Facet nie pracuje, całymi dniami śpi i ogląda filmy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-03-10, 22:22   #31
lulka19
Zakorzenienie

Dot.: Facet nie pracuje, całymi dniami śpi i ogląda filmy

A może chłop ma jakąś fobię społeczną, lub niepełnosprawność?
Znam jednego faceta, który nie pracuje, i nigdy nie pracował. Okazało się, że ma rentę, i jest niepełnosprawny. Ma autyzm, czy coś w tym stylu. Mieszka z rodzicami.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-10, 23:01   #32
Miss_Suze
(=^‥^=)

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
A może chłop ma jakąś fobię społeczną, lub niepełnosprawność?
Znam jednego faceta, który nie pracuje, i nigdy nie pracował. Okazało się, że ma rentę, i jest niepełnosprawny. Ma autyzm, czy coś w tym stylu. Mieszka z rodzicami.

Tylko czy to jest materiał na partnera?
Miss_Suze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-10, 23:13   #33
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_64582d7210082
Konto usunięte

Gdyby to było jakieś spectrum autyzmu, Autorka by to dawno wyczuła. Tak mi się wydaje.

Ja myślę, że to może taka wyuczona bezradność. W sensie chłopak jest od małego przyzwyczajony, że nie musi nic robić, więc nie robi. Spotkałam kiedyś taką osobę i tacy ludzie naprawdę (o dziwo) istnieją. Mimo że kiedyś nie uwierzyłabym, że to jest fizycznie możliwe

Ja bym wiała. W ogóle czekanie na śmierć rodziców, żeby odziedziczyć ich majątek, wydaje mi się mega creepy. Brrr.
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_64582d7210082 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-11, 04:44   #34
777godmode
BAN stały

Twój nick chyba dałaś z myślą o chłopaku haha
No co zrobisz, nic nie zrobisz. Chcesz tak dalej? Może jest tego jakaś przyczyną. Może tak mu dobrze jeszcze póki co. Ludzie mają różne standardy i pragnienia

---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 03:03 ----------

Zresztą kochasz typa którego nazywasz melepetą? Fake
777godmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-11, 14:40   #35
Antoiineette
Rozeznanie

On brzmi na mega nudnego i leniwego typa.

W dodatku z tego co napisałaś utrzymuje się z oszczędności, które otrzymał od rodziców, a co jak już przeżre te oszczędności? Rodzice dadzą mu nową porcję pieniędzy i będą utrzymywać ponad 30-letniego nieudacznika? Czy może wtedy przejdzie na Twoje utrzymanie?

Żeby nie było, dopuszczam możliwość, że ktoś może nie chcieć pracować zawodowo (bo ma np. wysoki pasywny dochód z jakiegoś źródła), ale nie chciałabym być z kimś, kto w wolnym czasie tylko leży na kanapie i nie robi nic ciekawego, nie rozwija się. Gdyby nie pracował, ale miał np. w miarę stabilny pasywny dochód, a w międzyczasie rozwijał zainteresowania, angażował się w jakieś inicjatywy, dbał o swój rozwój, a nie tylko gnił na kanapie czekając na spadek po rodzicach, to inna sytuacja.
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.”
Antoiineette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-11, 16:15   #36
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68
BAN stały

Człowiek bez celu w życiu prędzej czy później skończy z depresją. Jednym z głównych motywatorów do życia jest walka o przetrwanie. Nikt w takiej sytuacji, w jakiej jest twój chłop, nie pociągnie dłużej niż klika lat. Znasz jakąkolwiek bogatą osobę, która by żyła jak twój chłop? Bo ja nie. Albo kończą biorąc narkotyki i umierają, albo ogarniają nowe biznesy i rozwijają bogactwo.
Spytaj swojego chłopa jakie ma życiowe cele? Jak chce się realizować? Czy całe życie nie będzie już brał na siebie żadnych wyzwań?
Skonsultowałabym też mimo wszystko z psychiatrą, bo niechęć do robienia czegokolwiek może być objawem depresji, jednak z twojego opisu ciężko wywnioskować - mówisz, że spotyka się ze znajomymi itd. Osoba w ciężkiej depresji nie będzie planować takich aktywności. Możliwe, że ma tylko stany depresyjne i to nie cały czas. Przede wszystkim szczera rozmowa.
Jeśli rozmowa nie podziała, a Ty nie jesteś w stanie być z taką osobą bo np. marzysz o facecie, który sobie stawia nowe cele non stop, to nie widzę wyjścia z tej sytuacji innego niż zerwanie.
Jako osoba, która cierpi na stany depresyjne poniekąd rozumiem twojego chłopa - gdybym miała hajs obecnie, to pewnie co najmniej rok bym sobie wzięła wolnego od pracy, a później znalazła jakąś pracę dla zwykłego funu, taką, żeby mnie jarała. Jeśli twój chłop nie potrafi sobie nawet wymyślić ani jednego fajnego zawodu, który chciałby wykonywać, to ciężko będzie.
Z jednej strony rozumiem twoje rozterki, z drugiej rozumiem i jego - ja jestem życiowo bardzo podobna do twojego chłopa, chociaż pracować muszę i to robie, ale po pracy nie podejmuje często żadnych interakcji z otoczeniem i często sobie myślę, że nie mam co wchodzić w nowy związek bo nikt nie zaakceptuje tego typu osoby jak ja, osoby chorej, która nic nie robi, bo nie ma siły i motywacji do życia. W moim związku dla mojego partnera to też był problem. Nie dziwię się, że mnie zostawił, aczkolwiek samotności też nie lubię.
Może to nie jest zły chłop tylko się trochę życiowo pogubił, potrzebuje jakiegoś mentora i wsparcia. Poleciłabym mu zaczęcie jakiejś terapii dla rozrywki - jak mu nie pomoże to nie pomoże. Nic nie ryzykuje, a finansowo też was stać.
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-11, 18:30   #37
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Niech każdy żyje jak chce (czekanie na śmierć rodziców, brrr...), ale czy Ty wyobrażasz sobie prowadzenie z nim domu? Nie mówię już o dzieciach, jeśli takie planujesz... Tatuś na medal. Czy chcesz mieć totalnie wszystko na swojej głowie, od martwienia się o kasę (bo ile on może mieć tych oszczędności? A rodzice mogą jeszcze długo żyć) po pracę, robienie zakupów, pranie, gotowanie i milion innych codziennych rzeczy... Dla mnie partner ma być moja podporą, a nie kulą u nogi.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Aaa... Facet sporo po trzydziestce, to już nie chłopak, a mężczyzna...
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-12, 01:34   #38
Lalalu181818
Raczkowanie

Moze miec depresje postaraj sie go namowic na terapie, duzo z nim rozmawiaj ale na spokojnie. Powiedz ze jesli nie zgodzi sie na terapie to z wami koniec. Wyslij go tez do lekarza po antydepresanty bez nich jest ciezko z tego wyjsc i zaczac dzialac. Znajdz sama kilku dobrych psychoterapeutow i mu ich pokaz zeby sobie wybral. ( Samemu w depresji jest ciezko, nie chce sie, odklada sie to na potem i tak leca miesiace...) a takto mu pomozesz i pokazesz ze nie jest sam.
Lalalu181818 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-12, 02:32   #39
Limonka2738
Zakorzenienie

Zależy, jakie filmy ogląda.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-12, 18:08   #40
e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e
Konto usunięte

Żeby chociaż facet miał jakie hobby porządne i się w nim mentalnie rozwijał (albo chociaż się nie cofał), jakieś podróże, języki, nie wiem, chociażby jakiś blog albo kanał na yt o tych filmach prowadził - to jeszcze bym była w stanie znieść. Ale opisany pan jest tak nieatrakcyjnym materiałem na partnera, że uciekałabym gdzie pieprz rośnie.

e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-13, 08:23   #41
emiliais
Rozeznanie

[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89526858]Rasowy truteń.
Na życie i do związku odpada; jak go chcesz tylko do łóżka i jest w tym OK, to bierz.[/QUOTE]
Dla mnie to najlepsze podsumowanie, tacy faceci się nadają tylko do wyra, chociaż nawet do tego w stopniu ograniczonym, bo ja nawet z kochankiem chcę mieć o czym pogadać, a o czym tu gadać z taką melepetą. W życiu bym o takim nie myślała na poważnie, nie byłoby mnie stać na utrzymywanie takiego sugar boya.
emiliais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-13, 14:44   #42
Triszuniek
Rozeznanie

Jeżeli facet przejawia takie ambicje życiowe to wyobraź sobie jak muszą wyglądać jego ambicje co do dojrzałego związku.
Triszuniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości