|
|
#4111 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Dot.: Wątek plotkowy perfumowy część 3
W końcu znalazłam coś godnego uwagi! I rozbiórki, więc zapraszam
![]() Nowość On A Date Maison Martin Margiela - ponoć porzeczki, winogrona, wino/szampan. Rozbieram też mój ukochany In Love Again, jakby ktoś miał ochotę. Zapach radosny, poprawiający humor.
|
|
|
|
|
#4112 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Dowiedziałam się, że flaszki Maisona Margieli są napełnialne, czyli rozkręcane (są do kupienia refille) i wyjęłam dzisiaj z szafy swoje dwie setki... I ku mojemu przerażeniu zauważyłam, że z Soul of the Forest wyparowało z 10-15ml!!!
Przy atomizerze jest nieszczelna, zbierał się tam płyn, który już zrobił się koloru złotego, wokół atomka mokro. A jeśli chodzi o rozkręcanie to ja kupowałam flaszki w 2018 roku i nie jestem w stanie ich odkręcić. Kręcę i kręcę tam gdzie jest sznurek i nic. Macie jakąś wiedzę na ten temat? Tylko nowe flaszki są rozkręcalne? A może tylko trzydziestki? Edit: Już wiem. Nowe flaszki są rozkręcane. A przynajmniej setka, która dziś do mnie dotarła. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2023-02-10 o 17:57 |
|
|
|
|
#4113 |
|
Rozeznanie
|
Pisałam niedawno, że Baccarat Rouge 540 pachnie mi metalem.
Wczoraj wpadł mi w łapki franck olivier pure addiction. Flaszka mi się spodobała, choć nieco męska. Powąchałam, nie wiedząc że to kolejny klon baccarata, dopiero potem przeczytałam o tym... Nie wiem, o co chodzi. Od wczoraj obwąchuję rękaw płaszcza Szkoda, że tylko setki są, ale i tak się łamię, bo mi się spodobał.... |
|
|
|
|
#4114 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Czy słyszałyście cos o tym że Molecule 01 mają zostać wycofane?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4116 |
|
Animal Liberation
|
Słyszałyście, że wyjdzie nowy z Ogrodów Hermesa, pachnący grecką wyspą Kithirą (pistacje, drzewka oliwne, mastyks). Jako absolutnie i od lat zakochana w tej serii a także ogólnie w dziełach pana Ellena, oczywiście będę musiała przetestować.
|
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
A wąchałyscie juz Euphorie EDT? Jak się ma do EDP?
|
|
#4118 | ||
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
O Hermesie slyszalam, bo juz widzialam reklamy w niemieckiej telewizji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Jest podibno nowa wersja euphori edt z tego roku.
|
|
#4120 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Nie słyszałam. Byłoby to dziwne, przecież to hit.
Cytat:
Stara edt nie przypadła mi do gustu, zwyklaczek. Wersji 2023 nie znam i nic o niej nie wiem. Zamówiłam ostatnio kilka odlewek "rzemieślniczych" oraz swoją pierwszą Durgę, ale coś nie mam weny na testowanie. Muszę się zmobilizować i przetestować perfumy, których długo nie używam, a potem wybrane posprzedawać. Zbyt wiele flaszek stoi nieruszanych od lat... |
|
|
|
|
|
#4121 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Testowała któraś z was perfumy od Pazury Sky&Co? Wersja Wings jest dla kobiet, a Amber dla mężczyzn, ale sądząc po nutach to wielu kobietom przypadłaby do gustu
Przyznam, że zaintrygowały mnie oba zapachy, mało o nich w internecie. Próbki trudno dostępne, a jak już są to rozchodzą się jak ciepłe bułki. Jeśli ktoś coś wie na ich temat to chętnie poczytam ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4123 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4124 | ||
|
BAN stały
|
Ale z tych Pazurów ludzie renesansu!
Szczerze? Ja podziękuję.Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4125 |
|
Animal Liberation
|
Też lubię zapach oliwek, drzewa oliwnego w naturze, a w perfumach chyba jeszcze nie miałam z nim kontaktu. Kupiłam nam jesienią jedną oliwkę w kamiennej donicy do domu, i jak zimą miałam wrażenie, że umarła, tak od miesiąca wypuszcza masę nowych gałązek i liści
|
|
|
|
#4126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może ktoś skusi się na zrobienie rozbiórki.... Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4127 |
|
Recenzentka Miesiąca - Lipiec 2018
|
Nowy Ogródek Hermesa jest już dostępny w Douglasie - w sobotę go testowałam i cóż mogę powiedzieć... Niesamowity jest!
|
|
|
#4128 |
|
Animal Liberation
|
Fenris pisała o pistacjach, Roses Berberanza znam doskonale i obawiam się, że w Ogrodzie Hermesa to nie będą takie pistacje - a słone, z ziołami i oliwą, tak wywnioskowałam z wielu recenzji. Przypomniałam sobie skąd znam drzewo oliwne w perfumach - Molinard Mediterranée
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4129 |
|
Kici kici miau miau
|
juz jest w perfumeriach ... mi sie nie podoba. Ale tak jak napisal nezdeluxe w recenzji.. albo sie go kocha albo nienawidzi.. zdecydowanie nie kocham.
Edytowane przez ranka Czas edycji: 2023-03-14 o 11:56 |
|
|
|
|
#4130 | |
|
Animal Liberation
|
Na noc używam balsamu O' Herbal Sensual bliss, pachnie jak cytrynowe cukierki Nimm 2, fajnie by było mieć takie perfumy. Bardzo energetyzujący i przy tym trwały zapach tego balsamu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4131 |
|
zielony stworek
|
Komu udało się powąchać tego cudeńka ?
https://www.lesnereides.com/fr/eau-d...225062142.html |
|
|
|
|
#4132 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
Wąchałam ostatnio nowego Hermesa i już wiem, że go chcę Myślę, ze moze rozebrałabym flakon, niech tylko cena trochę spanie
|
|
|
|
|
|
#4133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zobaczymy jak wypadną przy dłuższym noszeniu. Jeśli będzie miłość to chętnie się zaopatrzę więcej przy okazji rozbiórki ![]() Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Animal Liberation
|
Kupiłam odlewkę Un Jardin a Cythere, no cóż, ładny zapach i do niczego niepodobny, ale moją miłością nie zostanie - za dużo w nim woni oliwy i pistacji.
|
|
|
|
#4135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lekko tylko przeszkadza mi ta troszkę mydlana baza, przez co całość pachnie trochę jak żel po prysznic Palmolive oliwkowy Ale generalnie ciekawa pozycja. Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4136 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
Zostanę przy Un Jardin sur le Nil i en Mediterranee Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4137 |
|
Animal Liberation
|
Zamówiłam na grupie niszowej odlewkę Ancien Verger od polskiego twórcy, Jakuba Pietrynki. Bardzo ciekawa jestem jaki to będzie zapach, bo z recenzji znawców "kwitnące polskie sady, łąki, maj w butelce - nuty słoneczne, miodowe, białokwiatowe w tym np. głóg czy mlecz".
|
|
|
|
#4138 |
|
Raczkowanie
|
dziewczny, macie jakies opinie o Maison Margiela Flower Market? powachalam (niepotrzebnie) i czuje w nich moja ulubiona konwalie, mimo, ze w skladzie jej nie ma Xd zastanawiam sie jak z trwaloscia, projekcja i czy warto.
|
|
|
|
|
#4139 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
Wąchałam nawet przedwczoraj, bo w Silesii w Sephorze dodali kilka marek i są właśnie zapachy Maison Margiela Zapraszam na rozbiórkę, może ktoś się skusi: Amouage Portryal Woman |
|
|
|
|
|
#4140 |
|
Animal Liberation
|
Dzisiaj pachne Ancien Verger od Jakuba Pietrynki, jeżeli ktoś szukał zapachu tylko kwitnących drzew to nie jest to - to perfumy w których czuć i mlecz, pokrzywę, inne zioła, i czeremchę i kwitnący głóg, miód wytwarzany przez pszczoły gdzieś z pasieki w środku sadu, i nawet kwiecie lipy. Wieś sielska anielska w zapomnianym zakątku Polski.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

Zapach radosny, poprawiający humor.

Przy atomizerze jest nieszczelna, zbierał się tam płyn, który już zrobił się koloru złotego, wokół atomka mokro. 

Myślę, ze moze rozebrałabym flakon, niech tylko cena trochę spanie