![]() |
#931 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy luty 2023
Cytat:
![]() ![]() Ja pojutrze idę do szpitala i zobaczymy co z tymi moimi bliźniakami uradzą - czy SN czy CC i kiedy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uff, 1 luty, dotrwałam do ciąży donoszonej ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego moto g72 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Zadomowienie
|
Też nie mam tych badań. W sumie nigdy nie powtarzałam?
Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba, że pójdę sobie pobrać na własną rękę do szpitala, zapłacę i będą pewnie następnego dnia. Tylko, że pamiętam z I ciąży, że te początkowe badania turbo drogie były a teraz znowu jest ich powtórka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego moto g72 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie po wizycie jest ok, skurczy w ktg brak, rozwarcie 0,5-max 1cm więc trzyma , szyjka zgładzona. Jak nie urodzę to kolejna wizyta w 39+0. Teraz go tydzień nie ma, wraca w kolejny czwartek więc wytrzymać do 38+1 i mogę rodzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- I trochę zaczynam się martwić bo Młoda dzisiaj na wizycie 3kg, ostatnio ok 2,5kg. Jak tak dalej pójdzie I będę chodzić do terminu to jej nie urodzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Raczkowanie
|
W nocy był mały fałszywy alarm, obudziły mnie dość silne skurcze, nie wiem jak długo to trwało ale myślę, że ze 2h leżałam i się kręciłam z boku na bok, ciężko było znaleźć wygodną pozycję i co dziwne dla mnie bo przy pierwszym tak nie miałam - ból promieniował z brzucha na plecy 🤦☠♀️ No nie podobało mi się
![]() Ania, Nowa a jak Wy? Jak nasze grupowe mamy bliźniaków, trzymacie się jeszcze? ![]() Theali jak maluszek? Powoli się ogarniacie w nowej rzeczywistości? 🥰 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego moto g72 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Zadomowienie
|
U mnie spokój. Żadnych skurczy, boli tylko spojenie:/ Jestem nastawiona na poród w terminie albo i po
![]() ![]() Ale u Ciebie Miszel wygląda to obiecująco ![]() Piszcie dziewczyny,jak tam u was sytuacja ![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
Start z karmieniem mamy zdecydowanie trudniejszy, niż się spodziewałam. Już w szpitalu sporo stracił na wadze (3880 -> 3490), a w domu ten pierwszy dzień było też kiepsko. Przedwczoraj późnym popołudniem zaczęliśmy dokarmiać (częściowo odciągniętym, częściowo mm), bo przez cały dzień miał tylko jedną mokrą pieluszkę. No i już po tym dokarmianiu na wczorajszej wizycie położnej było 3480... Powiedzmy, że w granicach błędu względem tej wagi z dnia wypisu.
Pożyczyliśmy wagę od znajomej, na razie dwa razy próbowałam ważyć przed i po karmieniu i wychodzi, że coś tam jednak zaczął zjadać... W nocy też karmiłam bezpośrednio i nie upominał się o więcej (a w poprzednią noc było widać, że jest głodny i się wkurzał), więc mam nadzieję, że jesteśmy na dobrej drodze. Starszy ogólnie reaguje pozytywnie, chociaż wiadomo - nie ma wyczucia na razie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Zadomowienie
|
U nas dziś nocka z przepowiadajacymi. Nie bolały mocno ale spać nie dały. A dziś jak na złość mam całą trójkę przedszkolaków w domu. Muszę włączyć tryb przetrwania i czekać az mąż z pracy wróci
![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zadomowienie
|
Podziwiam
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj w nocy też były przepowiadacze ale słabsze i krócej niż wczoraj. Nic na razie się nie dzieje mimo, że się nie oszczędzam, zaliczyłam zakupy weekendowe z młodym, zrobiłam obiad, trochę ogarniania kuchni. Theali wiadomo jak to z takimi maluchami, trzeba cały czas patrzeć czy za mocno nie pacną ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Zadomowienie
|
Ja nawet nie chce myśleć o tych zazdrosciach. Siedmiolatka ogarnie chyba, niespełna sześciolatka gorzej, bo już mówi,że żadnego malucha w domu nie chce, a czterolatkowi nie mogę ufać:P
Do terminu 12 dni. Synek urodził się 7 dni przed, dziewczynki równo w terminie. Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A teraz córa siedzi i mimo, że też od 34tc coś się zaczynało dziać to od wczoraj mam wrażenie wszystko ucichło i jeszcze pochodzę w dwupaku ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
Jak tam dziewczyny, jutro pełnia Księżyca, niektórzy wierzą, że to wpływa na zwiększoną ilość porodów
![]() ![]() A jak nasze mamy w trójpakach? Jakieś wiadomości? Decyzje kiedy rozwiązanie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Zadomowienie
|
Ja dziś wysprzątalam chałupę i tylko plecy mnie bolą
![]() ![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Kciuki za pełnię magicznie wywołującą porody ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g72 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale rozumiem, też miałam nadzieję na samoistny początek, ale tak mi końcówka dała popalić, że mnie ta indukcja w 39 tygodniu cieszyła (a gdyby chcieli wywoływać w 38, bo tak startują widełki dla nadciśnienia, to też bym nie narzekała). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Raczkowanie
|
Jak widać z tymi przeczuciami to różnie bywa, też myślałam, że urodzę jeszcze przed 37tc a tu zaraz wybije 38+0 i czuję się lepiej niż te 3-4tyg temu
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Zadomowienie
|
Ja też byłam pewna,że będzie szybciej
![]() ![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
A ja muszę przyznać , że jestem już mega zestresowana jutrem
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Daj znać jak jutro po wizycie, u mnie po ostatnim badaniu zaczął odchodzić czop i miałam skurcze, może u Ciebie też coś ruszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Raczkowanie
|
Hej , melduje się z porodówki . O 3 w nocy zaczęły się skurcze . Jestem po badaniu z na ktg pisały się tylko dwa małe skurcze , ale mam krzyżowe więc to dlatego . Rozwarcie 4-5 cm
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Zadomowienie
|
Cudownie,że się samo zaczęło! Powodzenia!
Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.