|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67.
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89531872]Też tak mam, według mnie to jakiś problem po ich stronie. FB ma dużo takich glitchy według mnie.
Z ciekawości, śledzę na Instagramie trenerkę personalną i ona prawie zawsze ma bardzo profesjonalne zdjęcia, czy to z siłowni, zdjęcia sylwetki czy jakieś swoje portrety. Raczej na pewno robione profesjonalnym sprzętem, po obróbce. Zwykle inne trenerki, nawet takie z setkami tysięcy followersow, mają normalne zdjęcia robione smartfonem, a tu bardzo młoda dziewczyna, niezbyt znana i ma tak dobrej jakości zdjęcia. Zastanawiam się, jak ona to organizuje, przecież nie chodzi za nią wszędzie jakis fotograf? Nosi ze sobą wszędzie super aparat i każe robić zdjęcia znajomym, a potem sama obrabia? Czy to najnowsze smartfony są teraz takie dobre, że dają efekt zdjęcia jak drogim aparatem? Edit: ok, zauważyłam, że pod większością zdjęć daje link do konta dwóch-trzech fotografów. Ale i tak mnie to dziwi. Może to jacyś jej znajomi i robią jej zdjęcia za darmo? Bo dziewczyna na pewno nie zarabia kokosow, żeby sobie wynajmować fotografów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Pewnie znajomi i partner ![]() Podasz nick tej trenerki? Może ma coś ciekawego dla mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak mysle, moze miec chlopaka, ktory pasjonuje sie fotografia i on z nia chodzi na silownie |
|
|
|
|
#4623 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie najczęściej kupujecie bilety kolejowe?
|
|
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;89531851]Dziewczyny, potrzebuję rady odnośnie pracy. Pracuję w kilkuosobowym dziale, gdzie nasze obowiązki są identyczne, tzn. przejmujemy po sobie zmiany, każdy robi to samo.
Od dość długiego czasu mam problem z jednym współpracownikiem, tzn. nie wypełnia on wg mnie należycie swoich obowiązków. I ja nie wiem, czy to jest kwestia, przepraszam, głupoty, lenistwa czy nieznajomości procesów. Prędzej czy później poprawianie jego błędów spada na resztę. Doprowadza mnie to do furii, bo z jakiej racji mam poprawiać banalne rzeczy po kimś, kto pracuje tu dłużej ode mnie. Zwracałam mu uwagę raz czy dwa, kiedy już się ze mnie wylało, ale nic sobie z tego nie robił, oprócz ironizowania żebym poszła na skargę. Rozmawiałam z dwoma zaufanymi koleżankami, ale one już to olały, mówiąc, że do typa i tak nic nie dotrze, więc nie ma sensu tracić przez kogoś takiego nerwów. Dzisiaj przejmując jego zmianę tych błędów było naprawdę sporo i biję się z myślami, czy iść do szefowej i powiedzieć jej, jak jest. Co byście zrobiły na moim miejscu? Nie ukrywam, że boję się takiej rozmowy z szefową, chociaż nie mogę na nią narzekać i jest bardzo w porządku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja bym poszła pogadać z szefową. Jak ktoś regularnie robi takie rzeczy i jeszcze wali tekstem idź na skargę, to ja bym nie miała skrupułów, bo z doświadczenia wiem, że to mega frustruje. [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89531872]Też tak mam, według mnie to jakiś problem po ich stronie. FB ma dużo takich glitchy według mnie. Z ciekawości, śledzę na Instagramie trenerkę personalną i ona prawie zawsze ma bardzo profesjonalne zdjęcia, czy to z siłowni, zdjęcia sylwetki czy jakieś swoje portrety. Raczej na pewno robione profesjonalnym sprzętem, po obróbce. Zwykle inne trenerki, nawet takie z setkami tysięcy followersow, mają normalne zdjęcia robione smartfonem, a tu bardzo młoda dziewczyna, niezbyt znana i ma tak dobrej jakości zdjęcia. Zastanawiam się, jak ona to organizuje, przecież nie chodzi za nią wszędzie jakis fotograf? Nosi ze sobą wszędzie super aparat i każe robić zdjęcia znajomym, a potem sama obrabia? Czy to najnowsze smartfony są teraz takie dobre, że dają efekt zdjęcia jak drogim aparatem? Edit: ok, zauważyłam, że pod większością zdjęć daje link do konta dwóch-trzech fotografów. Ale i tak mnie to dziwi. Może to jacyś jej znajomi i robią jej zdjęcia za darmo? Bo dziewczyna na pewno nie zarabia kokosow, żeby sobie wynajmować fotografów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A Ci fotografowie mają dużo followersów? Może wymiana barterowa? Albo ktoś znajomy. Koleo
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;89531851]Dziewczyny, potrzebuję rady odnośnie pracy. Pracuję w kilkuosobowym dziale, gdzie nasze obowiązki są identyczne, tzn. przejmujemy po sobie zmiany, każdy robi to samo.
Od dość długiego czasu mam problem z jednym współpracownikiem, tzn. nie wypełnia on wg mnie należycie swoich obowiązków. I ja nie wiem, czy to jest kwestia, przepraszam, głupoty, lenistwa czy nieznajomości procesów. Prędzej czy później poprawianie jego błędów spada na resztę. Doprowadza mnie to do furii, bo z jakiej racji mam poprawiać banalne rzeczy po kimś, kto pracuje tu dłużej ode mnie. Zwracałam mu uwagę raz czy dwa, kiedy już się ze mnie wylało, ale nic sobie z tego nie robił, oprócz ironizowania żebym poszła na skargę. Rozmawiałam z dwoma zaufanymi koleżankami, ale one już to olały, mówiąc, że do typa i tak nic nie dotrze, więc nie ma sensu tracić przez kogoś takiego nerwów. Dzisiaj przejmując jego zmianę tych błędów było naprawdę sporo i biję się z myślami, czy iść do szefowej i powiedzieć jej, jak jest. Co byście zrobiły na moim miejscu? Nie ukrywam, że boję się takiej rozmowy z szefową, chociaż nie mogę na nią narzekać i jest bardzo w porządku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Poszłabym pogadać z szefową, bo wiem jak bardzo poprawianie po innych zaburza normalną pracę. Powiedz wprost że już z nim rozmawiałaś ale wysłał Cię do szefowej i ma Twoje prośby gdzieś. Nie wiem czy masz taką możliwość, ale jeśli tak to ja bym tych jego błędów nie poprawiała tylko wysyłała mu do zrobienia. U mnie w pracy tak jest, dzięki temu ludzie się bardziej pilnują a co najważniejsze uczą się gdzie robią błędy i jak ich unikać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4628 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy taka sukienka nadaje się na wesele?
https://kulunove.pl/p/laurell-dluga-...z-marszczeniem Wesela w czerwcu i sierpniu. |
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Od dość długiego czasu mam problem z jednym współpracownikiem, tzn. nie wypełnia on wg mnie należycie swoich obowiązków. I ja nie wiem, czy to jest kwestia, przepraszam, głupoty, lenistwa czy nieznajomości procesów. Prędzej czy później poprawianie jego błędów spada na resztę. Doprowadza mnie to do furii, bo z jakiej racji mam poprawiać banalne rzeczy po kimś, kto pracuje tu dłużej ode mnie. Zwracałam mu uwagę raz czy dwa, kiedy już się ze mnie wylało, ale nic sobie z tego nie robił, oprócz ironizowania żebym poszła na skargę. Rozmawiałam z dwoma zaufanymi koleżankami, ale one już to olały, mówiąc, że do typa i tak nic nie dotrze, więc nie ma sensu tracić przez kogoś takiego nerwów. Dzisiaj przejmując jego zmianę tych błędów było naprawdę sporo i biję się z myślami, czy iść do szefowej i powiedzieć jej, jak jest. Co byście zrobiły na moim miejscu? Nie ukrywam, że boję się takiej rozmowy z szefową, chociaż nie mogę na nią narzekać i jest bardzo w porządku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mam podobną sytuację i też nie wiem co z tym zrobić. Laska ogólnie jest fajna, ale za ciula nie wykonuje swoich obowiązków, podważa autorytety, ba, czasem jej się zdarzy po prostu nie przyjść lub spóźnić się pół godziny.. I ona tu pracuje dużo dłużej niż ja ![]() Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4630 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gesendet von meinem CPH1931 mit Tapatalk |
|
|
|
|
#4631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4633 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Zastanowiłabym się tylko czy nie było by za gorąco w niej.
|
|
#4634 |
|
zielony stworek
|
Ryanair i lot w obie strony na jednym kodzie/ rezerwacji
Czy jeśli nie polecę w jedną stronę ( bo wybiorę inną linię lotniczą lub późniejszy termin wylotu na nowej rezerwacji ), to mi Ryanair anuluje lot powrotny
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Wyszukuję interesujące mnie połączenia na stronie rozklad-pkp.pl i stamtąd automatycznie mogę kupić bilet. Przekierowuje na stronę bilet.intercity.pl
Cytat:
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie też jak najbardziej na wesele, ale również zastanowiłabym się czy w rękawku nie będzie za gorąco i jak zamówisz sprawdź czy nie krępuje ruchów żebyś mogła swobodnie tańczyć.
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, oczywiście, że ja mogę iść do dyrekcji czy dać jej pisemne upomnienie.
Tylko, że ona pracuje w szkole kilka lat, a ja nie przepracowałam nawet roku. Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to chyba dyrekcja może dać upomnienie jako przełożony. Ale rozumiem sytuacje. U mnie też są takie osoby co notorycznie się spóźniają i mają rozmowy, a potem znów to samo. Strasznie to jest wkurzające, bo z takich spóźnień się robi np. jeden dzień na miesiąc, a inny jakoś nikt nie daje ekstra wolnego
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro zostałaś zatrudniona na kierowniczkę, to znaczy, że masz od niej wyższe kompetencje i staż pracy nie ma tu nic do rzeczy. Jeśli pracownik mimo rozmów korygujących nadal nie poprawia się, to trzeba wyciągnąć cięższe działa, zamiast narzekać na aktualną sytuację jednocześnie nic z nią nie robiąc. |
|
|
|
|
#4643 |
|
Zadomowienie
|
gdzie mogę kupić beżowe gładkie bez wzorów thisrty wykonane z bawełny? potrzebuję takich pod bluzki. Najlepiej żeby nie kosztowały więcej niż 50 zł sztuka
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat w biedrze są koszulki beżowe, bezszwowe modelujące, 30 zł szt. wziełam jedną i jest super. Natomiast nie ma na niej metki, nie wiem jaki ma skąłd, na pudełku było to oznaczenie z kwiatkiem żółto-zielonym, wiec pewnie ma spory % bawełny.
|
|
#4645 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Przedwczoraj kupiłam, więc może jeszcze są na stanach. też dzis mam plan polecieć i wiząć jeszcze ze 2.
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Oj faktycznie, bez rekawków, tank top i takie typowo bieliźniane z ramiączkami regulowanymi.
|
#4649 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4650 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
napuść rodziców na skargę do dyrekcji ![]() w Twoim przypadku, tzn. tym układzie, że jesteś 'nowa' a ona pewnie ma umowę na stałe nie opłaca Ci się iść na skargi osobiście i bezpośrednio. Najlepiej to co możesz to olej, reszta sama wyjdzie w praniu. Zapewne jako kierowniczka masz więcej obowiązków, moze nawet niemal wszystko co organizacyjne jakies rozliczenia itp., a reszta sobie siedzi i pilnuje dzieci nic im nie organizując, znam temat...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

26.08.2023