Nałogowe kosmetykoholiczki - cz. 5 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-10, 13:18   #631
gayenka
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - cz. 5

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Oj to chyba napisze Koszowi że NK zleciły mi kurację korzeniową ... a co jak napisze, że to lek na recepte??
My ci wystawimy nie ma sprawy
se stehny váhy, tě každej zná,
tě každej zná, tě každej zná
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

gayenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 13:50   #632
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Ziz, Szymering berys są piękne Na Allegro kliknęłaś? Jak tusze? Przybyły?
na allegro
tusze przybyly, specjalnie dla Ciebie przetestowalam iconica. coz, musze potrenowac i bedzie fajnie bo narazie to mi takie marne farfocle wyszly
Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
ziz Ty zakupoholiku

Cytat:
Czy Wy coś na dietach się znacie? Bo na dietetyce nie mogę się odnaleźć, tam same serki wiejskie, woda mineralna i rzeżucha :cojest?: A ja mam łopatologiczne pytanie - czy jest jakiś nietuczący makaron?
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Tak, makaron razowy A w ogóle to czytalam, że to nie makarony same w sobie sa tuczące, tylko sosy, które do nich robimy
dokladnie tak - makaron nie tuczy, wbrem opiniom. tylko wlasnie sosiki na bazie smietany, masla itp sa bardzo kaloryczne
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Ale zjadłabym chętnie jeszcze to Od kilku dni się ślinię do zdjęć http://mojewypieki.blox.pl/2008/08/T...ella-Cake.html
robilam w weekend ale mi nie smakowal. ale moze dlatego, ze inaczej wyobrazilam sobie smak tego tortu TZ za to wciagnal cala tortownice
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 14:24   #633
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
No więc film to naprawdę przyjemny musical, aż mi nogi chodziły Myslę, że podobałby sie bardzo też naszym rodzicom.
ja od razu po powrocie z tego filmu ściągnęłam sobie soundtracka
Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
TZ sprawil mi bardzo ladna torebke codzienna czarna. i kapciowate, szare balerinki, takie w sam raz do latania teraz. i wild. bom sie zakochala w probce i mam.
fajny TŻ wild są cudne ja mam 50tkę i nie wyobrażam sobie mieć mniej

mam ochotę na jakiś róż.. tylko nie wiem jaki
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 14:31   #634
adrijah
Zakorzenienie

jestem zachwycona jesiennym różo-rozświetlaczem ID (bo oni to nazwali różem.. dla mnie idealny brązer ) dzięki niemu wybywa biała czekoladka, bambus i 2w1 klinika (sunkissed i iced lotus), z czego jestem niezmiernie dumna może któraś jest chętna?

muszę iść do fryzjera... ale mi się nie chce ale grzywa już mi oczy zasłania i znowu zaczynają łzawić, poza tym już mam dosyć czerwonego na grzywce i przy okazji odrostów już całość machnę na czarno.. i wycieniować by się trochę przydało o dziwo bez trwałej mi się fajniej kręcą włosy niż z nią wystarczy, że zrobię sobie mocno splątanego koka spiętego tylko gumką do włosów na noc i rano mam taakie fajne włosy no i w końcu trochę błyszczą, a nie są matowe i sianowate jak przy trwałej... a mi się marzyły takie piękne, błyszczące, poskręcane pasma nie wyszło
Stary 2008-09-10, 14:35   #635
isa666
Zakorzenienie

ziz a czemu ten torcik Ci nie smakował?

Daria nie kuś tą Isadorką Naprawdę taki ładny brązik daje? A można go nałożyć na całą twarz i nie wyjdzie efekt pomarańczy albo mulatki?
Może jakiś mejkapik na MM byś zrobiła dla zobrazowania?
Stary 2008-09-10, 14:36   #636
gayenka
Zakorzenienie

Daria a szukasz czegos konkretnego? bo bamkus jest

Objalam sie i robie pozadek w szufladzie pierwszy raz od ho ho ho..
Chce mi sie spac..i Krecikowac
se stehny váhy, tě každej zná,
tě každej zná, tě každej zná
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

gayenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 14:39   #637
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
ziz a czemu ten torcik Ci nie smakował?

Daria nie kuś tą Isadorką
aj bo jakis taki byl... malo czekoaldowy, u mnie wybijal sie smak orzechow a ja marzylam o torciku czekoladowym a nie orzechowym. poza tym jakis taki zbity mi wyszedl... no inaczej go sobie wyobrazalam

a ja mialam sie wczoraj przyjrzec temu brazerowi ID i zapomnialam bywa jak jest sie takim potrzepancem jak ja...

a wlasnie. poszlam wybrac pieniadze do bankomatu, wsadzilam karte i... nie pamietalam PINu stalam tak chyba z piec minut i probowalam sobie przypomniec PIN. nie wyszlo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-10, 14:48   #638
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mialam sie wczoraj przyjrzec temu brazerowi ID i zapomnialam bywa jak jest sie takim potrzepancem jak ja...
o, to już wiem czego mi trzeba ID miałam nabyć na jesień

ładne toto? http://us.strawberrynet.com/800/spro...oChar=G#DETAIL

Tru opisuje jako Zapach nawiązujący do miłości od pierwszego wejrzenia, zapach niczym powoli kończące sie słodkie, senne marzenie tuż przed wschodem słońca... Kwiatowo-owocowy, świeży i jasny zapach, podreślający delikatność i subtelność kobiety.
Double with me?
Stary 2008-09-10, 14:51   #639
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Tru dzięki skarbie, ale jeśli się zdecyduję na ten podkład to w trybie pilnym tzn. dziś lub jutro, więc nie ma sensu Cię fatygować

Organzzo nie znam tego zapachu, ale nigdy mi się jeszcze perfumy Givenchy nie podobały, więc w ciemno bym nie brała

A ja wczoraj kliknęłam Hypnose Elixir na ebay i dumam jeszcze nad miniaturą Addicta

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 14:53   #640
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
A ja wczoraj kliknęłam Hypnose Elixir na ebay i dumam jeszcze nad miniaturą Addicta

dol minal, z nasza nosek wszystko w porzadku
Stary 2008-09-10, 14:58   #641
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Daria nie kuś tą Isadorką Naprawdę taki ładny brązik daje? A można go nałożyć na całą twarz i nie wyjdzie efekt pomarańczy albo mulatki?
Może jakiś mejkapik na MM byś zrobiła dla zobrazowania?
jak się doprowadzę do ładu to może, może
właśnie po roztarciu nadal jest taki naturalny, chłodny brąz, żadnej cegły/pomarańczy super jest ale ja nie używam brązerów na całą twarz tylko do modelowania

Cytat:
Napisane przez gayenka Pokaż wiadomość
Daria a szukasz czegos konkretnego? bo bamkus jest
no właśnie nie szukam niczego konkretnego i to jest ten ból
Stary 2008-09-10, 15:01   #642
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Hej
Wywalczyłam sobie dzisiaj trochę bardziej ludzkie godziny pracy .
Cytat:
Napisane przez gayenka Pokaż wiadomość

Hoseno zapomnialam ci napisac ze popoludniu snilo mi sie ze mialas avatar ze wschodem slonca jstem wybitna..spie i sni mi sie ze klikam na wizazu

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że na 100% ona chce mnie zwolnić. Już szuka kogoś na moje miejsce.
Nie daj się małpie! Przedłuż sobie zwolnienie, na zwolnieniu Cię nie wyrzuci . Potem przyjdź do pracy z już gotowym rozwiązaniem umowy, ale to Ty wypowiedz umowę i znów załatw sobie L4 na okres wypowiedzenia. Przeciągnij ją maksymalnie, uwierz, to będzie dla niej najgorsza opcja.

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
---

Dziewczyny czuję się jak staruszka Przewio mi szyję i w ogóle nie mogę się obracać w lewą stronę, tak mnie boli, zresztą poza tym, że boli, to po prostu nie dam rady się za bardzo obrócić, bo "zablokowało" mi tą szyję - muszę tułowiem i się czuję nienaturalnie

A wczoraj zarejestrowałam się do okulisty, bo coraz szybciej męczą mi się oczy, czasami bolą i obawiam się, że przynajmniej do komputera będę musiałą mieć okulary...
Oj, wiem coś o tym Miesiąc temu robiłam przewroty w przód i tył z rozbiegu. Jeszcze w niedzielę miałam ból w okolicy karku, a przez pierwszy tydzień kark był zupełnie sztywny.

Cytat:
Czy Wy coś na dietach się znacie? Bo na dietetyce nie mogę się odnaleźć, tam same serki wiejskie, woda mineralna i rzeżucha :cojest?: A ja mam łopatologiczne pytanie - czy jest jakiś nietuczący makaron?
Makaron nie tuczy, tuczą sosiki. ja się na dietach znam, bo cała moja rodzinka jest non stop na diecie, tylko ja się obżeram czym popadnie, a i tak jestem najszczuplejsza . Jak przyjeżdżam do domu, to mój tato stale powtarza, że trzeba mnie dobrze nakarmić i nie mogą uwierzyć ile potrafię zjeść. Oni chyba myślą, że ja u siebie głoduję .

Cytat:

Bierzcie ten młyn! powoli sobie odremonujecie, a potem jaka cudowna przystań na reszte życia my tez rozgladamy się za ziemią. Jeszcze klika lat na pewno chcę mieszkać w mieście, ale później zupełnie dobrze widzę się na takim za*upiu
Fajnie, że maseczka Ci się spodobała, no i prezent bardzo ładny, które charmsy Ci sprawił?

Aguś ostatnio czuje się trochę słabiej
Ja bym wzięła od razu, tylko jak se pomyśle o kolejnym placu budowy
Domu po dziadku nie wynajmę, bo ma bliźniaka z rodzicami i wspólne podwórko, a nie będę rodzicom na kark obcych ludzi ściągać . Zresztą mój dziadzio jeszcze żyje i ma się mimo swoich 76 lat świetnie, więc to martwienie się na zapas i dzielenie skóry na niedźwiedziu .

Co się dzieje z Agą? Jest chora ? Czemu ja nic nie wiem

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ej wy świntuchy <kiwa palcem no no no>

zaraz bede dzwonić do osób wybranych na rozmowe kwalifikacyjna do "mojego" działu ... Jest jeden fajny osobnik ... Ale Kosz fajniejszy
No proszę, kto by pomyślał, żeś Ty taka flirciara .
A o co biega z tą kuracją korzeniową . Bo jeśli to to, o czym myślę, to faktycznie świntuchy z Was

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 15:06   #643
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Organzzo nie znam tego zapachu, ale nigdy mi się jeszcze perfumy Givenchy nie podobały, więc w ciemno bym nie brała

faktycznie żadne damskie Givenchy nie urzekły mnie nigdy to i lepiej ;D

Oj Nosku Nosku
Double with me?
Stary 2008-09-10, 15:09   #644
adrijah
Zakorzenienie

omg jaki LoL.. ja.. JA! mam średnią.. 4,05! ostatnio średnią powyżej 3,9 miałam w podstawówce że dzięki poprawkom to inna sprawa

kupiłam sobie 2kc na wszelki wypadek bo w sobotę jedziemy do kumpeli na działkę. będzie ognisko i spanie w namiotach
Stary 2008-09-10, 15:18   #645
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
a wlasnie. poszlam wybrac pieniadze do bankomatu, wsadzilam karte i... nie pamietalam PINu stalam tak chyba z piec minut i probowalam sobie przypomniec PIN. nie wyszlo
Też tak miałam. Aż se zablokowałam karte

Cytat:
Napisane przez 0306 Pokaż wiadomość

Nie daj się małpie! Przedłuż sobie zwolnienie, na zwolnieniu Cię nie wyrzuci . Potem przyjdź do pracy z już gotowym rozwiązaniem umowy, ale to Ty wypowiedz umowę i znów załatw sobie L4 na okres wypowiedzenia. Przeciągnij ją maksymalnie, uwierz, to będzie dla niej najgorsza opcja.
No ale co, po miesiącu to nie one już płacą a ZUS. umowa bedzie rozwiazana za porozumieniem stron. poza tym musze odebrac jeszcze swoje sniegowce

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-10, 15:25   #646
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Też tak miałam. Aż se zablokowałam karte

No ale co, po miesiącu to nie one już płacą a ZUS. umowa bedzie rozwiazana za porozumieniem stron. poza tym musze odebrac jeszcze swoje sniegowce
Weź 29 dni zwolnienia, potem przynieś wypowiedzenie, bądź w pracy jeden dzień i weź kolejne L4 na okres wypowiedzenia. Na mocy porozumienia stron to ja bym sięna Twoim miejscu nie zgodziła. Po co masz im iść na rękę? Poza tym na mocy porozumienia stron dla kolejnego pracodwacy będzie równoznaczne ze zwolnieniem Cię przez pracodawcę. A referencjami się nie przejmuj, chyba, że starasz się o posadę jakiegoś specjalisty.

Stary 2008-09-10, 15:29   #647
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Weź 29 dni zwolnienia, potem przynieś wypowiedzenie, bądź w pracy jeden dzień i weź kolejne L4 na okres wypowiedzenia. Na mocy porozumienia stron to ja bym sięna Twoim miejscu nie zgodziła. Po co masz im iść na rękę? Poza tym na mocy porozumienia stron dla kolejnego pracodwacy będzie równoznaczne ze zwolnieniem Cię przez pracodawcę. A referencjami się nie przejmuj, chyba, że starasz się o posadę jakiegoś specjalisty.
Ale w tym czasie chyba nie mogę znaleźć sobie pracy, prawda? A ja bym chciała zacząć szukać już w granicach tego 19stego. I wolałabym pracę w biurze, albo przedstawiciela handlowego. W normalnych godzinach, więc nie wiem.

.supergirls just fly.
Stary 2008-09-10, 15:47   #648
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Ale w tym czasie chyba nie mogę znaleźć sobie pracy, prawda? A ja bym chciała zacząć szukać już w granicach tego 19stego. I wolałabym pracę w biurze, albo przedstawiciela handlowego. W normalnych godzinach, więc nie wiem.
Możesz szukać, tylko podjąć nie możesz. Zawsze jednak, jeśli znajdziesz coś wcześniej, możesz sobie L4 skrócić. Jeśli na okres wypowiedzenia nie weźmiesz L4, tylko wybierzesz np. zaległy urlop (ile tam pracowałaś? należy Ci się jakiś niewykorzystany urlop?) i wtedy możesz spokojnie podjąć kolejną pracę, nawet będąc na urlopie w starej .

Stary 2008-09-10, 15:51   #649
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz szukać, tylko podjąć nie możesz. Zawsze jednak, jeśli znajdziesz coś wcześniej, możesz sobie L4 skrócić. Jeśli na okres wypowiedzenia nie weźmiesz L4, tylko wybierzesz np. zaległy urlop (ile tam pracowałaś? należy Ci się jakiś niewykorzystany urlop?) i wtedy możesz spokojnie podjąć kolejną pracę, nawet będąc na urlopie w starej .
Wykorzystałam urlop
Znalazłam ciekawe nawet ogłoszenie. Ale teraz nie mam co wysyłać aplikacji.. bo mam zwolnienie do 19.09. A jakby ewentualna rozmowa była wcześniej. To nie mogę. Hm..poczekam.
Czy wysyłac już teraz CV?

Jak myślicie?

.supergirls just fly.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-10, 15:56   #650
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Wykorzystałam urlop
Znalazłam ciekawe nawet ogłoszenie. Ale teraz nie mam co wysyłać aplikacji.. bo mam zwolnienie do 19.09. A jakby ewentualna rozmowa była wcześniej. To nie mogę. Hm..poczekam.
Zwolnienie nie przeszkadza w szukaniu pracy . Na rozmowę spokojnie możesz pójść w czasie L4 (no chyba, że masz np. nogę w gipsie i lekarz wyraźnie zalecił leżenie, a w trakcie rozmowy ZUS nasłany przez obecną kierowniczkę przyszedł by do Ciebie na kontrolę, cojest nieprawdopodobne). Kochana w naszym kraju prawo pracy do bólu chroni pracownika, pracodawca nie może praktycznie palcem kiwnąć. Trzeba się tylko trochę w KP orientować .

Stary 2008-09-10, 15:59   #651
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Zwolnienie nie przeszkadza w szukaniu pracy . Na rozmowę spokojnie możesz pójść w czasie L4 (no chyba, że masz np. nogę w gipsie i lekarz wyraźnie zalecił leżenie, a w trakcie rozmowy ZUS nasłany przez obecną kierowniczkę przyszedł by do Ciebie na kontrolę, cojest nieprawdopodobne). Kochana w naszym kraju prawo pracy do bólu chroni pracownika, pracodawca nie może praktycznie palcem kiwnąć. Trzeba się tylko trochę w KP orientować .
Ale boję się, że jak wpiszę to jako moje ostatnie miejsce pracy i oni np. tam zadzwonią, to kierowniczka mi zrobi ładną "opinię". Widzę 2 fajne ogłoszenia i z chęcią bym wysłała im swoją aplikację..
Może wysłać, ale nie wpisywać nic w tamto miejsce? mogłam nie pracować..przecież? ja mam dopiero (lub aż ) 22 lata. nie musze przecież..chyba

.supergirls just fly.
Stary 2008-09-10, 16:15   #652
Organzza
Zakorzenienie

Aqualumiere Gloss Bonbon znowu na Tru Gayenka chyba chciała
Double with me?
Stary 2008-09-10, 16:20   #653
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Ale boję się, że jak wpiszę to jako moje ostatnie miejsce pracy i oni np. tam zadzwonią, to kierowniczka mi zrobi ładną "opinię". Widzę 2 fajne ogłoszenia i z chęcią bym wysłała im swoją aplikację..
Może wysłać, ale nie wpisywać nic w tamto miejsce? mogłam nie pracować..przecież? ja mam dopiero (lub aż ) 22 lata. nie musze przecież..chyba
Wpisywać nie musisz. Jeśl jednak chcesz, to kierowniczka, w razie telefonu od nowego pracodawcy, może Ci zrobić kuku. Właśnie dlatego będzie lepiej, jeśli to Ty złożysz wypowiedzenie. Na mocy porozumienia stron się nie zgadzaj , bo w pierwszym przypadku zawsze będziesz mogła powiedzieć nowemu pracodawcy, że tam było źle i dlatego się zwolniłaś, natomiast w drugim przypadku będziesz bezbronna.

Stary 2008-09-10, 16:25   #654
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Wpisywać nie musisz. Jeśl jednak chcesz, to kierowniczka, w razie telefonu od nowego pracodawcy, może Ci zrobić kuku. Właśnie dlatego będzie lepiej, jeśli to Ty złożysz wypowiedzenie. Na mocy porozumienia stron się nie zgadzaj , bo w pierwszym przypadku zawsze będziesz mogła powiedzieć nowemu pracodawcy, że tam było źle i dlatego się zwolniłaś, natomiast w drugim przypadku będziesz bezbronna.
Ale przecież jak ja się zwolnię to też będzie za porozumieniem stron. Czy nie?
Poza tym patrząc w CV potencjalny pracodawca może zadzwonić po referencje zanim w ogóle podejmie decyzję aby mnie zaprosić na rozmowę. Wtedy też będę bezbronna. Niezależnie czy zostałam zwolniona czy sama odeszłam.

Jezu, nie wiem co robić.

.supergirls just fly.
Stary 2008-09-10, 16:33   #655
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
wierz mi, nikt nigdy nie dzwoni do poprzedniego pracodawcy o opinię - wiem to z doświadczenia... a lepiej zgłosić, że się już gdzieś pracowało, bo:
1. pracodawca będzie na Ciebie inaczej patrzył niż jakby to miała być Twoja pierwsza praca
2. nie wiem jak długo tam pracujesz, ale zawsze wlicza Ci się to do stażu pracy (co może mieć znaczenie za kilka lat - więcej urlopu Ci się bedzie należało...)
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 16:33   #656
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
No, widać, że załamanie perfumeryjne minęło

Cytat:
Hej
Wywalczyłam sobie dzisiaj trochę bardziej ludzkie godziny pracy .

No proszę, kto by pomyślał, żeś Ty taka flirciara .
A o co biega z tą kuracją korzeniową . Bo jeśli to to, o czym myślę, to faktycznie świntuchy z Was
Aguś czyli będziesz częściej do nas zaglądać wreszcie?
My świntuchy? A gdzie tam

Nie chce mi się uczyć Znów caly dzień się plątałam po domu i siedziałam na Wizażu Zero mobilizacji.
Stary 2008-09-10, 16:44   #657
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
wierz mi, nikt nigdy nie dzwoni do poprzedniego pracodawcy o opinię - wiem to z doświadczenia... a lepiej zgłosić, że się już gdzieś pracowało, bo:
1. pracodawca będzie na Ciebie inaczej patrzył niż jakby to miała być Twoja pierwsza praca
2. nie wiem jak długo tam pracujesz, ale zawsze wlicza Ci się to do stażu pracy (co może mieć znaczenie za kilka lat - więcej urlopu Ci się bedzie należało...)

Ja pracuje od 2003 roku i nie ma wolnej luki
Mam doswiadczenie

PRzyszla paczka z housa wlasnie!!!
ten plaszczyk jest boski! i cieply! kocham go

a sweterek krotki. myslalam, ze dlugi..ale i tak sliczny
mamie sie podoba wszystko

.supergirls just fly.
Stary 2008-09-10, 16:49   #658
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pracuje od 2003 roku i nie ma wolnej luki
Mam doswiadczenie

PRzyszla paczka z housa wlasnie!!!
ten plaszczyk jest boski! i cieply! kocham go

a sweterek krotki. myslalam, ze dlugi..ale i tak sliczny
mamie sie podoba wszystko
kupilas dla mamy czy dla siebie?

poookaż się w płaszczyku
Stary 2008-09-10, 16:54   #659
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Ale przecież jak ja się zwolnię to też będzie za porozumieniem stron. Czy nie?
Poza tym patrząc w CV potencjalny pracodawca może zadzwonić po referencje zanim w ogóle podejmie decyzję aby mnie zaprosić na rozmowę. Wtedy też będę bezbronna. Niezależnie czy zostałam zwolniona czy sama odeszłam.

Jezu, nie wiem co robić.
Możesz się zwolnić wręczając wypowiedzenie z zachowaniem okresu wypowiedzenia.
Jeśli pracodawca zadzwoni po referencje, to tak czy siak kierowniczka powie co chce, a wierz mi, jeśli kombinuje jak się Ciebie pozbyć, na pewno nie wystawi Ci pozytywnej opinii, nawet jeśli pójdziesz jej na rękę. Ja zawsze staram się znaleźć kompromis, ale kompromis, który ja zaproponuję na swoich warunkach. Trzeba dbać o własny tyłek

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
Off-wietrzko, nie zgadzam się z pierwszą częścią Twojego postu, ja zawsze dzwonię po referencje . I to właśnie dzwonię, bo miałam już w swoim życiu zawdowym kilku takich agregatów, którzy na piśmie przedstawili super referencje, a jak zadzwoniłam do byłego pracodawcy, to okazywało się, że delikwent wyleciał np. za kradzież .
Natomiast co do drugiej części zgadzam się w 100%. Jak się jest młodym, to się o takich rzeczach nie myśli, ale po kilku, kilkunastu latach takie doświadczenie (czy nawet najkrótszy staż pracy mogą się okazać bezcenne. Znam przypadki, kiedy ludziom do emerytury brakowało np. dwóch tygodni

Cytat:
Aguś czyli będziesz częściej do nas zaglądać wreszcie?
My świntuchy? A gdzie tam
Pewnie tak
Świntuchy, sic!

Stary 2008-09-10, 16:56   #660
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
kupilas dla mamy czy dla siebie?

poookaż się w płaszczyku
Dla siebie Wzięłam M. I będzie miejsce na gruby swetr jak będzie mooocno zimno Daruś to dzięki Tobie Ja to ślepa go nie wypatrzyłam

Nie mam aparatu już

0306
Właśnie boję się o to. Ja również przeprowadzałam rekrutację więc wiem.. I dlatego myślę. Czy to wpisywać czy też nie. Mówię obecnie. Później to wpiszę, papierek będę miała, że pracowałam. Póki studiuję i tu jestem, to nie będzie dla mnie praca na stałe. To trzeba też brać pod uwagę.
Swoją drogą zgubiłam świadectwo pracy z jednej pracy. Czy jak tam pojadę to wystawią mi ponowne?

A co tam. Wyślę CV, i nie zaznaczę, że pracowałam od listopada. Ja studiuję, przecież nie muszę. A tak to mam od 2003 do listopada ciągle pracę. A jak się wyjaśni sytuacja z kierowniczką to wtedy może wpiszę. Ale też bez sensu. Załóżmy, że uda mi się znaleźć tak szybko pracę... i co ja im powiem, że jestem na wypowiedzeniu? A oni, ale pani od listopada nie pracuje. Omajgad

.supergirls just fly.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości