Odczuwacie kryzys gospodarczy? - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-02-23, 13:02   #2221
cava
Zakorzenienie

Dot.: Odczuwacie kryzys gospodarczy?

Cytat:
Napisane przez Kalindaa Pokaż wiadomość
Mnie się kiedyś zdarzyło, że ginekolog w Luxmedzie wystawiła mi na USG osobne skierowanie, już więcej do niej nie poszłam. Inni robią na wizycie.
Ja uwielbiam Luxmed, może nie wszystko jest od ręki, ale w ciągu tygodnie zawsze mam jakiś termin. Czy do ginekologa czy do laryngologa, usg. Rentgen w ten sam dzień, pobranie krwi zapisywane do nagodziny.
Mega wygoda.
Oferta musi się mocno różnić w zależności od pakietu.

Ale pakiet nie wpływa na dostępność.
Miałam podstawowy, teraz mam rozszerzony i nie widzę różnicy w ilości terminów dostępnych.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-23, 13:07   #2222
Sodalite
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Też mam LUX med i dziwi mnie co piszesz. Rejestrujesz się sama przez portal? tam jest od razu opcja zamóweinia wizyty stacjonarnej u ginekologa, z opcją wykonania cytologii i USG.

Ciągne akurat swój coroczny maraton przeglądu lekarskiego raptem od poczatku tamtego tygodnia i bez problemu juz się załapałam na przeglad u gina (od razu stacjonarnie), zrobił cytologie od razu, wypisał skierownaie na mammografie i zabieg wymiany wkładki.
Termin na mammografię znalazłam tego samego dnia i mam ja już wprzyszłym tygodniu, badanie pola widzenia tez w przyszłym tygodniu złapałam dziś, konsultację dermatologiczną szukałam we wtorek i mam ją jutro.
w luxmedzie robisz cytologię od razu u ginekologa na wizycie? ciekawe czy to zależy od miasta czy od czego. ja zawsze muszę umawiać się osobno na cytologię, którą pobiera (zdaje się) położna. i nie ukrywam, że uważam to za marnowanie czasu, żeby specjalnie jeździć, zwłaszcza że cytologię muszę robić co pół roku :|

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Miałam podstawowy, teraz mam rozszerzony i nie widzę różnicy w ilości terminów dostępnych.
wpływa
zależy jeszcze jakie pakiety, ale ja widzę ogromną różnicę między pakietem, który miałam w pracy (VIP albo Prestige), a pakietem, który mam obecnie (złoty)
Sodalite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-23, 13:08   #2223
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sodalite Pokaż wiadomość
w luxmedzie robisz cytologię od razu u ginekologa na wizycie? ciekawe czy to zależy od miasta czy od czego. ja zawsze muszę umawiać się osobno na cytologię, którą pobiera (zdaje się) położna. i nie ukrywam, że uważam to za marnowanie czasu, żeby specjalnie jeździć.

tak, lekarz od razu robi cytologię.

Widziałam tez w aplikacji przy zamawianiu wizyty że można zaznaczyć opcję: wizyta z cytologią, z USG.
Teraz jest jeszcze wybór jaką cytologię, starszego czy nowszego typu (za nowszą dopłacałam 134 zł , bo nie mam jej w swoim abonamencie, starszą mam darmo- znaczy się w abonamencie czyli bez dopłaty)

Liz Williams
Stary 2023-02-23, 13:09   #2224
Sodalite
BAN stały

Cytat:

Widziałam tez w aplikacji przy zamawianiu wizyty że można zaznaczyć opcję: wizyta z cytologią, z USG.
Teraz jest jeszcze wybór jaką cytologię, starszego czy nowszego typu (za nowszą dopłacałam 134 zł , bo nie mam jej w swoim abonamencie, starszą mam darmo- znaczy się w abonamencie czyli bez dopłaty)
hmmm może to nowa opcja, której nie zauważyłam. dzięki za informację, poszukam. dużo mi to ułatwi życie
Sodalite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-23, 13:12   #2225
cava
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm może to nowa opcja, której nie zauważyłam. dzięki za informację, poszukam. dużo mi to ułatwi życie

Od zawsze cytologię mi robił ginekolog podczas wizyty, a w Luxmed mam pakiet od czasu przejęcia przez niego Swissmedu, a to było kupę lat temu już.

