|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67.
Dlaczego zupa krem z dyni wyszedł mi gorzki? Da się coś z tym zrobić?
Robiłam z dyni piżmowej jeśli to ma jakieś znaczenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2942 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
[1=6f270d4e8c6dcf778f6b7ea a339056f9e260a162_657a458 271287;89489669]Cześć. Może ktoś z Was zna się na działaniu fundacji pomagających zwierzętom. Obserwuję na fb fundację, którą od czasu do czasu wspieram, i nurtuje mnie pewna kwestia, o którą głupio mi pytać bezpośrednio. Co jakiś czas publikują dramatyczne posty o tym, w jak kiepskiej sytuacji finansowej się znajdują, mają też problemy lokalowe (dużo kotów na niewielkiej przestrzeni). Jednocześnie ciągle przyjmują pod opiekę nowe koty, często wymagające dość drogiej pomocy weterynaryjnej; z postów wynika, że nie są to przypadkowo znalezione koty, a efekt celowych poszukiwań wolontariuszy. Zastanawia mnie etyczność takiego działania (poszukiwania i przyjmowanie nowych podopiecznych przy problemach z zapewnieniem opieki obecnym). Czy to jest standardowe postępowanie, czy taka fundacja musi aktywnie poszukiwać zwierząt w niebezpieczeństwie? Czy może te wpisy o długach nie są miarodajne i mają skłonić ludzi do pomocy?[/QUOTE]
to temat rzeka, bardzo dużo fundacji jest nieuczciwych i nastawionych wyłącznie na zebranie jak największej ilości wpłat, polecam zapisane stories o pseudofundacjach na instagramie medicine.italy https://www.instagram.com/stories/hi...7713319717074/
#2946 |
Rozeznanie
|
Eee... zniknela mi aplikacja z androida, której subskrypcje mialam opłacona. Automatycznie odinstalowała się, znikela ze sklepu. Wtf? Co w takiej sytuacji sie robi? Tyle lat korzystam z różnych apek, a 1 raz spotykam się z taką sytuacją. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że tak może się stać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
https://www.computerworld.pl/news/Wi...ia,437669.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Zadomowienie
|
Jakie zabiegi polecacie na «☠odmłodzenie «☠ twarzy ? Wiecie nie chodzi o to żebym wyglądała jak nastolatka, ale troche już zmarszczek mam, widać że coraz mniej kolagenu, chciałabym zadbać o skórę a wiem, że kremy cudów nie zdziałają
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Konto usunięte
|
Dzięki Laief
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Konto usunięte
|
Czy można gdzieś kupić/ obejrzeć online polski serial Wiedźmin?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- [1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;89490569]Czy można gdzieś kupić/ obejrzeć online polski serial Wiedźmin? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Chyba na cda Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | |
Zadomowienie
|
Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Martii Czas edycji: 2023-02-05 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zadomowienie
|
Szukam filmów, które mają kilka części i wszystko rozciąga się w czasie na tyle, że główni aktorzy z dzieci robią się dorośli. Tak jak np. Harry Potter, Ania z Zielonego Wzgórza. Obojętnie o jakiej tematyce. Ktoś coś?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Gdzie znajdę większy wybór narzut pikowanych, nie 100 % poliester ?
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
Edytowane przez gasolina84 Czas edycji: 2023-02-05 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Stranger Things też w sumie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
Dobra parownica do ubrań, ale taka mała "do reki"? Co polecacie? Co naprawdę działa? Chodzi mi o delikatne materiały - głównie jedwab?
Myślę do przodu bo mam jedwabna suknie slubna i chciałbym mieć coś co mi pomoże jak się pogniecie w aucie czy coś. Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zadomowienie
|
Nie wiem gdzie zapytać więc może w sumie tu.
![]() Przypomniał mi się taki kultowy(?)wątek z wizażu, użytkowniczka opisywała, że wraz z partnerem zaprosili gości (?) i zakochała się w facecie, który przyszedł z jej kuzynką/przyjaciółka. Oboje zostawili swoich partnerów, by być ze sobą. Pewnie połowę przekręciłam, ale może ktoś kojarzy o jakim mówię? Szukam, szukam i bezskutecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2961 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam serie mezoterapii mikroiglowej i pq Age i jestem zadowolona. Zależało mi na przebarwieniach i bliznach. Blizny widać że pracują, przebarwienia też zanikły, ale nie tak całkiem. Jeśli chodzi o zmarszczki mimiczne to widzę że się splycily. Choć szału nie ma i pewnie na jesień pokombinuje coś z jakimś laserem albo mezoterapia igłowa. Ogólnie teraz na topie są stymulatory tkankowe i podobno robią szał ![]() Ogromne znaczenie czy przy mezoterapiach czy stymulatorach znaczenie ma to żeby produkt był dobrany do skóry. Samo naklocie nic nie da jak produkt będzie kiepski Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89489643]Dzieki. Stawiam na powietrze, bo on praktycznie po kazdym posilku beka, a tym razem nie beknal - moze razem z odbiciem sie poszlo mu jedzenie. Tak sobie pomyslalam ale wolalam sie upewnic.
Pies jest maly, dostal jedzenie ok. godzine po dlugim spacerze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Brzmi jak refluks. Mój pies też miewa okresowo. Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was posiada może parownice/steamer do ubrań? Chodzi mi o tą poręczną wersje, którą można zabrać ze sobą w podróż. Od dawna chodzi mi po głowie taki zakup, ponieważ
1. Nie lubię i nie umiem prasować - zawsze mam zagniecenia a rękawy wyprasowane w kant są moją zmorą 2. Rano przed pracą przydałoby się takie urządzenie, aby na szybko móc przeprasowac nawet sweterek, ktory ma zagniecenie od złożenia w kostkę i trzymanie na kupie w szafie. Wiem, ze takie urzadzenie nie zastapi w 100% zelazka, ale czy sprawdzi sie w prasowaniu lekkich zagniecen ubran? Np.bawelniane koszule, sweterki itp? Bede wdzieczna za rady i podanie modeli jakie polecacie badz nie polecacie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2965 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mam od kilku lat philipsa i działa bez zarzutu. Niestety nie wiem jaki model. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
Ja mam ręczna parownice Philipsa, kupiłam w celach takich, jak opisujesz. U mnie totalnie się nie sprawdza, efekt jest mega słaby.
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
Możecie polecić jakieś fajne "uniwersalne" szkolenia z budżetm do 3 tys zł? Jest coś fajnego? Wiem, że uniwersalne, to dla każdego co innego, wiem, że jest cały przekrój kategorii od mody, przez IT, po finanse, itp., ale chodzi mi o coś takiego, jak szkolenia np z pakietu Office, czy angielskiego. Jest coś jeszcze ciekawego do zrobienia? Niekoniecznie drogie, może jakieś tańsze są fajne?
Druga kwestia, czy serio warto szkolić się z kompetencji miękkich? Często takie szkolenia były dla mnie przymusem, czasami żenujące, no nie potrafiłam do nich podejść z zapałem i energia. Ale to było daaawno. Zastanawiam się, czy może coś się zmieniło i może warto w to inwestować? Trzecia kwestia, robiłyście jakieś ciekawe szkolenia ze strony udemy? Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem warto z miękkich pod warunkiem że jest to fajny szkoleniowiec a nie couch z poglądami z tyłka wziętymi ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Wtajemniczenie
|
Czy wszyscy tak mają, że włosy z długością jakby wytrącają kolor? Im dłuższe, tym jaśniejsze końcówki w stosunku do tego, co przy głowie?
Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Zasiedzenie
|
Cytat:
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2023-02-05 o 21:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.