![]() |
#361 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2023
Cytat:
![]() ![]() My akurat u teściów, zjadłam 2 pączki, teściowa piekła ![]() Ja sie muszę odezwać do położnej i zapisać ![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas imię wybrane ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
W jakim wieku są Wasze dzieci które próbujecie odpieluchować? Moja córka ma 2,5 i nawet nie myśli o zamianie pieluchy na majtki. Próbowałam takich sposobów jak z synem i nie ma szans na razie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#363 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Syn ogólnie wie o co biega ale specjalnie nie chce siadać na nocnik bo musi zabawę przerwać ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trafiło się, że było gorąco, on się chlapał trochę w wodzie i odparzyła mu się lekko pupka. Wytłumaczyłam mu, że teraz pupka musi odpocząć chwilę od pieluszek i po 2 dniach już nie chciał do nich wracać. Teraz ma 3 i pół i w nocy nadal śpi z pieluchą, bo wogóle chyba nie czuje że chce siku... raz chciał spać bez, to po 2h spał w mokrym łóżku, nawet się nie przebudził. Na wiosnę powalczymy znowu, jak wszystko będzie szybciej schło ![]() Wysłane z mojego SM-F721B przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
Widziałam na ig jak jedna położna leciała to na lot do i z powrotem miała zastrzyk clexane po prostu.
Hej ![]() Mam nadzieje, że mnie jeszcze przygarniecie 😊 Widziałam, że są tu mamy mające dzieciaczki z 2019 🤔 mam z tego rocznika córę a w brzuchu kilogram synków 🤭 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć! Pewnie, że przygarniemy! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi też Twój nick wydaje się znajomy, ale jeszcze nie wiem skąd ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Z kwietnia
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Oj swojego czasu dużo pisałam więc zapewne z wątków staraczkowych x lat temu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Twoje samopoczucie? Z wpisu rozumiem, że ciąża bliźniacza? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj na krzywej. Glukoza mi nawet smakowała
![]() Wzięłam sobie laptopa żeby popracować w trakcie badania ale kurcze tak źle się czuje po tej glukozie, że najchętniej bym się tutaj położyła spać. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Rozeznanie
|
To oby nam te badania wyszły jak najlepiej
![]() U mnie jak na złość od rana mnóstwo telefonów z pracy. Poza tym w czwartek lecimy na wakacje, już się nie mogę doczekać ![]() Po powrocie planuje jeszcze z 2-4 tygodnie popracowac, a potem już wziąć zwolnienie i zająć się ogarnianie wszystkiego dla maluszka i swojej edukacji do porodu i noworodka. Obawiam się tak długiej przerwy w pracy, nawet jest gdzieś myśl żebym ja wzięła 6 miesięcy urlopu , a potem mąż ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Rozeznanie
|
Pomożecie zinterpretować ? Niestety wizyta u lekarza dopiero za 3 tygodnie.
Wyniki obciążenia mam : 75,6; 145,26, 106,9 Wg norm jakie znalazłam w internecie jest ok ale często normy swoje a lekarze jednak swoje Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Zadomowienie
|
Wg mnie ok. O ile pamiętam to normy są 90-180-140
Wysłane z mojego SM-F721B przy użyciu Tapatalka
![]() |
#375 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie też ok
![]() Ja mam 84, 116 i 86, więc też ufff ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Rozeznanie
|
No i super
![]() Ciekawa jestem ile maluszek już waży. 3 tygodnie temu było 22+0 i 519gram. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, że macie już krzywą za sobą. Ja mam wizytę za 3 tygodnie i dopiero dostane skierowanie. U mnie dzisiaj 22+4 .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#378 |
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj 23+4
![]() ![]() ![]() Dzwonili do mnie z gabinetu, czy wizyta aktualna i czy mogę się zamienić z inną panią na godziny, bo jej coś wypadło ![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Anuszka, dziękuję, że pytasz
![]() ![]() Co do krzywej to chyba nie ma się co cieszyć, że z głowy, przynajmniej w moim przypadku 🫣 ja już robiłam w styczniu i wyszła w porządku, jednak czeka mnie powtórka bliżej 28tc. ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Anuszka, dziękuję, że pytasz ![]() ![]() Co do krzywej to chyba nie ma się co cieszyć, że z głowy, przynajmniej w moim przypadku :/ ja już robiłam w styczniu i wyszła w porządku, jednak czeka mnie powtórka bliżej 28tc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to podwójne gratulacje! ![]() Czuje się dobrze, dzieci chodzą do przedszkola więc znajduje czas na odpoczynek jak ich nie ma ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Raczkowanie
|
Ja po wizycie. Młody ma 35cm i waży 800g
![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też po wizycie i łożysko się przesunęło i nie jest przodujące. Więc cena szczęście SN ! Wysłane z mojego SM-F721B przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
Wow lavendowa ale już duży maluch!
Anuszka, teoretycznie na drugą połowę czerwca a praktycznie chciałabym żeby wytrzymali do czerwca ![]() Dacie radę w trójeczkę, choć wiadomo najtrudniej będzie jak każde będzie miało inne potrzeby, ale to chyba przy każdej gromadce tak jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
Ja też już po wizycie, była obsuwa, wiecej późno wróciliśmy, bo pojechał ze mną mąż i syn
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Dzisiaj dzwoniłam i umówiłam się na spotkanie z położną środowiskową na przyszły tydzień ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jutro mam już drugie spotkanie z położna i kazała mi spisać na spokojnie listę pytań jeśli chodzi o szpital i poród ale nie mam pojęcia o co mogę spytać ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Syn tak samo uparcie, od początku do końca byl w jednej pozycji, na kazdej wizycie glowa do dołu, a tu ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to trzymam kciuki za Was ![]() ![]() Pewnie damy radę chociaż w tym tygodniu dzieci są w domu bo chore i jak tak pomyśle sobie, że za chwile będzie nas więcej to zaczynam się stresować ![]() ![]() Moje bardziej doświadczone koleżanki mówią, że zawsze mam siebie powtarzać w kryzysowych sytuacjach, że to wszystko jest przejściowe i będzie lepiej, czekam na to! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Przyczajenie
|
Hej, 100 lat nie pisałam i nie czytałam co u was, bo zaczęły się u mnie trochę problemy i nie miałam do tego głowy. Z końcem roku wyszły u mnie problemu z nerka, kolka nerkowa j pobyt w szpitalu, a teraz na badaniach wyszło, ze dziecko jest za małe. Jestem pod kontrola drugiego świetnego lekarza, w wtorek kolejna kontrola. Jeśli dziecko nie urośnie odpowiednio to będzie trzeba zrobić badania NIFTY, bo brzuszek jest za mały i dziecko na 3 centylu. Strasznie mnie to martwi, tym bardziej, ze pierwszy syn był duży. Nie chciałam poznać płci dziecka do urodzenia, ale niestety w trakcie pomiarów Pani doktor tak się skupiła na badaniu, ze się wygadała, ale mysle, ze i tak bym musiała się później dowiedzieć jaka płeć, bo ma to znaczenie w siatkach centylowych itp. Okazało się, ze teraz będzie dziewczynka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.