![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe mamusie 2023
Luffka wiem wiem, ja tez jestem mądra dzisiaj juz po fakcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo
![]() Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
![]() |
#123 |
Pani żona :)
|
Będzie dobrze! Na pewno. Chociaż wiem że to stres, ale badanie masz za sobą i wiesz że jest dobrze.
Ja już myślę nad połówkowymi powoli, żeby się umawiać, bo wychodziloby że za miesiąc już będę je mogła zrobić. Wysłane z mojego moto g(60) przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
No i po prenatalnych , usg ok, wyniki pappa za tydzień będą do odbioru. Lekarz mnie wysyła na l4 już ze względu na nadciśnienie... cóż, najpierw muszę powiedzieć w pracy o ciąży
![]() Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Luffka super! Gratuluje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Jak Wasze samopoczucie? Kiedy teraz idziecie na wizyty? Ja w czwartek odbieram pappa i idę do lekarza prowadzącego, może wezmę tydzień l4, odpocznę chwilę od pracy.
Kiedy teraz jakieś badania robimy? Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
Mnie złapał jakiś wirus dwa dni temu, wczoraj byłam u lekarza, nie covid i nie grypa, nic specjalnego też nie dostałam, ale głupia ja przy okazji znowu spróbowałam odstawić tabletki na mdłości, wczoraj jedyne co przełknęłam to woda a wymiotowałam pół dnia, tak pięknie weszłam w drugi trymestr 🤦🏽☠♀️ a wszędzie piszą, że w drugim trymestrze jest super pięknie i kobieta kwitnie 🤷🏽☠♀️ niby każda ciąża jest inna, ale moja jest jeszcze gorsza niż poprzednia pod względem objawów i ogólnego samopoczucia. Jedyne co mnie pociesza, to że na wadze przybył mi do tej pory tylko 1kg, z Zosią o tej porze już było 5 na plusie, no ale też startowałam z trochę niższą wagą wtedy. No cóż ale finalnie nie chciałabym jakoś dużo przytyć, żeby łatwiej było zgubić potem. Co do badań to mam w poniedziałek wizytę u endokrynologa, 24 amnio i 25 wizytę u swojej prowadzącej, więc póki co na tym się skupiam ale niebawem pewnie będę się zapisywać na połówkowe. Zanim się obejrzymy, będziemy na półmetku ☺ na l4 jestem już od lutego i tęskno mi trochę do pracy i ludzi, cały swój czas poświęcam teraz córce a tej się zaczął bunt dwulatka i bywa mega ciężko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Ja jestem umowiona na 25 kwietnia do gina i na 21 czerwca na polowkowe. Wczesniej chyba nie ma innych szczegolnych badan jesli nie ma juz specjalnych wskazan.
Ja czuje sie o niebo lepiej. W miare normalnie jem, czasem tylko musze jesc tic taki zeby mnie nie mulilo. Przez swieta wymeczyla mnie jelitowka, a potem przeziebienie, wiec pod wzgledem sił to jest slabo, bardzo dlugo spie, ale potem jestem w stanie juz cos ogarnac. W poniedzialek wracam do pracy po 5 tygodniach zwolnienia. Chce zaniesc ciasto z okazji oficjalnego ogloszenia ciazy. Po jelitowce spadly mi chyba 2kg, wiec teraz jestem na minusie. Chociaz brzuszek juz widac. A zeby mi sie bardzo nie nudzilo to wczoraj postanowilam odsmoczkowac starszaka, bylo troche placzu i rozpaczy ale sie super udalo i dzis juz pieknie poszedl spac bez smoka 😊 ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Iskierka strasznie wspolczuje wymiotow. Dla mnie z samymi mdlosciami to byl chyba najgorszy czas mojego zycia, trzymam kciuki zeby Ci szybko przeszlo!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Ja idę teraz 20 kwietnia i zobaczymy co dalej lekarz mi zaleci.
Współczuję mdłości i wymiotów, najgorsze co może być dla mnie. Mnie muliło kilka razy, głównie wieczorem i nawet nie chce myśleć co by było, gdyby to się nasililo.... ale ja zamiast mdłości mam permanentny bol głowy, więc zawsze coś. Iskierko Amniopunkcja jest robiona od 15 tygodnia, dobrze pamiętam? W którym tyg będziesz robiła? Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
![]() |
#130 |
|
Hej,
Ja mam wizytę w poniedziałek u gina. Niestety u mnie drugi trymestr też wcale nie sprawił że poczułam się lepiej. Zobaczę co mi gin powie na te moje objawy. Jestem też ciekawa jak moje dziecko urosło i ile ma już cm. Na prenatalnych miało 5 cm ale to było 3 tygodnie temu, więc teraz pewnie ma z 10 ![]() Wysłane z mojego moto g(60) przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Tak, od 15 robi się amniopunkcję, będę dokładnie 15+4 ☺
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
U mnie kolejna wizyta na początku maja.
Drugi trymestr jest dla mnie łagodniejszy, mam w końcu więcej energii ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#133 |
|
Ja dzisiaj po wizycie, dziecko mi rośnie i wygląda na to że jest wszystko ok
![]() Wysłane z mojego moto g(60) przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Super, ile miało już cm? Ja nie mam pojęcia kiedy kolejne usg, czekam na wyniki pappa , podobno w czwartek mają być i wtedy mam wizytę u prowadzącej.
Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
![]() |
#135 | |
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Pappe, do czwartku już niedługo, szybko zleci ![]() Wysłane z mojego moto g(60) przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Ja od poniedzialku wrocilam do pracy. Oficjalnie juz wszyscy wiedza o ciazy, gratulowali i teraz traktuja mnie jak jajko, zebym sobie usiadla, czy mi wygodnie, czy nie jestem zbyt zmeczona itp. Z jednej strony to mile, ale tez troche czuje sie jak niepelnosprawna 😆
Po pracy robie sobie drzemke i jakos daje rade. Aa i znow zaczela mi smakowac kawa, wiec sie ratuje przed zasypianiem przy komputerze. Zaczelam jesc juz w miare normalnie, jedyne co doszlo mi teraz to zgaga po jedzeniu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Ja za to chyba pójdę na tydzień na l4, muszę porobić trochę badań, min glukoza mnie czeka, kardiolog i lekarz na nfz. Wszytko w przyszłym tygodniu a szkoda mi brać Urlop na to...
Jutro odbieram pappe, zaczynam się denerwować niestety, nie potrafię o tym nie myśleć. Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
![]() |
#138 | ||
|
Cytat:
Cytat:
Jedyne czego się obawiam czy dam radę usiedzieć w kolejce jak będzie dużo osób. Trzymam kciuki za Pappe! Wysłane z mojego moto g(60) przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Ja mam kumulację wizyt
![]() Jeździcie jeszcze w pasach w aucie? Mam lekko zaokrąglony brzuch i zastanawiam się kiedy powinno się zrezygnować z pasów? Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Ja miałam w poniedzialek endo, teraz w poniedziałek mam amnio i we wtorek wizyta u prowadzącej, zaczynam się trochę stresować, bo jakoś do tej pory nie dopuszczałam do siebie myśli, że dziecko może być chore a teraz zaczęłam się zastanawiać co jeśli tak się okaże 🤦🏽☠♀️
Luffka z tego co wiem, to nie powinno się rezygnować ze względu na ciążę z pasów, ja w poprzedniej do końca prowadziłam normalnie w pasach, teraz też nie zamierzam rezygnować, ale z tego co kojarzę, to są jakieś specjalne adaptery do pasów dla kobiet w ciąży, może zerknij i się nad tym zastanów? ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | ||
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(60) przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego moto g(60) przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Ja też jeszcze zapinam normalne pasy, powoli rozglądam się za adapterem, dużo jeżdżę i wolę czuć się bezpiecznie
![]() DIs dopadła mnie migrena, ledwo do domu dotarłam, wzięłam proszki i bol przeszedł, zostały tylko mdłości. Marzy mi się kilka dni lenistwa, na słoneczku i z książką w ręku ![]() Jutro wizyta i pappa, ciekawe co tam wyszło. Iskierko pamiętaj, że lepiej wiedzieć niż nie. Jeśli coś mi wyjdzie nie tak, to też pójdę na amnio. Sama pracuje z niepełnosprawnymi dziećmi, głównie z wadami genetycznymi, i sama nie wyobrażam sobie posiadania takiego dziecka... nie byłabym na siłach. Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
fata viam invenient Edytowane przez luffka Czas edycji: 2023-04-19 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
Luffka to czekamy jutro na dobre wiadomości po odebraniu wyników ☺
![]() Oczywiście że lepiej wiedzieć, dlatego ją robię, bo mimo wszystko nie jesteśmy gotowi psychicznie na urodzenie i wychowywanie dziecka z wadami genetycznymi, no ale po przejściach to już chyba nigdy ciąża nie jest 'nudna', jak człowiek jest świadomy wielu rzeczy 🤷🏽☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jeszcze jeżdżę do pracy normalnie, dobrze się czuję, więc korzystam ![]() W czerwcu mamy zaplanowany urlop i myślę, że po nim juz raczej zostanę w domu. Widać już u Was brzuchy? ![]() U mnie powoli coś się pojawia, ale na razie wygląda jakbym się najadła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Magda ja juz mam brzuch i mnie to przeraza jak szybko on rosnie... Zakladam jeszcze luzne ciuchy, musze sie przestawic na jakies fajne ciazowe, ale jakos jeszcze nie mam odwagi tak go eksponowac... Musze sie przelamac. A wy jak do tego podchodzicie? Raczej ukrywacie czy dumnie mowicie o ciazy (pokazujecie jesli juz widac)??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
|
Cytat:
![]() Fajnie Ci, że czujesz się dobrze, zazdroszczę. Wysłane z mojego moto g(60) przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
|
Cytat:
Jak nałożę legginsy to fakt widać już brzuch, ale wchodzę też w bluzki przed ciąży, więc albo nakładam obcisłe i wtedy też widać, albo luźniejsze i tak bardzo nie widać ![]() Wysłane z mojego moto g(60) przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Koncze zaraz 13sty tydzien. Ja mieszcze sie jeszcze tylko w jedne dzinsy, ale przerzucilam sie juz na dzinsy ciazowe, ktore mam jeszcze po pierwszym dziecku. W bluzki tez sie mieszcze, ale wlasnie sa obcisle. Tylko kilka mam takich luzniejszych, a do pracy nie chce ubierac legginsow i sportowych bluz... Musze zrobic przeglad szafy co by mi sie nadawalo. Z synem wielki brzuch przypadal mi na cala zime, a teraz idzie wiosna wiec calkiem inne ciuchy sa mi potrzebne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego moto g(60) przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Ja chciałam "ukryć" brzuch tylko do czasu aż nie powiadomiłam wszystkich zainteresowanych o ciąży. Czyli do końca I trymestru. Potem to już nie widziałam sensu tego robić.jakos specjalnie. Wysłane z mojego moto g(60) przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Ja dalej chodzę w dawnych ciuchach, wywaliłam tylko w głąb szafy sztywne dzinsy, bo mało wygodne. Brzuch widać trochę wieczorem, rano chciałam zrobić pierwsze zdjęcie na pamiątkę w 14 tygodniu i nic na nim nie widać
![]() Odebrałam wyniki, mam duże ryzyko rzucawki bo aż 1 do 7, i zachamowanie wzrostu 1 do 13, dostałam zwolnienie i status ciąża wysokiego ryzyka... trochę mnie to zaniepokoiło niestety... mam się oszczędzać, spacery i odpoczynek, zero stresu. Następna wizyta już w środę, podobno mamy zagęszczać wizyty Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.