![]() |
#1891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
Ma prawo cie bolec ! Bo macica sie rozciaga! Ja jestem juz w polowie 15 tyg i wsumie moze od 3 dni mam narazie spokoj z bolem brzucha ale wczesniej co chwile cos gdzies mnie bolało lub zabolało.... powiedzialam o tym lekarzowi to on to skomentował tylko tak ze przepisał mi nospe forte 2 razy dziennie jak te bole beda mnie bardzo denerwowac i dopuki nie przejda i gadka sie na tym skonczyla... a moje bole to byly takie ze albo cos mnie kuło w dole albo wyzej tak jakby z przejedzenia....albo cos zakulo z boku i najczesciej jak sie budzilam to juz z tym bolem jakby z przejedzenia ktory po czasie mijal lub musialam sobie pomoc nospa.... A ja mam problem znowu z mdlosciami i wymiotami bo wsumie juz myslalam ze mineły bo mialam spokoj 3 tygodnie i jest juz 2 trymestr ale od wczoraj wrociły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Raczkowanie
|
Evi bardzo mi przykro z powodu straty fasolki, badz dzielna
![]() Ja to chyba jakas inna jestem, zadnych mdlosci, zawrotow glowy, zadnych boli, tyle tylko ze przez 2 tgodnie pobolewaly mnie piersi (znacznie sie powiekszyly ![]() Wspolczuje Wam, na waszym miejscu to chyba bym zwariowala. Od niedawna strasznie zaczyna mnie swedziec skora na dekoldzie, na twarzy i rekach. Nie swedzi mnie caly czas tylko rano i wieczorem. Na poczatku myslalam ze to uczulenie na balsam no i zmienilam na oliwke dla dzieci Johnsons ale dalej jest to samo. Czy to skutek ciazy czy moze jakiejs paskudnej choroby? Czy mialyscie cos podobnego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1894 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Juz nie moge sie doczekac tej wizyty ![]() A myslalyscie dziewczyny o tym usg 3D? tak sie zastanawiam czy pojsc na nie hmm.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Zadomowienie
|
Sznapi ja caly dekolt mam w kropki, nie wiem, co to jest, tradzik ciazowy z twarzy mi w wiekszosci zszedl, a teraz wlasnego dekoltu sie brzydze.
Co do USG 3d - przy moim ostatnim USG, kiedy mierzyli przeziernosc itp. zrobili mi 3d, stad mialam te zdjecia co wkleilam. Wiem, ze sa tez prywatne, gdzie robia z tego DVD, ale ja wiem, czy chce tak malenstwu przeszkadzac? Boje sie tych USG, przez moja szwagierke, tak jak mowilam, autyzm powodowany zbyt duza iloscia USG... Ale korci mnie, hihi. O, patrzcie, koncze 4 miesiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() rzeczywiscie te badanka masz bez sensu ustawione.ja dzis robilam toxo- po raz pierwszy w ciazy (wczesniej robilam przed ciaza) a do tego TSH i FT4 bo musze kontrolowac. polecialo 100 zl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ztym dekoltem to mam tak samo... z twarzy powoli mi schodzi ,ale wczesniej byla katastrofa... usg chyba nie jest takie mega grozne- czytalam badanie gdzie robili usg po 1/2godz dopochwowe- po pol godzinie byly zmiany w komorkach, ale potem, po godzinie wszystko wracalo do normy. a z autyzmem to byla swego czasu plotka w UK ze szczepienia powoduja autyzm, matki przestaly szczepic dzieci i przez UK przeszla fala chorob zakaznych. usg robi sie na swiecie co najmniej od 25 lat i do tej pory nie wykazano, ze powoduje zwiekszenie ryzyka jakiejkolwiek choroby, a material do badania jest bogaty, biarac pod uwage ilosc ciaz w krajach rozwinietych.. oficjalne stanowisko jest dosyc ostrozne: nie wiadomo, wiec na wszelki wypadek nie przesadzajmy z iloscia usg ![]() maz mnie namawia na 4D ale ja chce zobaczyc twarz dziecka jak sie spotkamy po porodzie... rapsberry: jakos sie nie moge zmusic do cwiczen w domu, niestety ![]() dabbek powodzenia na egzaminie, trzymam kciuki za Ciebie ![]() ![]() ja mam skurcze miesni brzucha jak sie przeciagam lub ziewam. nie wiem co to ma znaczyc ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1898 |
Zadomowienie
|
a to mój szkrabolek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Zakorzenienie
|
Oj widze, ze my wszystkie przechodzimy etap dekoldu w 'kropki'. Mnie juz powoli znika wszystko i mam nadzieje, ze juz wiecej mi nic nie wyskoczy. Za was kochane tez trzymam kciuki aby wam to wszystko szybko poznikalo.
memi, mi takze lekarz przepisal magnez po 6 tabletek dziennie przez miesiac aby bole byly mniejsze i lagodniejsze. Z tym usg to sprawa chyba jeszcze nie dokonca tak porzadnie zbadana i wyjasniona. Dowiedzialam sie, od mojego Tz, ktory rozmawial o tym z pewnym profesorem na uczelni, ze te nowe usg zwlaszcza 3d i 4d nie do konca moga byc takie zdrowe. Chodzi o to, iz do takiego zwyklego usg nie potrzeba az tyle energii co do 3d i 4d. Ja osobiscie tez chcialabym sobie sprawic taka przyjemnosc ale chyba Tz sie na to nie zgodzi.
#1901 |
Zadomowienie
|
ancia sliczny bobasek
![]() memi siostra mojego meza (juz pisalam o tym) urodzila 2 lata temu synka teraz ma podejrzenie autyzmu, i lekarze w Nowym Jorku postawili diagnoze, ze to za duzo USG. Raczej lekarze tak sobie nie wymyslaja co im do glowy wpadnie, zwlaszcza, jesli to moze zaszkodzic lekarzowi prowadzacemu ciaze, raczej by powiedzieli, ze nie wiadomo czemu, a tu jednak sie wypowiedzieli... Wiec ja sie tam od USG niewymaganych - powstrzymuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny
![]() pyszczek ma słodki, co nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Zakorzenienie
|
noo
![]() ![]() ![]()
#1904 |
Wtajemniczenie
|
Ancia śliczny dzidziuś, taki malutki a tak już wyraźnie widać;]
jeżeli chodzi o dekold to chyba norma, mnie to codziennie swędzi i cały mam w krostkach...a do tego teraz na twarzy zaczyna mi coś wyskakiwać a do tej pory spokój miałam....buuu...mam nadzieję, że to przejściowe
#1905 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1906 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie wiem jak wyrazili sie lekarze na temat tego autyzmu. czy jestes pewna za to byla TEZA a nie HIPOteza na temat prawdopodobnej przyczyny choroby dziecka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Zadomowienie
|
to byla hipoteza oczywiscie, ale czytalam o badaniach na ten temat (lubie czytac biuletyny medyczne i rozne wydawnictwa medyczne) i badania na myszach potwierdzily, ze zbyt czeste usg powoduja autyzm. A wlasnie dlatego, ze tu wszyscy wszystkich pozywaja do sadu (wlasnie moja kolezanka z pracy straszy, ze pozwie pracodawce, bo on nie ma prawa jej dac ostrzezenia, ze jak nie bedzie przychodzila do pracy to ja zwolni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() usa musi byc straszne- nigdy nie wiesz czy ktos Cie nie pozwie. mnie najbardziej rozwalil wynik procesu na temat braku informacji o ryzyku poparzenia na kubku goracej kawy... co kraj to obyczaj ![]() a propo fasolki to moj dzidzius juz od dawna nie jest nazywany fasolka. bdajze w 12tyg przylgnela do iego ksywka 'sliweczka' (mial wtedy rzekomo wiekosc sporej sliwki-cytat z kalendarza internetowego) i tak juz zostalo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma udowodnionego naukowo przypadku zeby USG w jakis sposob szkodzilo dziecku! To ze moze spowodowac autyzm to sa tylko przypuszczenia....czytala m gdzies na ten temat... kiedys USG sie wogole nie robilo a dzieci tez rodzily sie chore i z autyzmem.... Niektore kobiety co chwile maja USG bo maja ciaze zagrozone czy cos jest nie tak i jakos dzieci rodza zdrowe...... ja nie wyobrazam sobie nie miec USG na kazdej wizycie! bo bym chyba popadła w nerwice nie widząc malucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dołanczam do mamusiek ;] srodek terminu 10 marzec
jestem w 14 tygodniu tak sie ciesze w poniedziałek widziałam moje dzieciatko na usg oj jak podskakiwało jak malutka zabka ;] az sie pani gin smiała 7,77 mm ma ;] dziewczyny a kiedy wy poczulyscie pierwsze ruchy, bo ja to sie juz doczekac nie moge!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No witam...jednak dolaczylas do nas... tutaj ruchy poczula tylko jak narazie jedna z nas Zanka ale ona ma 16 tydz.... wiec juz jest to mozliwe choc zadkie....cala reszta musi jeszcze cierpliwie poczekac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1913 |
Wtajemniczenie
|
ja też mam wrażenie, że już czuję dzidziusia i jestem pewna na 90%, to tak jakby coś pomiędzy smyraniem a delikatnym uszczypnieciem...zupełnie rózne od bóli brzuszka, przewrotów żołądka itp. ;] więc myślę, że to może to
![]() cudowne uczucie ![]() Tim3Pink coś malutki ten twój dzidziuś...może to 7cm;] ja za tydzień dokładnie znów idę do lekarza więc znowu zobaczę dzidziusia, ciekawe ile urósł. A jak zresztą pewnie zauważyłyście to swojego dzidziusia nazywamy: "dzidziuś"....po prostu;]
#1914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tim3Pink - witaj ![]() ![]() A wczoraj ogladalam sliczny film, 'Waitress', polecam, zwlaszcza w ciazy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Zakorzenienie
|
http://video.google.com/videoplay?do...64857507&hl=en
Ogladnijcie sobie filmiki z tej stronki pokazane sa porody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie oburzylam sie tylko napisalam jak jest ze nie mozna wszystkiego zwalac na USG....niech bedzie ze 2 osoby, zapomniałam o tobie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Zadomowienie
|
A takie pytanie mam do wszystkich: ile z was wraca do pracy po porodzie, ile zostaje w domku z bobasem? Ja bede miala 13 tygodni macierzynskiego, potem niestety do pracy... zaczynam sie rozgladac za jakimis daycare i niankami, rozwazam opcje.... No i odciagaczy do pokarmu szukam, serce sie kraje normalnie, ze ktos inny bedzie mial moje malenstwo prawie caly dzien
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1918 |
Zadomowienie
|
zanka, ja sie zastanawiam, jak to jest liczone, ze ja mam termin 2 dni po tobie, a ja dopiero zaczelam 16 tydzien, a ty 17? Mi okrezlili termin mierzac dziecko w 6 tygodniu, i tak im wyszlo, a ty jak masz liczony? Tez bym chciala 17 juz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napewno znajdziesz jakas dobra nianie ktora zajmie sie maluszkiem ![]()
![]() |
#1920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.