Liz Williams
Stary 2023-02-23, 13:22   #2226
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
Przyznam szczerze, że dawno, dawno nie byłam u dentysty na nfz. Chyba ostatni raz na studiach U mnie oczekiwanie na wizytę to 2-3 miesiące. Mam wrażenie, że tych gabinetów w umowami na NFZ jest coraz mniej.

To prawda, stomatologia na NFZ zdycha. Od wielu lat wycena świadczeń się nie zmienia, a koszty życia rosną, wiec mało kto chce pracować praktycznie charytatywnie. Pracując na Fundusz potrafiłam zarobić w miesiąc 1000zl na etacie - tysiąc, nie dziesięć tysięcy Ci co jakoś sobie radzą to z reguły chirurdzy, protetycy i ortodonci, bo maja lepsze stawki za punkty.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-23, 13:22   #2227
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się kiedyś zdarzyło, że ginekolog w Luxmedzie wystawiła mi na USG osobne skierowanie, już więcej do niej nie poszłam. Inni robią na wizycie.
To jeszcze zależy. Ogólnie USG transvaginalne powinno się zazwyczaj robić pomiędzy 5-9 dniem cyklu, bo wtedy najlepiej wszystko widać. Także zdarzało mi się, że jak byłam w innym dniu cyklu to ginekolog zapraszał mnie ponownie w tym okienku. To nie jest żaden błąd czy złośliwość.
PumpkinEyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-23, 13:23   #2228
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
ja niestety mam podobne wrażenie.
miałam pakiet medyczny z firmy, dość bogaty, obejmował bardzo dużo. i terminy były w zasadzie od ręki. spokojnie dało się zapisać na ten sam dzień nawet. nigdy nie miałam problemu, żeby sobie znaleźć dogodny termin za pierwszą próbą.

niestety zmieniłam pracę, straciłam ten pakiet, więc sobie wykupiłam roczny abonament, tylko trochę bardziej podstawowy, bo byłam mega zadowolona z jakości. i nagle terminów nie ma. do dermatologa to trzeba czatować, żeby jakiś pojedynczy termin się trafił, gdzie miesiąc wcześniej było do wyboru do koloru.

wiem oczywiście, że im lepszy pakiet tym większa dostępność, ale no... gdybym wiedziała, że tak to będzie wyglądać to pewnie nie zdecydowałabym się na ten roczny abonament, skoro czasem na nfz łatwiej się dostać niż tam.
No ja tego nie potwierdzam. Na początku pracy w tej firmie miałam pakiet podstawowy i dało się jeszcze zapisać bez większych problemów na konsultację osobistą u kardiologa czy też jakąś teleporadę u internisty. Od ponad roku mam pakiet premium (czyli najwyższy) i... jest dużo gorzej. Problemy w mojej opinii zaczęły się jakoś w tym samym czasie, co napływ uchodźców. Tylko tak jak mówię, ludzi praktycznie w placówkach nie ma, lekarze siedzą w gabinetach, a terminów brak.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-23, 13:24   #2229
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:

Tej nowszej to prawie nikt podobno nie ma z tego co rozmawiałam z moją panią doktor. Ja też dopłacam, a to w sumie jedna z nielicznych rzeczy, którą musiałam extra dopłacić.
PumpkinEyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-23, 15:05   #2230
57d469676eb95e4afe06d5c46bd77df5270daf8d_6584d1a317847
Konto usunięte

Zapisywałam się sama przez portal i nie widziałam nigdzie opcji, by zrobić wszystko od razu. Na cytologię musiałam też się umówić do położnej i jeszcze jechać do placówki dużo dalej. A na wizycie z USG lekarz otwarcie powiedział, że nie wypisze mi recepty, bo mam w systemie zaznaczone tylko USG i nikt mu za to nie zapłaci, więc mam się umówić oddzielnie. To było ze 3 lata temu i szczerze mówiąc teraz wolę zapłacić za wizytę w prywatnym gabinecie blisko domu i mieć wszystko od ręki. A jak zachorowałam to i tak musiałam na szybko szukać wizyty gdzie indziej, bo w luxmedzie był termin za tydzień. Teraz mam pakiet w Medicover, ale jeszcze nie miałam okazji korzystać, więc nie wiem, jak się będzie sprawdzał.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
57d469676eb95e4afe06d5c46bd77df5270daf8d_6584d1a317847 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-23, 15:29   #2231
syyyyyylwia
cat lady

Cytat:
Niestety ale wpływa. Zdegradowali nam pakiet w pracy z tego VIP na oczko niżej i się natychmiast zrobiła masakra z terminami

syyyyyylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-23, 16:30   #2232
maddzia007
Zakorzenienie

[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;89511229]Teraz mam pakiet w Medicover, ale jeszcze nie miałam okazji korzystać, więc nie wiem, jak się będzie sprawdzał.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

W mojej opinii Medicover bardzo się skiepścił gdyby nie to, że pracodawca mi go opłaca to ja bym złamanego grosza za taką opiekę prywatną nie zapłaciła.
Mam porównanie jak 2 lata temu prowadziłam tam ciążę i większość ogarniałam korzystając z pakietu, to teraz będąc w drugiej ciąży chodzę dodatkowo prywatnie, a tam tylko badania wykonuje, bo nie dość, że wiecznie brakuje terminów to dodatkowo poodchodzili polecani ginekolodzy, zostali ci do których i tak nie było chętnych
W poprzedniej pracy 5 lat temu miałam pakiet PZU i to była bajka, w ogóle bez porównania do Medicoveru. Zastanawiam się, czy sobie teraz go nie wykupić.
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-23, 20:12   #2233
Zorzoli
Zakorzenienie

hmmm no ja w luxmedzie po prostu wchodzę w ciągu dnia kilka/kilkanaście ray i zawsze jakiś termin się zwolni. Chyba tylko do neurologa nie dałam rady się umówić ale to potem nawet prywatnie było ciężko znaleźć termin

https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png
Zorzoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-23, 20:32   #2234
olabambola
Zadomowienie

Ja jeszcze zauważyłam, że endokrynolog w pakiecie ma terminy relatywnie odległe jak w nfz. Półtora roku sie nie czeka, ale dwa miesiące to i owszem. No i wiadomo że wolne terminy z reguły bez problemu są u tych lekarzy, którzy na znanylekarz mają średnie i zle oceny (te raczej kupione nie są)
olabambola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-23, 21:17   #2235
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Zawsze jest też opcja pójścia do lekarza prywatnie, prośba o fakturę i wysłanie wniosku do luxmedu/medicoveru o zwrot kosztów (sama tak robię i póki coś jest w pakiecie który mamy opłacony, jest spoko).

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Lasagna_ze_szpinakiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-23, 21:35   #2236
andra
Wtajemniczenie

Tylko kilkadziesiąt zł podczas gdy wizyty to dziś kilkaset (oddają mniej niż połowę)

andra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-23, 22:51   #2237
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
A ja widzę bardzo dużą. Ta sama firma, zmiana pakietu na rozszerzony zrobiła ogromną różnicę w dostępie terminów.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-23, 23:10   #2238
Indecence
nieprzyzwoita

Cytat:
ja niestety mam podobne wrażenie.
miałam pakiet medyczny z firmy, dość bogaty, obejmował bardzo dużo. i terminy były w zasadzie od ręki. spokojnie dało się zapisać na ten sam dzień nawet. nigdy nie miałam problemu, żeby sobie znaleźć dogodny termin za pierwszą próbą.

niestety zmieniłam pracę, straciłam ten pakiet, więc sobie wykupiłam roczny abonament, tylko trochę bardziej podstawowy, bo byłam mega zadowolona z jakości. i nagle terminów nie ma. do dermatologa to trzeba czatować, żeby jakiś pojedynczy termin się trafił, gdzie miesiąc wcześniej było do wyboru do koloru.

wiem oczywiście, że im lepszy pakiet tym większa dostępność, ale no... gdybym wiedziała, że tak to będzie wyglądać to pewnie nie zdecydowałabym się na ten roczny abonament, skoro czasem na nfz łatwiej się dostać niż tam.
Cytat:
Też mam LUX med i dziwi mnie co piszesz. Rejestrujesz się sama przez portal? tam jest od razu opcja zamóweinia wizyty stacjonarnej u ginekologa, z opcją wykonania cytologii i USG.

