|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 78.
|
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie. Znam wiele osób, dla których przejechanie 10 km to byłoby dużo, bo po prostu prawie nie jeżdżą rowerem. Właśnie przez tego typu komentarze niektórzy boją się coś zaczynać, czy to iść na siłownię, zacząć biegać, jeździć rowerem, bo zawsze znajdzie się jakiś zaprawiony w bojach, co będzie na nich patrzył z góry.
|
|
|
|
|
#4443 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poszłabys na grupę dla maratończyków i sie chwaliła, że przebiegłas 5 km? Co ma do tego patrzenie z góry? To wlasnie wstawianie głupich postów zachęca do komentowania. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89563117]Ale to są konkretne grupy.
Poszłabys na grupę dla maratończyków i sie chwaliła, że przebiegłas 5 km? Co ma do tego patrzenie z góry? To wlasnie wstawianie głupich postów zachęca do komentowania. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]A, czy ta grupa rowerowa to 100km+,ze tak źle się pochwalić krótszym dystansem? Bo jeśli nie, a Ci to przeszkadza, to może zapisz się właśnie do takiej grupy? Jestem na grupach biegowych, biegam dużo (teraz akurat przerwa przymusowa). Ludzie się chwalą, że przebiegli 5 km i są dumni, mi na taki dystans to nie chciało się się nawet z domu wyjść. Ale - mi to nie przeszkadza, pomijam takie posty. Niech się cieszą, dzisiaj 5km, a za 2 lata może i maratony. Dzisiaj 40km na rowerze, a za rok może będą jeździć więcej od ciebie. Wielu ludzi motywuje to, że mogą się pochwalić i dostać lajka, dzięki temu nie przestają i działają dalej. I dobrze, mamy coraz więcej otyłych ludzi, jeśli taka bzdura, jak chwalnie się na fb, ma pomóc, to proszę bardzo. Szkoda tylko, że niektórzy takim komemtowaniem zniechęcają ludzi działania. Każdy ma inny sposób, aby się motywować. Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#4445 |
|
Konto usunięte
|
Pytanie, czy jest to informacja którą trzeba dzielić się publicznie. Mnie osobiście przeraża, że ludzie potrzebują takiej atencji.
Edytowane przez 26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae Czas edycji: 2023-04-23 o 08:28 |
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zupełnie czym innym jest godło czy waluta które od samego początku mają odwołania do religii (bo jest to element tradycji) a czym innym otaczanie czyjegoś zdjęcia hasłem które na tą chwilę kojarzy się jednoznacznie z nacjonalistami którym do patriotów bardzo daleko. [1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89563073]Przed nastaniem tej pisowskiej szajki łajdaków i patentowanych złodziei, jakoś wcześniej nikomu nie przyszło do głowy epatowanie wojskowym zawołaniem na dokumentach państwowych u wszystkich jak leci (cywilów też). A tu nagle taka zmiana, wstali z kolan i wrypali ludziom na paszporty hasło swoich przybocznych kiboli i faszystów, którym pozwolili przywłaszczyć sobie to hasło (tak jak kotwicę - symbol Polski Walczącej, którą ci sobie tatuują na tyłkach i drukują na skarpetach nie mając pojęcia co to jest i do czego się odnosi). Choćby z powodu takiej konotacji jaką nadała temu hasłu obecna władza, można nie chcieć tego w moim dokumencie. Jedzie narodowosocjalistycznym brązem. Pomijam już jak to groteskowo wygląda. Czyjaś rozmazana gęba na zdjęciu w miniaturce, a dokoła niej krąży hasło o bozi, honorze i ojczyźnie. Oh, well.... https://www.facebook.com/BekaZlntern...7566487739443/[/QUOTE]Uwielbiam tych wszystkich debili którzy noszą emblematy PW na czym się tylko da. Na pewno umieszczenie tego symbolu na skarpetkach czy dresie który zazwyczaj jest tak brudny jakby właściciel spał ze świniami w chlewie jest oznaką szacunku do walki o niepodległość kraju. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można mieć różne zdanie na kwestie wiary obecnie, ale nie da się ukryć ze to wejście zalążka Polski w krąg wpływów chrześcijańskich jest powodem tego, ze jesteśmy krajem zachodnim, demokratycznym, a nie częścią tego ruskiego syfu. A to ze jacyś debile używają naszych symboli, to nie znaczy ze te symbole tracą na wartości historycznej.
|
|
|
#4449 |
|
Dzik
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89563168]Pytanie, czy jest to informacja którą trzeba dzielić się publicznie. Mnie osobiście przeraża, że ludzie potrzebują takiej atencji.[/QUOTE]
A to musi być atencja od razu? Nie może być zwykła radość ze zrobienia czegoś, co dla konkretnej osoby wcześniej było trudne lub nawet nieosiagalne? I tak, życie jest najczęściej banalne. A ze przeniosło się w dużej mierze do internetu to tu nie będzie inne. |
|
|
|
|
#4450 |
|
Konto usunięte
|
W moim odczuciu tak. Nie wiem dlaczego miałabym się chwalić z zwykłej czynności jaką jest jazda na rowerze obcym ludziom na grupach.
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89563180]W moim odczuciu tak. Nie wiem dlaczego miałabym się chwalić z zwykłej czynności jaką jest jazda na rowerze obcym ludziom na grupach.[/QUOTE]Bo nie masz komu innemu się pochwalić chociażby.
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4452 |
|
Konto usunięte
|
Jeżdżę zwykle 25-35 po górkach. Jakbym wydłużyła trasę do 40, to też bym się tym chwaliła. Może niekoniecznie w Internecie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89563057]Dziwi mnie z jakiś banalnych rzeczy ludzie są dumni.
Jestem np na grupie rowerowej i ludzie potrafią wstawiać trasy 40 km z dopiskiem, że to tak dużo. Gdzie taka trasę to jest w stanie właściwie każdy przejechać i nie wiem po co czymś takim się chwalić. Grupa kulinarna. Maz usmazyl kotlety. Wow, jaki on wspaniały. Serio? Pieśni pochwalne bo ktoś kotlety zrobił? Teraz nie pamiętam więcej przykładów, ale generalnie człowiek chce poczytać jakieś inspiracje, a tu większość postów o niczym tak naprawdę i nie wiem co ma na celu, że ludzie w ogóle o tym piszą. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Za☠☠☠iście, że jesteś takim prosem. Ale nie każdy jeździ dziennie po 100 km i te 30-40 km może być dla niego wyczynem i dumą. Jak cię to tak boli, to omijaj takie posty, ale sobie wycisz konkretne osoby. Będziesz miała psychiczny spokój. Nie lubię wywyższających się osób. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89563168]Pytanie, czy jest to informacja którą trzeba dzielić się publicznie. Mnie osobiście przeraża, że ludzie potrzebują takiej atencji.[/QUOTE]
Mnie przerażają wojna i głód na świecie. Każdy patrzy przez inny pryzmat. Natomiast tutaj ktoś robi to na grupie dedykowanej np. bieganiu, jeżdżeniu rowerem. Nie na swoim fejsie. Tylko na grupie, którą specjalnie po to znalazł, żeby poczytać, zmotywować się, pochwalić. |
|
|
|
|
#4455 |
|
Animal Liberation
|
+1, poza tym naprawdę lubię kiedy ludzie chwalą się, doceniają takie drobiazgi jak długa wyprawa rowerem czy dobry obiad, bo to te drobiazgi "tworzą" życie codzienne i generalnie wprowadzają coś pozytywnego, zdecydowanie wolę czytać o tym niż np. oglądać wiadomości i się dołować.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uważam tak samo. Dla mnie przejechanie 30 km na rowerze to spory wyczyn i wprawdzie nie piszę o tym w internecie, ale nie chciałabym, żeby ktoś to negatywnie skomentował, bo "wielkie mi rzeczy". |
|
|
|
|
|
#4457 |
|
BAN stały
|
a może nie mają się z kim podzielić swoją radością i zostaje im internet? może mają w otoczeniu samych takich ludzi, co zamiast wspierać, wyśmieją, że co to jest 40 km?
większość ludzi potrzebuje motywacji i wsparcia. a patrząc na to jak bardzo siedzący tryb życia mamy i jak ciężko niektórym włączyć w życie aktywność fizyczną, to tym bardziej dobrze byłoby wspierać nawet małe kroki, zamiast wyśmiewać i oceniać Edytowane przez Sodalite Czas edycji: 2023-04-23 o 10:53 |
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
W kwestii jazdy na rowerze / biegania / innego sportu: każdy kiedyś zaczynał. Tylko niektórzy zaczynali jak był zaledwie proste liczniki rowerowe na kablu, a o stravie czy fb można było pomarzyć.
Trochę pokory. Nie wiadomo dlaczego ktoś chwali się 40 km. Może jest po jakiejś chorobie i taki dystans to super osiągnięcie, może po prostu kupił dopiero rower, może oswaja jakieś lęki związane z poruszaniem się w ruchu ulicznym. Nawet 5 km to i tak lepiej niż kolejny serial na netflixie z piwkiem w ręku. Przez kilka lat działałam w stowarzyszeniu rowerowym. Niektórzy ludzie dopiero uczyli się jeździć (nie dosłownie, bo wiedzieli na czym sztuka polega; uczyli się jazdy w grupie planowania tras, jak się ubierać, co jeść, jakie wyposażenie kupić, np. lampki). Nie ważne ile przejedziesz teraz, ważne czy się rozwijasz, doskonalisz, czy masz z tego fun, a jak masz z tego fun to nie widzę niczego złego w dzieleniu się tym z innymi. Btw. Kilka lat temu robiłam trasy nawet po 200 km w ciągu dnia. Teraz się rozleniwiłam i czerpię frajdę z tego, że przejadę sobie 50, zrobię zdjęcia w zawilcach czy w rzepaku, wypiję colę nad brzegiem jakiegoś bajora, zobaczę sarenki w lesie, pobłądzę na nowej ścieżce. |
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4460 |
|
Konto usunięte
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89563057]Dziwi mnie z jakiś banalnych rzeczy ludzie są dumni.
Jestem np na grupie rowerowej i ludzie potrafią wstawiać trasy 40 km z dopiskiem, że to tak dużo. Gdzie taka trasę to jest w stanie właściwie każdy przejechać i nie wiem po co czymś takim się chwalić. Grupa kulinarna. Maz usmazyl kotlety. Wow, jaki on wspaniały. Serio? Pieśni pochwalne bo ktoś kotlety zrobił? Teraz nie pamiętam więcej przykładów, ale generalnie człowiek chce poczytać jakieś inspiracje, a tu większość postów o niczym tak naprawdę i nie wiem co ma na celu, że ludzie w ogóle o tym piszą. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Dla ciebie taki post to śmieć, a dla kogoś innego właśnie takie posty mogą stanowić inspirację, żeby próbować przesunąć granicę. Wielu ludziom wydaje się, że taki dystans jest niesamowity, pod wpływem takich postów mogą zechcieć spróbować i przekonają się, że to nie jest coś strasznego i zaczną robić to regularnie. Chyba fajnie, prawda? Takie malkontenctwo jest bardzo niefajne. Jeśli ktoś nie umie się cieszyć z małych rzeczy, to przykro mi, ale ktoś inny może być naprawdę szczęśliwy, że tyle przejechał i niech świętuje ten swój mały sukces. Dla mnie 40km rowerem czy 30 piechotą to nie jest nic niesamowitego, ale nawet w moim najlepszym czasie, w czasie najlepszego wytrenowania nie przeskoczyłam granicy 7km biegiem. Nie zależało mi na przekroczeniu tego, ale jakbym przebiegła 8 km ciągiem, to bym się cieszyła jak głupia. I byłoby mi wolno, wbrew wyniosłym spojrzeniom maratończyków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4461 |
|
Konto usunięte
|
Nie przekonacie mnie. To zasmiecanie grupy. Grupa jest o ciekawych trasach rowerowych, inspiracjach, pomysłach.
Tekst, że się przejechało 40 km, juuuuhu, bez żadnego opisu nic nie wnosi. Ludzie to piszą tylko po to żeby się pochwalić i tego nie zrozumiem. Tyle. Nie wiem po co teksty, że patrzę na kogoś z gory, bo to nie ma z tym nic wspólnego, ale spoko. Nie rozumiem po prostu pisania wszystkiego co przyjdzie na myśl w internecie. Jest mnóstwo grup, gdzie ludzie piszą o swoich małych i wielkich sukcesach, dlaczego trzeba pisać akurat na grupie zupełnie z tym niezwiązana? Bo ma rower w nazwie? To chyba trochę za mało. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89563300]Dla ciebie taki post to śmieć, a dla kogoś innego właśnie takie posty mogą stanowić inspirację, żeby próbować przesunąć granicę. Wielu ludziom wydaje się, że taki dystans jest niesamowity, pod wpływem takich postów mogą zechcieć spróbować i przekonają się, że to nie jest coś strasznego i zaczną robić to regularnie. Chyba fajnie, prawda? Takie malkontenctwo jest bardzo niefajne. Jeśli ktoś nie umie się cieszyć z małych rzeczy, to przykro mi, ale ktoś inny może być naprawdę szczęśliwy, że tyle przejechał i niech świętuje ten swój mały sukces. Dla mnie 40km rowerem czy 30 piechotą to nie jest nic niesamowitego, ale nawet w moim najlepszym czasie, w czasie najlepszego wytrenowania nie przeskoczyłam granicy 7km biegiem. Nie zależało mi na przekroczeniu tego, ale jakbym przebiegła 8 km ciągiem, to bym się cieszyła jak głupia. I byłoby mi wolno, wbrew wyniosłym spojrzeniom maratończyków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie można się już cieszyć samemu? Trzeba koniecznie w internecie? Rozumiem, że dumnym można być dopiero jak się to w internecie ogłosi? Xd nie wiem co ma jedno z drugim wspólnego, ale ok. Wczoraj poraz pierwszy przeplynelam kraulem cały basen. Byłam z siebie dumna. To znaczy, że mam teraz pędzić na forum dla pływaków i to napisać? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2023-04-23 o 13:51 |
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89563383]Nie przekonacie mnie. To zasmiecanie grupy. Grupa jest o ciekawych trasach rowerowych, inspiracjach, pomysłach.
Tekst, że się przejechało 40 km, juuuuhu, bez żadnego opisu nic nie wnosi. Ludzie to piszą tylko po to żeby się pochwalić i tego nie zrozumiem. Tyle. (...) [/QUOTE] Jeżeli taki post łamie regulamin grupy, bo np. nie zawiera jakichś obowiązkowych informacji, to przecież możesz go zgłosić. Lub zrób post z apelem, aby nie "zaśmiecać" grupy takimi bez opisu postami. Możliwe, że więcej osób uważa, iż to nic nie wnosi. Dużo też pewnie zależy od częstotliwości. Czy rzeczywiście Wasze małe forum przez to cierpi i zacierają się cele.
|
|
#4463 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moderacji się niestety nie chce reagować. Także mogę się tylko wyżalić. Opuszczać nie chce, bo da się znaleźć jakąś perełkę. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli te posty zaśmiecają grupie, to trzeba je zgłaszać do adminów i/lub napisać komentarz, że takie info nie w tej grupie, a w innej
Tak to widzę. Ja sama nie rozumiem tego chwalenia się na grupach totalnie obcym ludziom, ale ogólnie to uważam nawet za dosyć urocze i rozumiem, że ktoś może zwyczajnie nie mieć komu się czymś pochwalić. A 40 km na rowerze to wcale nie tak mało, już bez przesady. Ja wiem, że tu każdy maratony i na trasę rowerową mniej niż 100 km to się z łóżka nie opłaca wstawac, ale kazdy z nas ma inne mozliwosci, plany, ograniczenia itp.---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Ale co mnie dziwi, właśnie w temacie okołorowerowym. Ile osób wali browar w trakcie jazdy. Tzn nie dosłownie w trakcie Ale na ławkach przy ścieżkach, w barach obok, nad rzeką itp. Przeraziło mnie to, co dzisiaj zobaczyłam. A część tych osób przecież jeszcze z dziećmi oczywiście.
|
|
|
|
|
#4465 |
|
Konto usunięte
|
Nie twierdzę, że tak nie jest. Jednocześnie dziwi mnie potrzeba atencji u obcych ludzi. Jeśli przejadę x trasę z której jestem dumna to ja mam być przede wszystkim dumna z siebie, a nie czekać na gratulacje od osób, których nie znam. Osoby pewne siebie nie będą szukać poklasku w taki sposób.
|
|
|
|
|
#4466 |
|
Konto usunięte
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89563404]Nie twierdzę, że tak nie jest. Jednocześnie dziwi mnie potrzeba atencji u obcych ludzi. Jeśli przejadę x trasę z której jestem dumna to ja mam być przede wszystkim dumna z siebie, a nie czekać na gratulacje od osób, których nie znam. Osoby pewne siebie nie będą szukać poklasku w taki sposób.[/QUOTE]No dokładnie. Też tak to widzę.
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89563404]Nie twierdzę, że tak nie jest. Jednocześnie dziwi mnie potrzeba atencji u obcych ludzi. Jeśli przejadę x trasę z której jestem dumna to ja mam być przede wszystkim dumna z siebie, a nie czekać na gratulacje od osób, których nie znam. Osoby pewne siebie nie będą szukać poklasku w taki sposób.[/QUOTE]
Są tacy ludzie. Ja to traktuję jako część kolorytu mediów społecznościowych. Przecież to w większości jest miejsce do chwalenia się mniej lub bardziej różnymi rzeczami, osiągnięciami (i "osiągnięciami"), kotkami, pieskami, dziećmi, wakacjami. Cywilizacja Anno Domini 2023. Natomiast niektóre posty z "osiągnięciami" sportowymi (czy też ruchowymi) zaczęłam traktować mocno z przymrużeniem oka odkąd dowiedziałam się np. że wielkie sportowe jeżdżenie na rowerze mojego kuzyna obejmuje przystanek na wypicie z kumplami wódki (bardzo zdrowo, bardzo ) oraz odkąd koleżanka o której wiem, że jest niemożliwością, aby w dni powszednie miała tyle czasu, zaczęła wrzucać jakieś kosmiczne trasy, które rzekomo przeszła "ot tak, spacer po pracy". Albo generowała to sobie w weekend lub wakacje i potem dawkowała widzom, albo jakieś zakłamanie programu.
|
|
#4468 |
|
Konto usunięte
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89563383]Nie przekonacie mnie. To zasmiecanie grupy. Grupa jest o ciekawych trasach rowerowych, inspiracjach, pomysłach.
Tekst, że się przejechało 40 km, juuuuhu, bez żadnego opisu nic nie wnosi. Ludzie to piszą tylko po to żeby się pochwalić i tego nie zrozumiem. Tyle. Nie wiem po co teksty, że patrzę na kogoś z gory, bo to nie ma z tym nic wspólnego, ale spoko. Nie rozumiem po prostu pisania wszystkiego co przyjdzie na myśl w internecie. Jest mnóstwo grup, gdzie ludzie piszą o swoich małych i wielkich sukcesach, dlaczego trzeba pisać akurat na grupie zupełnie z tym niezwiązana? Bo ma rower w nazwie? To chyba trochę za mało. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Nie można się już cieszyć samemu? Trzeba koniecznie w internecie? Rozumiem, że dumnym można być dopiero jak się to w internecie ogłosi? Xd nie wiem co ma jedno z drugim wspólnego, ale ok. Wczoraj poraz pierwszy przeplynelam kraulem cały basen. Byłam z siebie dumna. To znaczy, że mam teraz pędzić na forum dla pływaków i to napisać? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Jeśli posty nie są w temacie grupy, łamią regulamin, to trzeba je zgłaszać i tyle. Można się cieszyć samemu, ale niektórzy chcą się podzielić czymś z innymi. Też nie do końca to rozumiem, ale tak ludzie robią, że wstawiają w SM różne dziwne rzeczy, a inni to oglądają. Nie moja sprawa.[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89563397]Jeśli te posty zaśmiecają grupie, to trzeba je zgłaszać do adminów i/lub napisać komentarz, że takie info nie w tej grupie, a w innej Tak to widzę. Ja sama nie rozumiem tego chwalenia się na grupach totalnie obcym ludziom, ale ogólnie to uważam nawet za dosyć urocze i rozumiem, że ktoś może zwyczajnie nie mieć komu się czymś pochwalić. A 40 km na rowerze to wcale nie tak mało, już bez przesady. Ja wiem, że tu każdy maratony i na trasę rowerową mniej niż 100 km to się z łóżka nie opłaca wstawac, ale kazdy z nas ma inne mozliwosci, plany, ograniczenia itp.---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Ale co mnie dziwi, właśnie w temacie okołorowerowym. Ile osób wali browar w trakcie jazdy. Tzn nie dosłownie w trakcie Ale na ławkach przy ścieżkach, w barach obok, nad rzeką itp. Przeraziło mnie to, co dzisiaj zobaczyłam. A część tych osób przecież jeszcze z dziećmi oczywiście.[/QUOTE]Ja tam lubię wypić piwko na wycieczce rowerowej nie wtedy, kiedy jadę dość daleko, sama, w totalne odludzie, ale czasami z mężem pakujemy do plecaka 2-3 piwa, wsiadamy na rower i jedziemy w urokliwe miejsca, żeby smakować tam piwka. Czasami te piwa są już zagrzane i obiektywnie obrzydliwe, ale w fajnym miejscu i z fajnym człowiekiem smakują najlepiej. 🥰Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4469 |
|
Konto usunięte
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89563103]Serio po co wstawiać informacje które nikogo nie obchodzą?
Co innego jak ktoś opiszę trasę, da jakieś wskazówki i się pochwali przy okazji. Chociaż podróżnicze są jeszcze gorsze. Większość to reklamowanie swojego Instagrama ( takiego samego jak ma tysiące innych osób, serio ludzie myślą, że się wybija bo widzieli Paryż i Barcelonę?) i wstawianie rzeczy które wie każdy ( typu w Paryżu warto iść na wieżę Eiffla, no shit Sherlock). Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Czasami z tych blogów można jednak coś wyciągnąć, jakieś praktyczne wskazówki czy sugestie. Nie widzę też nic niewłaściwego w dzieleniu się swoimi wrażeniami, różni ludzie różnie rozkładają akcenty. Ale drażni mnie wymądrzanie się bez sprawdzenia informacji. Na jednym blogu we wpisie o Barcelonie przeczytałam zdanie w rodzaju, że jakiś budynek zaprojektował "Domenech razem z Montanerem" i do dziś mnie to śmieszy. Można nie wiedzieć, że chłop używał dwóch nazwisk i że Katalończycy mają pomiędzy nimi "i", ale wtedy lepiej sobie doczytać, zanim się zacznie omawiać architekturę. ![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;89563198]Jeżdżę zwykle 25-35 po górkach. Jakbym wydłużyła trasę do 40, to też bym się tym chwaliła. Może niekoniecznie w Internecie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Ja pewnie też. Choć nie na grupie, gdzie ludzie jeżdżą bardzo dużo. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4470 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89563424]Jeśli posty nie są w temacie grupy, łamią regulamin, to trzeba je zgłaszać i tyle.
Można się cieszyć samemu, ale niektórzy chcą się podzielić czymś z innymi. Też nie do końca to rozumiem, ale tak ludzie robią, że wstawiają w SM różne dziwne rzeczy, a inni to oglądają. Nie moja sprawa.Ja tam lubię wypić piwko na wycieczce rowerowej nie wtedy, kiedy jadę dość daleko, sama, w totalne odludzie, ale czasami z mężem pakujemy do plecaka 2-3 piwa, wsiadamy na rower i jedziemy w urokliwe miejsca, żeby smakować tam piwka. Czasami te piwa są już zagrzane i obiektywnie obrzydliwe, ale w fajnym miejscu i z fajnym człowiekiem smakują najlepiej. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nie moja sprawa... Hm a zauważyłaś że to jest wątek o dziwieniu? Takie to dziwne, że mnie to dziwi? Chociaż fakt, że cały internet tak wygląda. Na insta też się wstawia tylko po to, żeby się pochwalić. Tylko tam chociaż przed znajomymi. Jak wchodził Facebook to też wstawiłam fotki z wycieczek, ale potem stwierdziłam, że po co ja właściwie to robię i to bez sensu. i tak chyba stwierdziło większość osób, bo już mało kto cokolwiek wstawia. Trafiaja się głównie jakieś dzieci i śluby i to tyle. Na insta bardziej, ale pewnie też kwestia czasu, kiedy to przeminie. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2023-04-23 o 15:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.
Opuszczać nie chce, bo da się znaleźć jakąś perełkę.
) oraz odkąd koleżanka o której wiem, że jest niemożliwością, aby w dni powszednie miała tyle czasu, zaczęła wrzucać jakieś kosmiczne trasy, które rzekomo przeszła "ot tak, spacer po pracy". Albo generowała to sobie w weekend lub wakacje i potem dawkowała widzom, albo jakieś zakłamanie programu.
nie wtedy, kiedy jadę dość daleko, sama, w totalne odludzie, ale czasami z mężem pakujemy do plecaka 2-3 piwa, wsiadamy na rower i jedziemy w urokliwe miejsca, żeby smakować tam piwka. Czasami te piwa są już zagrzane i obiektywnie obrzydliwe, ale w fajnym miejscu i z fajnym człowiekiem smakują najlepiej. 🥰