|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Eurowizja 2023
|
|
|
|
|
#272 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#273 |
|
💑🐱📚👶
|
Mi tam piosenka Blanki się podobała i tak samo Dominika.
Odnośnie Janka, to zupełnie nie rozumiem, czym ludzie się tu zachwycają. jak dla mnie występ był nudny, na scenie nic się kompletnie nie działo, no może oprócz jego piszczenia i wicia się po scenie. W jego utworze nic nie było urzekającego i takiego wiecie, wartego do zapamiętania. Tak sobie myślę, że żadna z tych 10 piosenek nie nadawała się na wysłanie na Eurowizję. A Blanki jest mi szkoda. Z jakiej niby racji ma oddawać swój bilet na Eurowizję? Ludzie są okropni, czytałam część tych komentarzy na IG i jestem w szoku, jak można takie okropności wypisywać... |
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz obejrzałam występ Blanki i Janna z wczorajszych preselekcji. Na więcej nie miałam siły
O borze zielony... Tak jak ta Blanka to chyba nawet ja dałabym radę zaśpiewać :O Jak już musi jechać na Eurowizję, to niech przez te parę miesięcy "ciocia Edzia" ją podszkoli ze śpiewu Co do Janna, to moim zdaniem występ też nie był idealny (moim osobistym zdaniem też angielski do poprawy), wersja studyjna dużo bardziej mi się podobała, ale i tak charyzmą na scenie i oryginalnością bije tą Blankę na głowę. A na koniec puściłam sobie występ Sary James... No to jest przepaść. Co za głos |
|
|
|
|
#275 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie zatem moją ignorancję, JESC nie śledzę akurat
![]() Btw, wczoraj na instagramie wyczytałam, że w zeszłym roku w hiszpańskich preselekcjach Chanel (ta od świecenia tyłkiem, może ktoś pamięta ), dostała zaledwie kilka procent głosów od widzów, a jury ją wybrało i też było oburzenie. A potem na Eurowizji się okazało, że zaszła wysoko. W naszym przypadku się tego nie spodziewam tak czy siak Aż sobie obejrzałam jej występ dla przypomnienia - no to nie, my zdecydowanie nie mamy co liczyć na taką sytuację xD Chanel chociaż super tańczyła i zrobiła na scenie show w iście hiszpańskim stylu Edytowane przez karawanna Czas edycji: 2023-02-27 o 22:43 |
|
|
|
|
#277 |
|
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Emocje w internecie nadal spore, zerknęłam dzisiaj kilka razy na portale eurowizyjne, profil Blanki itd.
Mi się ta jej piosenka przejadła już ze 2 miesiące temu. Uważam, że jest mocno generyczna, a występ na żywo pozbawiony charyzmy i tego czegoś. Wokalnie cienko.. U Janka słyszałam trochę rzeczy, które mi się nie podobały, ale odsłuchiwałam sobie występy z nagrań telefonami od ludzi, którzy byli pod sceną bo jednak w TV był jakiś problem z nagłośnieniem i było to słychać na każdym występie. Także tak jak piszę powyżej - idealnie nie było tylko Janek to nieoszlifowany diament z bazą jaką jest charyzma, prezencja na scenie, on po prostu przykuwa uwagę. Wokalnie utwór można poprawić zawsze, ale ,,tego czegoś'' się człowiek nie nauczy. Dla mnie Blanka jest taka przezroczysta. Dla Europy piosenka podejrzewam okaże się taka o.. do radia i nic więcej. Musimy też pamiętać, że to nie do końca nam ma się podobać, ale musi chwycić ludzi spoza naszego kraju, to w końcu oni głosują a nie my. Nie dziwią mnie te średnie reakcje skoro Jann był faworytem. Co do tego hejtu.. wylało się morze, nie ma co ukrywać. Niektóre komentarze są poniżej poziomu krytyki, sam Janek apeluje do ludzi o to, żeby wspierać Blankę bo nie chce, żeby wspieranie go polegało na ciągnięciu w dół kogoś innego - piękne słowa bardzo w punkt, ale.. znowu ale będąc brutalnie szczerą nie dziwi mnie to co się teraz dzieje w sieci. Ludzie w głównej mierze są wściekli na TVP a rykoszetem dostaje Blanka. Uważam, że są pewne nieścisłości w podawaniu wyników, w samym głosowaniu. Dwa portale eurowizyjne wystosowały pismo do TVP z prośbą o dokładną prezentację wyników. Osobiście uważam (już abstrahując kto wygrał, kto przegrał wczoraj itd.), że ogólnie ta forma głosowania jest najłatwiejsza do zmanipulowania oraz zakręcenia tak, żeby widzowie nie mieli realnego wpływu na ostateczny wynik. Dlatego ludzie się burzą bo trochę śmierdzi tu ustawką a przecież ktoś te smsy wysyłał i za nie zapłacił a aż tak dużego znaczenia nie miały mi akurat najbardziej zgrzyta ta zmiana formy głosowania na dosłownie 3 dni przed preselekcjami tłumacząc się tym, że owa forma będzie bardziej przejrzysta a z obiektywnego punktu widzenia nie wydawała się taka być (wiadomo ja nie miałam z nią problemu, ale jak ktoś oglądał z doskoku to mógł czuć się lekko zagubiony). A no i najważniejsze - uważam, że wystarczyło wybrać Blankę wewnętrznie jeśli TVP maczało palce w tych preselekcjach. Oszczędziliby jej aż takiego hejtu jaki jest w tym momencie.Reasumując. Blance życzę powodzenia chociaż to nie jest totalnie mój wybór. Janka będę chętnie śledzić w muzycznych poczynaniach, uważam, że to przewspaniały człowiek, a to, że sam pisze teksty, komponuje i dba o sferę wizualno-artystyczną jest super. Utwory ,,Promise'', ,,Met The God'' czy ,,Do you wanna come over?'' zostają na mojej playliście i mam iskierkę nadziei, że za rok jeszcze raz spróbuje z Eurowizją bo to, że wyjdzie kolejna perełka spod jego skrzydeł to nie mam wątpliwości
» magister ❀ • żona 🕊 Edytowane przez leille Czas edycji: 2023-02-27 o 23:04 |
|
|
|
|
#278 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy Europa by była na to gotowa
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Mnie jedna rzecz jeszcze boli - tylu wykonawców decyduje się na śpiewanie po angielsku, podczas gdy ten angielski w ich wykonaniu jest taki meh. Wydaje się, że z angielskim łatwiej się przebić, ale fajnie by było, jakby był on na jakimś wyższym poziomie, żeby to jakoś brzmiało. Pamiętam jak swego czasu miałam taki problem z Melovinem - głos super, piosenka bardzo mi się podobała, ale nie zrozumiałam prawie ani słowa
|
|
|
|
|
#280 |
|
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Jeden portal eurowizyjny podał wcześniej nieoficjalne (podkreślam NIEOFICJALNE) wyniki, z których wynika, że Jann od widzów dostał 18 tys. głosów zaś Blanka była druga i dostała ich 6 tys. jeśli pojawi się rzetelne, sprawdzone info to edytuję to co teraz napisałam ![]() Jeśli byłaby to prawda to niezła różnica między pierwszym a drugim miejscem..
|
|
#281 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
Oprocz eurowizji nie oglądam TVP wiec byłam w szoku kiedy dowiedzialam się ze promuje Blankę ,myślałam ze będzie jedną z ostatnich .Przeciez ta piosenka jest tak strasznie infantylna ,wtórna i w dodatku tak okropnie zaśpiewana ze serio zwracam honor Brzozowskiemu ,przy Solo The ride to prawie arcydzieło .
Powiedziałam dziś do tżta ze za rok się zgłaszam ,muszę tylko poszukac jakiś znajomosci w TVP . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#283 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#285 |
|
Wtajemniczenie
|
https://www.youtube.com/watch?v=EPc7CNzZPms
Ciekawostka: tutaj link z youtube, wykonanie Janna nagrane telefonem. To pokazuje jak przedstawia to dźwiękowiec z TV, a jak jest na żywo w studio. Mi to już szkoda tej Blanki, weszłam wczoraj na jej insta i ludzie straszne rzeczy już wypisują. Mi tam emocje opadły. W weekend zaczynam słuchac propozycji innych krajów, macie już faworytów? Póki co obejrzałam Fina - oryginalne, pierwsza myśl na te zielone rękawy to śpiewający Hulk
|
|
#286 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Ja wszystkich uczestników będę przesłuchiwać sobie już jak wszyscy wybiorą piosenkę, jaką wysyłają na konkurs. 11.03 bodajże ostatnie preselekcje są
|
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehhh szkoda szkoda
|
|
|
|
|
|
#288 | |
|
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Revamp można zrobić, ale nie wiem jak duże zmiany można wprowadzić.
Cytat:
Nie rozumiem tych hejterów wypisujących obrzydliwe komentarze skierowane do Blanki natomiast w pełni rozumiem krytykę TVP, przeprowadzenia tego głosowania. Niechlujstwo i partactwo. Czuję w kościach, że tam jest coś na rzeczy. Mi się czerwona lampka zapaliła jak postanowili zmienić zasady głosowania na trzy dni przed, już wiedziałam co chcą zrobić, ale miałam nadzieję, że ich faworyt uplasuje się sporo niżej w głosowaniu widzów. Ja piernicze.. mieć taką okazję do wysłania czegoś na poziomie i tak to koncertowo zepsuć. Dlaczego Blanka? (z całą serio sympatią do niej).. jak już im Janek wadził no bo jak facet może z gołym brzuchem występować i jeszcze takie ruchy na scenie prezentować (straszne przecież.. ), ale był jeszcze chociażby Dudek.. nie. Blanka. W głowie mi się to nie mieści.Pani Edyta Górniak, która mówi w wywiadzie, że nie konsultowali się za bardzo między sobą, jedynie w przerwie reklamowej a później podała wyniki.. tylko, że wyniki zostały podane przed przerwą.. to w końcu kiedy je wyczytał.. pardon wysłuchała z słuchawki (też ciekawa sprawa)? Pani Edyta Górniak z profesjonalnego jury wybierającego utwór na Eurowizję argumentuje wybór piosenki ,,Solo'': to taka słoneczna piosenka, ludzie potrzebują słońca w tych czasach. Naprawdę? właśnie pokazali to smsami.. to ma być argument wyboru piosenki na międzynarodowy konkurs? Możecie się ze mną nie zgadzać, ale mi się tu wiele rzeczy nie klei i na tyle lat co oglądam Eurowizję tak zła nigdy nie byłam a myślałam, że po THE RAJD już gorzej nie będzie..
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto tam wie, co nimi kierowało
|
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam nadzieje ze Blanka jednak nie pojedzie ,może nas zdyskwalifikują ?Myśle
ze byłaby to dobra nauczka dla tvp. Przesłuchałam sobie inne utwory Janka ,jak ten chłopak super śpiewa .Sadze ze Eurowizja mu niepotrzebna bo i tak taki talent sie obroni ale mimo wszystko szkoda .Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#291 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#294 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#295 | ||
|
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
nie powiem z racji tego, że trafiłam na niego kilka miesięcy temu, byłam na bieżąco kiedy dochodziły nas słuchy, że się zgłosił z Gladiatorem, później trzymałam kciuki, żeby dostał się do preselekcji i w efekcie końcowym mamy to co mamy.. to teraz jeszcze mi się niedzielą odbija. Do tego jestem przebodźcowana tematem i na pewno muszę się na chwilę zdystansować od Eurowizji i żeby nie było - mam tak pierwszy raz bo pierwszy raz czułam, że to jest właśnie TO.Cytat:
Nie mnie oceniać czy tam był przekręt czy nie, ale są pewne nieścisłości, które są zastanawiające. To co mówi Edyta Górniak w wywiadach to raz, dwa - wyniki były podane w taki sposób, żeby je podać, ale jednocześnie podać jak najmniej szczegółów. Dlaczego TVP nie chce ujawnić kart głosowania jury? dlaczego przy podawaniu głosów widzów nie były one podawane w ten sposób, że np. Dominik Dudek tyle głosów, Alicja Szemplińska tyle itd. tylko nagle zostało wszystko zsumowane, wręcz miałam wrażenie, że prowadzący nie do końca wiedzą co podają, ale to też są tylko moje odczucia. Dlaczego później Edyta a także dziennikarz w Wiadomościach powiedział, że Blanka była na pierwszym miejscu w głosowaniu widzów choć to wcale nieprawda? no jak tak się podaje wyniki to cóż się dziwić. Nie wiadomo nawet jakie były różnice w głosach między kandydatami po głosowaniu publiczności. Myślę, że o tym mówi zasada transparentności. No i tak jak Wam wcześniej pisałam - zmiana sposobu głosowania na 3 dni przed.. wtedy pomyślałam sobie, że nie chcą wysłać Janna i zrobiłam dwa założenia, żeby nie miał szans pojechać, jakież moje zdziwienie było jak się sprawdziło. Nie uwierzę jak ktoś mi powie, że przy tym systemie głosowania telewizja nie ma przewagi i nie ma możliwości ,,kontrolować'' co się dzieje. Czytałam też komentarz chłopaka i oglądałam filmik na YT innego chłopaka (jeden i drugi był na widowni) i z tamtej perspektywy również nie wygląda to dobrze, a raczej jak cyrk na kółkach. Zgadzam się z Tobą odnośnie publikacji utworów. Najpóźniej ukazał się utwór Alicji, najwcześniej znanymi utworami był ten Blanki i Janna. Po czterech dniach od tych ,,preselekcji'' wiele rzeczy składa mi się w jedną całość i uważam, że niezły cyrk na kółkach zrobili a jeszcze przy tym zarobili i to jest obrzydliwe, wcale się nie dziwie, że ludzie są wściekli, miarka się przebrała, taka prawda ![]() Jeszcze mogłabym pisać i pisać o swoich przemyśleniach, ale już Was nie będę zanudzać jedyne czego nie rozumiem (choć poniekąd rozumiem) jest fakt, że TVP nie chce udostępnić szczegółowych wyników mimo tego, że ludzie od czterech dni się tego domagają wraz z mediami eurowizyjnymi tym samym narażając Blankę na jeszcze większy hejt i krytykę. Przecież jak nie mają nic do ukrycia to jaki problem? a może mają..?
» magister ❀ • żona 🕊 Edytowane przez leille Czas edycji: 2023-03-02 o 16:37 |
||
|
|
|
|
#296 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Niestety, całe szambo za tę sytuację wylało się na Blankę. Mi się osobiście utwór i sam występ Jana nie podobał, ale nie wypisuję o nim żadnych obrzydliwości, tak jak ma to miejsce w przypadku Blanki. A TVP opublikowałoby liczbę głosów na poszczególne osoby i byłoby po problemie. A skoro nie chcą tego zrobić to wniosek nasuwa się sam i tylko jeden. Słabo to wyszło i powtórzę się jeszcze raz: szkoda mi dziewczyny, bo teraz gdzie nie wejdę w Sieci to widzę coraz większy hejt na nią. |
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
Ja się tylko mogę podpisać pod tym wszystkim co leille napisała .Uważam ze jak się już przeprowadza preselekcje to powinno to być zrobione uczciwie a nieuczciwości była tam cała masa ,chociażby obecność w jury Equroli którego tancerki tańczyły z Blanka .Jestem przekonana ze wynik preselekcji był z góry ustalony a zrobili je tylko po to by zarobić na smsach .Wiec ja,jak wielu ludzi ,czuję się oszukana .
Tez się muszę trochę zdystansować bo strasznie się wkurzylam w ten niedzielny wieczór i jeszcze mi nie przeszło a jest już czwartek ![]() Od 15 marca rusza sprzedaż biletów na eurowizje ,tak sobie pomyślałam ze chętnie bym się kiedyś wybrała ale raczej nie w tym roku . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
Czy można gdzieś znaleźć pozostałych kandydatów do eurowizji? Ciekawi mnie jakie jeszcze piosenki były zgłaszane
|
|
|
|
|
#299 | |||
|
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
dla mnie Janek był top 1 od samego początku, ale nie łażę po social mediach i nie wypisuję głupot pod wszystkimi postami dotyczącymi Blanki, ale krytykę Telewizji Polskiej przez ludzi rozumiem w pełni. Nie macie wrażenia, że człowiek tolerował, tolerował aż nie wytrzymał? potrzeba było Janka, żeby ludzi doprowadzić do wściekłości.Też chciałam zauważyć, że wybory wewnętrzne TVP ostatnich lat (Tulia, Rafał Brzozowski) dawały rezultat żaden, a widzów? Michał Szpak ósmy, a w głosowaniu widzów trzeci. Ochman dwunasty. Mam wrażenie, że jak ludzie wybierają to do finału dostajemy się z palcem w nosie. Cytat:
Matko jedyna człowiekowi się gotuje.. czy nie możemy chociaż reprezentanta na Eurowizję wybrać normalnie? przecież po takiej akcji mało kto się będzie chciał tam w ogóle zgłaszać.Cytat:
ale już jej nie ma, pewnie usunęli po preselekcjach. Niektóre piosenki pamiętam, mogę podać tytuły jeśli chcesz ![]() Z nowości: Poszedł apel do Prezesa Telewizji Polskiej (apel jest udostępniony i można go w całości przeczytać np. wchodząc na instagram Dziennika Eurowizyjnego i klikając w najnowszy post) Na kanale Dobry Wieczór Europo pojawił się krótki vlog z tych preselekcji nagrywany z publiczności - można zauważyć ciekawe rzeczy np. podczas podawania głosów jury w momencie kiedy Edyta mówi, że 12 punktów dla Blanki Marek Sierocki ma minę pod tytułem ,,co tu się właśnie zadziało?'', słychać też reakcje publiczności, dużo buczenia (tam gdzie potrzeba) oraz krzyk: ,,ustawka, ustawka!'', pod koniec filmiku Natasza wymownie pokazała kto jest zwycięzcą (Jann).
|
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
Ja totalnie rozumiem złość na TVP. Nie wierzę, że to nie była ustawka. Nikt chyba nie powie, że niby przypadkiem Blanka miała tancerzy od członka jury na występie i że to nie miało wpływu na wynik. No i też cała ta sprawa z synem Górniak. Tvp nie zadbało o dobrą ilość miejsc w green roomie, krzeseł im tak zabrakło, że Blanka musiała akurat obok niego siedziec. Też ta niejasność co do wyników. Wszystko jest tajne. No ta cała sytuacja wygląda podejrzanie. Oprócz tego TVP to nie zrobiło Blance przysługi tymi preselkcjami. Tam wyszły u Blanki wszystkie braki. No po prostu nie można tego wyboru obronić. No wyszedł Rafał w wersji żeńskiej i pewnie ona skończy na podobnym miejscu Eurowizję.
Co do samej Blanki. To myślę, że krytyka jej występu jej się należy bo on nie był dobry. Nie wiem też w jak bardzo ona wiedziała o tej ustawce bo wiedzieć coś musiala. Nie wierzę, że jej nikt nie powiedział o tej ustawce. Za to też należy się jej krytyka i rozumiem czemu niektórzy oczekują od niej że sama zrezygnujemy. Bo ona też pewnie sama wie, że nie wygrała biletu na Eurowizję uczciwie. jednak to co się dzieje w internecie idzie za daleko. Nie popieram hejty na jej osobę. Rozumiem, że może się komuś inny występ podobać ale trzeba mieć granicę i hejt personalny to jest dla mnie granicą, której nie powinno się przekraczać. Jestem pewna, że nas nie zdyskwalifikują ani też EBU nic nie zrobi z tym cyrkiem. Niestety tak to jest. EBU nie ma nic do czynienia z preselekcjami. Blanka pojedzie na Eurowizję. Szczerz jest mi też trochę szkoda bo podejrzewam, że przyleganie do niej tytuł tej co TVP wypchało na siłę na Eurowizję. Szczerze wątpię aby jej piosenka była jakiś sukcesem na Eurowizji, raczej myślę że występ Blanki będzie zapamiętana tak jak występ Rafała. Też bym chciała zobaczyć listę 300 piosenek. Jestem ciekawa co tam jest, jak te 10 piosenek było najlepszych. W przyszłym roku nie wiem kto się tam zgłosi na Eurowizję po tym cyrku. Jedyną nadzieją że TVP się zmieni a w tą wątpię. Za rok może chociaż podarują sobie preselekcje.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

O borze zielony... Tak jak ta Blanka to chyba nawet ja dałabym radę zaśpiewać :O Jak już musi jechać na Eurowizję, to niech przez te parę miesięcy "ciocia Edzia" ją podszkoli ze śpiewu
będąc brutalnie szczerą nie dziwi mnie to co się teraz dzieje w sieci. Ludzie w głównej mierze są wściekli na TVP a rykoszetem dostaje Blanka. Uważam, że są pewne nieścisłości w podawaniu wyników, w samym głosowaniu. Dwa portale eurowizyjne wystosowały pismo do TVP z prośbą o dokładną prezentację wyników. Osobiście uważam (już abstrahując kto wygrał, kto przegrał wczoraj itd.), że ogólnie ta forma głosowania jest najłatwiejsza do zmanipulowania oraz zakręcenia tak, żeby widzowie nie mieli realnego wpływu na ostateczny wynik. Dlatego ludzie się burzą bo trochę śmierdzi tu ustawką a przecież ktoś te smsy wysyłał i za nie zapłacił a aż tak dużego znaczenia nie miały
mi akurat najbardziej zgrzyta ta zmiana formy głosowania na dosłownie 3 dni przed preselekcjami tłumacząc się tym, że owa forma będzie bardziej przejrzysta a z obiektywnego punktu widzenia nie wydawała się taka być (wiadomo ja nie miałam z nią problemu, ale jak ktoś oglądał z doskoku to mógł czuć się lekko zagubiony). A no i najważniejsze - uważam, że wystarczyło wybrać Blankę wewnętrznie jeśli TVP maczało palce w tych preselekcjach. Oszczędziliby jej aż takiego hejtu jaki jest w tym momencie.

), ale był jeszcze chociażby Dudek.. nie. Blanka. W głowie mi się to nie mieści.
.Sadze ze Eurowizja mu niepotrzebna bo i tak taki talent sie obroni ale mimo wszystko szkoda .