Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 78. - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-04-14, 09:43   #3931
staska_stasia
Zakorzenienie

Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 78.

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
Szczerze to ja bardzo wątpię, że jak ktoś teraz zaczyna to, że się dorobi jakiś kokosów. Rynek jest tym przepełniony, chyba nie tak łatwo zdobyć nowych klientów albo ludzi, którzy będą robić pod Tobą. Fb i insta wszystko przyjmie. Każdy może sobie gadać, że rzucił robotę i zarabia kupę kasy.
To pewnie zależy od produktu. Jak jest w miarę tani, to nałapiesz jakichś studentów rozpaczliwie poszukujących możliwości dorobienia sobie.
Ale w tym Nu Skin to ceny są... mało studenckie.
Ja to sobie wyobrażam, że te drogie rzeczy to są dla takich zblazowanych pań domu, które nie mają już na co kasy wydawać, a czują się mile połechtane tym, że ta oferta jest specjalnie dla nich i są wyjątkowe, bo ktoś inny by sobie na to nie pozwolił.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-14, 09:54   #3932
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Mam jedną znajoma, która na MLM się dorobiła.
Tyle ze to nie jest żaden oszałamiający majątek, biorąc pod uwagę ze ma tez na stanie pracującego męża mającego własna firmę.
Postawili średni dom mocno za miastem w takiej se lokalizacji (wiec albo tam działkę mieli po rodzicach albo kupili taniej), No maja dość fajne samochody ale żadne tez wywalone w kosmos, jakoś tam wspomagają dorosłe już dzieci ale tez żadne szaleństwa milionerskie , baaardzo daleko do tego.
Wiec raczej tak bardzo ze tak powiem, normalnie żyją.
Na dodatek ona jest z natury urodzonym handlowcem, wiec miała mega predyspozycje do zarabiania na życie sprzedażą.

Ale tez zapitalała w tej robocie całymi latami jak koń pociągowy, całe życie temu podporządkowane, od rana do nocy + bardzo dużo w rozjazdach. Wiec nawet jak ktoś się na tym dorabia, to jest to zabójczo ciężka harówa a nie ze taki system przyjazny do zarabiania.

Ale męcząca jest masakrycznie, gada o tym w kółko i nie że coś chce wcisnąć akurat, po prostu ma już tym sprany mózg i całe życie, wszytko, ciagle odnosi do tego, po prostu samo jej z ust wypada.
I po spotkaniach z nią nielicznych jak słyszę frazę ”dochód pasywny” to mam drgawki nerwowe.

To fakt, tam trzeba cały czas coś robić, gdzieś jeździć, szkolenia, spotkania, nagrywanie jakiś filmików do SM. Ja sobie siebie w czymś takim totalnie nie wyobrażam.

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Ja jestem ostatnią osobą, która chciałaby wejść w MLM, ale znam parę osób w Polsce, które dorobiły się na tym naprawdę pokaźnego majątku (typu samochody z górnej półki, kilka nieruchomości w Polsce i Europie), natomiast w tym momencie część z nich nie trzyma się już konkretnego produktu, na którym się dorobili, ale bardziej przyjmuje zlecenia na rozkręcenie kolejnego.

Sent from my SM-F926B using Tapatalk

Ale samochód z górnej półki to można sobie w leasingu wziąć, teraz to nie jest problem. Tak samo mieszkania na kredyt. Tzn. Nie twierdzę, że każdy, ale takie rzeczy łatwo jest podkoloryzować.

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
To pewnie zależy od produktu. Jak jest w miarę tani, to nałapiesz jakichś studentów rozpaczliwie poszukujących możliwości dorobienia sobie.
Ale w tym Nu Skin to ceny są... mało studenckie.
Ja to sobie wyobrażam, że te drogie rzeczy to są dla takich zblazowanych pań domu, które nie mają już na co kasy wydawać, a czują się mile połechtane tym, że ta oferta jest specjalnie dla nich i są wyjątkowe, bo ktoś inny by sobie na to nie pozwolił.

No, ale jak to nawet nie wiem gdzie bym miała tych studentów łapać Tak, takie panie domu mogą być dobrym rynkiem zbytu
Stary 2023-04-14, 10:13   #3933
Norluka
Wtajemniczenie

Dziwi mnie moja spółdzielnia. Wywiesili kartkę, że w związku z wysoką ceną prądu wymieniają w nieruchomości zwykłe żarówki na ledowe. No i spoko. Ale dodali też, że bardzo proszą mieszkańców, żeby wymienić sobie żarówki w piwnicach na ledowe, że to niedrogo, bo tylko kilka złotych.
Tylko, że w bloku w piwnicach ludzie nie mają żarówek żadnych, bo nikt nigdy nie pociągnął kabla
Norluka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-14, 10:14   #3934
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norluka Pokaż wiadomość
Dziwi mnie moja spółdzielnia. Wywiesili kartkę, że w związku z wysoką ceną prądu wymieniają w nieruchomości zwykłe żarówki na ledowe. No i spoko. Ale dodali też, że bardzo proszą mieszkańców, żeby wymienić sobie żarówki w piwnicach na ledowe, że to niedrogo, bo tylko kilka złotych.
Tylko, że w bloku w piwnicach ludzie nie mają żarówek żadnych, bo nikt nigdy nie pociągnął kabla
Się czepiasz takich szczegółów.
Stary 2023-04-14, 10:31   #3935
effcia82
Zakorzenienie

U nas mieli prąd ciągnięty na lewo więc poodcinali ale można to legalnie zrobić za jakąś małą opłatą do czynszu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-14, 12:28   #3936
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Się czepiasz takich szczegółów.
Kopiuj wklej Kto by tam się przejmował
Stary 2023-04-14, 15:22   #3937
olabambola
Zadomowienie

mamy w pracy serwis sprzątający - dość powszechne zjawisko. Pod biurkiem mam malutki kosz na śmieci, do którego wrzucam tylko chusteczki higieniczne i żadnych mokrych odpadów. Serwis sprzątający musi codziennie wyrzucić ten worek, który zapełniony jest w 1/10 smieciami nieśmierdzącymi, mimo że proszę o niewymienianie. Tak jest w umowie zupełnie bezsensownie i tylko worki się marnuje i góra śmieci rosnie
olabambola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-14, 15:31   #3938
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olabambola Pokaż wiadomość
mamy w pracy serwis sprzątający - dość powszechne zjawisko. Pod biurkiem mam malutki kosz na śmieci, do którego wrzucam tylko chusteczki higieniczne i żadnych mokrych odpadów. Serwis sprzątający musi codziennie wyrzucić ten worek, który zapełniony jest w 1/10 smieciami nieśmierdzącymi, mimo że proszę o niewymienianie. Tak jest w umowie zupełnie bezsensownie i tylko worki się marnuje i góra śmieci rosnie

To może wrzucaj bez worka jak nie są mokre. Albo może masz jakąś szafkę do której możesz chować ten kosz jak wychodzisz? Tez mnie wkurza takie coś, ja zawsze z takich worków wsypuje do dużego, a ten jest wielokrotnego użytku, bo jak nie ma mokrych rzeczy to nic nie śmierdzi.
Stary 2023-04-14, 15:38   #3939
olabambola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
To może wrzucaj bez worka jak nie są mokre. Albo może masz jakąś szafkę do której możesz chować ten kosz jak wychodzisz? Tez mnie wkurza takie coś, ja zawsze z takich worków wsypuje do dużego, a ten jest wielokrotnego użytku, bo jak nie ma mokrych rzeczy to nic nie śmierdzi.
na pewno na koniec dnia musi zostawić kosz pusty. Jedynie mogłabym swoje śmieci chować do szuflady. Ale i tak niezrozumiałe dla mnie bezsensowne zapisy w umowie. Co z tego że w kątach sufitu pająki siedzą albo półki zakurzone, ważne że śmieci wyrzucone

Edytowane przez olabambola
Czas edycji: 2023-04-14 o 15:39
Stary 2023-04-14, 15:42   #3940
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
U mnie też są wyrzucane prawie puste worki. Jedynie kiedy są zupełnie puste, to są zostawiane. Staram się nie używać kosza w gabinecie, bo tylko papierek może dwa i leci cały worek. Zbieram śmieci i wyrzucam w toalecie albo kuchni

7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-14, 15:47   #3941
lightangel
Zakorzenienie

U mnie w pracy panie wybierają po prostu takie suche śmieci, właśnie dlatego że szkoda worków. Cały worek zabierają dopiero wtedy kiedy ktoś wrzuci np. skórki od banana czy ogryzki od jabłek - chociaż zazwyczaj wszyscy wyrzucają do kosza w kuchni, czasem się ktoś zapomni.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-14, 15:53   #3942
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
U mnie w pracy panie wybierają po prostu takie suche śmieci, właśnie dlatego że szkoda worków. Cały worek zabierają dopiero wtedy kiedy ktoś wrzuci np. skórki od banana czy ogryzki od jabłek - chociaż zazwyczaj wszyscy wyrzucają do kosza w kuchni, czasem się ktoś zapomni.

u mnie też tak jest.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-14, 15:57   #3943
pempek
Zakorzenienie

U mnie tez był ten problem, zrezygnowaliśmy w końcu z koszy pod biurkami a za to zakupiliśmy dużo stacji segregacji odpadów w częściach wspólnych. Dzięki temu nie marnujemy worków i do tego wymuszamy segregacje

pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-14, 16:16   #3944
olabambola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj uslyszalam że pani sprzątajacej nie szkoda worka i ona nie bedzie wybierac. U mnie w pracy sa kosze do segregacji odpadów ale ta pani potem te sszystkie worki daje do jednego dużego i mówi ze to bez róznicy
Stary 2023-04-14, 16:48   #3945
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-14, 19:50   #3946
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:
na pewno na koniec dnia musi zostawić kosz pusty. Jedynie mogłabym swoje śmieci chować do szuflady. Ale i tak niezrozumiałe dla mnie bezsensowne zapisy w umowie. Co z tego że w kątach sufitu pająki siedzą albo półki zakurzone, ważne że śmieci wyrzucone

U mnie tak samo - jeden śmieć i od worek wymieniony. Jednocześnie o odkurzenie chociażby fotela to trzeba przypominać kilka razy
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-14, 20:21   #3947
olabambola
Zadomowienie

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89556587]U mnie tak samo - jeden śmieć i od worek wymieniony. Jednocześnie o odkurzenie chociażby fotela to trzeba przypominać kilka razy [/QUOTE]
fotele w biurze - fujka. Siedzenie na fotelu po kimś niewypranym - obrzydliwa sprawa. Wg mnie każdy nowy pracownik na dzień dobry powinien dostawać klawiaturę, myszkę i fotel nowe. Oprócz fotela jeszcze te zuzyte myszki, wytarte są mega fujką
Stary 2023-04-14, 20:50   #3948
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75
Konto usunięte

Cytat:
fotele w biurze - fujka. Siedzenie na fotelu po kimś niewypranym - obrzydliwa sprawa. Wg mnie każdy nowy pracownik na dzień dobry powinien dostawać klawiaturę, myszkę i fotel nowe. Oprócz fotela jeszcze te zuzyte myszki, wytarte są mega fujką
Fotele biurowe po kimś są "fujka"?? Co niby by się miało dziać z każdym fotelem? Ktoś pracuje dzień z nocą, odchodzi i fotel na śmieci bo "fujka"? Aha. Dawno nie słyszałam o większym marnotrastwie (to samo się tyczy i myszki i klawiatury, czysty absurd).

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-14, 21:13   #3949
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Zakładam, że jednak ludzie pracujący w biurach znają podstawowe zasady higieny, zmieniają i porą regularnie ubrania, nie mają wszy, gnid itd. Więc dla mnie wymiana foteli to dziwny pogląd. Znacznie bardziej fuj może być spanie w agroturystyce, bo nawet jak pościel wymieniona to w sumie nie wiadomo co się działo z materacem, kocem czy poduszką.

Są pewne zawody (choćby na słuchawce 112) gdzie siadasz na stanowisku, na którym twój poprzednik przesiedział 12 godzin. Idąc Twoim tokiem myślenia - masz mieć do tego oddzielny fotel i ten fotek wymieniać?
Stary 2023-04-14, 21:18   #3950
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Zawsze mozesz przywieźć swój skoro taka fujka, lub nie siadać.
Mysze i klawiaturę można wyczyścić i zdezynfekować, zresztą to normalny zwyczaj biurowy

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-14, 21:23   #3951
olabambola
Zadomowienie

Cytat:
Zakładam, że jednak ludzie pracujący w biurach znają podstawowe zasady higieny, zmieniają i porą regularnie ubrania, nie mają wszy, gnid itd. Więc dla mnie wymiana foteli to dziwny pogląd. Znacznie bardziej fuj może być spanie w agroturystyce, bo nawet jak pościel wymieniona to w sumie nie wiadomo co się działo z materacem, kocem czy poduszką.

Są pewne zawody (choćby na słuchawce 112) gdzie siadasz na stanowisku, na którym twój poprzednik przesiedział 12 godzin. Idąc Twoim tokiem myślenia - masz mieć do tego oddzielny fotel i ten fotek wymieniać?
no cóż, może być to dla was dziwny pogląd, ja uważam to, co napisałam
Stary 2023-04-14, 21:26   #3952
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
no cóż, może być to dla was dziwny pogląd, ja uważam to, co napisałam
Pytam bez złośliwości: a fotele w kinie, komunikacji miejskiej czy pociągach też uważasz wobec tego za obrzydliwe?
Stary 2023-04-14, 21:30   #3953
olabambola
Zadomowienie

Cytat:
Pytam bez złośliwości: a fotele w kinie, komunikacji miejskiej czy pociągach też uważasz wobec tego za obrzydliwe?
oczywiście. Komunikacja miejska to mega fujka.
Stary 2023-04-14, 22:02   #3954
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez kasia2209
Czas edycji: 2023-04-14 o 22:04
kasia2209 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-14, 22:21   #3955
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

W czasach pracy w biurze nakleiłam pod swój fotel naklejkę i oznajmiłam wszystkim, że na nim są moje włosy i że to mój. Foteli nie brakowało, każdy w sumie miał nowy i były jeszcze zapasowe.
Widziałam co się dzieje u niektórych na fotelach. Jakieś białe plamy z niewiadomo czego na siedzisku.
Zresztą w innym dziale były osoby co dzień w dzień w tych samych dresach. Jeden nawet chodził z plamą z przodu przez jakiś czas.

A klawiaturę też w sumie dostałam po kimś brudną. I nie dało się tego brudu z klawiatury doczyścić. Jak ostatnio wymieniałam na nową to od razu zaznaczyłam, że to nie ja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

A komunikacja miejska to fuj zgadzam się. W spodniach, które nosiłam w autobusie nie siadam na nic w domu. Od razu zdejmuję po powrocie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-14, 23:43   #3956
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02
Konto usunięte

Mnie się jednak lepiej żyje bez takich obsesji.
Wystarczy, że w hotelach często mi się włącza lęk przed pluskwami (akurat uzasadniony), a jednocześnie boję się sprawdzić, czy na pewno ich nie ma...

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-15, 00:30   #3957
milka_70
Wtajemniczenie

Cytat:
oczywiście. Komunikacja miejska to mega fujka.
Wow. Ale dziwactwo

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
milka_70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-15, 00:36   #3958
Czarna2000
Inez

Cytat:
Ja co prawda nie panikuje jeśli chodzi o fotele w pracy, ale te w komunikacji publicznej to dramat. Regularnie widuje w autobusach osobników w zasikanych spodniach i takie tam. A odkąd przyniosłam sobie pluskwy do mieszkania to już w ogóle obsesja. Jeśli nie muszę to nigdzie nie siadam.

Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-15, 07:27   #3959
ceccylia_paladin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milka_70 Pokaż wiadomość
Wow. Ale dziwactwo

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
Akurat z komunikacją się zgadzam. Może nigdy nie byłaś świadkiem obleśnych sytuacji. A ma pewno nie czyszczą regularnie tych siedzeń

Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka
ceccylia_paladin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-15, 08:18   #3960
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czarna2000 Pokaż wiadomość
Ja co prawda nie panikuje jeśli chodzi o fotele w pracy, ale te w komunikacji publicznej to dramat. Regularnie widuje w autobusach osobników w zasikanych spodniach i takie tam. A odkąd przyniosłam sobie pluskwy do mieszkania to już w ogóle obsesja. Jeśli nie muszę to nigdzie nie siadam.
Wiesz skąd przynioskas pluskwy?
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości