Anty aging - plotkowo - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-05-10, 10:20   #1111
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Dot.: Anty aging - plotkowo

Cytat:
Napisane przez Organa Pokaż wiadomość
Ja też mam problem ze bruzdami :<<< Zastanawiam się nad tym by zainstalować sobie kwas hialuronowy. Ile mililitrów wykorzystali u Ciebie na obie zmarszczki?
Nie wiem, nie pytałam.
Cytat:
Napisane przez rukolka Pokaż wiadomość
Jestem zupełnie zielona w temacie wypełniaczy dlatego chciałam was prosić o pomoc. Zauważyłam, że często marszczę brwi. Nie mam jeszcze lwiej zmarszczki, ale obawiam się, że może się niedługo pojawić. Czy powinnam profilaktycznie wstrzyknąć w to miejsce botoks? Jaki jest efekt i na jak długo? A kolejna sprawa to bruzdy nosowo-wargowe. Jaki jest najlepszy sposób na pozbycie się ich? No i w które miejsca na twarzy i czym działacie profilaktycznie?
Ja botox stosuję od 26. roku życia, 2 razy w roku, bo mam mega tendencję do lwiej zmarszczki i uważam, że bez tego na pewno byłoby dużo gorzej. Efekt jest widoczny ok. 4 miesiące.

Profilaktycznie to na pewno krem z filtrem na całą twarz.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 10:25   #1112
olabambola
Zadomowienie

Cytat:
Jestem zupełnie zielona w temacie wypełniaczy dlatego chciałam was prosić o pomoc. Zauważyłam, że często marszczę brwi. Nie mam jeszcze lwiej zmarszczki, ale obawiam się, że może się niedługo pojawić. Czy powinnam profilaktycznie wstrzyknąć w to miejsce botoks? Jaki jest efekt i na jak długo? A kolejna sprawa to bruzdy nosowo-wargowe. Jaki jest najlepszy sposób na pozbycie się ich? No i w które miejsca na twarzy i czym działacie profilaktycznie?
botoks to nie wypełniacz wypełniacz to głównie kwas hialuronowy
olabambola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 10:32   #1113
rukolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olabambola Pokaż wiadomość
botoks to nie wypełniacz wypełniacz to głównie kwas hialuronowy
Tak, wiem, źle napisałam. Miałam poprawić post, ale z lenistwa już zostawiłam.

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89577004]Nie wiem, nie pytałam. Ja botox stosuję od 26. roku życia, 2 razy w roku, bo mam mega tendencję do lwiej zmarszczki i uważam, że bez tego na pewno byłoby dużo gorzej. Efekt jest widoczny ok. 4 miesiące.

Profilaktycznie to na pewno krem z filtrem na całą twarz.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Krem stosuję. A na coś jeszcze stosujesz botoks lub jakieś wypełniacze regularnie?
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 10:39   #1114
Asuka99
Raczkowanie

Cytat:
A ja polecę masaże twarzy. Stosuję od niedawna i widzę dużą różnicę, jeśli chodzi o bruzdy, powieki (mam bardzo "azjatycką" budowę oka). Nawet usta zrobiły się bardziej pełne.
Asuka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 10:50   #1115
rukolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asuka99 Pokaż wiadomość
A ja polecę masaże twarzy. Stosuję od niedawna i widzę dużą różnicę, jeśli chodzi o bruzdy, powieki (mam bardzo "azjatycką" budowę oka). Nawet usta zrobiły się bardziej pełne.

No właśnie do masaży jestem nastawiona sceptycznie. Może niepotrzebnie, ale jednak też trzeba umieć to robić, żeby sobie jeszcze nie zaszkodzić. No i u mnie pewnie byłby problem z regularnością.
Stary 2023-05-10, 10:58   #1116
Asuka99
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie do masaży jestem nastawiona sceptycznie. Może niepotrzebnie, ale jednak też trzeba umieć to robić, żeby sobie jeszcze nie zaszkodzić. No i u mnie pewnie byłby problem z regularnością.
Robię proste i dość krótkie masaże, a widoczne efekty bardzo mnie do nich mobilizują, więc osobiście polecam. Nie ma się czego bać
Stary 2023-05-10, 11:55   #1117
AAAnka
Wtajemniczenie

Cytat:
Robię proste i dość krótkie masaże, a widoczne efekty bardzo mnie do nich mobilizują, więc osobiście polecam. Nie ma się czego bać
Z jakiego źródła (YT?) korzystałaś przy wyborze metody masażu?
AAAnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-05-10, 11:59   #1118
Konto usunięte

Cytat:
Tak, wiem, źle napisałam. Miałam poprawić post, ale z lenistwa już zostawiłam.

Krem stosuję. A na coś jeszcze stosujesz botoks lub jakieś wypełniacze regularnie?
Botox też na zmarszczki poprzeczne czoła, kurze łapki i zmarszczkę na nosie, a wypełniacze wypróbowałam dopiero pierwszy raz tydzień temu na bruzdy nosowo-wargowe.
Cytat:
Napisane przez AAAnka Pokaż wiadomość
Z jakiego źródła (YT?) korzystałaś przy wyborze metody masażu?
Też mnie to ciekawi. Ja robiłam naprawdę systematycznie masaże od Azjatyckiego Cukru, przez dwa miesiące, i zauważyłam kompletnie zero różnicy, dlatego jestem bardzo sceptyczna.

980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 15:00   #1119
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Botoks stosuje się właśnie profilaktycznie, żeby zmarszczki się nie pogłębiały. Jak długo efekt się utrzymuje kwestia indywidualna. Z czasem mięśnie się rozluźniają i można go powtarzać rzadziej. Ja robię na lwią od 30 rż, na początku co pół roku, teraz co 9 miesięcy.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Ja wierzę, że masaże pomagają, zwłaszcza rozluźnić mięśnie właśnie, ale nie mam samozaparcia, żeby robić je regularnie.
Tego próbowałam https://youtu.be/vFH0aRFxZdk

Edytowane przez jaksy
Czas edycji: 2023-05-10 o 15:43
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 16:12   #1120
magbeth
Dzik

Cytat:
Możesz napisać coś więcej? Używasz jakiegoś osprzętu czy nie?
magbeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 17:35   #1121
Asuka99
Raczkowanie

Odpowiem Wam zbiorczo:

Wieczorami robię masaż Tanaka https://www.youtube.com/watch?v=DB2gVAGITIA

Rano ten z ostatniego filmu z tego wpisu: https://azjatyckicukier.blogspot.com...wac-wasny.html

I ostatnio zaczęłam też robić raz w tygodniu ten masaż: https://www.youtube.com/watch?v=6-G9RdZCLpY

Nie używam żadnych akcesoriów, nakładam jedynie dużą ilość kremu (ten ostatni masaż należy wykonywać na suchej skórze).

Największą różnicę widzę w wygładzeniu bruzd nosowo wargowych, lekko uniesionych powiekach (a opierały mi się na rzęsach) i w pełniejszych ustach - tutaj wyrównały mi się też wargi, bo górna była mniejsza. Zmarszczki mam typowo mimiczne, więc nie wiem, jaki byłby efekt przy głębszych nierównościach.

No, ale trzeba rzeczywiście być regularnym, bo to jednak nie skalpel, więc efekty znikają, jak się masaży nie robi. Mam jednak nadzieję, że to też inwestycja na przyszłość i zapobiegnę, czy opóźnię w ten sposób pogłębianie się i powstawanie nowych zmarszczek. No, ale o tym przekonam się dopiero za jakiś czas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-05-10, 18:17   #1122
HaniaM88
Przyczajenie

[QUOTE=rukolka;89577039]No właśnie do masaży jestem nastawiona sceptycznie. Może niepotrzebnie, ale jednak też trzeba umieć to robić, żeby sobie jeszcze nie zaszkodzić. No i u mnie pewnie byłby problem z regularnością.

Mam podobnie, jeżeli sama mam coś robić w domu to zawsze znajdzie się inne zajęcie, dlatego korzystam z zabiegów w gabinecie. Skończyłam niedawno zabiegi mezoterapii mikroigłowej: xxx

Widzę sporą poprawę, bo zrobiły mi się już zmarszczki w bruździe między nosem, a policzkami, teraz są już praktycznie niezauważalne, a i kurze łapki jakby mniejsze. Pielęgnacja w domu to minimalistycznie: demakijaż, krem na okolice oka i krem na twarz.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2023-05-11 o 12:45 Powód: reklama
HaniaM88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 22:49   #1123
rukolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Botoks stosuje się właśnie profilaktycznie, żeby zmarszczki się nie pogłębiały. Jak długo efekt się utrzymuje kwestia indywidualna. Z czasem mięśnie się rozluźniają i można go powtarzać rzadziej. Ja robię na lwią od 30 rż, na początku co pół roku, teraz co 9 miesięcy.

Robisz coś jeszcze regularnie? Na lwią się na pewno zapiszę, myślę czy jeszcze na coś.
Stary 2023-05-11, 06:48   #1124
AAAnka
Wtajemniczenie

Cytat:
Odpowiem Wam zbiorczo:

Wieczorami robię masaż Tanaka https://www.youtube.com/watch?v=DB2gVAGITIA

Rano ten z ostatniego filmu z tego wpisu: https://azjatyckicukier.blogspot.com...wac-wasny.html

I ostatnio zaczęłam też robić raz w tygodniu ten masaż: https://www.youtube.com/watch?v=6-G9RdZCLpY

Nie używam żadnych akcesoriów, nakładam jedynie dużą ilość kremu (ten ostatni masaż należy wykonywać na suchej skórze).

Największą różnicę widzę w wygładzeniu bruzd nosowo wargowych, lekko uniesionych powiekach (a opierały mi się na rzęsach) i w pełniejszych ustach - tutaj wyrównały mi się też wargi, bo górna była mniejsza. Zmarszczki mam typowo mimiczne, więc nie wiem, jaki byłby efekt przy głębszych nierównościach.

No, ale trzeba rzeczywiście być regularnym, bo to jednak nie skalpel, więc efekty znikają, jak się masaży nie robi. Mam jednak nadzieję, że to też inwestycja na przyszłość i zapobiegnę, czy opóźnię w ten sposób pogłębianie się i powstawanie nowych zmarszczek. No, ale o tym przekonam się dopiero za jakiś czas
Brzmi to pięknie Myślę że regularny masaż coś tam działa na pewno, na pewno w kwestii rozluźnienia mięśni itd. Ja przez jakiś czas stosowałam wieczorem masaż (coś na YT znalezione) i dawał super efekt odprężenia na twarzy-czasem czuję takie spięcie , wręcz ból przy policzkach i oczach-masaż dawał ulgę.
Stary 2023-05-11, 07:09   #1125
olabambola
Zadomowienie

Czy argireline faktycznie coś daje?
olabambola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-11, 09:18   #1126
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Robisz coś jeszcze regularnie? Na lwią się na pewno zapiszę, myślę czy jeszcze na coś.
Z zabiegów nie, chociaż rozważam jeszcze botoks na czoło, bo mi się spinają od jakiegoś czasu mięśnie nad brwiami. Pewnie do ogarnięcia masażami, no ale wiadomo.
Poza tym leczę się u dermo retinoidami i od 20 rż używam codziennie filtra.

Stary 2023-05-11, 12:38   #1127
pannajoanna71
Zakorzenienie

A zażywacie dodatkowo jakieś suplementy? Czy któryś coś faktycznie daje?

If I make a cake and it fails, it becomes a pudding.
pannajoanna71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-12, 07:10   #1128
AAAnka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olabambola Pokaż wiadomość
Czy argireline faktycznie coś daje?
Ja używam od około 2-3 lat z The Ordinary, ciężko ocenić czy działa-nie wiem jak by moja twarz wyglądała bez, na pewno w ciągu tego czasu nie pogorszył się stan moich kurzych łapek.Stosuję tylko na czoło i oklicę oka (z boku)
Stary 2023-05-13, 19:04   #1129
Indecence
nieprzyzwoita

Kupiłam Martiderm Pigment Zero, jako, że firma tu była zachwalana, a potrzebowałam dobry filtr, bo troszkę przebarwień mi zaczęło wychodzić. Nie wiem jak się będą miały moje przebarwienia, ale jak na krem z filtrem jest lekki i co najważniejsze, nie warzy mi się na nim podkład, jak na innych filtrach. Nawet po 11 godzinach z makijażem twarz ma takie zdrowe glow,a nie blask choinkowy. Ten krem to złoto.
Indecence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-13, 21:56   #1130
Fenenna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja używam od około 2-3 lat z The Ordinary, ciężko ocenić czy działa-nie wiem jak by moja twarz wyglądała bez, na pewno w ciągu tego czasu nie pogorszył się stan moich kurzych łapek.Stosuję tylko na czoło i oklicę oka (z boku)
To mam pytanie o okolice oka - czy tym serum zastepujesz krem pod oczy czy nakładasz serum + krem pod oczy?
Fenenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-15, 06:36   #1131
AAAnka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fenenna Pokaż wiadomość
To mam pytanie o okolice oka - czy tym serum zastepujesz krem pod oczy czy nakładasz serum + krem pod oczy?
Zdecydowanie trzeba coś położyć bo to serum jest wodniste, wchłania się szybko i nie ma odczucia nawilżenia. Właśnie się kapnęłam że kładę na niego serum z witaminą C Nie zaleca się łączyć argireliny z witaminą C w formie kwasu askorbinowego-używam serum z Garniera-i chyba w nim jest ta forma
Stary 2023-05-15, 19:51   #1132
Lumimi
Zakorzenienie

Macie może jakieś fajne kosmetyki dla cery naczynkowej? Coś co wzmocni naczynka?

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-15, 21:03   #1133
pannajoanna71
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lumimi Pokaż wiadomość
Macie może jakieś fajne kosmetyki dla cery naczynkowej? Coś co wzmocni naczynka?

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Serum z wit. C
https://cosibella.pl/product-pol-511...tml?query_id=2

If I make a cake and it fails, it becomes a pudding.

Edytowane przez pannajoanna71
Czas edycji: 2023-05-15 o 21:04
pannajoanna71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-18, 19:01   #1134
rukolka
Zakorzenienie

Wracam z pytaniami o botoks. Na lwią zmarszczkę już się zapisałam, ale odkąd zaczęłam się nad tym zastanawiać to zaczęłam się też bardziej przyglądać swojej twarzy. No i na zdjęciach widzę, że gdy się uśmiecham to przy zewnętrznych kącikach oczu robią mi się spore zmarszczki mimiczne. Czy na to któraś z was stosowała kiedyś botoks? Jaki był efekt, nie było żadnych skutków ubocznych?
Stary 2023-05-18, 19:09   #1135
Fenenna
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdecydowanie trzeba coś położyć bo to serum jest wodniste, wchłania się szybko i nie ma odczucia nawilżenia. Właśnie się kapnęłam że kładę na niego serum z witaminą C Nie zaleca się łączyć argireliny z witaminą C w formie kwasu askorbinowego-używam serum z Garniera-i chyba w nim jest ta forma
Dzięki za odpowiedź, zamawiam
Fenenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-18, 19:17   #1136
Konto usunięte

Cytat:
Wracam z pytaniami o botoks. Na lwią zmarszczkę już się zapisałam, ale odkąd zaczęłam się nad tym zastanawiać to zaczęłam się też bardziej przyglądać swojej twarzy. No i na zdjęciach widzę, że gdy się uśmiecham to przy zewnętrznych kącikach oczu robią mi się spore zmarszczki mimiczne. Czy na to któraś z was stosowała kiedyś botoks? Jaki był efekt, nie było żadnych skutków ubocznych?
Ja stosuję, nie mam żadnych skutków ubocznych.

Stary 2023-05-18, 20:15   #1137
rukolka
Zakorzenienie

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89584774]Ja stosuję, nie mam żadnych skutków ubocznych.

A nie robi Ci się jakiś efekt maski na twarzy? Nie chcę, żeby było widać jakąś różnicę.
Stary 2023-05-18, 21:20   #1138
Konto usunięte

Cytat:
A nie robi Ci się jakiś efekt maski na twarzy? Nie chcę, żeby było widać jakąś różnicę.
Nie, nic nie widać. Robię zapobiegawczo od trzech lat.

Stary 2023-05-19, 09:49   #1139
rukolka
Zakorzenienie

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89584878]Nie, nic nie widać. Robię zapobiegawczo od trzech lat.

Super. Jeszcze się zastanawiam czy duże znaczenie ma wybór lekarza. Z tego co widzę różne są rodzaje botoksów i różne dawki podają, ale oczywiście prawie żaden nie umieszcza o tym informacji u siebie. Mam nadzieję, że dobrze trafię.
Stary 2023-05-19, 10:05   #1140
Karynex
Przyczajenie

Szczerze, to ja postawiłam na siłownię! Trenuję dwa razy w tygodniu z trenerka personalną, do tego czasem jakaś wycieczka w góry, basen, rower. To działa. ))
Karynex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości