Misja w Zambii - część III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-10, 10:46   #1771
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka
Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez assuntina Pokaż wiadomość

Pyziulka - pomysł z forum jest świetny. Wreszcie tematy będą uporządkowane i łatwo będzie znależć odpowiedź na nurtujące pytania, które w tym wątku często giną w nadmiarze innych informacji.

miałam straszne zaległości w lekturze, teraz na gorąco wskoczę do sklepiku i na nowe forum
Dzięki. Cieszę się, że sie podoba. Zapraszam do rejestracji i rozwoju forum.
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 10:51   #1772
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia - jesteś wspaniała!! newsletter super!! Ludzie skąd Wy bierzecie czas na takie rzeczy, podziwiam i chylę czoła!!
Tak tak!! Newsletter to najgenialniejszy pomysł, Kasi i Gosi, który mógł powstać Teraz każdy będzie na bieżąco

Mam pytanie do BeutyB: Czy mogłabym pożyczyć zdjęcia Twojego synka z materacem do sklepiku? Może inni Rodzice też chieliby kupić swojemu Dziecku.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 10:57   #1773
assuntina
Przyczajenie

Pyziulka właśnie "wróciłam" z forum załozonego przez Ciebie, gratuluję pomysłu, bedzie to prawdziwa skarbnica informacji!! Zaloguję się na pewno, mam nadzieję, że więcej osób tez pójdzie w moje ślady Na razie dodałam do ulubionych

a stronka sklepiku chyba jakaś pechowa jest, bo w żaden sposób wejść nie mogę Z resztą jak sięgam pamięcią (niezbyt daleko co prawda) to zawsze z wejściem do sklepiku były jakieś problemy
assuntina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 11:18   #1774
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Kochana spróbuj przez GALERIA, tam są te same zdjęcia i ceny
A jak coś to u Pyziulki jest wypis produktów z cenami.

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 11:51   #1775
kajarabek
Raczkowanie

Witam was. Ja też odwiedziłam już nowe forum i bardzo mi się ono podoba. Szczególnie dział z naszymi pociechami Tylko mam jedno pytanko: Chciałabym tam wstawić informacje i zdjęcie mojej Rose ale nie umiem wstawić tam zdjęcia Proszę pomóżcie
kajarabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 11:56   #1776
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Musisz napisać minimum 3 posty aby móc wstawić zdjęcie. Nie mogę tego zmienić ni jak :/

A potem normalnie załaduj zdjęcie np na imageshack i podaj linka na forum - zdjęcie się pokarze w poście tak jak moje
Stary 2008-09-10, 11:57   #1777
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
a stronka sklepiku chyba jakaś pechowa jest, bo w żaden sposób wejść nie mogę Z resztą jak sięgam pamięcią (niezbyt daleko co prawda) to zawsze z wejściem do sklepiku były jakieś problemy
w tej chwili sklepik działa te maile z logowaniem to pewnie przez to, że sklepik przez jakieś 2 dni działał, a potem rzeczywiście wyskakiwała zamiast niego zakładka do logowania się dla administratora. Ja dziś też jeszcze 10 minut temu nie mogłam wejść a przed chwilą zaczął działać

a to mleczko do budyniu jest w porównywalnej cenie do tego dla niemowląt?? bo wpłatę zrobiłam wyliczając cenę tego ze sklepiku W sumie nie powinno chyba być droższe

edit: Pyziulka suuuper pomysł z tym forum
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 12:13   #1778
Karotka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Mam pytanie do BeutyB: Czy mogłabym pożyczyć zdjęcia Twojego synka z materacem do sklepiku? Może inni Rodzice też chieliby kupić swojemu Dziecku.
Właśnie ja bym chciała wysłać pieniążki na materac dla mojej małej i nie wiem ile. KateMwale pisała kiedyś ile ona wysyłała, ale ja nie mogę znaleźć tego!

Przy okazji dodam, że newsletter - rewelacja!
Karotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 12:15   #1779
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Materac - ok.100zł

Stary 2008-09-10, 12:27   #1780
Karotka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Materac - ok.100zł

Dzięki
Karotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 13:05   #1781
blla
Raczkowanie

A powiedzcie mi - nie wiem jeszcze nic o rodzince Jeremiasza, nie wiem czego najbardziej potrzebują więc może zrobić coś takiego - wpłacę jakąś kwotę na jego konto z prośbą żeby kupili coś co potrzebują - bez wypisywania konkretnych artykułów, tylko np "na zakupy dla rodziny"
Co Wy na to?
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 13:07   #1782
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

na forum umieściłam kolejny fragment tekstu - tym razem dotyczący roślinności Zambii. Jest to na razie fragment, ale postaram się dołączyć resztę tak szybko jak to możliwe

http://www.misjawzambii.fora.pl/zamb...osc,28.html#32

Zapraszam do rejestrowania się i pisania postów nie tylko dotyczących misji i adopcji - dział "o wszystkim i o niczym" czeka na swój pierwszy temat
Stary 2008-09-10, 13:31   #1783
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Cytat:
Napisane przez blla Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi - nie wiem jeszcze nic o rodzince Jeremiasza, nie wiem czego najbardziej potrzebują więc może zrobić coś takiego - wpłacę jakąś kwotę na jego konto z prośbą żeby kupili coś co potrzebują - bez wypisywania konkretnych artykułów, tylko np "na zakupy dla rodziny"
Co Wy na to?
Dla mnie brzmi rozsądnie

Stary 2008-09-10, 13:45   #1784
blla
Raczkowanie

Dzięki Kasiu za odpowiedź
W sumie to po cichu liczyłam na Twoją odpowiedź
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 15:13   #1785
mag_mil
Przyczajenie

Witam wszystkich!

Niestety moja Ania Banda gdzies sie zagubiła Gosia była ostatnio w jej wiosce i okazał się, że Ani się wyprowadziła i to nie wiadomo dokąd. Czekam na wieści o jej miejscu pobytu. Mam nadzieję, że Gosi uda się coś ustali.

Magda
mag_mil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 15:34   #1786
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Cytat:
Napisane przez mag_mil Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!

Niestety moja Ania Banda gdzies sie zagubiła Gosia była ostatnio w jej wiosce i okazał się, że Ani się wyprowadziła i to nie wiadomo dokąd. Czekam na wieści o jej miejscu pobytu. Mam nadzieję, że Gosi uda się coś ustali.

Magda
Ostatnio chyba podobną sytuację miał Animator (nic nie chcę pokręcić), że matka wyszła za mąż, przeprowadziła się i zabrała dziecko. Na pewno uda się coś ustalić, głowa do góry

Stary 2008-09-10, 17:14   #1787
Markos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez s.Józefa Pokaż wiadomość
(...) Mubanga Mulenga to nie "Mr"-to dziewczyna ,ktora skonczyla teraz 12-ta klase ,jest w naszym Programie,pomaga nam przy pisaniu listow.Bedzie z nami jeszcze 1 rok -nie otrzymala stypendium na studia med.Wiec pracujac oszczedza sobie aby w przyszlym roku znowu zastartowac na medycyne lub dentystyczne...(...)
Siostro - ale my w razie czego też jej pomożemy. W końcu dla takich jak ona stworzyliśmy "Fundusz studencki"
Markos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 20:25   #1788
gosiakk7
Rozeznanie

Witajcie kochani!
Troszkę czasu minęło od mojego ostatniego wpisu Ale to dlatego, że na razie nie mam za bardzo jak pisać do Was. A poza tym wczoraj nie było prądu, więc sami rozumiecie

Seona - pytalas (chyba Ty ) kiedy ja wyjeżdzam, że już paczkę na powrot dla mnie szykują...w piątek żegnam się z Mpanshyą Tzn mówię jej tylko "do zobaczenia" Jadę do Lusaki, skąd w sobotę wybieramy się z Judith (wolontariuszka z Niemiec) do Livingstonu. Wracam do Lusaki na początku przyszłego tygodnia, a we środę mam samolot do Polski. Nie wierzę, że to już...że ten czas tak szybko mija...

Wczoraj przy kolacji trochę szczęka mi opadła - S. Sabina wróciła z Lusaki z zakupami...Była też na poczcie, bo ponoć dzwonili, że jest dużo przesyłek do Mpanshyi...Siedzimy sobie przy kolacji, i szłyszę, że S. Sabina idzie od strony garażu...a razem z jej krokami słyszę takie "szur szur szur"...za chwilę wyłania się z drugirgo pokoju...i ciągnie za sobą wieeeeeeeeeeeeeelki wór z kopertami bąbelkowymi Widok piękny!!! Obiecuję jutro wrzucić Wam fotkę, żebyście mogli ucieszyć swe oczy tym widokiem

Wczoraj po południu zaczepił mnie jakiś tutejszy chłopiec - młodzik... Ale Siostra mówiła, że bardzo towarzyski. I owszem Zaczął ze mną rozmawiać, ja oczywiście połowy i tak nie zrozumiałam, ale tu się sprawdza jedna rzecz w 99% - jak czegoś nie rozumiesz, uśmiechnij się i powiedz: yes, yes!
No więc zastosowałam tę metodę i tak sobie siedzimy i gadamy, coś tam mi opowiada o coś się pyta...i między innymi zapytał czy mam męża....odpowiedziałam zgodnie z prawdą że nie. W efekcie mój rozmówca zaczął roztaczać przede mną wizje: ze skonczy niedlugo szkole, ze bedzie mial dobra prace, ze wybuduje piekny dom w ktorym bedzie wszystko - prad, woda, gaz, i wtedy zostane jego żoną...tzn ja, albo moja córka (która mi się wg jego logiki za 3 lata urodzi ) No dajcie spokój Skorzystałam z pierwszej okazji, żeby zwiać

KateMwale - newsletter pierwsza klasa I to się nazywa działanie - padł pomysł i za chwilę realizacja! Bomba!

Pyziulka - pigułka wiedzy bardzo bardzo przydatna

Siostra jak czyta forum to bardzo się cieszy że taki tu jest ruch!

Ahamar - czy to Ty pisałeś o koncie dolarowym??? No wiec rozmawialam sobie z Siostrą i podobno to konto które jest i na które wpłacamy pieniadze jest i na złotówki i na dolary! Specjalnie dopytałam

OK, to chyba tyle na dziś. Jutro coś Wam jeszcze naskrobię I szykujcie się na spotkanie. Jakieś propozycje daty? miejsca?

Pozdrawiam wszystkich bardzo bardzo gorąco!
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 20:43   #1789
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

może pierwszy weekend października...?
Stary 2008-09-10, 21:04   #1790
ahamar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
Ahamar - czy to Ty pisałeś o koncie dolarowym??? ...

Dzięki za pamięć. Jutro dzwonię do Mikołowa, czy mogę je wpłacić u mnie czy lepiej im dostarczyć i sobie wpłacą.
ahamar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 21:30   #1791
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

do skrzynki jeszczen ie dotarłam ale jestem ciekawa newsletera

Alicjo - błagam napisz jak pomóc dzieciom uratować wzrok - zdjęcie przerażajace
opowieści o Afryce dziewczyny super

przepraszam że tak lakonicznie ale mam minutkę
pa
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 21:31   #1792
nalesnik88
Przyczajenie

GG do nalesnik88

uwaga uwaga!!
ja z nowiną!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
ZOSTALIŚMY RODZICAMI!!!!!!!!!!!!!!!: )
coś niesamowitego, piękne uczucie Dziękuję Seona za tą wspaniałą wiadomość

nasze ciecko to Nicholus Mulenga ur.5/11/03 w Kamitowo vill.
Jego ulubione zajęcie to bawienie się zabawkami;D

Ależ jestem podekscytowany:P

POZDRAWIAM WSZYSTKICH!
Stary 2008-09-10, 21:40   #1793
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
Wczoraj po południu zaczepił mnie jakiś tutejszy chłopiec - młodzik... Ale Siostra mówiła, że bardzo towarzyski. I owszem Zaczął ze mną rozmawiać, ja oczywiście połowy i tak nie zrozumiałam, ale tu się sprawdza jedna rzecz w 99% - jak czegoś nie rozumiesz, uśmiechnij się i powiedz: yes, yes!
No więc zastosowałam tę metodę i tak sobie siedzimy i gadamy, coś tam mi opowiada o coś się pyta...i między innymi zapytał czy mam męża....odpowiedziałam zgodnie z prawdą że nie. W efekcie mój rozmówca zaczął roztaczać przede mną wizje: ze skonczy niedlugo szkole, ze bedzie mial dobra prace, ze wybuduje piekny dom w ktorym bedzie wszystko - prad, woda, gaz, i wtedy zostane jego żoną...tzn ja, albo moja córka (która mi się wg jego logiki za 3 lata urodzi ) No dajcie spokój Skorzystałam z pierwszej okazji, żeby zwiać
to wykrakałam najpierw nauczyli Ciebie robić posiłki, a teraz...

Cytat:
Napisane przez ulisia1 Pokaż wiadomość
może pierwszy weekend października...?
baaardzo dobry termin

nalesnik88 gratulacje
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 21:45   #1794
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Gosiu cieszę się że Tobie się podoba. mam nadzieję, ze jak wrócisz to uzupełnisz naszą wiedzę o swoje przeżycia.

A ja znikam jeszcze powtórzyć materiał na jutrzejszy egzamin. Trzymajcie za mnie kciuki jutro o 16 każda pomoc się przyda... Osoby zaznajomione z telepatia bardzo proszę o zaopatrzenie się w "Fizjologię roślin" Kopcewicza i przesłanie prawidłowych odpowiedzi
Stary 2008-09-10, 21:50   #1795
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Cytat:
Napisane przez nalesnik88 Pokaż wiadomość
uwaga uwaga!!
ja z nowiną!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
ZOSTALIŚMY RODZICAMI!!!!!!!!!!!!!!!: )
coś niesamowitego, piękne uczucie Dziękuję Seona za tą wspaniałą wiadomość
nasze ciecko to Nicholus Mulenga ur.5/11/03 w Kamitowo vill.
Jego ulubione zajęcie to bawienie się zabawkami;D

Ależ jestem podekscytowany:P

POZDRAWIAM WSZYSTKICH!
To wyślij na kasia@adopcjaserca.pl swojego maila, żebym mogła przesłać newsletter, bo nie wiem, czy mam go na liscie mailingowej

Stary 2008-09-10, 21:54   #1796
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Kasiu a ja mam newsletera lae o sklepiku żadnego w PDF :/
moge dostać, ale to nie jest pile - no i dobra robota wspaniało kobieto o nowym forum nie wspomnę
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 22:05   #1797
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Poproszono mnie, aby wysyłać jako wiadomości tekstowe
bo nie każdy ma Worda i PDF

Stary 2008-09-10, 22:11   #1798
nalesnik88
Przyczajenie

GG do nalesnik88

wyslane
Stary 2008-09-10, 22:18   #1799
Norton
Raczkowanie

GG do Norton
Smile Dot.: Misja w Zambii - część III

Moi Kochani, pozdrawiam serdecznie Wszystkich nowych Rodziców: "naleśniki" i pozostałych . Moja koleżanka (znana MAMIE, ahamarowi, bziance, Animatorowi i Anecie1)opublikowała nasz Newsletter na stronach naszej szkoły, może wygląda inaczej ale treść zachowana http://www.sp3.czeladz.pl/content/view/131/

Niedługo jest akcja "Sprzątanie Świata", dlatego pragniemy w tym dniu zbierać we wszystkich klasach nasiona warzyw lub pieniążki na nie. Mam nadzieję, że nam się uda .
Stary 2008-09-10, 22:50   #1800
basiaczek11
Raczkowanie

No witam wszystkich. Zachęcona przez Kasię i Wasze wpisy zalogowałam się dzisiaj. Opiekujemy się małą Pretence od kilku dni i bardzo się cieszymy ( piszę w imieniu swoim, męża i moich córek).
Serdecznie pozdrawiam z Mazur
basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości