|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 78.
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
No ogólnie, to jest to fujka, ale co zrobisz jak nic nie zrobisz Ludzie tak robią i są wśród nas. W takim hotelu właśnie, to przecież nikt nie pucuje za każdym razem każdej klamki czy sznurka od rolety.
|
|
#4113 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na swojej kanapie bym nie chciała potencjalnie zostawiać wydzielin czy uprawiać seksu bez przykrycia jej najpierw i na użyczonej przez hotel również tego nie robię.
|
||
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja bym Ci nie skonfiskowała, ale Ci co po przyjściu muszą się od razu przebrać, bo inaczej bakterie, które przynieśli z biurowego krzesła i siedzenia w tramwaju zaatakują ich kanapę, to nie wiem
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4116 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4117 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro jesteśmy w takim temacie, uprawiacie seks bezpośrednio na kanapie? Czy może podkładacie np kocyk?
![]() Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Jedyne co rozumiem i praktykuję od lat w kwestii "niesiadania", to niesiadanie na toalecie innej niż moja własna i w domu rodzinnym. Na mieście, u znajomych, w hotelu - wszędzie "na Małysza"
![]() A Wy jak w tej kwestii? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez kasia2209 Czas edycji: 2023-04-17 o 16:36 |
|
|
|
|
#4121 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W temacie fujka - jeziora. Pamiętam jeszcze jako dziecko jeziora, gdzie czegoś takiego jak publiczna toaleta nie było. Jak kocham wodę to nie wykąpie się, nie ma opcji. Jeszcze jako nastolatka pojechałam z koleżankami i skończyłam u ginekologa z paskudną infekcją. Edytowane przez 26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae Czas edycji: 2023-04-17 o 16:39 |
|
|
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4123 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na Małysza tylko siku i tylko w publicznych toaletach. W hotelach czy pracy siadam.
Co do seksu to zależy od okoliczności, ale raczej spontan bez kocyka, jak się coś ubrudzi to spieram ale moja kanapa widziała już różne rzeczy (koty, psy i dziecko), a i ja nie mam przesadnej fobii na tym punkcie, chociaż gołym tyłkiem nie siadam raczej nigdy nigdzie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Powiedziałabym, że wręcz wiele pań. Dla mnie głupi zwyczaj.
|
|
|
#4126 |
|
Konto usunięte
|
Eee nie chciałoby mi się tydzień czy dwa w hotelu kucać na kiblu. Bez sensu dla mnie.
Łazienki są regularnie sprzątane, dostaje się świeża, nie widzę zagrożenia. Co innego w publicznym WC gdzie jest wszystko brudne i obsikane. Ale ja ogólnie mam dość luzne podejście, nie dostaje palpitacji serca jak np nie umyje rak przed posiłkiem, bo jestem w plenerze czy cos. Baseny tez są niby obrzydliwe, ale w ogóle mnie to nie interesuje. Jak coś złapie to się wyleczę i tyle. To nie są śmiercionośne bakterie po których się umiera na drugi dzień. Chwała antybiotykom. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2023-04-17 o 17:16 |
|
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4128 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Tak btw., to te spódniczki są genialnym wynalazkiem. Nie muszę już pamiętać o tym, żeby do gina zakładać spódnicę/sukienkę, żeby nie chodzić z gołą d po gabinecie (nawet jeśli od łazienki do fotela ginekologicznego było 3 kroki xd). Nie jestem pruderyjna czy nieśmiała, jednak moment przejścia z łazienki do gabinetu był dla mnie w jakimś dziwnym stopniu niezręczny xd Cieszę się, że to rozwiązanie wchodzi do coraz większej ilości gabinetów <3
|
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4133 |
|
Wtajemniczenie
|
Nawet jak wycieracie ubrudzone deski to bardziej to rozmazujecie, w żadnej toalecie nie stoją środki czystości, jakieś domestosy czy cos. Wychodzi na to ze największe porzadnisie to zarazem największe syfiary. W krajach 3 świata są toalety dziura w ziemi do kucania i by mogły takie wrocic tylko z chorymi kolanami lub z wiekiem takie kucanie jest trudne. To w sumie też wyjaśnia czemu na MOPach albo w publicznych toalety są z metalu. Niejedna porcelana pewnie nie wytrzymała starcia z narciarka.
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89558732]Tylko z kocykiem. Po pierwsze milej pod tyłkiem, po drugie i tak okrywamy sofę - łatwiej wyprać koc niż mebel
Kluczem jest sprzątanie po sobie. Zawsze sprawdzam w jakim stanie zostawiam po sobie deskę i wycieram. Szczerze nie rozumiem, jak można tak nie robić. Tak olać deskę i wyjść bez wytarcia jej to jest szczyt niechlujstwa i egoizmu. ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To ja nie akceptuje u siebie przykrywania sofy kocykiem- jak widzę koc na sofie to mnie serio trzepie Moja mama zawsze wszystko przykrywała a ja sobie myślę, że nie po to kupiłam ładna kanapę, żeby teraz na nią nie patrzeć W kwestii jej czyszczenia to sierść kota ściągam specjalną rolka, przy odkurzaniu używam nakladki z filtrem UV i staram się o nią dbać. Gdy widzę większe zabrudzenie to piana z Vanisha i znika raz dwa. Ale generalnie niczym jej na co dzień nie brudzimy i nie polewamy. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4136 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie mam problemów z pozycją na Małysza czy kucaniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4138 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Korzystanie z publicznej toalety nigdy nie będzie tak higieniczne i komfortowe jak w domu, no ale jednak łatwiej i milej jest korzystać z suchej deski, nawet jeśli się na nią nie siada. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89558755]O to mi się przypomniało, że jak byłam we Włoszech, to w niektórych barach toaleta to była dziura w ziemi :O Ja nie mam problemów z pozycją na Małysza czy kucaniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Te toalety to naprawdę świetne rozwiązanie. O wiele mniejsza szansa na ubrudzenie sobie czegoś innego niż buty, nawet jeśli nie jest utrzymana w czystości. Korzystanie z niektórych toalet w miejscach publicznych to naprawdę ciężka sprawa, tym bardziej przy niewysokim wzroście. ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#4139 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89558762]Te toalety to naprawdę świetne rozwiązanie. O wiele mniejsza szansa na ubrudzenie sobie czegoś innego niż buty, nawet jeśli nie jest utrzymana w czystości. Korzystanie z niektórych toalet w miejscach publicznych to naprawdę ciężka sprawa, tym bardziej przy niewysokim wzroście.
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A to prawda, czasem małyszując w niektórych toaletach i tak dotknę udami deski, bo sedes jest za wysoko, irytuje mnie to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4140 |
|
Konto usunięte
|
Ja też kucam. Niby nie zdrowe dla mięśni dna miednicy, ale nie chcę siadać na brudnym. Zwykle trafiam i nie zostawiam po sobie brudnego.
Zresztą nawet jakby stał tam domestos to takie siadanie i tak jest ryzykowne. Albo nawet jakby rano byłoby wyszorowane wszystko, to też sobie nie wyobrażam siadania po 100 osobach. Prosta droga do chorób. Jeszcze na airbnb uznaję zwykle koce za skażone. Użyłam tylko raz jak było lodowato, ale pilnowałam żeby z ciałem miała kontakt tylko pościel. Tak samo klapki pod prysznic. Zasłonki prysznicowe też są okropne. Jak dotknie mi taka mokra ciała, myję ten kawałek znów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

Ludzie tak robią i są wśród nas. W takim hotelu właśnie, to przecież nikt nie pucuje za każdym razem każdej klamki czy sznurka od rolety.
Dla mnie z zasady wyposażenie hotelowe ma odpowiadać domowemu. Na muszli w łazience usiądziesz a tak naprawdę przecież nie masz wiedzy czy room service pojechał szmatką. Nie wspomnę o historiach w rodzaju mycia mebli czy sanitariatów jedną szmatką. 

ale moja kanapa widziała już różne rzeczy (koty, psy i dziecko), a i ja nie mam przesadnej fobii na tym punkcie, chociaż gołym tyłkiem nie siadam raczej nigdy nigdzie

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.
️
Moja mama zawsze wszystko przykrywała a ja sobie myślę, że nie po to kupiłam ładna kanapę, żeby teraz na nią nie patrzeć
W kwestii jej czyszczenia to sierść kota ściągam specjalną rolka, przy odkurzaniu używam nakladki z filtrem UV i staram się o nią dbać. Gdy widzę większe zabrudzenie to piana z Vanisha i znika raz dwa. Ale generalnie niczym jej na co dzień nie brudzimy i nie polewamy.