziłabym na NFZ, o ile nam się uda.

Z tego co pamiętam, moja przyjaciółka prowadziła całą ciąże na NFZ i było ok

Cytat:
Napisane przez Cloudy93 Pokaż wiadomość
No i beta wyszła 1700, dobrze się zapowiada, teraz byle do poniedziałku i powtórki. Żebym ja się nie mogła doczekać pobierania krwi, świat się kończy

Z tym prywatnie vs NFZ najgorsze dla mnie jest to, że właściwie nie byłam u żadnego lekarza nie-prywatnie od chyba 5-6 lat... Cały ten czas potrzebowałam korzystać baaardzo sporadycznie i zawsze wolałam załatwić to od razu za tę stówę czy dwie niż czekać w kolejkach, już nie wspominając jak łatwo się taką wizytę załatwia - kilka kliknięć w internecie i gotowe.
Doszło do tego, że nawet nie jestem zapisana do żadnej przychodni ani nie mam "swojego" stałego rodzinnego ani ginekologa. Krótko mówiąc rozleniwiłam się a na myśl o zapisaniu się na wizytę NFZ, aż mam ochotę jak za bardzo dawnych czasów iść do mamy i powiedzieć, żeby mnie zapisała. Niestety 31 lat to już trochę późno na taką pomoc

Ta wysoka beta mnie przekonała, żeby klepnąć sobie termin na 13.02 u ginekolog. Myślę że też ją po prostu spytam wprost, jak by tu wykombinować, żeby jakoś te koszty NFZ/prywatnie podzielić by były znośniejsze.

Swoją drogą jakich aplikacji (jeśli w ogóle) do śledzenia cyklu używacie? U mnie Flo
Gratulacje! Ja używałam Flo. To prawda, bardzo wygodnie rezerwuje się prywatne wizyty, a dla mnie dodatkowy plus jest taki, że możliwa jest wizyta w sobotę. Pracuję pon-pt i często muszę wychodzić wcześniej z pracy na wizytę, a tak na spokojnie idę w sobotę, do swojej endo. Z terminami na NFZ u mnie bardzo różnie, w lipcu właśnie umawiałam się z zaledwie tygodniowym wyprzedzeniem . Ale zwykle te minimum 3 tygodnie trzeba czekać.

Z tą pomocą doskonale Cię rozumiem, czasem też mam taką ochotę haha , a za chwilę również skończę 31 lat .
Stary 2023-02-03, 22:03   #277
luffka
Zakorzenienie

Rany, ja mam jakiś kryzys chyba. Za chwilę 38 lat i już nie wierzę, że się uda. Nie chcę in vitro i tego wszystkiego, nie mam na to chyba siły... Mąż za chwilę robi badania nasienia i na tym chyba poprzestaniemy. Dopiero co miałam 20 lat i robiłam wszystko, żeby nie być w ciazy, a dziś? Śmieszne to jak to się zmieniło...
Stary 2023-02-03, 22:07   #278
laczupakabra
Rozeznanie

GG do laczupakabra

Super Cloudy ja używałam My calendar, teraz też zainstalowałam flo i będę w obu zapisywać
laczupakabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-03, 22:22   #279
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luffka Pokaż wiadomość
Rany, ja mam jakiś kryzys chyba. Za chwilę 38 lat i już nie wierzę, że się uda. Nie chcę in vitro i tego wszystkiego, nie mam na to chyba siły... Mąż za chwilę robi badania nasienia i na tym chyba poprzestaniemy. Dopiero co miałam 20 lat i robiłam wszystko, żeby nie być w ciazy, a dziś? Śmieszne to jak to się zmieniło...
Dlaczego nie chciałabyś in vitro?
Ja w swoim otoczeniu mam dwie bliskie osoby, które mają dzieci z in vitro, a par dzieciatych nie mam wcale wokół tak dużo, co daje spory odsetek. Sama może będę do tego zmuszona, jeśli realnie chcemy mieć szansę zostać rodzicami. Niepłodność robi się plagą, a in vitro to kolejny sposób w uzyskaniu takiej ciąży.

Stary 2023-02-03, 22:23   #280
izan1222
Rozeznanie

Cytat:
Trzymaj się Też mam takie wrażenie, że dopiero co miałam te 22-23 lata i panicznie bałam się ciąży, a dziś dużo bym dała, żeby w tą ciążę zajść...
Stary 2023-02-03, 22:59   #281
luffka
Zakorzenienie

Sama nie wiem czemu, może mnie to wszystko przeraża. Oglądałam sporo dokumentów na ten temat, to strasznie dużo zabiegów, kłucia się i czasami dużo rozczarowań... wiem, że czasem innego wyjścia nie ma, na razie poczekamy na wyniki badania nasienia a potem będziemy rozmawiać co dalej. Na szczęście mamy plany też na wszelki wypadek, czyli na życie tylko we dwoje. Dziś wino chyba podziałało w sposób nostalgiczny, jutro będzie lepszy dzień.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-02-04, 09:44   #282
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natash88 Pokaż wiadomość
Od stycznia 2022, 13 cykl, jeden pominięty. Od stycznia tego roku już w klinice. Teraz jestem stymulowana dla większych szans, bo owulacje mam samoistne. My się zmagamy z obniżonymi parametrami nasienia, ale nie jakoś tragicznie, dlatego myślę, że po mojej stronie też coś może być :/ Niestety wyniki nasienia falują, nadal nie są idealne, od października pod opieką urologa-androloga. Pierwsze badania nasienia już w maju robiliśmy, bo stwierdziłam, że nie będę się badać w pierdyliardzie aspektów, jak on może w jednym
Tak samo wystartowaliśmy. Mam jeszcze koleżankę, która też się rok stara i nic. Jest nas więcej niż się czasem wydaje. Kiedyś nie myślałam o tym, że tyle par zmaga się z tym problemem.
Cytat:
Tutaj zawsze możesz się nam wygadać, bo zrozumiemy. Nie poddawajcie się. Chociaż sama często mam myśli, że zostaniemy po prostu we dwoje. Tak samo cale życie się zabezpieczałam i wręcz nie chciałam dzieci

Stary 2023-02-04, 10:26   #283
luffka
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny!

Któraś testuje niebawem?
U mnie już po owulacji, dziś 2 Dzień wyższych temperatur. Krótszy cykl się szykuje, ale biorę castagnus i ovarin, może dlatego? Zazwyczaj mam koło 35 dni.
Stary 2023-02-04, 13:30   #284
izan1222
Rozeznanie

Z jednej strony to prawda, że coraz więcej osób boryka się z niepłodnością, coraz częściej o tym się słyszy, ale powiem Wam że w moim otoczeniu ten problem praktycznie nie istnieje (albo ja o tym nie wiem). Nie znam żadnej osoby która przykładowo zgłosiła się do kliniki niepłodności lub korzystała z in vitro. Za to koleżanki zachodziły bez problemu w ciążę od razu po ślubie albo wpadały. Moja przyjaciółka bez problemu zaszła w planowana ciążę, siostra zaszła od razu po ślubie, więc trochę się czuje czasami jakby to był tylko nasz problem, chociaż doskonale wiem że tak nie jest 🤔
Stary 2023-02-04, 14:11   #285
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
Z jednej strony to prawda, że coraz więcej osób boryka się z niepłodnością, coraz częściej o tym się słyszy, ale powiem Wam że w moim otoczeniu ten problem praktycznie nie istnieje (albo ja o tym nie wiem). Nie znam żadnej osoby która przykładowo zgłosiła się do kliniki niepłodności lub korzystała z in vitro. Za to koleżanki zachodziły bez problemu w ciążę od razu po ślubie albo wpadały. Moja przyjaciółka bez problemu zaszła w planowana ciążę, siostra zaszła od razu po ślubie, więc trochę się czuje czasami jakby to był tylko nasz problem, chociaż doskonale wiem że tak nie jest
W moim otoczeniu na szczęście ludzie coraz swobodniej mówią o swoich problemach. Co prawda takich, którym szybko się udało też jest dużo, ale przez ostatnie kilka lat dużo osób przyznało, że miało trudności. Dużo z nich to były osoby, które wydawały się zajść rach-ciach jak tylko zachciały, a to jednak nie. Tam stymulacja, tam in-vitro, ktoś poronił, ktoś musiał przejść zabieg. Prawdę mówiąc dzięki temu jakoś lżej, że nie jest się takim kiepskim wyjątkiem. No i można sobie posłuchać przez co ludzie przechodzą i czego można się spodziewać.

7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-04, 14:24   #286
natash88
Wtajemniczenie

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89489733]W moim otoczeniu na szczęście ludzie coraz swobodniej mówią o swoich problemach. Co prawda takich, którym szybko się udało też jest dużo, ale przez ostatnie kilka lat dużo osób przyznało, że miało trudności. Dużo z nich to były osoby, które wydawały się zajść rach-ciach jak tylko zachciały, a to jednak nie. Tam stymulacja, tam in-vitro, ktoś poronił, ktoś musiał przejść zabieg. Prawdę mówiąc dzięki temu jakoś lżej, że nie jest się takim kiepskim wyjątkiem. No i można sobie posłuchać przez co ludzie przechodzą i czego można się spodziewać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

U mnie tak samo, jest grupa, która nie miała żadnego problemu, a jest taka para, która wspieraliśmy w trakcie kilkunastu! transferów in vitro. Druga para bliski h znajomych też in vitro, jedna starania ok. roku. Raczej nikt nie kryje się z tym, nie jest to żaden temat tabu, a raczej wyraz poszukiwania wsparcia/troski, bo to w końcu trudny czas.

Stary 2023-02-04, 14:25   #287
ateris
Zakorzenienie

Też mam parę po in vitro w otoczeniu. Udane drugie podejście.

Stary 2023-02-04, 17:41   #288
laczupakabra
Rozeznanie

GG do laczupakabra

Generalnie wydaje mi się, że raczej ludzie nie ogłaszają się, że starają się o dziecko, żeby uniknąć potem pytań i podejrzeń czy to już. I trochę zostają sami z tematem dopóki się nie uda. Smutne to, ale dlatego takie forum np. to jest bardzo pomocne miejsce, bo można powiedzieć więcej…

U mnie 33 dc… ale ciąży na pewno nie ma, bo zrobiłam betę @ where are you?
laczupakabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-04, 19:11   #289
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Z jednej strony to prawda, że coraz więcej osób boryka się z niepłodnością, coraz częściej o tym się słyszy, ale powiem Wam że w moim otoczeniu ten problem praktycznie nie istnieje (albo ja o tym nie wiem). Nie znam żadnej osoby która przykładowo zgłosiła się do kliniki niepłodności lub korzystała z in vitro. Za to koleżanki zachodziły bez problemu w ciążę od razu po ślubie albo wpadały. Moja przyjaciółka bez problemu zaszła w planowana ciążę, siostra zaszła od razu po ślubie, więc trochę się czuje czasami jakby to był tylko nasz problem, chociaż doskonale wiem że tak nie jest
Ja znam dwie osoby, które korzystały z in vitro.
W kwestii naturalnych ciąż jedna koleżanka z pierwszym dzieckiem wpadła, o drugą ciążę starali się pół roku, inna koleżanka odwrotnie - pół roku starała się o pierwsze dziecko, z drugim wpadła

U mnie początek dni płodnych, także trzeba działać

carmelove_03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-02-04, 19:46   #290
polly54
Raczkowanie

Cytat:
Niestety dla staraczek najlepiej TSH około 1. Ja też miałam 3 i dostałam euthyrox, bo jest to za wysoki wynik. Nie martw się, szybko po tym spadnie.

A ja znów słyszałam, że norma dla starających się to 2 do 2,5. Ile lekarzy tyle opinii...
polly54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-04, 21:19   #291
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez polly54 Pokaż wiadomość
A ja znów słyszałam, że norma dla starających się to 2 do 2,5. Ile lekarzy tyle opinii...
Moja ginekolog powiedziała, że do 3 jest ok. Miałam 3,15, powiedziała żeby powtórzyć wynik i jak będzie więcej, to wtedy przyjść.

7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-04, 21:25   #292
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polly54 Pokaż wiadomość
Nie no 2 też jest spoko jak najbardziej. Po prostu im bliżej 1 tym lepiej, ale bez przesady, że ma być 1 3 to już za dużo wg mojej endo.

Stary 2023-02-04, 23:26   #293
Kasiaml91
Zakorzenienie

GG do Kasiaml91

U mnie już też powoli płodne się zbliżają, muszę zacząć badać testami ovu

24.07.2020
06.12.2020
23.07.2022
Kasiaml91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-05, 11:53   #294
Konto usunięte

Cytat:
Nie no 2 też jest spoko jak najbardziej. Po prostu im bliżej 1 tym lepiej, ale bez przesady, że ma być 1 3 to już za dużo wg mojej endo.

Według mojej ginekolog nie ma potrzeby aż tak zbijać. Zresztą po jednym wyniku też się za bardzo nie stwierdzi, czy jest ok czy nie, tsh bardzo się zmienia w krótkim czasie. U mnie najpierw było 3,15, potem 2,59, potem 2,7. Problemem byłoby, gdyby cały czas utrzymywało się powyżej 3.

Stary 2023-02-05, 12:07   #295
ateris
Zakorzenienie

U mnie progesteron był tragiczny w minionym cyklu, poniżej normy Więc może to jest przyczyną niepowodzeń, tak sobie gdybam. Zapytam lekarza co z tym robić i o skierowanie bo badałam tylko w jednym cyklu na razie.
Gdyby nie to, że owu miałam potwierdzoną monitoringiem myślałabym że to był cykl bez owu. Była, ale jakaś słaba.

Stary 2023-02-05, 12:21   #296
a_revek
Raczkowanie

Cytat:
U mnie progesteron był tragiczny w minionym cyklu, poniżej normy Więc może to jest przyczyną niepowodzeń, tak sobie gdybam. Zapytam lekarza co z tym robić i o skierowanie bo badałam tylko w jednym cyklu na razie.
Gdyby nie to, że owu miałam potwierdzoną monitoringiem myślałabym że to był cykl bez owu. Była, ale jakaś słaba.

Ja wyszło, że jak przeliczyłam to robilam progesteron 7 dni przed @, więc według prawidłowego cyklu wychodziłoby, że tez 7 dni po owu i też miałam niski wynik wczoraj zaczęło zastanawiać mnie czy przypisanie przez gina duphastonu to właściwy krok. Co jeżeli zacznę brać duphaston od 16 dc, a owu miałaby być np. Dopiero w 24 dc załóżmy? Wtedy przecież chyba może w ogole nie dojść do owu? Progesteron tylko wpływa na regulacje miesiączek, ale nie na wywołanie owu. Stwierdziłam, że w tym miesiącu jeszcze nie wezmę go i zobaczę po ilu przyjdzie @. Czy się w końcu uregulowało po tych stresach i podróżach. Zaczęłam w tym cyklu mierzyć temperaturę, ale jak patrzę na ten wykres póki co to chyba nic z niego nie wywnioskuję

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
a_revek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-05, 12:40   #297
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_revek Pokaż wiadomość
Ja wyszło, że jak przeliczyłam to robilam progesteron 7 dni przed @, więc według prawidłowego cyklu wychodziłoby, że tez 7 dni po owu i też miałam niski wynik wczoraj zaczęło zastanawiać mnie czy przypisanie przez gina duphastonu to właściwy krok. Co jeżeli zacznę brać duphaston od 16 dc, a owu miałaby być np. Dopiero w 24 dc załóżmy? Wtedy przecież chyba może w ogole nie dojść do owu? Progesteron tylko wpływa na regulacje miesiączek, ale nie na wywołanie owu. Stwierdziłam, że w tym miesiącu jeszcze nie wezmę go i zobaczę po ilu przyjdzie @. Czy się w końcu uregulowało po tych stresach i podróżach. Zaczęłam w tym cyklu mierzyć temperaturę, ale jak patrzę na ten wykres póki co to chyba nic z niego nie wywnioskuję

Ja właśnie czytam o suplementacji. I na progesteron wpływa cynk, magnez, b6, E i C. B6 mam w Pueria Uno, które łykam. Ale dokupię cynk i magnez bo tego nie biorę.
Tylko co wybrać? Wit E też nie łykam.

Co do duphastonu, nigdy nie miałam i nie mam pojęcia. Ale miałabym podobne wątpliwości do Ciebie.

Stary 2023-02-05, 13:03   #298
buli_szufla
Raczkowanie

Hej, ja mam owulacje, a moj chłop leży chory :/ za miesiac ucieknie nam kolejny cykl bo mąż musi wyjechac na kilka dni. Zaczynam sie stresowac, ze tak szybko te cykle uciekaja... Dalismy sobie czas do konca roku na drugiego maluszka, ciekawe jak to bedzie... Tez jakis nostalgiczny nastroj mnie dopadl...
buli_szufla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-05, 13:25   #299
izan1222
Rozeznanie

Cytat:

Ja w grudniu miałam tragiczny poziom progesteronu i endo powiedziała, że nie zaszłabym w tym cyklu w ciążę, więc bardzo możliwe, że u Ciebie też tak było. Ja mam powtórzyć badanie w lutym i zobaczymy, czy to był przypadek (bo też tak mogło być), czy takie spadki zdarzają się częściej...Trochę żałuję, że w styczniu się nie wybrałam na badania, ale miałam za dużo stresu i obawiałam się, że będę miała zaburzony wynik...

Cytat:
Napisane przez a_revek Pokaż wiadomość

Właśnie byłam pewna, że też będę miała przepisany ten lek na progesteron, a na razie mam brać zwiększoną dawkę dostinexu i ponoć wraz ze spadkiem prolaktyny wrośnie mi progesteron. Bardzo możliwe w sumie, bo wyregulował mi się cykl i ostatnio miałam książkowo 28-dniowy cykl

Cytat:
Napisane przez buli_szufla Pokaż wiadomość
Hej, ja mam owulacje, a moj chłop leży chory :/ za miesiac ucieknie nam kolejny cykl bo mąż musi wyjechac na kilka dni. Zaczynam sie stresowac, ze tak szybko te cykle uciekaja... Dalismy sobie czas do konca roku na drugiego maluszka, ciekawe jak to bedzie... Tez jakis nostalgiczny nastroj mnie dopadl...
Skąd ja to znam . W styczniu jak miałam owulację to mój mąż połamał się na siłowni i mieliśmy celibat . Wg moich obliczeń owu wypada mi 8 lutego i mój mąż ma wtedy na nocną zmianę do pracy, więc wypada nam już 2 cykle i tak w kółko . Powiedzmy ,,udane'' tj. trafiliśmy w owu mieliśmy zaledwie dwa cykle. Więc ciężko de facto mówić o niepłodności u nas, a raczej nie możemy się zgrać w dni płodne i tak te cykle nam uciekają

Edytowane przez izan1222
Czas edycji: 2023-02-05 o 13:26 Powód: .
Stary 2023-02-05, 13:25   #300
buli_szufla
Raczkowanie

A ile dni przed owu probujecie celowac?
buli_szufla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości