|
|
#1951 | |
|
zielony stworek
|
Dot.: Odczuwacie kryzys gospodarczy?
Cytat:
Brunetki mogą rozważyć farbowanie henną ( taką czystą 100% lawsomię polecam ), to kosztuje nie dużo, teraz nawet w Rossmann czy Hebe można kupić Venitę, która dobrze pokrywa siwe włosy. Moje współlokatorki farbowały profesjonalną farbą, tą samą co u fryzjera, ja nie domyśliłabym się, że nie były u fryzjera. Można kupić i farbę i aktywator w sklapach fryzjerskich. Nigdy nie farbowałam włosów u fryzjera, zawsze mi było szkoda kasy. Za to lubię chodzić na strzyżenie, w końcu znalazłam u siebie kogoś kto się zna na robocie i nie leci hurtowo każdego jednakowo. |
|
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kiedyś farbowałam w domu i efekt był całkiem ok. Oczywiście bez pasemek i rozjaśniania, kolor zbliżony do naturalnego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1953 | |
|
astro-loszka
|
Cytat:
Ja do tej pory farbuję sama, w domu. Kiedyś prosiłam o pomoc mamę lub koleżanki, teraz daję radę sama. Całkiem sprawnie mi to wychodzi. Oczywiście bez żadnych skomplikowanych rzeczy typu pasemka, balejaż czy ombre. Ot, jednolity kolor. I farbowanie odrostów.
|
|
|
#1954 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też stawki są zupełnie różne w jednym mieście. Są miejsca bardziej " ekskluzywne". Czy lepsze to kwestia subiektywna. |
|
|
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u fryzjera w styczniu, za pasemka i podcięcie włosów do ramion zapłaciłam 120 zł. We wrześniu płaciłam 90. Chodzę co 3-4 miesiące.
|
|
|
|
|
#1956 |
|
Konto usunięte
|
Ja wykorzystuje mamę, a ona mnie. Mega się zaraziłam farbowaniem u fryzjerki. Jeden raz miał być kolor jednolity, a wyszła na głowie tęczna od brązu po rudy. Dosłownie jakby ktoś w moje włosy rzucił kulkami z farbą i jak się wylało tak zostało. Inny raz chciałam tob jaśniejszy, a wyszłam z dwoma tonami ciemniejszymi. Przy czym farba po miesiącu się zmyła. I to nie były jakieś pierwsze lepsze salony " domowe usługi pani Zdzisi".
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Konto usunięte
|
Ja płacę za strzyżenie 100 zł. Chodzę raz na rok. Ale uważam, że to uczciwa cena. Mam kręcone długie włosy. Pani trochę na nie schodzi. Często jeszcze jest mycie i układanie.
Zapłaciłabym nawet więcej. Już raz kilka lat temu poszłam pod blok za 30zł. Oczywiście zleciały się wszystkie fryzjerki i patrz jakie ma włosy. A potem szarpanie przy czesaniu, suszenie ciepłym nawiewem na miotłę bez dyfuzora i oczywiście złe ścięcie, odznaczające się warstwy. Tż za ścięcie swoich płaci 50zł. Trwa to chwilę. To u mnie jest o wiele więcej pracy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzeniona
|
Ja płacę za sombre ok 400 zł, ale jest zrobione tak, że mogę chodzić raz na pół roku. To jest cena że strzyżeniem i modelowaniem. Siedzę na fotelu 4,5h, więc uważam to za uczciwą cenę, szczególnie jak na to, jak rzadko muszę to robić.
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89491451]Ja płacę w Wawie 110 zł za strzyżenie (najdłuższe włosy w cenniku). Moim zdaniem znośnie, salon pod samym domem, jestem zadowolona. W Lublinie nie zapłaciłabym wiele mniej o ile w ogóle. Rzadko jezdze do domu, a jak jadę to na weekend, gdzie wiekszosc rzeczy zamknieta, soboty zazwyczaj pełne i czynne tylko do 14.
