|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odczuwacie kryzys gospodarczy?
Cytat:
Ale pakiet nie wpływa na dostępność. Miałam podstawowy, teraz mam rozszerzony i nie widzę różnicy w ilości terminów dostępnych.
|
|
|
#2222 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
zależy jeszcze jakie pakiety, ale ja widzę ogromną różnicę między pakietem, który miałam w pracy (VIP albo Prestige), a pakietem, który mam obecnie (złoty) |
||
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, lekarz od razu robi cytologię. Widziałam tez w aplikacji przy zamawianiu wizyty że można zaznaczyć opcję: wizyta z cytologią, z USG. Teraz jest jeszcze wybór jaką cytologię, starszego czy nowszego typu (za nowszą dopłacałam 134 zł , bo nie mam jej w swoim abonamencie, starszą mam darmo- znaczy się w abonamencie czyli bez dopłaty)
|
|
|
#2224 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od zawsze cytologię mi robił ginekolog podczas wizyty, a w Luxmed mam pakiet od czasu przejęcia przez niego Swissmedu, a to było kupę lat temu już.
|
|
|
#2226 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
To prawda, stomatologia na NFZ zdycha. Od wielu lat wycena świadczeń się nie zmienia, a koszty życia rosną, wiec mało kto chce pracować praktycznie charytatywnie. Pracując na Fundusz potrafiłam zarobić w miesiąc 1000zl na etacie - tysiąc, nie dziesięć tysięcy Ci co jakoś sobie radzą to z reguły chirurdzy, protetycy i ortodonci, bo maja lepsze stawki za punkty. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze zależy. Ogólnie USG transvaginalne powinno się zazwyczaj robić pomiędzy 5-9 dniem cyklu, bo wtedy najlepiej wszystko widać. Także zdarzało mi się, że jak byłam w innym dniu cyklu to ginekolog zapraszał mnie ponownie w tym okienku. To nie jest żaden błąd czy złośliwość.
|
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2230 |
|
Konto usunięte
|
Zapisywałam się sama przez portal i nie widziałam nigdzie opcji, by zrobić wszystko od razu. Na cytologię musiałam też się umówić do położnej i jeszcze jechać do placówki dużo dalej. A na wizycie z USG lekarz otwarcie powiedział, że nie wypisze mi recepty, bo mam w systemie zaznaczone tylko USG i nikt mu za to nie zapłaci, więc mam się umówić oddzielnie. To było ze 3 lata temu i szczerze mówiąc teraz wolę zapłacić za wizytę w prywatnym gabinecie blisko domu i mieć wszystko od ręki. A jak zachorowałam to i tak musiałam na szybko szukać wizyty gdzie indziej, bo w luxmedzie był termin za tydzień. Teraz mam pakiet w Medicover, ale jeszcze nie miałam okazji korzystać, więc nie wiem, jak się będzie sprawdzał.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2231 | |
|
cat lady
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;89511229]Teraz mam pakiet w Medicover, ale jeszcze nie miałam okazji korzystać, więc nie wiem, jak się będzie sprawdzał.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] W mojej opinii Medicover bardzo się skiepścił gdyby nie to, że pracodawca mi go opłaca to ja bym złamanego grosza za taką opiekę prywatną nie zapłaciła.Mam porównanie jak 2 lata temu prowadziłam tam ciążę i większość ogarniałam korzystając z pakietu, to teraz będąc w drugiej ciąży chodzę dodatkowo prywatnie, a tam tylko badania wykonuje, bo nie dość, że wiecznie brakuje terminów to dodatkowo poodchodzili polecani ginekolodzy, zostali ci do których i tak nie było chętnych ![]() W poprzedniej pracy 5 lat temu miałam pakiet PZU i to była bajka, w ogóle bez porównania do Medicoveru. Zastanawiam się, czy sobie teraz go nie wykupić. |
|
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm no ja w luxmedzie po prostu wchodzę w ciągu dnia kilka/kilkanaście ray i zawsze jakiś termin się zwolni. Chyba tylko do neurologa nie dałam rady się umówić ale to potem nawet prywatnie było ciężko znaleźć termin
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
|
|
|
#2234 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze zauważyłam, że endokrynolog w pakiecie ma terminy relatywnie odległe jak w nfz. Półtora roku sie nie czeka, ale dwa miesiące to i owszem. No i wiadomo że wolne terminy z reguły bez problemu są u tych lekarzy, którzy na znanylekarz mają średnie i zle oceny (te raczej kupione nie są)
|
|
|
|
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze jest też opcja pójścia do lekarza prywatnie, prośba o fakturę i wysłanie wniosku do luxmedu/medicoveru o zwrot kosztów (sama tak robię i póki coś jest w pakiecie który mamy opłacony, jest spoko).
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2236 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko kilkadziesiąt zł podczas gdy wizyty to dziś kilkaset (oddają mniej niż połowę)
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2238 | |||||||||
|
nieprzyzwoita
|
Cytat:
Cytat:
mam pakiet rozszerzony i czuję się jak w matrixie - w Krakowie o terminach do dermatologa ani widu ani słychu - okragłe zero na dwa tygodnie naprzód mam zlecone badanie krwi na czczo - fajnie, że wolne terminy w ciągu najbliższego tygodnia mam od godz. 10 rano wzwyż. mam cukrzycę, ciekawe jaką zwałkę bym miała o 10 bez posiłku i leków ![]() Cytat:
teleporady tak, są nawet dość szybko, reszta to dramat. wkurzyłam się i zadzwoniłam na infolinię, że co to niby jest, wchodzę po kilkanaście razy w ciągu dnia i zero terminów. łaskawie zaproponowano mi albo teleporadę albo placówkę współpracującą. ciekawe, jak przez telefon dermatolog wypali mi kurzajkę... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Cytat:
ile zwracają? Cytat:
Cytat:
ja do niedawna miałam Medicover. widzę ogromną różnicę, niestety na niekorzyść dla LUXMEDU. Pakiet rozszerzony mam za zeta od pracodawcy, ale co z tego, jak umówienie jakiejkolwiek wizyty to mount everest sprytu. Żenada i tyle. |
|||||||||
|
|
|
|
#2239 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Luxmed ostatnio to dramat. Mam najwyższy pakiet z pracy czyli praktycznie wszystko, nie wiem jak on się dokładnie nazywa, ale z terminami i tak jest lipa. Ginekolog też od dwóch lat nie chce USG od razu robić bo mówi, że takie ma wytyczne. Oczywiście w gabinecie USG stoi obok jego biurka. Nie wspomnę już o tym, że muszę się do niego zapisywać jako ciężarna bo dla nie ciężarnych nie ma do niego terminów w ogóle. 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam niby zagwarantowane 5 dni czekania na wizytę u specjalisty i 2 do internisty.
|
|
|
|
#2241 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Konto usunięte
|
Luxmed to straszny badziew. Taka masówa z kiepskimi lekarzami - mam pakiet podstawowy, za który płaci pracodawca. Generalnie już z tego nie korzystam, wolę moja przychodnie na NFZ.
Dermatolog leczyła mi skórę w oparciu o zdjęcia i zaleciła myć twarz płynem micelarnym w sensie przecierać wacikiem i na to krem...świetna specjalistka, nie ma co. Cały ten przegląd roczny to jeżdżenie po placówkach jak ze sraczką i jeszcze najlepsze jest to, że te w mojej okolicy są tak świetne, że nie ma parkingów. Raz zrezygnowałam, bo nie miałam gdzie zostawić samochodu, ile można krążyć w poszukiwaniu miejsca. W życiu bym sama nie płaciła za ten pakiet. Już wolę kombinajcę NFZ plus prywatnie pakiet badań. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2243 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-19 o 22:52 |
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Z Waszych opinii wynika, że PZU jest fajnym rozwiązaniem. Myślicie, że istnieje możliwość zmiany przez firmę prywatnej opieki medycznej czy jak już weszli w ten Luxmed to nie ma szans na zmianę?
|
|
|
|
#2245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Cudawianki_ Czas edycji: 2023-02-24 o 07:40 |
|
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;89511229]Zapisywałam się sama przez portal i nie widziałam nigdzie opcji, by zrobić wszystko od razu. Na cytologię musiałam też się umówić do położnej i jeszcze jechać do placówki dużo dalej. A na wizycie z USG lekarz otwarcie powiedział, że nie wypisze mi recepty, bo mam w systemie zaznaczone tylko USG i nikt mu za to nie zapłaci, więc mam się umówić oddzielnie. To było ze 3 lata temu i szczerze mówiąc teraz wolę zapłacić za wizytę w prywatnym gabinecie blisko domu i mieć wszystko od ręki. A jak zachorowałam to i tak musiałam na szybko szukać wizyty gdzie indziej, bo w luxmedzie był termin za tydzień. Teraz mam pakiet w Medicover, ale jeszcze nie miałam okazji korzystać, więc nie wiem, jak się będzie sprawdzał.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Trafiłaś na jakiegoś walniętego lekarza, serio, no co on pindolił ze mu za wypisanie recepty nie zapłacą bo na USG przyszłaś? Jakiś nawiedzony. Z ta cytologia to może zależy jak, w jakim województwie jest to urządzone, u nas nie ma opcji pobierania cytologii przez pomoc medyczna w innym gabinecie niż ginekologiczny.
|
|
#2247 |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam w moim zakładzie medicovera i byłam zawsze zadowolona. Najważniejsze dla mnie było, że nie musiałam płacić, czasem czekałam dłużej na termin, niż te zadeklarowane 5 dni, ale bardzo rzadko i raczej nie miało to dla mnie znaczenia. Zresztą zwykle sama planowałam sobie do przodu. Nikt mi nigdy niczego nie odmówił, znalazłam świetnego ginekologa, do którego na nfz nie dostałabym się, ktory w końcu zadbał o mnie, porobił mi badania, których moja wcześniejsza ginekolog przez wiele lat na nfz nie zrobiła (i potem na medicover ta sama też nie). Przy prawie każdej wizycie miałam wszystko, co było potrzebne i nie musiałam przy rejestracji o niczym przypominać. Myślę, że gdybym mieszkała w Polsce, albo bywałabym w tej Polsce na tyle regularnie, że kwota całego pakietu by mi się zwróciła, to sama chciałabym sobie wykupić
|
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2249 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia w którym wątku plotkowym była dyskusja o podkładach i tuszach, ale ten wydaje się najodpowiedniejszy do tego - dzięki wszystkim za polecenia Lirene its a match i Bielendy truskawkowej - rzeczywiście fajne i tanie podkłady
W sam raz na kryzys. Lirene pierwszy kolor mi się fajne dopasował, byłam w szoku, drugi już wpadał w brzoskwiniowe tony. Z Bielendy wzięłam drugi kolor, troszkę wpada w brzoskwiniowe tony (mniej niż dwójka Lirene), ale ma mniejsze krycie, więc się wtapia i jest ciemniejszy, dlatego będę go testować wiosna/lato. Jak za tę cenę (12 i 17 zł w promocji) - sztos. Tusz Eveline Variete bardzo fajny, daje mocny efekt i jest mega czarny. Kupiłam sobie jeszcze błyszczyk z tej serii i też dobrze się sprawdza - ładny zgaszony kolor, gęsty i dość trwały. |
|
|
|
|
#2250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedyny plus że oferują lekarzy w zwykłych przychodniach NFZ np o 18, po prostu taki czeka i cię przyjmuje prywatnie. Wycena umowy też średnia, podstawowy pakiet prawie nic nie zawiera i trzeba dopłacić sobie do lepszego (który w Luxmed był podstawowy przy podobnej ilości zatrudnionych w firmie) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

U mnie oczekiwanie na wizytę to 2-3 miesiące. Mam wrażenie, że tych gabinetów w umowami na NFZ jest coraz mniej.
Ci co jakoś sobie radzą to z reguły chirurdzy, protetycy i ortodonci, bo maja lepsze stawki za punkty. 

gdyby nie to, że pracodawca mi go opłaca to ja bym złamanego grosza za taką opiekę prywatną nie zapłaciła.
w sensie przecierać wacikiem i na to krem...świetna specjalistka, nie ma co. Cały ten przegląd roczny to jeżdżenie po placówkach jak ze sraczką i jeszcze najlepsze jest to, że te w mojej okolicy są tak świetne, że nie ma parkingów. Raz zrezygnowałam, bo nie miałam gdzie zostawić samochodu, ile można krążyć w poszukiwaniu miejsca.
W sam raz na kryzys. Lirene pierwszy kolor mi się fajne dopasował, byłam w szoku, drugi już wpadał w brzoskwiniowe tony. Z Bielendy wzięłam drugi kolor, troszkę wpada w brzoskwiniowe tony (mniej niż dwójka Lirene), ale ma mniejsze krycie, więc się wtapia i jest ciemniejszy, dlatego będę go testować wiosna/lato. Jak za tę cenę (12 i 17 zł w promocji) - sztos.