|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla os鏏, kt鏎e interesuj si dermatologi lub maj problemy ze sk鏎. Masz tr康zik lub atopowe zapalenie sk鏎y? Do陰cz do nas, pom騜 sobie i innym. |
| Poka wyniki sondy: Kt鏎y waszym zdaniem kosmetyk jest najlepszy, da najlepsze efekty podczas kuracji? | |||
| Nutricap |
|
4 | 1,35% |
| Silice |
|
14 | 4,71% |
| Inneov g瘰to嗆 w這s闚 |
|
19 | 6,40% |
| Wax |
|
52 | 17,51% |
| Skrzyp polny |
|
49 | 16,50% |
| Rycyna (do wcierania) |
|
14 | 4,71% |
| Vitapil |
|
27 | 9,09% |
| Merz |
|
25 | 8,42% |
| Inne |
|
93 | 31,31% |
| G這suj帷y: 297. Nie mo瞠sz g這sowa w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#541 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 4
|
Dot.: Wypadanie w這s闚, 造sienie- W﹗EK G紟NY
Czee嗆! ☺ czy mog Was prosi o wypelnienie kr鏒kiej ankiety? Pisz prac licencjacka ma temat lysienie. B璠 baaardzo bardzo wdzi璚zna!!
Link do ankiety: https://www.survio.com/survey/d/D2I7Q7E5H2L2Y9V8B |
|
|
|
|
#542 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 1
|
Do逝j帷y k這pot z w這sami
Cze嗆 wszystkim.
Mam nadziej, 瞠 pisz w odpowiednim miejscu. Borykam si z powa積ym problemem odno郾ie w這s闚, kt鏎y rujnuje tak瞠 w ostatnim czasie moje zdrowie psychiczne. Na wst瘼ie prosz o powstrzymanie si od krytyki i pouczanie mnie. Na nic mi si to nie przyda. Od 2010 roku zaobserwowa豉m znaczne os豉bienie w這s闚 oraz ich wypadanie. Dodam, 瞠 choruj na cukrzyc typu 1 od 2003 roku, kt鏎a nigdy nie by豉 wyr闚nana. Stan moich w這s闚 od 2010 roku jest coraz gorszy. Najpierw znacznie si przerzedzi造, w ostatnich 4 latach dos這wnie liniej. W這sy s bardzo cienkie, 豉mliwe. Do tego doszed 這jotok, 逝pie i obecnie przypominaj "siano". Sk鏎a g這wy rzadko jednak sw璠zi. Wykona豉m badania. Cynk, 瞠lazo i potas pod kontrol. Mam jedynie deficyt witaminy D3 oraz nadmiar testosteronu. W這sy najbardziej przerzedzi造 si na czubku g這wy. Chcia豉bym podj望 leczenie, ale po pierwsze finansowo nie wyrabiam, a to sporo kosztuje, a po drugie nie ukrywam, 瞠 zrezygnowanie (cukrzyca i tak mnie dobija) mocno mnie powstrzymuje. Mimo wszystko nie chc jednak ca趾owicie wy造sie. Czy mo瞠 macie jakie sugestie, co mo瞠 si ze mn dzia? Mo瞠 kto mia podobne objawy? Mo瞠 podzielicie si ze mn wiedz o rodzajach 造sie? Je郵i to androgenowe to chyba si za豉mi kompletnie... Czy komu uda這 si wyleczy z 造sienia. By豉m u trychologa i powiedzia mi, 瞠 nie mam 造sienia, a przerzedzenie, ale ja sama ju nie wiem... Dzi瘯uj za uwag, je郵i kto to przeczyta. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#543 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 23
|
Dot.: Do逝j帷y k這pot z w這sami
Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#544 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Do逝j帷y k這pot z w這sami
Jestem zwolenniczk naturalnych metod
Ze szczeg鏊nym wskazaniem na zio豉. Sporo swojego czas na ten temat czyta豉m. Wiadomo, 瞠 najbardziej znane s pokrzywa i skrzyp (i oczywi軼ie regularnie - 3 miesi璚zne terapie - pijam), ale jest ich przecie du瞠 bogactwo . υpian, tatarak, rumianek i sza逕ia. A to przecie tylko kilka. I opr鏂z sprawdzenia mo磧iwej przyczyny wypadania w這s闚 warto rozwa篡 ich stosowanie No i oczywi軼ie - tutaj nic nowego nie napisz - koniecznie zmiany w diecie.
|
|
|
|
|
#545 |
|
BAN sta造
Wiadomo軼i: 81
|
Niestety mam d逝gie i proste w這sy , kt鏎e maj jak捷 dziwna tendencj do wypadania wsz璠zie gdzie si da
R騜nych rzeczy pr鏏owa豉m z marnym efektem. Teraz zacz窸am brac Vitapil i widz w ankiecie, 瞠 nie tylko ja. Robie te r霩ne p逝kanki. Teraz wyczyta豉m, 瞠 podobno napar z pokrzywy jest dobry wspomagaj帷o. Na pewno spr鏏uj.
|
|
|
|
|
#546 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Przepraszam, 瞠 pisze w odpowiedzi, ale nie mog豉m znale潭 nowej wiadomo軼i. Zaczn od tego, 瞠 od dziecka mam bardzo du篡 problem z w這sami. Mianowicie, s bardzo cienkie, rzadkie, kruche i wszystko co najgorsze. Wygl康aj jak siano i si璕aj do po這wy karku. U fryzjera by豉m ostatnio jakie 12 lat temu... wiem, 瞠 to szok, ale po ostatniej wizycie w這sy przesta造 mi rosn望 i po prostu boj si i嗆 do innego. By豉m natomiast u dermatologow, a w 2018 roku nawet u trychologa. Jeden dermatolog kaza mi je嗆 galarete i czerwone mi瘰o... drugi z odleg這軼i 1,5m stwierdzi, 瞠 taki m鎩 urok i poleci branie biotebalu. Oczywi軼ie wszystko z wiadomym efektem, czyli 瘸dnym. Trycholog wysilil si troch bardziej, poniewa najpierw polecil mi zrobienie bada tarczycy, morfologie itd, nast瘼nie przeprowadzi mezoterapie bezig這wa sk鏎y g這wy i dal jakie kosmetyki do stosowania po "zabiegach". Ca這嗆 kosztowa豉 mnie kup kasy, a oczywi軼ie efekt闚 brak. Stosowalam r騜ne tabletki: biotebal, skrzypovita, biotin plus loxon, calcium pantothenate, itp. Nic nie dzia豉. Nie wiem co robi. Mam 26 lat i boj si, 瞠 za kilka lat, b璠 zupe軟ie 造sa. Dodatkowo ostatnimi czasy w這sy po prostu krusza si przy samej sk鏎ze. Mo瞠 macie jakie sprawdzone kosmetyki czy tabletki, kt鏎e faktycznie pomagaj?
|
|
|
|
|
#547 |
|
Przyczajenie
|
..
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Ja te mam problem z wypadaniem w這s闚, ale jeszcze gorsze jest to,瞠 co raz bardziej si przerzedzaj szczeg鏊nie na szczycie -przedzia貫k. My郵a豉m ju o wizycie u dermatologa,ale ostatnio jak by豉m w drogerii pani zaprosi豉 mnie na bezp豉tne badanie trychologiczne. Na pocz徠ku troch si obawia豉m,bo nie mia豉m 鈍ie穎 umytych w這s闚 ,ale Pani, kt鏎a je wykonywa豉 stwierdzi豉, 瞠 nie stanowi to problemu. To co zobaczy豉m z jednej strony by這 ciekawe, a z drugiej troch si przerazi豉m ,poniewa faktycznie ,stwierdzi豉 u mnie przerzedzanie na tle hormonalnym- poradzi豉 jakie badania powinnam zrobi i zaproponowa豉 suplementacj w po陰czeniu z szamponem na wypadanie seboradin oraz ich czerwone ampu趾i forte. Stosuj 陰cznie z suplementem pro care complex na razie pierwszy miesi帷 i nie wiem czy to efekt placebo czy dzia豉,ale widz popraw-nowe w這ski! Efekty mog sprawdzi za 3 miesi帷e na takich konsultacjach. Dosta豉m ulotk z seboradin o ich aplikacji, w kt鏎ej jest kalendarz z terminami konsultacji. Mo瞠 warto spr鏏owa jeszcze tego?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda瞠
|
|
#548 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mi na podobny problem pomog造 tabletki Medere Meme Look, ale maj do嗆 wysok cen. Jak dla mnie na t chwil maj najlepszy sk豉d na rynku, du穎 witamin kt鏎e i tak chcia豉m suplementowa ze wzgl璠u na tarczyc, dlatego zaryzykowa豉m i nie 瘸逝j
|
|
|
|
|
|
#549 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 84
|
Zerkn sobie na pewno.
Sama zmagam si z wypadaniem w這s闚 spowodowanym cia膨. Mam naturalnie cienkie oraz delikatne w這sy a teraz normalnie dramat. Jestem po porodzie i wiem, 瞠 ten stan jest fizjologiczny oraz wiele kobiet w豉snie tak ma. NIekoniecznie jednak mi sie to podoba bo mam obecnie sporo prze鈍it闚 i jestem w stanie sobie wyci庵n望 normalnie gar嗆 w這s闚. Doradzicie jakie sposoby na wypadanie wlosow po ciazy? Zastanawia豉m sie nad jakim szamponem. Jakies opinie o Delpos ? xxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2020-12-31 o 09:15 Pow鏚: link |
|
|
|
|
#550 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 2
|
Cze嗆! Mi r闚nie wypadaj w這sy, zauwa篡豉m to po operacji. Moja Pani trycholog po wywiadzie, zbadaniu sk鏎y g這wy i w這s闚 stwierdzi豉, 瞠 w豉軼iwie nie musz robi badania krwi mo瞠 te dlatego, 瞠 jestem honorowym dawc krwi i jednak jako badaj t krew. Problem wypadania w這s闚 jest przez narkoz (oko這 3h) i nerwy.. z tym 瞠 jestem nerwowa odk康 pamietam 🙊Wi璚 Pani u這篡豉 mi plan zabiegowy, kt鏎y mam stosowa 3 miesi帷e i powinno wszystko wr鏂i do normy.. mi璠zy innymi w proponowanych szampon闚 znalaz si Cze嗆! Mi r闚nie wypadaj w這sy, zauwa篡豉m to po operacji. Moja Pani trycholog po wywiadzie, zbadaniu sk鏎y g這wy i w這s闚 stwierdzi豉, 瞠 w豉軼iwie nie musz robi badania krwi mo瞠 te dlatego, 瞠 jestem honorowym dawc krwi i jednak jako badaj t krew. Ale do sedna.. Pani u這篡豉 mi plan zabiegowy mi璠zy innymi w proponowanych szampon闚 znalaz si szampon firmy Dermedic przeciw wypadaniu w這s闚, a tak瞠 Pharmaceris i oba te szampony maj w sk豉dzie SLS, kt鏎y wysusza skore g這wy. Z racji tego i tak瞠 zmagam si z tym problem, przez kt鏎y cz瘰to si drapie i dodatkowo podra積ia sk鏎 g這wy nie wiem czy zakupi taki szampon. Dodatkowo mam te przepisany olejek do skory g這wy ale mam u篡wa go raz na tydzie najlepiej na noc, gdy przet逝szcza w這sy. No okej olejek fajnie, ale to tylko raz na tydzie a szamponem myje w這sy co drugi dzie ! Napisa豉m do Pani, co w ko鎍u mam zrobi, czy to dodatkowo nie pogorszy stanu mojej sk鏎y g這wy, no ale bez odzewu od kilku dni.. mo瞠 tutaj jest w stanie kto mi pom鏂 ?? szampon firmy Dermedic przeciw wypadaniu w這s闚, a tak瞠 Pharmaceris i oba te szampony maj w sk豉dzie SLS, kt鏎y wysusza skore g這wy. Z racji tego i tak瞠 zmagam si z tym problem, przez kt鏎y cz瘰to si drapie i dodatkowo podra積ia sk鏎 g這wy nie wiem czy zakupi taki szampon. Dodatkowo mam te przepisany olejek do skory g這wy ale mam u篡wa go raz na tydzie najlepiej na noc, gdy przet逝szcza w這sy. No okej olejek fajnie, ale to tylko raz na tydzie a szamponem myje w這sy co drugi dzie ! Napisa豉m do Pani, co w ko鎍u mam zrobi, czy to dodatkowo nie pogorszy stanu mojej sk鏎y g這wy, no ale bez odzewu od kilku dni.. mo瞠 tutaj jest w stanie kto mi pom鏂 ??
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cze嗆! Mi r闚nie wypadaj w這sy, zauwa篡豉m to po operacji. Moja Pani trycholog po wywiadzie, zbadaniu sk鏎y g這wy i w這s闚 stwierdzi豉, 瞠 w豉軼iwie nie musz robi badania krwi mo瞠 te dlatego, 瞠 jestem honorowym dawc krwi i jednak jako badaj t krew. Problem wypadania w這s闚 jest przez narkoz (oko這 3h) i nerwy.. z tym 瞠 jestem nerwowa odk康 pamietam.Wi璚 Pani u這篡豉 mi plan zabiegowy, kt鏎y mam stosowa 3 miesi帷e i powinno wszystko wr鏂i do normy.. mi璠zy innymi w proponowanych szampon闚 znalaz si szampon firmy Dermedic przeciw wypadaniu w這s闚, a tak瞠 Pharmaceris i oba te szampony maj w sk豉dzie SLS, kt鏎y wysusza skore g這wy. Z racji tego i tak瞠 zmagam si z tym problem, przez kt鏎y cz瘰to si drapie i dodatkowo podra積ia sk鏎 g這wy nie wiem czy zakupi taki szampon. Dodatkowo mam te przepisany olejek do skory g這wy ale mam u篡wa go raz na tydzie najlepiej na noc, gdy przet逝szcza w這sy. No okej olejek fajnie, ale to tylko raz na tydzie a szamponem myje w這sy co drugi dzie ! Napisa豉m do Pani, co w ko鎍u mam zrobi, czy to dodatkowo nie pogorszy stanu mojej sk鏎y g這wy, no ale bez odzewu od kilku dni.. mo瞠 tutaj jest w stanie kto mi pom鏂 ?? |
|
|
|
|
#551 |
|
Przyczajenie
|
Choroba mojej dziewczyny- 造sienie plackowate
Witam Wszystkich
Jaki czas temu moja kobieta po kilku miesi帷ach zwi您ku przekaza豉 mi o tej瞠 przypad這軼i, 瞠 jest to z ni od ma貫go bodaj瞠 od kiedy mia豉 9-10 lat, przypad這嗆 genetyczna od strony jednego z rodzic闚. Zaakceptowa貫m ten fakt i powiedzia貫m 瞠 w niczym mi to nie bedzie przeszkadza, ale mam pewien plan, 瞠 chcia豚ym jej pom鏂 o ile sie da do czego dojde dalej.. wracaj帷 bardzo mnie boli jak ka盥ego dnia sprawdza w lustrze czy jest lepiej czy jest gorzej, stara sie jak mo瞠 tuszowa to uk豉daj望 inaczej fryzure jak to nazywa "kamufluje", r闚nie stosuje jakie od篡wki maj帷e pom鏂 w odro郾i璚iu w這s闚. Do rzeczy. Czy jest tutaj kto, b康 osoba bliska kt鏎a mia豉 podobn lub tak sam sytuacje, kt鏎a zako鎍zy豉 sie pozytywnie. Czy istniej jakie sprawdzone sposoby, zabiegi i inne tego typu rzeczy kt鏎e pomog w mniejszym lub wi瘯szym stopniu z ow chorob. Domy郵am si 瞠 na forum istnieje opcja "szukaj" i r闚nie dobrze m鏬豚ym z niej skorzysta, sam znajduj帷 odpowied, ale jednak licze na to 瞠 kto tu odpowie i opowie co i jak Je郵i doczyta豉/e do tego momentu to bardzo dzi瘯uje. |
|
|
|
|
#552 |
|
Przyczajenie
|
Na wypadanie w這s闚 z czym te mia豉m problem i to ogromny najlepszy spos鏏 to olejowanie w這s闚 olejem lnianym b康 olejem z czarnuszki. Nak豉danie oleju na wilgotne w這sy wraz z wycieraniem w sk鏎 g這wy. Zostawi na 2 h zawini皻e w r璚zniku w這sy. Po tym czasie umy g這w szamponem. Po dw鏂h olejowaniach wida efekty na szczotce.
|
|
|
|
|
#553 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 537
|
Wypr鏏owa豉m z tego w徠ku chyba wszystko, ale m鎩 problem jest chyba wewn皻rzny. Bywaj dni, 瞠 nic nie wypada, ale nie mog znale潭 wsp鏊nego mianownika. Szkoda, 瞠 peruki nie s ta雟ze ;p
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Przyczajenie
|
[1=967f3601e527e8d89f0729c 53155db34a99f48cb_63dafd3 d2687d;89070323]Wypr鏏owa豉m z tego w徠ku chyba wszystko, ale m鎩 problem jest chyba wewn皻rzny. Bywaj dni, 瞠 nic nie wypada, ale nie mog znale潭 wsp鏊nego mianownika. Szkoda, 瞠 peruki nie s ta雟ze ;p[/QUOTE]
Pij olej lniany 3 造磬i dziennie olejowanie niezb璠ne olej lniany, olej z czarnuszki efekty s widoczne ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#555 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 14
|
Ja od kilku miesi璚y u篡wam Pantogar, po covidzie w這sy lecia造 mi gar軼iami, ba豉m si je my a co dopiero czesa. Znajoma poleci豉 mi te suple. Dla mnie rewelacja, teraz ju mam na szczotce mo瞠 kilka w這s闚, ale bior po 3 tabletki dziennie na raz, wi璚 opakowanie wystarcza mi na miesi帷, nie s tanie, ale efekt na prawd super.
|
|
|
|
|
#556 |
|
Przyczajenie
|
Witam, miesi帷 temu by貫m u dermatologa i stwierdzi豉 瞠 mam 造sienie telegenowe.
Przepisa豉 mi szampon physiogel, tabletki kerabione (tylko jedno opakowanie, wi璚 musz bra po jednej przez dwa miesi帷e, bo mi nie starczy) i p造n do wcierania alpicort. Na razie to mi jeszcze bardziej wypadaj w這sy a nast瘼n wizyt mam za miesi帷. Brali軼ie te leki i czy pomog造 wam? Mo瞠 z陰 diagnoz wystawi豉, bo 瘸dnych bada mi nie robi豉 jak krwi lub innych wi璚 mo瞠 to jest 造sienie androgenowe, bo nie mam zakoli tylko mi w這sy wypadaj z czubka g這wy. Te s造sza貫m 瞠 dobre tabletki jak Finasteryd lub Dutasteryd mo瞠 spytam si 瞠by mi je przepisa豉. |
|
|
|
|
#557 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 849
|
Cytat:
Edytowane przez Midziak Czas edycji: 2022-09-04 o 13:39 |
|
|
|
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 49
|
Hej,
chcia豉bym si mo瞠 troch po瘸li, a troch zasi璕n望 porady / opinii. Genetycznie mam po prostu s豉be, cienkie rzadkie w這sy. Z nadmiernym ich wypadaniem zmagam si od wielu wielu lat. Od zawsze u篡wa豉m drogeryjnych kosmetyk闚, wcierek na wzmocnienie itp. Od 18 r.篡cia bra豉m antykoncepcj (obecnie mam 27 lat) Par razy w 篡ciu odstawia豉m, wraca豉m, itp, w przeci庵u 8 lat (zawsze powodem odstawienia by豉 utrata sta貫go partnera, pigu趾i nigdy nie wp造wa造 na mnie 幢e, 瞠 bym musia豉 a je odstawia, wrecz przeciwnie). W mi璠zyczasie okaza這 si, 瞠 mam niedoczynno嗆 tarczycy, kt鏎 regularnie badam i przyjmuj Euthyrox 50. Kiedy, w czasie pigu貫k antykoncepcyjnych, gdy stan w這s闚 by tragiczny i wr璚z ba豉m si my g這w, posz豉m do trychologa - bez bada krwi, tylko po badaniu trychologicznym otrzyma豉m diagnoz 造sienia androgenowego ze wzgl璠u na przerzedzenie w這s闚 w tzw. koronie g這wy. Dosta豉m kosmetyki do piel璕nacji, wcierk Piloxidil z apteki , ampu趾i DSD Luxe, suplementy, krzem do picia itp. Zacz窸am to wszystko stosowa, przesta豉m si skupia na tych w這sach, zapomnia豉m o tym, w ci庵u kilku msc nast徙i豉 jaka poprawa. Potem tak si z這篡這, 瞠 odstawi豉m pigu趾i (w styczniu), z w這sami by這 wszystko ok (przy ci庵貫j piel璕nacji i suplementacji trychologicznej), a dop鏦i w lipcu nie za這篡豉m spirali antykoncepcyjnej. W czasie od lipca do stycznia stan moich w這s闚 tragicznie si pogorszy (ze wzgl璠u na hormon ze spirali). W tym czasie zrobi豉m sobie cykl mezoterapii ig這wej - 6 zabieg闚, po kt鏎ych rzeczywi軼ie widoczna i odczuwalna by豉 poprawa, przez pewien czas. Potem w styczniu wyje豉m wk豉dk i wr鏂i豉m do pigu貫k - z czasem si wszystko normowa這 (piel璕nacja i suplementacja ca造 czas). Teraz, mija 4ty miesiac odk康 nie stosuj 瘸dnej antykoncepcji (r闚nie z powodu braku sta貫go partnera), i generalnie stan w這s闚 nie jest jaki tragiczny, ale zadowalaj帷y te nie. Jak na ilo嗆 rzeczy kt鏎e robi (wcierki, olejowanie, masa瞠, suplementacje, hennowanie itp) to wlosy mog造by by lepsze... i tutaj nasuwa si tylko jedno - widocznie problem jest totalnie od 鈔odka nadal - i tutaj pytanie do was: Do kogo zwr鏂i si o kompleksow pomoc - dermatolodzy mnie zbywaj - twierdz, ze ,,przy niedoczynno軼i tak to jest, 瞠 w這sy wypadaj", nawet nie chc przepisa skierowania na badania krwi hormon闚 itp, trycholog dzia豉 po omacku - nie wiem ju co mam robi. Jakie badania wykona, gdzie... podpowiedzcie co prosz, brak mi ju si. |
|
|
|
|
#559 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 14
|
Witaj, chcia豉m sobie te za這篡 spiral, ale chyba po przeczytaniu Twojego wpisu i pokojarzeniu kilku fakt闚 u znajomych, stwierdzam, ze one te mia造 problem z w這sami w豉郾ie przez to! Ja te borykam si z wiecznym gubieniem w這s闚, a co ja nie stosowa豉m. Polecam Ci jednak i to daje gwarancje wzmocnienia w這s闚 i zobaczy na prawd rewelacyjn popraw po GELACET PLUS oraz teraz jestem na etapie picia te BIOELIXIR, kupi豉m to z szamponem i od篡wk w zestawie i na prawd stwierdzam, ze dzia豉. Je郵i chodzi o lekarzy ci篹ko powiedzie kto pomo瞠 bo ka盥y ma inne podej軼ie. Zrobi badania na tarczyc warto bo podobno to te ma wp造w na kondycj w這s闚. Powodzenia
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tarczycy, tak jak pisa豉m ju, mam niedoczynno嗆 i lecz to oraz co 6 miesi璚y robi kontrolne badania |
|
|
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
Stosowa造軼ie moze Minovivax 5% ?? w豉snie dzi dermatolog mi go przepisa豉, ale czytam w internecie i jest napisane, ze to dla m篹czyzn??
|
|
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 42
|
Cze嗆 jak wcierk mo瞠 poleci na porost nowych w這s闚? Aktualnie u篡wam Nowa Kosmetyka lecz zastanawiam si czy mo瞠 jest co lepszego?
|
|
|
|
|
#563 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 54
|
Tak, tarczyca ma ogromny wp造w na kondycj naszych w這s闚!
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#564 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 16
|
ㄊsiej od oko這 8 lat i poniewa mam a za du穎 powod闚 do 造sienia nigdy si specjalnie nie interesowa豉m dlaczego. Pr鏏owa豉m jednak co z tym zrobi i posz豉m do trychologa kosmetyczki i ta zauwa篡豉 jakby zanik mieszk闚 w這sowych ale nie by豉 pewna. Ten typ 造sienia jest nieodwracalny z tego co czytam w internecie wi璚 raczej przykra diagnoza. Zostawi豉m ten temat na kilka lat i ostatnio posz豉m do dermatologa 瞠by si upewni co do diagnozy. W這sy mog mi wypada z powodu:
-hashimoto ( w eutyrozie wi璚 nie powinny) -d逝goletniego za篡wania beta-bloker闚 - wszystkie beta blokery powoduj wypadanie w這s闚 musia豉bym prosi o inny lek kardiologa -tego nieznanego czynnika co by mo瞠 spowodowa 造sienie bliznowaciej帷e Dermatolog natomiast stwierdzi豉 造sienie androgenowe Edytowane przez black_mirror Czas edycji: 2023-07-20 o 21:43 |
|
|
|
|
#565 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 2
|
Cze嗆, od 2 lat walcz z wypadaniem w這s闚. Robi豉m badania hormon闚, krwi i wiele innych kt鏎e zalecali lekarze lecz nic z nich nie wynika. Czy mo瞠 mi kto poleci sprawdzonego dermatologa w Krakowie specjalizuj帷ego si w problemach z wypadaniem w這s闚? Z g鏎y dzi瘯uj za pomoc.
Edytowane przez KKaryo Czas edycji: 2024-10-13 o 20:09 |
|
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Dermatologia
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.

)
,ale Pani, kt鏎a je wykonywa豉 stwierdzi豉, 瞠 nie stanowi to problemu. To co zobaczy豉m z jednej strony by這 ciekawe, a z drugiej troch si przerazi豉m ,poniewa faktycznie ,stwierdzi豉 u mnie przerzedzanie na tle hormonalnym- poradzi豉 jakie badania powinnam zrobi i zaproponowa豉 suplementacj w po陰czeniu z szamponem na wypadanie seboradin oraz ich czerwone ampu趾i forte. Stosuj 陰cznie z suplementem pro care complex na razie pierwszy miesi帷 i nie wiem czy to efekt placebo czy dzia豉,ale widz popraw-nowe w這ski! Efekty mog sprawdzi za 3 miesi帷e na takich konsultacjach. Dosta豉m ulotk z seboradin o ich aplikacji, w kt鏎ej jest kalendarz z terminami konsultacji. Mo瞠 warto spr鏏owa jeszcze tego?