Ale ja chodzę do fryzjera raz na rok, dosłownie. Więc nie jest to jakiś rażący wydatek. Paznokcie kocham malować sama zwykłymi lakierami. Tu też mam farta, bo mają ładny kształt i każdy myśli, ze to robione u kosmetyczki. I dodatkowo uwielbiam sobie malować paznokcie, to dla mnie relaks [/QUOTE]to całkiem znośne ceny, z tego co zrozumiałam, to te koleżanki to już i tak znalazły tańszą alternatywę za te 500 zł, bo już w jakimś innym salonie wołali 650. No dla mnie kosmos,a z tego co zrozumiałam, to żaden fancy salon Kumpel ostatnio się ostrzygł u osiedlowego fryzjera - maszynka w ruch, 5 minut roboty i zapłacił 80 zł i już mu powiedzieli, że dobrze, że się załapal w styczniu, bo w lutym podwyżka. |
|
|
|
|
#1960 |
|
Konto usunięte
|
To sorry, ale na pewno da się znaleźć taniej i to w fajnym salonie. Może w centrum sobie tak wołają, albo w dużych sieciach, ale więcej niż 80 zł za podcięcie maszynką to przegięcie... A faceci w większości muszą częściej chodzić. Strzyżenie mojego partnera wyszło za 60 zł, trochę maszynką ale głównie to nożyczkami, bo ma trochę dłuższe włosy i mega niesforne
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Co do kryzysu - to zauważyłam na LinkedIn, że wielu rekruterów (także z branży IT) opublikowało niedawno, że stracili pracę i szukają czegoś. Może to przypadek, ale nie wiem... Tak samo sporo osób z branży marketingu, w 'fancy' firmach - to samo. I to niekoniecznie osoby, które są najniższej w hierarchii. Trochę się zdziwiłam. Coś się dzieje, czy po prostu algorytm poszedł mi w tą stronę? |
|
|
|
|
#1961 |
|
Zadomowienie
|
Ja chodzę co 3-4 m-ce. Raz w roku robię refleksy żeby właśnie uniknąć odrostu po 2 m-cach (nawet jak są jakieś siwe to jasne refleksy je spokojnie kryją). Mąż chodzi do barbera co 3-4 tygodnie. Płaci 60 zł. Niestety nie wyglądał dobrze po moim strzyżeniu maszynka bo ma dużo włosów i do tego gęste (no nie mam tego fachu w rękach
). U mnie podrożały też znacznie usługi fizjoterapeutyczne- 150 zł za godzinną wizytę (wcześniej 110).Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem warto też się rozejrzeć po osiedlowych zakładach. Często mają dobrych fryzjerów, a cena usługi normalna. Moja siostra w osiedlowym salonie w Warszawie płaciła podobnie jak w naszym miasteczku na Podlasiu. To było kilka lat temu, teraz na pewno wszystko podrożało, i tu i tam.
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzeniona
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89491567]To sorry, ale na pewno da się znaleźć taniej i to w fajnym salonie. Może w centrum sobie tak wołają, albo w dużych sieciach, ale więcej niż 80 zł za podcięcie maszynką to przegięcie... A faceci w większości muszą częściej chodzić. Strzyżenie mojego partnera wyszło za 60 zł, trochę maszynką ale głównie to nożyczkami, bo ma trochę dłuższe włosy i mega niesforne
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Co do kryzysu - to zauważyłam na LinkedIn, że wielu rekruterów (także z branży IT) opublikowało niedawno, że stracili pracę i szukają czegoś. Może to przypadek, ale nie wiem... Tak samo sporo osób z branży marketingu, w 'fancy' firmach - to samo. I to niekoniecznie osoby, które są najniższej w hierarchii. Trochę się zdziwiłam. Coś się dzieje, czy po prostu algorytm poszedł mi w tą stronę?[/QUOTE]Było dużo zwolnień w IT. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89490800]Eee serio? ;0 to grubo pojechali. Obserwuje ich od dawna, lubię Tastaway, ale bez kitu za takie chamstwo do Deseo więcej nie pójdę. Zresztą i tak uważam, że odpłynęli z cenami. U siebie w Gdańsku też mam podobną fancy kawiarnie i często tam jestem, ale ciastko kosztuje max 17-22 zł, a nie jest nic gorsze od Deseo. Jedynie mniej nowości. Teraz się otwierają w gda, ciekawa jem czy tu znajdą tyle chętnych. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ciekawe ilu klientów Deseo teraz straci za ten manerw. Wydaje mi się, że prezesowi już nieźle peron odjechał, tak patrząc co on robi i wypisuje. Jednej gałki lodów też tam nie zamówisz, minimum dwie musisz wziąć. Może zaraz zaczną pobierać opłatę za wejście albo ustalą minimalną kwotę zamówienia. ![]() Dobra riposta. Chętnie bym to mu napisała, ale nie mogę komentować postów na ich stronie, nie wiem czemu. https://www.facebook.com/deseopatiss...DPXHo5BvcAJyWl |
|
|
|
|
|
#1966 |
|
Konto usunięte
|
A ciekawe czy te 5% to faktycznie idzie na obsługę w 100% czy tak sobie chce zrekompensować te wyższe place minimalne?
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1968 |
|
Konto usunięte
|
Ale no cóż, wiele lokali raczej upadnie, bo cen nie można też podnosić w nieskończoność. Byłam niedawno w górach na kilka dni (Podhale) i wyraźnie widać mniejszą ilość osób na stokach czy w ogóle na ulicach. Kiedyś w ferie były tłumy, na termy gigantyczne kolejki, na stokach ludzi jak mrówek - teraz przeciwnie, wcale nie czułam, że jestem w górach w pełni sezonu. Czarno to wszystko widzę. Takie wypady to jest pierwsze z czego ludzie będą rezygnować - my za 4 dni 2+1 zapłaciliśmy za wszystko 4k. No to jest bardzo dużo jak na moje oko, więcej tej zimy już nie pojadę, a chcieliśmy jeszcze zaliczyć jakiś stok.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1970 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89491711]Ale no cóż, wiele lokali raczej upadnie, bo cen nie można też podnosić w nieskończoność. Byłam niedawno w górach na kilka dni (Podhale) i wyraźnie widać mniejszą ilość osób na stokach czy w ogóle na ulicach. Kiedyś w ferie były tłumy, na termy gigantyczne kolejki, na stokach ludzi jak mrówek - teraz przeciwnie, wcale nie czułam, że jestem w górach w pełni sezonu. Czarno to wszystko widzę. Takie wypady to jest pierwsze z czego ludzie będą rezygnować - my za 4 dni 2+1 zapłaciliśmy za wszystko 4k. No to jest bardzo dużo jak na moje oko, więcej tej zimy już nie pojadę, a chcieliśmy jeszcze zaliczyć jakiś stok.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Wracam z gór właśnie i ceny są bardzoooo wysokie. Nie pamiętam żeby kiedyś było aż tak drogo. W restauracjach były dość duże tłumy wieczorami, w dzień jak dla mnie mało ludzi. Raczej jak gdzieś jedziemy to aż tak nie patrzymy na ceny,nie skapimy,ale w tym roku każde wyjście było przemyślane I chyba pierwszy raz w życiu żałowałam,że nie mieliśmy całodziennego wyżywienie w hotelu. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2023-02-06 o 13:40 |
|
|
|
|
#1973 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-19 o 23:00 |
|
|
|
|
#1974 |
|
Konto usunięte
|
Pan prezes napisał, że w styczniu mieli większe zyski niż w ubiegłym roku aż o 60% więc wszystko im idzie świetnie.
![]() W Anglii to mnie szczerze mówiąc do szału doprowadzało, że wszędzie doliczali napiwek. Nieważne jaka obsługa. Ja biedny człowiek zarabiający mniej niż ta kelnerka muszę jeszcze płacić za obsługę. Nie podoba mi się ten trend. Obsługa powinna być doliczona do ceny posiłków i tyle. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1975 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem jak w innych miastach, ale w u mnie Cinema City bilety można kupić wyłącznie przy stoisku z jedzeniem, co zawsze jest równoznaczne z długim czekaniem w kolejce. W jednym z sklepów internetowych ( łowicznanka?) widziałam opłatę 1 zł za każdą formę płatności. Jedynie odbiór osobisty był 0 zł. Aż się wkurzyłam i zrezygnowałam z zakupów, bo to jakiś absurd. |
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#1978 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-19 o 22:59 |
|
|
|
|
#1979 |
|
Konto usunięte
|
U mnie w cinema city też nie ma już kasjerów. Są biletomaty i otwaty bar (nie wiem czy tam można kupić bilety).
|
|
|
|
|
#1980 |
|
BAN stały
|
niektórzy tak mają od zawsze. np UPC (internet) od co najmniej 5 lat dolicza sobie złotówkę za płatność przez internet. nie wiem jak przy ustawieniu stałej opłaty pobieranej z karty, ale przy płaceniu blikiem tak jest.
i gdyby nie fakt, że nic innego w moim rejonie nie działa, to już dawno zrezygnowałabym z ich usług. m.in właśnie dlatego. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

[/QUOTE]
). U mnie podrożały też znacznie usługi fizjoterapeutyczne- 150 zł za godzinną wizytę (wcześniej 110).

26.08.2023
Obsługa powinna być doliczona do ceny posiłków i tyle.