|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67.
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
niczego (99%) nie myjęWysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4862 |
|
Challenge(r) me!
|
Gumowa uszczelka w moim multicookerze brzydko pachnie, jakby starym tłuszczem. Rzeczywiście zdarzyło mi się raz coś w nim smażyć. Mimo mycia nie jestem w stanie pozbyć się tego zapachu, a przechodzi na potrawy podczas używania multicookera. Wietrzenie nie pomaga. Macie jakiś patent jak sobie z tym poradzić?
|
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później słyszałam, że rehabilitacja z zus, też może się uda w jakimś ośrodku. Tym bardziej, że jest bardzo zmotywowana do powrotu do zdrowia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Co polecacie do czyszczenia piekarnika? Wiem, że kiedyś było o tym pisane, ale nie pamiętam. Ale potrzebuję coś naprawdę mocnego, ma piekarnik po poprzednich właścicielach, bo był praktycznie nowy, ale tak zajechali, że głowa mała
|
#4868 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ja mam w domu tytan do mycia grilla i jest rewelacyjny. Czyszczę tym przypalone gary, piekarnik, no nie ma niczego lepszego. https://m.ceneo.pl/46538630 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze możesz sobie dokupić skrobak taki jak do płyt ceramicznych, pomoże usunąć jakieś grube przypalenia, jak np. komuś ser skapnął i zamienił się w skamielinę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny, w takim razie zakupie, o tego jeszcze nie miałam A powiedzcie mi jeszcze taką rzecz. Piekarnik jest cały uwalony, ta tylna ścianka na której jest wentylator nawiewu też. Da się to jakoś wyczyścić żeby nic tam nie wleciało do środka? Boję się, że zaleje i się zepsuje.
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z rehabilitacją w domu może być kłopot - mam na myśli taką nieprywatną, ale może uda znaleźć się fizjoterapeutę, którzy przyjdzie kilka razy i pokaże jakie ćwiczenia wykonywać. Można też zapisać się na rehabilitację stacjonarną, dzienną, gdzie będzie można mamę dowozić, zarówno w ramach dłuższego turnusu, jak i takich krótszych sesji rehabilitacyjnych. Są też dofinansowania z PFRON, ale to najpierw trzeba załatwić orzeczenie w ZUS. Przeżyłam to wszystko z moją mamą, w razie pytań pisz tutaj czy PW. Trzymam kciuki! Cytat:
![]() Edytowane przez Pelagia_W Czas edycji: 2023-03-21 o 11:19 |
||
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest duża szansa na oddział rehabilitacyjny w szpitalu, będę wiedzieć więcej do końca tygodnia. I wtedy zacznę załatwiać te rehabilitacje z zusu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie tak się zastanawiałam czy można jakoś to rozkręcić, w takim razie muszę popatrzeć, dzięki
|
|
#4875 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Trafiłam w Twój gust ? Opowiadaj jak wrażenia
|
|
#4876 |
|
Challenge(r) me!
|
Dziękuję bardzo za odpowiedzi w sprawie uszczelki, będę testować.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jest jakiś poradnik "Reels for dummies"?
![]() Mam kilka pomysłów na filmiki/rolki na IG, ale nie miałam w ogóle do czynienia ze składaniem filmików, podkładaniem dźwięku, dynamicznym cięciem materiału itp. Da się to ogarnąć na przeciętnym poziomie w krótkim czasie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są aplikacje do tego, ale też jak podoba Ci się jakaś rolka to większości przypadków na ig albo tt jest 'użyj szablonu' i tylko podstawiasz swoje zdjęcia/filmiki.
|
|
#4879 |
|
Wtajemniczenie
|
U Hochoła i Alfredo są tak blisko, mieliśmy problem, którą wybrać, ale ostatecznie Góral wygrał z Włochami
pyszne jedzenie i świetne piwo, fajnie, że mają zestawy prezentowe, akurat idziemy niedługo na czterdziestkę kolegi - piwosza to od razu prezent z głowy. Złoty Widok - super zorganizowany, leżaki, latem musi być pięknie. Akurat trafiliśmy na rodzinkę, która robiła sobie tam piknik. No i widok - naprawdę złoty. Świeradów na początku nasz rozczarował, mamy porównanie z parkami zdrojowymi w Dusznikach, Kudowie i Polanicy i wyglądał mizernie. Ale Pijalnia cudna, mogłabym tam zamieszkać i pierwszy raz trafiła mi się lecznicza woda, która nie trąci jajami Miałam też już obcykane wszystko na Sky Walk, ale stchórzyliśmy dosłownie w ostatniej chwili Ze swojej strony bardzo polecam hutę szkła w Harrachovie, jest połączona z Muzeum Szkła i fajną restauracją - browarem. Świetne wrażenie robią pracownicy Huty przy pracy - browarek, głośna rockowa muzyka, super klimat |
|
|
|
#4880 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ta opcja "użyj szablonu" to też da taki efekt, że na początku pokaże mi się ta rolka, a później moja wersja tego filmiku? Jak bym chciała zrobić coś w stylu mojego wykonania czegoś na podstawie viralowych treści.[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89536449]jak pracowałam bardziej w SM to rolki na tik toka składałam w Canvie zazwyczaj, bo nie lubię niczego montować czy przerabiać na telefonie (chociaz canva ma tez apkę). Ogólnie to jest masa profili na IG, które pokazują różne triki. Szczególnie anglojęzyczny IG jest fajny pod tym względem[/QUOTE]Oo, nie wiedziałam, że w Canvie można montować filmiki! Dzięki, muszę to obadać w takim razie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pamiętajcie, że z Tytanem praca w rękawiczkach. Mocno się wżera i może popękać skóra na dłoniach.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4883 |
|
BAN stały
|
co zrobić w przypadku braku otrzymania PITu 11 od pracodawcy? w systemie podatki gov również nie ma tego pitu.
próba kontaktu z pracodawcą już była, ale bezskuteczna. nie odpisuje, nie oddzwania. rozstanie z pracą odbyło się w złej atmosferze, bo były pracodawca to typ lubujący się w mobbingu i zastraszaniu co powinno się zrobić w takiej sytuacji? czytam, że można zrobić zgłoszenie niewykonania obowiązku do urzędu skarbowego. może on nałożyć na byłego pracodawcę karę grzywny. na pewno chcę to zrobić. istnieje jakieś oficjalne pismo? jak takie coś napisać? ponadto można napisać pismo o wydane informacji z urzędu skarbowego (odpis pit 11). ale podejrzewam, że gdyby urząd skarbowy miał ten pit, to byłby on w systemie podatki gov. no i najważniejsze... w jaki sposób rozliczyć teraz podatki? w grę wchodzi tutaj dochód z Polski (umowa zlecenie) i z zagranicy. wszystko dla osoby poniżej 26 r.ż jak ugryźć temat? |
|
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4887 |
|
Konto usunięte
|
Hej, wiecie jak załatwić upoważnienie na poczcie, aby mama mogła za mnie odbierać polecone? Upoważnienie od notariusza nie zadziałało. Kojarzycie czy trzeba to zrobić na głównej poczcie, czy w zwykłej placówce można?
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89536791]Hej, wiecie jak załatwić upoważnienie na poczcie, aby mama mogła za mnie odbierać polecone? Upoważnienie od notariusza nie zadziałało. Kojarzycie czy trzeba to zrobić na głównej poczcie, czy w zwykłej placówce można?[/QUOTE]W każdej placówce można, musisz wypisać odpowiedni druk, uiścić opłatę i przypilnować, żeby dosłali do placówki w której Twoja mama będzie odbierać, bo to czasami największą bolączka systemu.
|
|
|
|
#4889 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
szkoda, że to nie działa tak, że na każdej poczcie będzie mogła coś za mnie odebrać :/
|
|
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89536817]Ok dzięki! Właśnie pójdę chyba do tej placówki, gdzie ona będzie to odbierała
szkoda, że to nie działa tak, że na każdej poczcie będzie mogła coś za mnie odebrać :/[/QUOTE]Mogłoby to tak działać, gdyby PP ogarniała komputeryzację |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

Nie mam pojęcia jak, albo po prostu źle je jakoś łapałam i się wysuwały z rąk. Bez rękawiczek w sumie w ogóle nic nie tłukę (jako nieliczna mam zaszczyt zmywania ślubnej zastawy rodziców- dostali w prezencie talerze z ręcznie malowanym złoceniem na brzegach, nie nadaje się to do zmywarki, której i tak nie mają, mama ma do nich ogromny sentyment, a obecnie jeden talerz kosztuje fortunę
).
niczego (99%) nie myję

A powiedzcie mi jeszcze taką rzecz. Piekarnik jest cały uwalony, ta tylna ścianka na której jest wentylator nawiewu też. Da się to jakoś wyczyścić żeby nic tam nie wleciało do środka? Boję się, że zaleje i się zepsuje.