|
|
#1801 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Cytat:
, że jesteś!Mazuryyyy, oj czuję, że będę widziała od kogoś wyszperać namiary na fajne miejsce odpoczynku, bo mój mąż nigdy nie był na Mazurach |
|
|
|
|
#1802 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma sprawy. Zawsze mogę pomoc znaleźć coś fajnego. A że Mazury piękne są nie muszę chyba przekonywać. Właśnie szykujemy kopertę z pocztówkami z Mazur dla afrykańskich dzieciaków. Podobno mogą się przydać w szkole a mam tego dużo
![]() Basia |
|
|
|
#1803 |
|
Raczkowanie
|
Kochani!A oto bombelkowe koperty-caly duuuuuuuuuzy wor!Poczta dzwonila do nas z Lusaki zeby odebrac bo jest ich duuuuuuuzo
|
|
|
|
#1804 |
|
Rozeznanie
|
Ale dzieciaki będą miały radochę...
![]() Ciekawi mnie, ile czasu mija od nadania przesyłki priorytetowej do momentu otrzymania jej przez dziecko... ![]() Buziaki dla wszystkich!
|
#1805 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hahaha no ja tak własnie myslałam, że zaraz będą chcili Cię swatać ![]() ![]() albo będziesz miała amantów
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Przyczajenie
|
Musze wam powiedziec, ze ja również jak wchodzę do sklepiku to pojawia mnie sie okno logowania... i nic więcej
no ale to pewnie chwilowe
|
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
Kochani,
Zawsze wysyłałam listy (max. 2kg), priorytetem, ale ktoś (Beatko tak Ty) powiedział mi, aby wysyłać ekonomicznym, zwykłym i prawie 2 razy taniej i wiecie co? spróbowałam i doszedł szybciej nić priorytet. |
|
|
|
#1808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1809 |
|
Raczkowanie
|
Przeważnie po otrzymaniu Naomi coś do mnie skrobie i po dacie listu mogę powiedzieć, że nie dłużej niż 7dni, od informacji, że paczki dotarły, bynajmniej u mojej rodzinki.
|
|
|
|
#1810 |
|
Raczkowanie
|
Też potwierdzam, że jak wysyłałam list ekonomiczny, to doszedł szybciutko
aż się sama zdziwiłam ![]() Newsletter jest cool! |
|
|
|
#1811 |
|
Rozeznanie
|
grr... zaraz się zastrzelę... nie mogę znaleźć tej mapki co Gosia kiedyś wklejała...
H E L P !!!
|
#1813 |
|
Rozeznanie
|
Kate, kocham Cię!
wyślij EDIT Czy ktoś organizuje paczkę i ma tak z...12 kg wolnego miejsca... ![]() Nie tylko dla mnie, żeby nie było ![]() :P
Edytowane przez ulisia1 Czas edycji: 2008-09-11 o 00:16 Powód: pytanko |
|
|
|
#1814 |
|
Raczkowanie
|
Ludzie ja się zastrzelę - wysłałam priorytetem paczkę dla Jeremiasza 4 sierpnia i jeszcze nie doszła...
|
|
|
|
#1815 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1816 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Same dobre wiadomości - najpierw, że dostaniemy formularz, a teraz że doszła nasza koperta I jeszcze przy okazji: Yustyna - czy duża paczka już poszła? |
|
|
|
#1817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro poczta ma na swojej stronie wyraźnie napisane że priorytet powinien iść do Zambii nie dłużej niż 7 dni roboczych (ciekawe nie ) To jak długo idzie ekonomiczny?
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Przyczajenie
|
Witam jestem tu nowa. Moja córeczka ma na imię Teresa i ma 3 latka. Jestem bardzo szczęśliwa
|
|
|
|
#1819 |
|
Rozeznanie
|
Nataszaz - gratuluję córeczki
![]() Zapraszam tutaj - http://www.misjawzambii.fora.pl/ - możesz tam znaleźć odpowiedź na część swoich pytań
|
|
|
|
#1820 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki! Bo właśnie mam troszchkę pytań i nie wiedziałam jak się do tego zabrac
|
|
|
|
#1821 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Wtajemniczenie
|
blla, Karotka - to dopiero
miesiąc. Były już i takie przypadki, gdy paczki priorytetowe szły 3-6 miesięcy Tesik, Twojej paczce dużo już do rekordu nie brakuje ale w końcu docierały do naszych dzieci więc jedyne co możemy zrobić to czekać, moja paczka też coś długo płynie a pamiętam, że w okresie przedświątecznym, gdy u nas krajowe paczki szły 2 tygodnie, koperta bąbelkowa płynęła do Mpanshy tydzień! Może warto skorzystać z rad KateMwale i wysyłać paczuszki ekonomiczne. Ja mam dwie gotowe do wysyłki i puszczę je zwykłym listem. Gosiu - ja jestem chętna i już się zapisuję na spotkanie, żeby mi tylko wtedy zjazd nie wypadł. Mi też by pasował początek października
|
#1823 |
|
Przyczajenie
|
Witam !!
basiaczek11 i nataszaz : Nowa wita Nowych Naprawdę cieszę sie , że tu trafiłam bo "starsze " strażem koleżanki są jak anioły .....pomagają , doradzają , pocieszają ..... |
|
|
|
#1824 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie wszystkich adopcyjnych rodziców!
Dziś w zalewie spamu i mało istotnych wiadomości, które nagromadziły się w mojej skrzynce podczas dwutygodniowego braku dostępu do sieci dostrzegłam maile z adopcji serca- zostałam mamą 8-letniej Justynki Sopo ![]() Pozdrawiam, Sylwia |
|
|
|
#1825 |
|
Rozeznanie
|
Averdine - witam serdecznie i gratuluję córeczki
![]() Zapraszam na forum, którego adres masz w moim podpisie, znajdziesz tak wiele przydatnych rzeczy. Jak masz pytania, to zadawaj śmiało zarówno tu, na czacie jak i na forum.... Pozdrawiam |
|
|
|
#1826 |
|
Rozeznanie
|
witam cieplutko nowych Rodziców
moje listy dotarły więc nie powinny iść dużo dłużej niż te priorytety i jeszcze jak piszecie że rzeczywiście potrafią szybciej dojść...![]() no dalej, kto jeszcze jest za spotkaniem w pierwszy weekend października ?? I jeszcze nie padła ani jedna propozycja na miejsce spotkania
|
|
|
|
#1827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moze Toruń Spotkanie połączone ze zwiedzaniem ![]() ![]() Żartuję oczywiście, bo wiem ze miejsce powinno być bardziej dostępne dla większości. ja bym chętnie przyjechała, ale raczej poza Kujawsko- pomorskie sie nei rusze...
|
|
|
|
|
#1828 | |
|
Raczkowanie
|
Listy priorytetowy powinien iść za granicę 6dni, ale wszyscy wiemy, że dochodzą po 3 - 3,5 tygodnia. A ekonomiczny poszedł w 2tygodnie. Pewnie to szczęście początkującego, ale jestem mile zaskoczona.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale one dochodzą, zawsze, prędzej, czy później.
|
|
|
|
|
#1830 |
|
Raczkowanie
|
Witam cieszę się że mogę być z Wami mam dwoje adopcyjnych dzieciaczków Gifta i Christine jestem przeszczęśliwa mogąc pomóc choć w taki sposób wiem że to kropla w morzu ale ale kropla do kropli i więcej dzieciątek może liczyć na naszą pomoc pozdrowionka!!! Wielkie dzięki dla Pana Daniela administratora za pomoc przy odblokowaniu stronki Adopcji
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.

, że jesteś!

Tesik, Twojej paczce dużo już do rekordu nie brakuje