|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 78.
|
|
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam małym dzieckiem to zbierałam te kokardki z wesel
Kiedyś w ramach podziękowania dostaliśmy małe pudełeczka, a w nich lukrowane migdały. Migdały były twarde, takie w sam raz do połamania zębów, ale za to pudełeczka przydały się na biżuterię (kiedyś robiłam) i obsępiłam jeszcze pół rodziny z nich ![]() Do dzisiaj mam dawany w ramach podziękowań bimber weselny w buteleczce 100ml. Nienawidzę bimbru (wódki też nie, ale bimber śmierdzi bardziej), więc dla mnie żaden fun z takiego podziękowania. Magnesu też bym nie chciała. Ale żebym była dobrze zrozumiana- nie oczekuję prezentów w zamian za obecność, wystarczy mi dobra zabawa i jedzenie. Te podziękowania są zbędne, ale możne je podzielić na takie, które jeszcze mają jako taki sens i nie są koszmarnie drogie (np. cukierki krówki), jak i coś, co nadaje się do kosza (magnesy). Może z takich magnesów ucieszą się rodzice, chrzestni czy ciotki młodych, ale chyba nikt więcej. |
|
|
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo dziwi mnie a bardziej mocno denerwuje alkohol na chrzcinach czy komuni. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- [1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89564778]Mnie dziwią nawet na weselach. Dużo pieniędzy zmarnowane na jakiś mały gadżecik, który większość osób i tak ignoruje. Na komunię i chrzciny to już całkiem. Tak samo specjalne zaproszenia na komunię z zdjęciem dziecka. Oczywiście jeśli ktoś chce to niech robi. Dla mnie to wyrzucanie pieniędzy w sumie po nic. Tylko dla mnie komunia, chrzciny to z założenia niewielka impreza rodzinna.[/QUOTE]My nie mamy żadnych bzdetnych podziękowań. Dajemy ciasto i flaszkę wodki. Mam w rodzinie ludzi z branży i oni mówią,że te śmieszne podziękowania w większość lądują w koszu albo zostają przy talerzu. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Jak nie ma to ludzie zamiast do życzen lecą do stołów zajmować miejsca. Jeśli wesele jest duże to bez winietek jest tragedia. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#4595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Krówek też nie. Leży to przy talerzu na stole, który za chwilę będzie i tak cały zastawiony żarciem, w tym ciastami, deserami. Ciasto na odchodne ok, bo i tak zostanie. |
|
|
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie wiem co mogę z takimi pierdołami robić, średnio mi się podoba przypinać magnes na lodówkę ze ślubu kogoś, chrztu czy komunii. Tak samo noszenie nie wiem, breloka przy kluczach z komunii jakiegoś tam dzieciaka
Już wolę sto razy gdy na podziękowanie są czekoladka merci czy kulka rafaello - przynajmniej zjem
|
|
|
#4597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4598 |
|
Zadomowienie
|
moja matka ma tendencję do chomikowania tych krówek otrzymywanych w ramach podziękowań. Zamiast zjeść je od razu, póki jako tako świeże, znajduje się potem w szafce po 2 latach twarde i do wyrzucenia.
|
|
|
|
|
#4599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4600 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze pół biedy kiedy ktoś daje coś, co można zjeść - cukierki, słoiczek miodu itp. ale breloki, magnesy, itp. to niepotrzebny wydatek i produkowanie śmieci. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#4601 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
my mieliśmy z 25 sztuk magnesów-otwieraczy z naszą podobizną. leżały przy stoliku z piwem, żeby było sobie czym otworzyć i była karteczka, że jeśli ktoś ma ochotę to może sobie taki otwieracz-magnes zabrać. i wszystkie poszły. i jeszcze kilka osób się pytało czy jeszcze mamy bo brakło (a wesele na niecałe 100 osób)co, nie ukrywam, mnie zdziwiło straszliwie, bo nie przypuszczałam że ktoś faktycznie będzie chciał (mieliśmy je tylko dlatego, że dostaliśmy w gratisie do innego zamówienia) Edytowane przez Sodalite Czas edycji: 2023-04-25 o 13:38 |
|
|
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4603 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nie każe zjadać od razu.Chociaż zgadzam się, że to i tak zbędny gadżet. Ogólnie jestem zaskoczona jak ten biznes ślubny sam się napędza. Ktoś miał fotobudkę- no to i inna para musi mieć, bo będą porównania. Nie było gadżetów / słodyczy w ramach podziękowań - połowa gości obrobi tyłek, bo u Basi i Janka to były, ale i tak nie brali ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rodzice przywieźli mi z Tallina, trochę szkoda było mi go zjadać, a po drugie nie lubię marcepanu, więc myślałam, że może stać właśnie jako ozdoba-bibelot (nie, żebym je zbierała, ale...). I ostatnio mama taka zaskoczona, że go jeszcze nie zjadłam ![]() Cytat:
Nie dla pamiątki po weselu, ale tak czysto użytkowo, żeby było czym butelkę otworzyć i żeby zawsze było wiadomo, gdzie ten otwieracz jest
|
||||
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Krówki to ja uwielbiam, więc akurat bym ją pewnie od razu zjadła
![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4605 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
️ chyba ciężko trafić dobry otwieracz-magnes, więc gdybym taki znalazła za darmo to brałabym od razu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89564937]Ja właśnie zawsze chciałam mieć taki otwieracz i często można je kupić na wycieczkach, ale zazwyczaj są jakieś takie bardzo badziewiaste
️ chyba ciężko trafić dobry otwieracz-magnes, więc gdybym taki znalazła za darmo to brałabym od razu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Kilka lat temu byliśmy na majówce na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Pod jednym z zamków koledzy rzucili się właśnie na takie magnesy-otwieracze, żartowali, że wieczorem będą testowane itd. No cóż, były testowane. Nie pasowały Był za mały otwór żeby otworzyć standardowe piwo
|
|
|
|
|
#4607 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-06 o 02:07 |
|
|
|
|
#4608 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
️ Dlatego już się nie rzucam na te otwieracze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Konto usunięte
|
Ja raz dostałam super podziekowanie za udział w weselu - po kilku tygodniach w liście przyszły 2 zdjęcia- jedno zbiorowe, drugie młodej pary. I dla mnie to bardzo fajne- prawdziwe zdjęcie na papierze w dobie SM (swoją drogą oni nie wstawiali zdjęcie z wesela na FB)
|
|
|
|
|
#4610 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedyś przywiozłam sobie otwieracz z magnesem, ale magnes był za słaby, żeby utrzymać na lodówce otwieracz, który był w stosunku do niego za ciężki.
Teraz noszę go doczepionego do kluczy. |
|
|
|
|
#4611 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() przy czym też całkiem porządnie zostały wykonane, mamy jedną sztukę u siebie na lodówce i bardzo wygodnie się nim otwiera butelki. i jest cały metalowy, to upadki mu nie straszne, bo to też sie czasem zdarza
Edytowane przez Sodalite Czas edycji: 2023-04-25 o 15:06 |
|
|
|
|
|
#4612 |
|
Konto usunięte
|
W większości przypadków to nie jest ciasto, co zostanie, a osobno zamówione. Żaden szanujący lokal nie będzie zbierał ciast z stołu, aby włożyć w gościniec.
|
|
|
|
|
#4613 |
|
BAN stały
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89565000]W większości przypadków to nie jest ciasto, co zostanie, a osobno zamówione. Żaden szanujący lokal nie będzie zbierał ciast z stołu, aby włożyć w gościniec.[/QUOTE]
dodatkowo... kto miałby zabierać te ciasta ze stołów i pakować je w paczki dla każdego wychodzącego? kelnerzy? biorąc pod uwagę, że na takich imprezach płaci się za każdą pierdółkę (np za otworzenie butelki alkoholu - słynne korkowe) to by się to zupełnie nie opłacało. no i co jeśli się zdarzy, że jednak ciasta nie zostanie, bo wyjątkowo poszło więcej niż zakładane? to wtedy Ci co wyszli wcześniej dostali ciasto, bo jeszcze było, a Ci co później nie? no trochę słabo. oczywiście, że jeśli chce się dać ciasto w podziękowaniu to zamawia się je dodatkowo i zwykle przywozi na salę już zapakowane w paczki. |
|
|
|
|
#4614 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na rowerze jeżdżę głównie jak jestem u rodziców właśnie jakimiś wioskami i bocznymi drogami albo gdzieś jadę specjalnie za miasto. Po Wrocławiu lubię się latem czasem przejechać, ale wieczorem. W godzinach szczytu, to jest dla mnie tragedia. [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89564286]Dla mnie jazda rowerem po mieście to jest coś, do czego by mnie musieli zmuszać pod groźbą śmierci. Po tym, jak jakieś sześć lat temu chciałam zacząć regularnie jeździć rowerem i żeby wyjechać w jakiś sensowny rejon musiałam przejechać 4 km i jechałam to ponad pół godziny (a z powrotem przecież powtórka!), bo przejścia dla pieszych, światła, piesi, inni rowerzyści, samochody i ogólnie inni ludzie, to uznałam, że nigdy więcej. Jeżdżąc rowerem chcę się relaksować, a nie stresować porównywalnie jak przy kierowaniu autem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dokładnie. U nas te ścieżki w dużych miastach są kiepskie o ile w ogóle są. Strach jeździć. A szkoda, bo zawsze to bardzie ekologicznie i ekonomicznie. Cytat:
No na tych hulajnogach to tak popylają, że daj spokój. Jeszcze słuchawki na uszach i w ogóle nie patrzą dookoła. Tak mózgu powinien używać każdy, ale prawda jest taka, że mało kto go używa Jeżdżę sporo po dużym mieście i mam wrażenie, że wszyscy nie myślą po równo i kierowcy i piesi i rowerzyści i użytkownicy hulajnóg Największy problem polega chyba na tym, że ludzie są zamyśleni/mają słuchawki i odcinają się totalnie od tego co się dzieje wokół i wchodzą/wjeżdżają pod koła, skręcają bez migacza, nagle się zatrzymują, gapią się w tel i nie patrzą, że się światła zmieniają. Cytat:
Ludzie niestety mają podeście, że kask byleby był jakikolwiek, a nie porządny. Często na nartach widzę dzieci w za małych albo za dużych kaskach. Albo pod kaskiem czapka z pomponem i ten kask jest 5 cm nad głową i głowa i tak nie jest chroniona. [1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89564778]Mnie dziwią nawet na weselach. Dużo pieniędzy zmarnowane na jakiś mały gadżecik, który większość osób i tak ignoruje. Na komunię i chrzciny to już całkiem. Tak samo specjalne zaproszenia na komunię z zdjęciem dziecka. Oczywiście jeśli ktoś chce to niech robi. Dla mnie to wyrzucanie pieniędzy w sumie po nic. Tylko dla mnie komunia, chrzciny to z założenia niewielka impreza rodzinna.[/QUOTE] Mam podobne podejście. Dla mnie szkoda kasy, a ludzie i tak to wywalą. I wg mnie to trzeba mieć wybujałe ego dając komuś magnes ze swoim zdjęciem. No chyba, że dziadkom zdjęcie wnuka. Cytat:
To ja się nie spotkałam z weselem bez winietek, ale to uważam, że jest wręcz potrzebne, bo potem są cyrki ![]() Cytat:
Dokładnie. Jeszcze jakiś słodki upominek, mały miód czy herbata, to spoko, ale magnesy i breloki to koszmarek dla mnie
|
|
|
#4615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez rejczeI Czas edycji: 2023-04-25 o 15:42 |
|
|
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Btw. ostatnio taki koszyk widziałam w restauracji. Poszłam z rodzicami, bratem i jego rodziną na niedzielny obiad, więc żadna zorganizowana impreza, a w łazience był koszyk. Musiałabym być chyba mocno zdesperowana, żeby z tego skorzystać, bo nie wiadomo kto tego dotykał i co z tym robił. Ogólnie w Polsce brakuje mi automatów w publicznych łazienkach właśnie z podpaskami, tamponami itd. Nawet w takim centrum handlowym nim się doleci do rossmanna, hebe czy gdziekolwiek, to fajnie byłoby tę jedną kupić awaryjnie. |
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-06 o 02:06 |
|
|
|
|
#4618 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;89565037]Treść usunięta[/QUOTE]
Wszystko co podnosi standard jest fajne. Np. w hotelach są ręczniki i git że nie trzeba wozić swoich. Suszarki też byłyby gdyby nie kijowa moc, przyczepienie do ściany i guzik który ciągle musisz trzymać na włączeniu. Sknerstwo też nie jest spoko, potem np. w zestawach kable do ładowania są albo krótkie albo wcale i musisz dokupić osobno. Bo ktoś policzył że jak skróci tysiące kabli o kilkadziesiąt cm to jaki to jest dla niego zysk. Ale puder czy deo pokazują tylko że lista w sumie się nie konczy i ludzie prześcigają się co jeszcze. Puder, serio, przecież to teoretycznie mocno indywidualny kosmetyk. Pomijam wykładanie czegoś co nawet w drogeriach ma oficjalnie jeden tester i do pomaziania nadgarstka, nie twarzy. Tylko w slad za tym idą większe koszty. I tak idea żeby pobawić się na weselu, potanczyć, zjeść coś (w koncu to długa impreza) i młodym dać cos fajnego na start konczy się presją na nową sukienkę, buty i odpowiednio wypasioną kopertę za te przysłowiowe ''pióra w tyłku''.
|
|
|
|
|
#4619 |
|
Konto usunięte
|
Mnie taki koszyk też odpowiada i nie jestem przekonana, czy to jakoś mocno podnosi koszty. Fajnie nie musieć się stresować, jak się o czymś zapomni, szczególnie podpaski czy tampona. Ale przypadkowego pudru nie wiadomo po kim bym nie używała. Ani nie wymyślała w tym koszyku nie wiadomo czego.
U kosmetyczki, do której chodzę, jest taki koszyczek (same wkładki i podpaski) i nikt niczego nie rozwleka. ![]() Miło byłoby też mieć w różnych miejscach dostęp do środków higienicznych. W jednej galerii w Katowicach są automaty,ale to rzadkość. Pamiętam, jak raz z zaskoczenia dostałam okresu na uczelni i nie było skąd wziąć podpaski ani tampona. Do sklepu daleko, pożyczyć od kogo nie ma, bo prawie sami faceci, a pojedyncze dziewczyny akurat nie miały... Wystarczyłby jeden taki automat i nie byłoby problemu. |
|
|
|
|
#4620 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-06 o 02:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.

Qyladowal w śmieciach.

26.08.2023
Już wolę sto razy gdy na podziękowanie są czekoladka merci czy kulka rafaello - przynajmniej zjem 

Rodzice przywieźli mi z Tallina, trochę szkoda było mi go zjadać, a po drugie nie lubię marcepanu, więc myślałam, że może stać właśnie jako ozdoba-bibelot (nie, żebym je zbierała, ale...). I ostatnio mama taka zaskoczona, że go jeszcze nie zjadłam 
️ chyba ciężko trafić dobry otwieracz-magnes, więc gdybym taki znalazła za darmo to brałabym od razu.