|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. V
Ja też jestem zdania, że jeśli wódka jest fabrycznie zamknięta to nie ma prawa coś się jej stać.
n.ik.a, ale tą luksusową w weselnych butelkach to mnie zaintrygowałaś. Ile kosztuje butelka? Może się orientujesz? No i radze pochodzić po różnych sklepach a nie tylko do makro. Ja gorzką żołądkową tańszą o kilka złotych (!) widziała w realu niż w makro.
|
#1952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jako nie pijąca wódki w ogóle się na tym nie znam... Na ostatnim weselu, na jakim byliśmy, na stołach stała "Soplica". Ludzie pili, to chyba smakowała
|
||
|
|
|
#1953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
n.ik.a, chyba wiem o jakiej wódce myślisz. Czy nie takie butelki były? Jeśli tak, to w żadnym wypadku nie jest to wódka luksusowa! To wódka firmy Polanin, o ktorej już w wątku pisałam i... odradzałam. Jak dla mnie, TŻ i mego taty wódka jest po prostu wstrętna. Jeśli chcesz ją kupić to radzę wziąć jedną na spróbowanie. Może akurat Wam posmakuje, ale nie bierzcie jej w ciemno. Nawet moj tato, ktory nie jedną wódkę w życiu pił i on to raczej z tych wódkowych niż z koneserów win, od razu powiedział, że tej mamy nie kupować.
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego wynika, że wygląd za smak
|
|
|
|
|
#1956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tego samego powodu nie chce obrączki z brylantami czy innymi ozdobami Jeśli chodzi o wódke to nawet nie przyszło mi do głowy, że ceny pójdą w góre.. musze powiedzieć o tym Tż'towi... ale szczerze mowiąc pojęcia nie mam jaką wybrać.. co myślicie o wyborowej?
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My bierzemy Gorzką Żołądkową Czystą. Jako jeszcze nowość na rynku sądzę, żę do listopada się im nie zepsuje. No i jedna z tańszych wódek. A butelka też niczego sobie. Chociaż przyznam się szczerze, że z miłą chęcią spróbowałabym też Pana Tadeusza. Oooo, za 2 tyg TŻ ma urodziny to może mu postawię flachę.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1958 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaga świetne te butelki, szkoda, że wódzia niedobra:/ Ja też jakoś nie myślałam o szybszym kupnie, ale skoro ceny mają wzrosnąć, to może rzeczywiście warto poszukać czegoś jeszcze w tym roku.
|
|
|
|
#1959 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ciekawa jestem jaką marżę narzucają sklepy na takie rzeczyCytat:
Nie strasz że wódka zdrożeje!!!! Bo się zastrzele!!!!! Mój pies śpi od kilku godzin a jak jak wróciłam do domku z miasta bo mnie małolat na frytki wyciągnął to padła czując pod sobą mięciutką kanapę No i oczywiście dzwoniłam do Tż bo jest w trasie pytając czy ma mi coś do powiedzenia? a on na to : "Znalazł się pies?" Więć walnęłam słuchawką. A jako, że zapomniałam dodać jak się czuję zadzwoniam jeszcze raz mówiąc jak się zachował i jeszcze raz walnęłam słuchawką....zapowiada się "cichy weekend"
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
euphoria, zdrożeje na 100%
![]() A co do obrączek to my je jeśli już się na nie zdecydujemy to będziemy kupować przez internet. Te z brylantami na brzegu kosztuja 2 tys. A te drugie 3,5 tys. U innego jubilera podbne do pierwszych kosztują prawie 3 tys. a drugie ponad 4 tys.
|
#1961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na weselach, na których ostatnio byłam, na stole stał Maximus i Soplica
martucha84 uspokoiłaś mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do mojego ślubu zostało dokładnie 10 miesiecy, 21 dni, 18 godzin, 20 minut i 30 sekund.
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sądzę. Hipermarkety biorą raczej nie z hurtowni a bezpośrednio od producenta towar. No i makro, w brew pozorom, nie jest taki tani... Przejechałam sie tak z papierem do zaproszeń. Dobrze, że tyko jedno opakowanie kupiłam. Resztę zamówię na allegro. Tu przebitka była niezła. Bo na allegro jedno opakowanie to ok 6 zł a w makro... Prawie 20 zł...
![]() Ciekawe czy w społem jest możliwość kupna alkoholu w detalu przez szarego Kowalskiego...
|
#1965 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my sprawdzimy jeszcze w selgrosie, moze tam cos bedzie... bo ostatnio w tesco byly pol litrowe butelki pana tadka za 19.99 wiec calkiem niezle.. Cytat:
(to taki atut ktory przemawia do mnie - bo przeciez na samaku sie nie znam![]() )Cytat:
a jakiej firmy obraczki? moze hiurtowo wszystkie u twojego tz zamowimy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jaga, jak cos zawsze mozesz kupic po 20 butelek, co chwile ![]() ale mysle ze jest wystarczy ze z kierownikiem zagadasz ze na slub... a nie na handel ( i o hurt ci chyba chjodzilo )
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1966 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie w Biedronce jakoś jeszcze przed latem była luksusowa w promocji za 15zl a do każdej butelki mała coca - cola. Szkoda, że dowiedziałam się po czasie:/
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli sprzedaż mimo wszystko detaliczna a cena hurtowa. Nie mamy firmy, więc mielibyśmy normalnie problem z kupnem alko w hurtowni. Do tego dochodzi koncesja, której też nie mamy... Muszę z kierownikiem pogadać...![]() Przebitka w hurtowni społem jest ogromna. Przynajmniej w moim mieście. Wódka, którą my chcemy wziąć w sklepach kosztuje ok 18 zł. W społem... 12,45 zł. Tadzik natomiast... 16,25 zł. ![]() http://www.spolem.bialystok.pl/hurtb...TowarowaId=375
|
|
#1968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak się nie zapytam to i tak się nie dowiem.
|
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
na razie nie chce zapeszac ale jest fajnie
Cytat:
oby dlugo ![]() Cytat:
soplice u nas na weselu tez ostatnio byla soplica i byla swietna...ostatnio z kumpela wypilam cala flaszke jeszcze tej weselnej do drinkow :d mmm
|
|
|
#1971 |
|
Rozeznanie
|
Z tą wódką to bym się aż tak nie martwiła- zanim podrożeje to minie kilka miesięcy po nowym roku, ze 2-3 na pewno. Z papierosami też tak było- po prostu sklepy i hurtownie zaopatrują się w takich wypadkach w duży zapas ze starą akcyzą, zeby klient nie przeżył szoku i jeszcze przez jakiś czas utrzymują nizsze ceny. NIe watro histeryzować, my niby mamy sporo miejsca, żeby upchnąć u TŻta cały kontener wódki, bo na piętrze stoi pusty pokój, ale jakoś nas to nie przekonuje do kupna
![]() Zresztą, i tak zaoszczędziłoby się może ze 100-200 złotych, a taka wódka może aptecznych warunków nie wymaga, ale na pewno powinna stać w bardzo chłodnym miejscu szczególnie jak ma być przechowywana ponad pół roku w naszym wypadku.
|
#1972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ze względu na reklamę - nie mogę powiedzieć Do mojego Ślubu pozostał rok i dwa dni...oj nie przepraszam juz po północy rok i jeden dzień
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa wczoraj zadzowniła, rozmawia z Tż... i się smieje chodźcie tu do salonu z tego pokoju. I w tym momnecie się popłłakała, że tak smutno i pusto bez nas
Normalnie szok! ![]() Cytat:
![]() A co do wódki to dobrze, że mówicie to i my zakupimy, tylko gdzie ja ją wstawię ![]() A wino też?? Wczoraj mieliśmy tyle tobołów, że szok Aż się uśmiałam, że przyszliśmy z walizką i plecaczkiem, a wracamy z połową mieszkania.W domu naszym nie mogłam się odnaleść. Nie wiedziałam czym mam się zająć. W sasadzie późno było, i co bym nie zaczęła to bym nie skończyła. Więć uprałam zazdrostki z kuchni. Dziś chyba umuję 2 okna, które najbardziej ucierpiały w remoncie. Kabina nam przecieka, nie wiem którędy ale wydostaje się woda. Syfon od umywalki też kapie I na dodatek zaczął kapać wąż od prysznoca, prz połączeniu z baterią ![]() A jeszcze na dodatek, pękła nam fuga od góry do dołu we wnęce nad kibelkiem Po prostu nie mam już siły ![]() A jutro już jadę na ślub ciekawe czy ja się zmieszczę w sukienkę. Nawet jej od kwietnia nie mierzyłam
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno nie wezmę takich z kamieniami, te mnie nie przekonują, białe złoto też raczej nie, bo słyszałam, że można trafić na takie co się po pół roku ścierają(koleżanka ma z Apartu i już jej się zdarło, musiałąby teraz przynajmniej raz do roku pokrywać nową warstwą) - jedynie zastanawiam się nad połączeniem, zwykłego złota z takim hmm... matowym. Ale wybiorę te które ładnie na palcu będą glądać (podobają mi się cienkie, ale z tego co zauważyłam dużo osób bierze takie jakby z rurki wycięte - te mnie nie przekonują - lubię delikatną biżu)Idziemy dziś do księdza - trochę się boję
|
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...no własnie dobry pomysł najpierw kupimy aby wypróbować może pojedziemy do tego makro i rozejrzymy się za lepsząjaga własnie przeglądałam ta ofertę z makro i zauwazyłam, że tam są 4 wersje wódki i jedna właśnie jest Luksusowa, więc chyba muszę sie przejechać i to sprawdzić... a w domu jest butelka po jednej weselnej tej z makro i pisze na niej Polanin, więc ta juz odpada
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1977 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj do lekarza, buuu
chyba mu nie będę o wszystkim przypominać...A no i zdjęcia do szkoły dowieść muszę Cytat:
![]() Coś o tym wiem... ![]() Martucha dziękować
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie kochane
nawet nie nadrabiam bo prawie przez tydzien nie miała netu - myslałam, ze zwariuje![]() w piatek wieczorem dostałam telefon, ze od soboty ide do pracy wiec sobota, poniedziałek i wtorek byłam w pracy jak wychodziłam o rano to wracałam na 19 i pracowałam przy ubraniach Lacoste. wprowadzałam je do komputera albo naklejałam ceny, praca bardzo fajna ale krótka od wczoraj mam znowu wolne i od poniedzialku chyba juz pójde na dłuzej do pracy bo w koncu ta firma kurierska rusza. ci koledzy TZ dalej mieszkaja u nas tym razem legalnie bo pracują razem z Z. niby z firmy mówia, ze szukaja im mieszkania ale juz to widze, pewnie juz na stałe u nas zostaną co do siostry TZ to juz ponad 3 tygodnie sie nie odzywamy ![]() w poniedziałek wracam z pracy a tu TZ taki czuły sciska mnie i całuje, nagle czuje a ten wkłada mi na palec pierscionek zaręczynowy az sie poplakałam ze szczęscia no... i w skrocie to tyle co sie u mnie dzieje aaa i wszytskie wieczory spedzam na szczęscie z TZ wiec chyba ta rozmowa troche pomogła. powiedział tez kolegam, ze jak jestesmy w pokoju to aby nie przechodzili przez niego (ale to było po tym jak mu powiedziałam, z ejak przejdą to zaczne nago spac i nie bede sie przykrywac )aaa i mam problem. bo do poczatku jak tu mieszkamy to jest tak, ze na zmiane z siostrą TZ wszytsko do domu kupujemy, to znaczy 2 razy my (bo my jestesmy we dwoje) i raz siostra jego. i teraz sie skonczyl papier. my ostatnio taka mega pake kupilismy 24 rolki (a nie jak zwykle 8 rolek) i móie do TZ aby jej przypomnial (bo ja z nia nie gadam) zer papieru nie ma. wczoraj cały dzien nie było TZ ze tak, tak. w koncu w nocy jak juz sie spac połozylismy mu mówie, czemu jej nie powiedzial, a ten "bo ona za 1-2 tygodnie juz jedzie to co bedzie papier kupowała, ty weź kup" wiecie jak sie wkurzylam. mu mowie, ze nie kupie, nie ma takiej opcji, to jest jej kolej i niech jej powie, bo tak sie umawialismy, a przeciez czyms sie wycierac musi przez ten czas. a ten , ze nie i najwyzej sie liścmi bedziemy wycierac normalnie tak mnie wkurzyl... i co ja mam robic?? napewno nie kupie tego papieru (ciekawe tylko czy TZ nie kupi) aa i mówie, mu jeszcze ze od kiedy tu jestemy to my co sobota sprzatamy cale mieskzanie a ona ani razu i ze chyba mógłby jej jako brat zwrócic uwage a wiecie co on mi na to?? " jak masz cos do niej to sama jej to powiedz" kurde ciekaqwe jak jak tyle czasu sie nie odzywamy a co teraz nagle wypale?? wrrr dzis szedł do rpacy to dal mi buzi ale ja jestem an niego taka wkurzona ze szok i juz nie wiem co robic wiec czekam na pomoc i rady od was ![]() oj troszke sie rozpisałam
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Suoer, że wpadlas, bo juzsie matrwilam. No iz tym pierscionkiem milutko wyszło.
akurat w kwesti sprzatania to ja bym jej powiedziala na Twoim miejscu i o ppaierze też. Nie gadacie ale to jeszcze by jej wytknela ze jak uzywa to niech kupuje. Aha, a koledzy też papieru używają nie mogliby kupić? Tż po prostu chyba nie zamierza pogarszac toporu wojennego między wami. jak młoda chce wojny to będzie ją miała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

Ja gorzką żołądkową tańszą o kilka złotych (!) widziała w realu niż w makro. 

A to, że z nią piłam (zapewne przy jednym stole, ale nie z nią) nie czyni z nas jakichś wielkich znajomych. 

.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

chyba mu nie będę o wszystkim przypominać...