Ciągne akurat swój coroczny maraton przeglądu lekarskiego raptem od poczatku tamtego tygodnia i bez problemu juz się załapałam na przeglad u gina (od razu stacjonarnie), zrobił cytologie od razu, wypisał skierownaie na mammografie i zabieg wymiany wkładki.
Termin na mammografię znalazłam tego samego dnia i mam ja już wprzyszłym tygodniu, badanie pola widzenia tez w przyszłym tygodniu złapałam dziś, konsultację dermatologiczną szukałam we wtorek i mam ją jutro.

mam pakiet rozszerzony i czuję się jak w matrixie - w Krakowie o terminach do dermatologa ani widu ani słychu - okragłe zero na dwa tygodnie naprzód
mam zlecone badanie krwi na czczo - fajnie, że wolne terminy w ciągu najbliższego tygodnia mam od godz. 10 rano wzwyż. mam cukrzycę, ciekawe jaką zwałkę bym miała o 10 bez posiłku i leków

Cytat:
Napisane przez PumpkinEyes Pokaż wiadomość

Ja też mam takie doświadczenia. Co prawda pakiet mam dość wypasiony, a i tak czasem bywa problem z dostępnością np. stomatologów, ale ogólnie na większość badań zapisuje się od ręki przez portal ewentualnie jak potrzebuje skierowania to szybka teleporada nawet na następny dzień i mam wszystko w systemie, tylko się umówić (ale z tego korzystałam w sumie tylko jak sobie wymyśliłam konkretne badania z krwi, bo chciałam sprawdzić z czego może wynikać moje samopoczucie i co powinnam suplementować ewentualnie).

teleporady tak, są nawet dość szybko, reszta to dramat. wkurzyłam się i zadzwoniłam na infolinię, że co to niby jest, wchodzę po kilkanaście razy w ciągu dnia i zero terminów. łaskawie zaproponowano mi albo teleporadę albo placówkę współpracującą. ciekawe, jak przez telefon dermatolog wypali mi kurzajkę...

Cytat:
Ja uwielbiam Luxmed, może nie wszystko jest od ręki, ale w ciągu tygodnie zawsze mam jakiś termin. Czy do ginekologa czy do laryngologa, usg. Rentgen w ten sam dzień, pobranie krwi zapisywane do nagodziny.
Mega wygoda.
Oferta musi się mocno różnić w zależności od pakietu.
Cytat:
w luxmedzie robisz cytologię od razu u ginekologa na wizycie? ciekawe czy to zależy od miasta czy od czego. ja zawsze muszę umawiać się osobno na cytologię, którą pobiera (zdaje się) położna. i nie ukrywam, że uważam to za marnowanie czasu, żeby specjalnie jeździć, zwłaszcza że cytologię muszę robić co pół roku :|

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

wpływa
zależy jeszcze jakie pakiety, ale ja widzę ogromną różnicę między pakietem, który miałam w pracy (VIP albo Prestige), a pakietem, który mam obecnie (złoty)
Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
No ja tego nie potwierdzam. Na początku pracy w tej firmie miałam pakiet podstawowy i dało się jeszcze zapisać bez większych problemów na konsultację osobistą u kardiologa czy też jakąś teleporadę u internisty. Od ponad roku mam pakiet premium (czyli najwyższy) i... jest dużo gorzej. Problemy w mojej opinii zaczęły się jakoś w tym samym czasie, co napływ uchodźców. Tylko tak jak mówię, ludzi praktycznie w placówkach nie ma, lekarze siedzą w gabinetach, a terminów brak.
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;89511229]Zapisywałam się sama przez portal i nie widziałam nigdzie opcji, by zrobić wszystko od razu. Na cytologię musiałam też się umówić do położnej i jeszcze jechać do placówki dużo dalej. A na wizycie z USG lekarz otwarcie powiedział, że nie wypisze mi recepty, bo mam w systemie zaznaczone tylko USG i nikt mu za to nie zapłaci, więc mam się umówić oddzielnie. To było ze 3 lata temu i szczerze mówiąc teraz wolę zapłacić za wizytę w prywatnym gabinecie blisko domu i mieć wszystko od ręki. A jak zachorowałam to i tak musiałam na szybko szukać wizyty gdzie indziej, bo w luxmedzie był termin za tydzień. Teraz mam pakiet w Medicover, ale jeszcze nie miałam okazji korzystać, więc nie wiem, jak się będzie sprawdzał.

Cytat:
Napisane przez Lasagna_ze_szpinakiem Pokaż wiadomość
Zawsze jest też opcja pójścia do lekarza prywatnie, prośba o fakturę i wysłanie wniosku do luxmedu/medicoveru o zwrot kosztów (sama tak robię i póki coś jest w pakiecie który mamy opłacony, jest spoko).

ile zwracają?

Cytat:
Napisane przez andra Pokaż wiadomość
Tylko kilkadziesiąt zł podczas gdy wizyty to dziś kilkaset (oddają mniej niż połowę)

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
A ja widzę bardzo dużą. Ta sama firma, zmiana pakietu na rozszerzony zrobiła ogromną różnicę w dostępie terminów.

ja do niedawna miałam Medicover. widzę ogromną różnicę, niestety na niekorzyść dla LUXMEDU. Pakiet rozszerzony mam za zeta od pracodawcy, ale co z tego, jak umówienie jakiejkolwiek wizyty to mount everest sprytu. Żenada i tyle.
Indecence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-24, 07:09   #2239
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:

Babka na infolinii mi powiedziała, że nie ma takiej opcji.

Luxmed ostatnio to dramat. Mam najwyższy pakiet z pracy czyli praktycznie wszystko, nie wiem jak on się dokładnie nazywa, ale z terminami i tak jest lipa.

Ginekolog też od dwóch lat nie chce USG od razu robić bo mówi, że takie ma wytyczne. Oczywiście w gabinecie USG stoi obok jego biurka. Nie wspomnę już o tym, że muszę się do niego zapisywać jako ciężarna bo dla nie ciężarnych nie ma do niego terminów w ogóle. 🤦

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-24, 07:17   #2240
effcia82
Zakorzenienie

Ja mam niby zagwarantowane 5 dni czekania na wizytę u specjalisty i 2 do internisty.

effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-24, 07:21   #2241
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
Ja mam niby zagwarantowane 5 dni czekania na wizytę u specjalisty i 2 do internisty.

U nas też jest jakaś gwarancja, nie pamiętam ile dni. Ale to zazwyczaj trzeba interweniować u osoby z naszej firmy zajmującą się luxmedem i ona tam dzwoni robić raban.

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-24, 07:23   #2242
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75
Konto usunięte

Luxmed to straszny badziew. Taka masówa z kiepskimi lekarzami - mam pakiet podstawowy, za który płaci pracodawca. Generalnie już z tego nie korzystam, wolę moja przychodnie na NFZ.
Dermatolog leczyła mi skórę w oparciu o zdjęcia i zaleciła myć twarz płynem micelarnym w sensie przecierać wacikiem i na to krem...świetna specjalistka, nie ma co. Cały ten przegląd roczny to jeżdżenie po placówkach jak ze sraczką i jeszcze najlepsze jest to, że te w mojej okolicy są tak świetne, że nie ma parkingów. Raz zrezygnowałam, bo nie miałam gdzie zostawić samochodu, ile można krążyć w poszukiwaniu miejsca.
W życiu bym sama nie płaciła za ten pakiet. Już wolę kombinajcę NFZ plus prywatnie pakiet badań.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-24, 07:28   #2243
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-19 o 22:52
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-24, 07:31   #2244
squirrelqa
Zakorzenienie

Z Waszych opinii wynika, że PZU jest fajnym rozwiązaniem. Myślicie, że istnieje możliwość zmiany przez firmę prywatnej opieki medycznej czy jak już weszli w ten Luxmed to nie ma szans na zmianę?

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-24, 07:38   #2245
Cudawianki_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Z Waszych opinii wynika, że PZU jest fajnym rozwiązaniem. Myślicie, że istnieje możliwość zmiany przez firmę prywatnej opieki medycznej czy jak już weszli w ten Luxmed to nie ma szans na zmianę?

Penie zależy od kosztów i na jak długo podpisali umowę. Moja firma to wielkie korpo, nie ma raczej szans na PZU, a szkoda.

Edytowane przez Cudawianki_
Czas edycji: 2023-02-24 o 07:40
Cudawianki_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-24, 08:20   #2246
cava
Zakorzenienie

[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;89511229]Zapisywałam się sama przez portal i nie widziałam nigdzie opcji, by zrobić wszystko od razu. Na cytologię musiałam też się umówić do położnej i jeszcze jechać do placówki dużo dalej. A na wizycie z USG lekarz otwarcie powiedział, że nie wypisze mi recepty, bo mam w systemie zaznaczone tylko USG i nikt mu za to nie zapłaci, więc mam się umówić oddzielnie. To było ze 3 lata temu i szczerze mówiąc teraz wolę zapłacić za wizytę w prywatnym gabinecie blisko domu i mieć wszystko od ręki. A jak zachorowałam to i tak musiałam na szybko szukać wizyty gdzie indziej, bo w luxmedzie był termin za tydzień. Teraz mam pakiet w Medicover, ale jeszcze nie miałam okazji korzystać, więc nie wiem, jak się będzie sprawdzał.

Trafiłaś na jakiegoś walniętego lekarza, serio, no co on pindolił ze mu za wypisanie recepty nie zapłacą bo na USG przyszłaś?
Jakiś nawiedzony.

Z ta cytologia to może zależy jak, w jakim województwie jest to urządzone, u nas nie ma opcji pobierania cytologii przez pomoc medyczna w innym gabinecie niż ginekologiczny.

Liz Williams
Stary 2023-02-24, 08:35   #2247
dd713d7aeb1ca621bb1f04f5de473baa557ab4c7_64655c728a6af
Konto usunięte

Ja miałam w moim zakładzie medicovera i byłam zawsze zadowolona. Najważniejsze dla mnie było, że nie musiałam płacić, czasem czekałam dłużej na termin, niż te zadeklarowane 5 dni, ale bardzo rzadko i raczej nie miało to dla mnie znaczenia. Zresztą zwykle sama planowałam sobie do przodu. Nikt mi nigdy niczego nie odmówił, znalazłam świetnego ginekologa, do którego na nfz nie dostałabym się, ktory w końcu zadbał o mnie, porobił mi badania, których moja wcześniejsza ginekolog przez wiele lat na nfz nie zrobiła (i potem na medicover ta sama też nie). Przy prawie każdej wizycie miałam wszystko, co było potrzebne i nie musiałam przy rejestracji o niczym przypominać. Myślę, że gdybym mieszkała w Polsce, albo bywałabym w tej Polsce na tyle regularnie, że kwota całego pakietu by mi się zwróciła, to sama chciałabym sobie wykupić
dd713d7aeb1ca621bb1f04f5de473baa557ab4c7_64655c728a6af jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-24, 09:03   #2248
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:

Ta opcja nie jest zawsze, pracodawca płaci dodatkowo za pakiet ze swobodą leczenia, która takie coś umożliwia.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-24, 11:21   #2249
brandie
Wtajemniczenie

Nie mam pojęcia w którym wątku plotkowym była dyskusja o podkładach i tuszach, ale ten wydaje się najodpowiedniejszy do tego - dzięki wszystkim za polecenia Lirene its a match i Bielendy truskawkowej - rzeczywiście fajne i tanie podkłady W sam raz na kryzys. Lirene pierwszy kolor mi się fajne dopasował, byłam w szoku, drugi już wpadał w brzoskwiniowe tony. Z Bielendy wzięłam drugi kolor, troszkę wpada w brzoskwiniowe tony (mniej niż dwójka Lirene), ale ma mniejsze krycie, więc się wtapia i jest ciemniejszy, dlatego będę go testować wiosna/lato. Jak za tę cenę (12 i 17 zł w promocji) - sztos.
Tusz Eveline Variete bardzo fajny, daje mocny efekt i jest mega czarny. Kupiłam sobie jeszcze błyszczyk z tej serii i też dobrze się sprawdza - ładny zgaszony kolor, gęsty i dość trwały.
brandie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-24, 11:24   #2250
andra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość

Nie jest super, ale dostępność dużo lepsza niż Luxmed. W placówkach macierzystych te same co wszędzie patałachy, badania krwi tylko w Diagnostyce bez umawiania godzin = u mnie kolejki kilkugodzinne. Jak przyjdziesz o 7 to czekasz do 10 lub 11.
Jedyny plus że oferują lekarzy w zwykłych przychodniach NFZ np o 18, po prostu taki czeka i cię przyjmuje prywatnie.
Wycena umowy też średnia, podstawowy pakiet prawie nic nie zawiera i trzeba dopłacić sobie do lepszego (który w Luxmed był podstawowy przy podobnej ilości zatrudnionych w firmie)

andra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości