Panny młode 2023! - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2023-02-27, 08:13   #2581
Sz05
Zakorzenienie

Dot.: Panny młode 2023!

Ja się tym zajmę zdecydowanie w sierpniu, zwłaszcza, że mam jeszcze bardzo dużo niewiadomych.
Stary 2023-02-27, 08:30   #2582
GuiltyAsF_ck
Gotowa do ataku

Cytat:
Napisane przez Sz05 Pokaż wiadomość
No szczerze mówiąc to ja nie wiem gdzie ten pierścionek założę, bo na lewej jest dla mnie za duża.

o kurde, grubo z tym skupieniem. U mnie na naukach mówili, że żona nie jest od spełniania zachcianek męża, bo to przedmiotowe traktowanie kobiety. Dobra, niech że gadają, ale przeraża mnie, że są mężczyźni, którzy serio tak myślą

Dowiedziałam się, że babka do której miałam indywidualnie dzwonić, żeby umówić się na pobranie miary do sukni została zwolniona. Teraz będę musiała umówić się z tą drugą nieprzyjemną. Eh. Może jak mam już podpisaną umowę to będzie milsza, bo wcześniej okłamała mnie, że wszystkie godziny na przyjście są zajęte (mimo że wcześniej poprzednia mówiła, że mogę przyjść z ulicy), a jak przyszłam to nikogo nie było może jakoś pójdzie, w środę będę dzwonić.

Lista moich gości zamknięta. Wyszło 55 osób ode mnie, teraz chłop jeszcze musi swoją zamknąć.

Chociaż mam przeczucie, że finalnie ode mnie przyjdzie z 30 osób, ale trudno.
Gorzej, że są kobiety, które pozwalają się tak traktować

Zakładam, że jak zadatek/zaliczka wpłacona to podejście będzie o 180 stopni inne. Zauważyłam właśnie, że jak w salonie jest kilka osób obsługujących to zawsze trafi się taki egzemplarz, który ma jakiś problem z kontaktem z ludźmi. Pytanie co na to przełożeni, bo prosta statystyka - mniej przymiarek, mniej sprzedaży

U nas jest duża różnica, jeśli chodzi o rodzinę - ja mam dużo więcej osób z najbliższej rodziny, narzeczony za to ma masę znajomych. A kto przyjdzie to się okaże. Niby termin się zbliża, ale kto to wie. Największy problem mam z zapraszaniem ludzi z pracy, zaproszenia mam wypisanie w planie maximum, ale są momenty, że mam nadzieję, że po prostu łutem szczęścia znajdę inną pracę i mój problem magicznie się rozwiąże

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
Haha ja teraz ruszyłam parę spraw i czuje się spokojniejsza xd
Planuje jeszcze napisać do foto i video żeby się dowiedzieć o której muszę być gotowa do zdjęć i filmu,bo wypadałoby umówić już godziny na makijaż i fryzurę
U nas całe szczęście fotograf zaczyna od kościoła dopiero
Stary 2023-02-27, 09:15   #2583
Imperfecta
Zakorzenienie

U nas fotograf zaczyna od urzędu, TŻ mówi że mi cyknie kilka zdjęć w domu w końcu sam się tym zajmuje
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-27, 09:21   #2584
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GuiltyAsF_ck Pokaż wiadomość
Gorzej, że są kobiety, które pozwalają się tak traktować

Zakładam, że jak zadatek/zaliczka wpłacona to podejście będzie o 180 stopni inne. Zauważyłam właśnie, że jak w salonie jest kilka osób obsługujących to zawsze trafi się taki egzemplarz, który ma jakiś problem z kontaktem z ludźmi. Pytanie co na to przełożeni, bo prosta statystyka - mniej przymiarek, mniej sprzedaży

U nas jest duża różnica, jeśli chodzi o rodzinę - ja mam dużo więcej osób z najbliższej rodziny, narzeczony za to ma masę znajomych. A kto przyjdzie to się okaże. Niby termin się zbliża, ale kto to wie. Największy problem mam z zapraszaniem ludzi z pracy, zaproszenia mam wypisanie w planie maximum, ale są momenty, że mam nadzieję, że po prostu łutem szczęścia znajdę inną pracę i mój problem magicznie się rozwiąże

U nas całe szczęście fotograf zaczyna od kościoła dopiero
U nas od moich przygotowań,bo tz nie chciał żeby jego ubieranie kręcił

Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-27, 12:43   #2585
klapecznik
Raczkowanie

My mamy niesymetryczna panią manager z sali. Jest okropna, mam nadzieję, że nie popsuje nam tego dnia. Pisałam maila z pytaniami o ceny i inne szczegóły, odpisała żeby zadzwonić, zadzwoniłam powiedziała, żeby pisać... Znowu napisałam to odpisała, że "o inflację". pytanie nie było tylko o cenę ale też o tort, kiedy zamówić, jakie smaki, jaka cena. Ostatecznie nadal nie znam odpowiedzi, wiem tylko, że nie biorę tortu od nich.
Z innych spraw nieźle nam idzie.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
klapecznik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-27, 13:32   #2586
Misia452
Zakorzenienie

Nasza właścicielka sali jest cudowna, w sumie przy wyborze sali braliśmy to pod uwagę, żeby się dało dogadać, polecali nam właśnie ta salę też z powodu właścicielki. Tak samo jak pisze do niej w jakiejś sprawie, praktycznie od razu odpisuje

Stary 2023-02-27, 13:37   #2587
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klapecznik Pokaż wiadomość
My mamy niesymetryczna panią manager z sali. Jest okropna, mam nadzieję, że nie popsuje nam tego dnia. Pisałam maila z pytaniami o ceny i inne szczegóły, odpisała żeby zadzwonić, zadzwoniłam powiedziała, żeby pisać... Znowu napisałam to odpisała, że "o inflację". pytanie nie było tylko o cenę ale też o tort, kiedy zamówić, jakie smaki, jaka cena. Ostatecznie nadal nie znam odpowiedzi, wiem tylko, że nie biorę tortu od nich.

Nasza na początku też była okropna, nie szło się z nią dogadać, na wszystko miała czas to zobaczymy jak będzie bliżej wesela.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-02-27, 13:37   #2588
GuiltyAsF_ck
Gotowa do ataku

Cytat:
Może jest jakaś nieogarnięta, a nie ze złej woli się tak zachowuje? To jej nie tłumaczy oczywiście w żaden sposób. Nasza też nie ogarnia w sezonie i ja nie mam do niej cierpliwości, dlatego kontakt z salą ogarnia narzeczony, jakoś potrafią się dogadać doskonale

A co jeszcze zostało Ci do ogarnięcia?
Masz ślub 3 tygodnie przede mną i potrzebuje kopa w żeby się do tego zabrać
Stary 2023-02-27, 17:03   #2589
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie też się zastanawiam nad pierścionkiem zaręczynowym. Chciałabym chyba w dniu ślubu na prawej dłoni mieć tylko obrączkę. Boję się, ze jak założę pierścionek np. na lewą dłoń to go zgubię, bo nie jestem przyzwyczajona

Piękne

Właśnie też nie chcę przesadzić, bo nie noszę biżuterii na co dzień. Wydaje mi się, że jakiś delikatny komplet naszyjnik + bransoletka nie będą się gryzły z moją suknią, ale nie potrafię tego przewidzieć, nie mam jakichś takich zdolności, żeby widzieć w głowie czy to się zgrywa najwyżej będę kupować na ostatnią chwilę.

Byliśmy wczoraj na Dniu Skupienia nie wiem czy się śmiać, czy płakać, ale to raczej powód do płaczu. Takich bzdetów i takiego prania mózgu to dawno nie słyszałam. Teksty, że decydując się na in vitro podejmujemy świadomą decyzję o morderstwie kilkunastu osób, pigułki antykoncepcyjne to środki wczesnoporonne, że żona jest po to, żeby dawać mężowi kiedy mu się zachce no i oczywiście żona jest od tego, żeby gotować, sprzątać itp., a jak facet ma to zrobić to należy go poprosić!! nosz ku... myślałam, że tam nie wysiedzę
Najbardziej przerażające jest jednak to, że inni ludzie siedzieli i kiwali głowami jakby się z tym zgadzali... no dramat
Nie wysiedzialabym tam. Stąd też nie zgodziłabym się na ślub jednostronny. No nie i koniec.

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

To nam 16.03 stukną 3 miesiące do ślubu Fajnie!

