|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Problemy pierwszego świata + ot, część 7.
Cytat:
W pracy biurowej często bywają okresy 'gorące" kiedy trudno sie wyrobić, a nieraz luźne, np. ja mam dzis wyrobione na ten miesiac np. taki ZUS np. wydzial zasilkowy- podejrzewam ze zimą zawalony - bo ludzie chorują, w okresie wnioskow o 500 + też - a latem luzy |
|
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i przede wszystkim jest też coś po środku. Ja też bym na siłę nie manifestowała tego jak bardzo tego nie lubię, ale właśnie przyniosłam bym jedno ciasto i mówiła, że kawa wystarczy i delikatnie sugerowała, że mnie długie nasiadówy nie kręcą.
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89545467]To wszystko zależy od konkretnej budzetówki i szefa. I pewnie też dawniejszych czasów - to byli ludzie starszego pokolenia, ja najmłodsza, teraz wspominam z ciepłym sentymentem. Nasz był taki, ze sam uczestniczyl w takich posiadówach, nieraz juz po godzinach pracy z %% (było zamykane dla ludzi z zewnatrz te pól h wcześniej).
W pracy biurowej często bywają okresy 'gorące" kiedy trudno sie wyrobić, a nieraz luźne, np. ja mam dzis wyrobione na ten miesiac np. taki ZUS np. wydzial zasilkowy- podejrzewam ze zimą zawalony - bo ludzie chorują, w okresie wnioskow o 500 + też - a latem luzy[/QUOTE] Ale luźniejszy okres (również takie miewaliśmy), nie oznacza, że się robi w środku dniówki imprezę. Takie rzeczy są jednak już od kilku co najmniej lat mocno ukrócane. To jest wszystko fajnie póki ktoś czegoś nie zawali lub jakaś osoba postronna nie zrobi "uprzejmie donoszę" lub nie zaczną im ciąć etatów. Jednak byłabym mocno ostrożna w braniu udziału w czymś takim "bo wszyscy tak robią". Po pierwsze nie wierzę, że wszyscy, po drugie ci "wszyscy" szybko mogą podłożyć świnię, jak się coś posypie. ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Ja bym takich zaczęła wręcz unikać, bo z pracy w budżetówce wiem jedno: przyjaźnie biurowe szybko się kończą, gdy urząd nad daną placówką, czy instytucją zacznie się interesować, czy tam aby nie jest za dużo etatów, skoro sobie tak można przesiadywać i imprezować.
|
|
#3754 |
|
Konto usunięte
|
U nas właśnie też są jakieś okazję typu wigilia ale to zazwyczaj tak z 40 minut (jeśli robimy sobie taką na piętrze typowo pod nas). Urodziny to po prostu przyniesienie ciacha i każdy sobie sam bierze do kawy. Potem zrzutka, sto lat, uściski, prezent i tyle. Ja tam to lubię, zawsze jest miło i jeszcze fajny prezent wpadnie
kiedyś dostałam bon do Sephory na 200 zł- No to już jest coś moim zdaniem. Bardzo się cieszyłam. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3755 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przy świniaku i antałku piwa. no takie Bareizmy się odprawiały.obecnie to nie do pomyślenia. u mnie wigilia firmowa obecnie - po zmianie szefa jest mega sztywna, którka i coraz mniej na nai przychodzi, bywali wręcz zaganiani przez sekretarkę. A ostatnio zostala zorganizowana na zewnatrz - dla nielicznych chetnych 'przyjaciól i znajomych królika'. Finlora- a nie moglabys zrobic w razie urodzin takiego wybiegu, ze ciasto to ma donieść jakis 'kurier" no i on by sie nieco spóźznił tak żeby ta posiadówka tez uległa skróceniu? |
|
|
|
|
|
#3756 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
duzo ludzi nie obchodzi urodzin, imienin i innych "rocznic" prywatnie, a nagonka na kazdego w pracy zeby przyniosl ciasto i ogranizowal posiadowke bo 'tlum chce" jest po prostu chamskie. dziwie sie, ze wszyscy sie godza
|
|
|
|
|
|
#3757 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To roboty widocznie nie ma dużo, tylko czasu nie potraficie ogarnąć. 15 osób razy 3 h to jest duża liczba godzin w roku. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89545587]Im więcej piszesz tym bardziej stwierdzam, że urzędy to jakaś patologia. Siedzicie 3 h a potem każdy marudzi, że ma full roboty. Gdzie tu sens i logika.
![]() To roboty widocznie nie ma dużo, tylko czasu nie potraficie ogarnąć. 15 osób razy 3 h to jest duża liczba godzin w roku. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dla mnie to też jest chore, że takie rzeczy się dzieją w budżetówce. No jak ktoś chce się bawić i świętować, to luz, ale niech robi to po pracy. Niech się spotkają na mieście albo u kogoś w domu.
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Super, dowiedziałam się, że pracuję w patologii i tak naprawdę nie mam dużo pracy, tylko nie potrafimy sobie ogarnąć czasu.
Po raz kolejny przekonałam się, że nie warto tu pisać nic ze swojego życia. Nawet głupiego ppś. |
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przecież to nie jest zarzut do Ciebie, nie Ty odpowiadasz za te spędy.
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzilo raczej o to jak to wyglada w odniesieniu do calej instytucji. Jesli priorytetem jest siedzenie pol dnia na ploteczkach w ramach swietowania czyichs urodzin/imienin a nie obowiazki zawodowe to to nie jest normalne.
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle że niezależnie od tego czy się siedzi czy nie, to robota musi być zrobiona.
|
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ale serio wg ciebie to normalne, ze pracujecie w ten sposob? Jestescie w pracy, nie w knajpie.
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie uważam tego za normalne. |
|
|
|
|
|
#3765 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też bym sobie mogła 2 dni nic nie robić, a potem przez 3 trzepać nadgodziny, żeby się wyrobić. Tylko jakoś średni w tym sens. ![]() Jak jest dużo roboty, to się siedzi bite 8 h z przerwą na obiad i na żadne płoty nie chodzi, bo szkoda czasu. Takie plotkowania to tylko, gdy jest jakiś przestoj, chwilowo mniej roboty itp. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#3766 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troche zalecialo zaslanianiem sie tym, ze byc moze inni robią gorzej, wiec sie odczepcie.
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89545656]Yyy, ale to chyba logiczne i tak jest w każdej pracy zadaniowej?[/QUOTE]Pojawił się zarzut o zaniedbywaniu obowiązków, a skoro robota jest zrobiona, to zaniedbania brak.
|
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Albo macie full roboty, albo czas na posiedzenia z okazji imienin, slubow, narodzin, awansow itd.
|
|
#3770 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czy siak dla mnie to jakis toksyczny uklad, u mnie jak pojawia sie ciasto z jakiejkolwiek okazji to kto ma ochote to zjada kawalek w towarzystwie i dopiero wraca do pracy a kto nie, to zabiera i idzie. I tyle. Proste. Tak samo nikt od nikogo ciasta nie wymaga. W zyciu bym w takim cyrku nie uczestniczyla
|
|
#3772 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
po to sa przerwy Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2023-03-31 o 16:01 |
|
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89545693]moze patologia, to za duzo powiedziane, ale poczytaj to, co sama napisalas
[/QUOTE]Wiem co napisałam, nie musisz mi cytować Napisałam też, że po raz kolejny przekonałam się, że na wizażu nie ma sensu pisać nic ze swojego życia.---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89545699] po to sa przerwy |
|
|
|
|
#3774 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Finlora, wiele razy narzekalas jaka straszna harówka w urzedzie, a teraz nie potrafisz przyjac krytyki za imprezki w godzinach pracy. Wyglada to do bolu stereotypowo, az trudno uwierzyc, ze naprawde ludzie pozwalaja sobie na cos takiego.
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
No ale nie ma coś dziwić, że ludzi to oburza, bo budżetówka jest opłacana z naszych hajsów, także fajnie wiedzieć, że się płaci z kilkugodzinne nasiadówki. I żeby nie było to absolutnie nie jest atak na Ciebie, bo nie Ty jesteś winna, tym bardziej, że sama piszesz, że tego nienawidzisz. Bardziej chodzi o fakt, że takie rzeczy w ogóle mają miejsce.
|
|
#3777 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nieraz narzekałeś na natlok obowiązków. Gdzie tu natłok, jak można sobie plotkować przez 3 h? To się kupy nie trzyma. Tylko potwierdzasz wszystko, to co się mysli o urzędach. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3779 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z wyjsc integracyjnych musisz sie wykrecac, zamiast powiedziec- Nie dziekuje, nie mam ochoty. To, co opisujesz to bardzo niezdrowa relacja w miejscu pracy, a nie PPS. |
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
O ile rozumiem ze można przynieść coś skromnego, nie trzeba od razu nie wiadomo jak się starać, to jednak osoba, która w ogóle nie będzie w ten sposób integrować z pracownikami (skoro wszyscy to robią) stanie się odszczepieńcem, tą co się nie umie bawić, jest sztywna i nie integruje się z zespołem, pewnie nikogo nie lubi, zarozumialec🤷🏻☠♀️ No niestety ale tak to może być odbierane.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.
kiedyś dostałam bon do Sephory na 200 zł- No to już jest coś moim zdaniem. Bardzo się cieszyłam.
przy świniaku i antałku piwa. no takie Bareizmy się odprawiały.
dużo cierpliwości życzę 

Trochę krócej, bo średnio od 12 do 14-15, ale jest w sumie ok 15 osób, w tym też sama góra
A potem sraczka, bo terminy i trzeba gonić.
Napisałam też, że po raz kolejny przekonałam się, że na wizażu nie ma sensu pisać nic ze swojego życia.
Z wyjsc integracyjnych musisz sie wykrecac, zamiast powiedziec- Nie dziekuje, nie mam ochoty.