Ale! Muszę przymierzyć suknie i zobaczyć czy skracam, jeśli tak to znaleźć krawcowa co mi skróci

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-02-28, 09:02   #2590
klapecznik
Raczkowanie

Cytat:
Może jest jakaś nieogarnięta, a nie ze złej woli się tak zachowuje? To jej nie tłumaczy oczywiście w żaden sposób. Nasza też nie ogarnia w sezonie i ja nie mam do niej cierpliwości, dlatego kontakt z salą ogarnia narzeczony, jakoś potrafią się dogadać doskonale

A co jeszcze zostało Ci do ogarnięcia?

Masz ślub 3 tygodnie przede mną i potrzebuje kopa w żeby się do tego zabrać
Zostały nam koszyczki ratunkowe, podziękowania dla rodziców i świadków, umówić się na fryzurę próbna i makijaż, dokończyć nauki przedmałżeńskie, zaświadczenie z USC, później protokół w kościele. Dokupić "alkohol bezalkoholowy". Sesja narzeczeńska (wstępnie w kwietniu).

Obecnie chodzimy na nauki i uczymy się 1 tańca. I na koniec mamy omówić szczegóły z dj, z kamerzysta i z foto co do scenariusza dnia (wszyscy 10-7 dni przed).

Stary 2023-03-01, 08:49   #2591
GuiltyAsF_ck
Gotowa do ataku

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
To nam 16.03 stukną 3 miesiące do ślubu Fajnie!

Ale! Muszę przymierzyć suknie i zobaczyć czy skracam, jeśli tak to znaleźć krawcowa co mi skróci
To u nas będą wtedy 4. Długo i niedługo dni mi się strasznie dłużą, za to całe tygodnie znikają nie wiem kiedy

Cytat:
Zostały nam koszyczki ratunkowe, podziękowania dla rodziców i świadków, umówić się na fryzurę próbna i makijaż, dokończyć nauki przedmałżeńskie, zaświadczenie z USC, później protokół w kościele. Dokupić "alkohol bezalkoholowy". Sesja narzeczeńska (wstępnie w kwietniu).

Obecnie chodzimy na nauki i uczymy się 1 tańca. I na koniec mamy omówić szczegóły z dj, z kamerzysta i z foto co do scenariusza dnia (wszyscy 10-7 dni przed).
Wygląda na bardzo mało
Muszę pamiętać też o zakupieniu wina i piw bezalkoholowych, ale to myślę na początku lipca.
Zastanawiamy się też nad zakupem takiego dużego coolera do postawienia na stół z alkoholem tylko nie wiem co z nim później zrobimy. Macie jakieś doświadczenia z chłodzeniem alkoholu z czegoś w stylu stołu z alkoholem na imprezach?

Zostały nam 23 zaproszenia do rozdania. Chcąc skończyć do końca marca wychodzi po ok. 5 zaproszeń tygodniowo. Większość jesteśmy w stanie rozdać, ale mamy kilka takich problemowych par, w sensie, że mieszkają za granicą albo daleko w Polsce. To znajomi narzeczonego i on nie chce im wysyłać zaproszenia tylko się spotkać przy okazji. Są poinformowani, więc mam nadzieję, że to tylko formalność

Dziś podjedziemy po zaświadczenia o chrzcie - czy któraś z Was już to odbierała? Ile się za to płaci? Bo nie chcę przesadzić ani w jedną ani w drugą stronę

Odebrałabym też zaświadczenia z USC, ale nasz proboszcz życzy sobie, żeby były nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem. Będziemy mieć na pewno problem z zapowiedziami w parafii partnera, dlatego chciałabym to załatwić jak najwcześniej

Chciałabym też dużo rzeczy załatwić jak najszybciej, bo nie wiem co będzie z moim tatą. Jeśli znajdą mu ekstra szybki termin na operację to biorę pod uwagę praktycznie miesięczny wyjazd na drugi koniec Polski, żeby być z nim i mamą i w tym okresie na pewno nic nie załatwię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-03-01, 11:29   #2592
Sz05
Zakorzenienie

27 marca pobranie moich wymiarów do uszycia sukni
Stary 2023-03-01, 11:46   #2593
GuiltyAsF_ck
Gotowa do ataku

Cytat:
Ooo super to bardzo szybko
Stary 2023-03-01, 12:26   #2594
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
O, ja miałam pobierane wstępnie na pierwszej wizycie jak wybierałam suknie, następna w czerwcu dopiero

Stary 2023-03-01, 12:51   #2595
Imperfecta
Zakorzenienie

A ja coraz bardziej stresuję się tą suknią, chyba nic mnie tak nie stresuje w tym ślubie jak ta suknia
Od początku roku spadło mi prawie 7kg, chciałabym zrzucić jeszcze około 10kg do lipca i coś kupić, a później utrzymać wagę. Wybór jest ogromny, zwłaszcza z drugiej ręki, ale nie wiem czy w czymkolwiek będę się dobrze czuć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2023-03-01, 13:17   #2596
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
A ja coraz bardziej stresuję się tą suknią, chyba nic mnie tak nie stresuje w tym ślubie jak ta suknia
Od początku roku spadło mi prawie 7kg, chciałabym zrzucić jeszcze około 10kg do lipca i coś kupić, a później utrzymać wagę. Wybór jest ogromny, zwłaszcza z drugiej ręki, ale nie wiem czy w czymkolwiek będę się dobrze czuć.
Może szukaj z drugiej ręki, ale z możliwością przymierzenia? Tak w ciemno to bym się bała chyba. Zwłaszcza, że jak kupisz w lipcu to nie będziesz miała dużo czasu na modyfikacje, a osoby prywatne raczej zwrotów nie przyjmują.
PumpkinEyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-01, 14:09   #2597
Sz05
Zakorzenienie

Cytat:
O, ja miałam pobierane wstępnie na pierwszej wizycie jak wybierałam suknie, następna w czerwcu dopiero

Ja bym się rok przed nie odważyła, zwłaszcza, że ostatnio pracuje nad sylwetką
Stary 2023-03-01, 14:15   #2598
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PumpkinEyes Pokaż wiadomość
Może szukaj z drugiej ręki, ale z możliwością przymierzenia? Tak w ciemno to bym się bała chyba. Zwłaszcza, że jak kupisz w lipcu to nie będziesz miała dużo czasu na modyfikacje, a osoby prywatne raczej zwrotów nie przyjmują.
No inaczej to sobie nie wyobrażam nawet.
Stary 2023-03-01, 14:46   #2599
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym się rok przed nie odważyła, zwłaszcza, że ostatnio pracuje nad sylwetką
To były tylko wstępne wymiary a ja nie zamierzam ani dużo tyc ani chudnąć ale nawet jakby co to jest wszystko do dogadania
Już wiem,że na 14 muszę być najpóźniej gotowa, pisałam z ekipą foto i video teraz muszę pomyśleć na którą fryzura i makijaż

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-03-01, 15:26   #2600
Sz05
Zakorzenienie

No mi powiedzieli, że w razie ciąży to będę musiała zapłacić za spore poszerzenie sukni (nie mówimy tutaj o paru centymetrach różnicy, bo to jest do zrobienia). Jak powiedziałam, że nie planuje tyć tak bardzo to się pani zaśmiała, że już miała dziewczyny co też tak mówiły i potem był problem, bo trzeba. Tło suknie pruć.
Stary 2023-03-01, 15:31   #2601
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
No mi powiedzieli, że w razie ciąży to będę musiała zapłacić za spore poszerzenie sukni (nie mówimy tutaj o paru centymetrach różnicy, bo to jest do zrobienia). Jak powiedziałam, że nie planuje tyć tak bardzo to się pani zaśmiała, że już miała dziewczyny co też tak mówiły i potem był problem, bo trzeba. Tło suknie pruć.
A no w razie ciąży to byłby problem,ale też da radę, po prostu na brzuch oni coś doszywaja coś takiego tak mi pani tłumaczyła

Stary 2023-03-02, 07:58   #2602
Mamrot28
Rozeznanie

Serio zaczynam się wkurzać. w kościele tego dnia są dwa śluby. Pierwsza para ogarnia florystkę bo byli umówieni. Ok. Nie dość że przekładała pierdylion razy temat to teraz rzuciła hasło, że kościół to średnio trzeba liczyć 4 tysiące. Ale ona koncepcji nie przedstawi teraz a dopiero po świętach jak zdąży.
W sierpniu kwiaty najtańsze a ta inflacja się zasłania.
Swoją salę mam za 3,5 tysiąca ogarnięta gdzie mam i ściankę, wysokie kompozycje, świeczki, zmianę obrusów, bukiety X2, tablice powitalne i inne dekoracje.
Za kościół przyjdzie więcej zapłacić jak za sale. ;/ Chyba kogoś 🥴

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mamrot28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-02, 08:07   #2603
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamrot28 Pokaż wiadomość
Serio zaczynam się wkurzać. w kościele tego dnia są dwa śluby. Pierwsza para ogarnia florystkę bo byli umówieni. Ok. Nie dość że przekładała pierdylion razy temat to teraz rzuciła hasło, że kościół to średnio trzeba liczyć 4 tysiące. Ale ona koncepcji nie przedstawi teraz a dopiero po świętach jak zdąży.
Swoją salę mam za 3,5 tysiąca ogarnięta gdzie mam i ściankę, wysokie kompozycje, świeczki, zmianę obrusów, bukiety X2, tablice powitalne i inne dekoracje.
Za kościół przyjdzie więcej zapłacić jak za sale. ;/ Chyba kogoś ��

Jeżeli kościół nie jest jakiś malutki, a kwiaty mają być widoczne to jest to realna kwota jak dla mnie przy obecnych cenach. Ale jeśli dla ciebie to dużo, to się nie zgadzaj i tyle. Kościół przecież nie musi być przystrojony.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Dla mnie to jest dziwne, bo jak ktoś w moim otoczeniu zachodzi w ciążę to raczej planowaną.
Stary 2023-03-02, 08:12   #2604
GuiltyAsF_ck
Gotowa do ataku

Cytat:
Mnie też wymierzyli przy zakupie i to z zapasem

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
To już duży sukces, gratuluje Jest taki duży wybór sukni, że na pewno bez problemu coś znajdziesz

Cytat:
Ja mam w umowie zapisane, że w razie ciąży lub duużej zmiany wagi o więcej niż 2 rozmiary będzie dopłata. Pani z którą wszystko załatwiałam mówiła, że jeśli zmienię bardzo rozmiar - zwłaszcza w górę - to żebym zadzwoniła, bo dopóki nie przyjdzie moja suknia to jeszcze są w stanie coś zadziałać. Na razie nie zauważyłam, więc może dotrwam :P

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Za kościół przyjdzie więcej zapłacić jak za sale. ;/ Chyba kogoś 🥴
A to nie 4 tysiące do podziału?
A co jeśli się nie dołożycie? Będą sprzątać i ściągać w biegu pomiędzy ślubami ?
Stary 2023-03-02, 08:45   #2605
klapecznik
Raczkowanie

Cytat:
To u nas będą wtedy 4. Długo i niedługo dni mi się strasznie dłużą, za to całe tygodnie znikają nie wiem kiedy

Wygląda na bardzo mało

Muszę pamiętać też o zakupieniu wina i piw bezalkoholowych, ale to myślę na początku lipca.

Zastanawiamy się też nad zakupem takiego dużego coolera do postawienia na stół z alkoholem tylko nie wiem co z nim później zrobimy. Macie jakieś doświadczenia z chłodzeniem alkoholu z czegoś w stylu stołu z alkoholem na imprezach?

Zostały nam 23 zaproszenia do rozdania. Chcąc skończyć do końca marca wychodzi po ok. 5 zaproszeń tygodniowo. Większość jesteśmy w stanie rozdać, ale mamy kilka takich problemowych par, w sensie, że mieszkają za granicą albo daleko w Polsce. To znajomi narzeczonego i on nie chce im wysyłać zaproszenia tylko się spotkać przy okazji. Są poinformowani, więc mam nadzieję, że to tylko formalność

Dziś podjedziemy po zaświadczenia o chrzcie - czy któraś z Was już to odbierała? Ile się za to płaci? Bo nie chcę przesadzić ani w jedną ani w drugą stronę

Odebrałabym też zaświadczenia z USC, ale nasz proboszcz życzy sobie, żeby były nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem. Będziemy mieć na pewno problem z zapowiedziami w parafii partnera, dlatego chciałabym to załatwić jak najwcześniej

Chciałabym też dużo rzeczy załatwić jak najszybciej, bo nie wiem co będzie z moim tatą. Jeśli znajdą mu ekstra szybki termin na operację to biorę pod uwagę praktycznie miesięczny wyjazd na drugi koniec Polski, żeby być z nim i mamą i w tym okresie na pewno nic nie załatwię
U mnie w kościele było co łaska, ale nie wiem ile mama wrzuciła, bo ona mi odbierała (mieszkam w innym regionie Polski).
Ja mam przymiarkę pierwszą 21.04, przy podpisywaniu umowy też mnie mierzyli, mówili, że jak się bardzo zmieni żeby dać znać, ale mimo ogromnych chęci jakoś znacząco nie schudłam.

Stary 2023-03-02, 08:50   #2606
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w kościele było co łaska, ale nie wiem ile mama wrzuciła, bo ona mi odbierała (mieszkam w innym regionie Polski).
Ja mam przymiarkę pierwszą 21.04, przy podpisywaniu umowy też mnie mierzyli, mówili, że jak się bardzo zmieni żeby dać znać, ale mimo ogromnych chęci jakoś znacząco nie schudłam.

To mi ku mojej radości schudły ręce, reszta raczej bez zmian i tak pewnie zostanie.
Ale ja w sumie jestem szczupła, trochę skiny fat i na ujedrnianiu się skupiam

Edytowane przez kasiunia788742
Czas edycji: 2023-03-02 o 08:51
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-02, 08:55   #2607
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Za kościół przyjdzie więcej zapłacić jak za sale. ;/ Chyba kogoś

Wow to my za kościół około tysiąca zapłacimy, ta cena co wam mówią to mega dużo :/ prawie tyle co my za całość

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Mnie też wymierzyli przy zakupie i to z zapasem

To już duży sukces, gratuluje Jest taki duży wybór sukni, że na pewno bez problemu coś znajdziesz

Ja mam w umowie zapisane, że w razie ciąży lub duużej zmiany wagi o więcej niż 2 rozmiary będzie dopłata. Pani z którą wszystko załatwiałam mówiła, że jeśli zmienię bardzo rozmiar - zwłaszcza w górę - to żebym zadzwoniła, bo dopóki nie przyjdzie moja suknia to jeszcze są w stanie coś zadziałać. Na razie nie zauważyłam, więc może dotrwam :P

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

A co jeśli się nie dołożycie? Będą sprzątać i ściągać w biegu pomiędzy ślubami ?
Mnie też to były bardzo wstępne wymiary, dopiero w czerwcu tak na prawdę już będzie coś konkretnie i wtedy rzeczywiście już nie będę mogła pewnie tak szaleć z wagą

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Ja i tak planuje zacząć ćwiczyć teraz,ale raczej żeby poprawić wygląd brzucha, a nie żeby schudnąć dużo.

Stary 2023-03-02, 09:08   #2608
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
To mi ku mojej radości schudły ręce, reszta raczej bez zmian i tak pewnie zostanie.
Ale ja w sumie jestem szczupła, trochę skiny fat i na ujedrnianiu się skupiam
Ja tak samo, ale nie podejrzewam się, że zbuduje jakąś masę mięśniową pokaźną, żeby to miało znaczenie.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Ja bardziej walczę o postawę prawidłową i zdrowy kręgosłup, bo niestety mam tendencje do garbienia się ze względu na słabe mięśnie tułowia.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
No właśnie ciekawe. Ja bym z góry powiedziała dziewczynie ile mogę maksymalnie dołożyć i niech szuka w takiej kwocie albo liczy się z tym, że sama będzie musiała więcej jak sobie coś wymyśli droższego.
Stary 2023-03-02, 09:11   #2609
Gina2017
Przyczajenie

K

Gina2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-02, 10:06   #2610
Sz05
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PumpkinEyes Pokaż wiadomość
Jeżeli kościół nie jest jakiś malutki, a kwiaty mają być widoczne to jest to realna kwota jak dla mnie przy obecnych cenach. Ale jeśli dla ciebie to dużo, to się nie zgadzaj i tyle. Kościół przecież nie musi być przystrojony.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Dla mnie to jest dziwne, bo jak ktoś w moim otoczeniu zachodzi w ciążę to raczej planowaną.
U mnie wśród znajomych to są planowane, ale np. w rodzinie tak 3/4 to były wpadki

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Znaczy wiecie, ten zapis pewnie był na wypadek drastycznych zmian. Taka polityka widocznie i tyle. Mi to tam nie przeszkadza, przynajmniej znowu zobaczę swój model sukienki, więc zawsze coś.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości