![]() |
#601 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2023
Cytat:
![]() Ja już myślałam, że tydzień temu mi powie, że coś ruszyło, bo brzuch bolało, a tam cisza ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiaj jadę na spotkanie z położną do porodu ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W tym szpitalu jest możliwość wykupienia położnej do porodu, podpisuję umowę ze szpitalem i ona jest przez cały czas ze mną w porodzie Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Rozeznanie
|
U mnie z sikaniem to samo. Jak wstawałam raz tak teraz w nocy z 3-4 razy, a w ciągu dnia dosłownie co godzinę. Aż boje się chodzić na spacery dłuższe, że nie zdążę wrócić. No i swobodnie mogę leżeć teraz na plecach i nie duszę się, wcześniej nawet kilka minut było problemem więc tutaj akurat super, bo wkurzało mnie już to leżenie ciągle na boku i przekręcanie się żeby nic nie bolało.
Z tym sikaniem to w ogole głupie uczucie, bo ja co jakiś czas się boje ze po prostu coś poleci bo czuje takie parcie, a potem się okazuje że wcale sikać się nie chce. Nie wiem czy przy porodzie też tak jest, nie chciałabym latać do WC co 15 min ale tym bardziej sikać gdzie popadnie na porodówce ![]() Nie nastawiam się żeby rodzić już dzisiaj i teraz ale jednak wywoływania chciałabym uniknąć więc fajnie jakby się zaczęło w ciągu 2 tygodni. Wczoraj z mężem się umawiałam na poród w sobotę, bo myślę sobie że byłabym spokojniejsza jak on będzie w domu ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Raczkowanie
|
Ja pamiętam przy porodzie, mówię położnej, że chce mi się siku, a ona, że to takie uczucie i się nie chce, a ja uparcie, że chcę siku, poszłam, wracam i położna "i co, nie było siku?" A ja "oczywiście, że było"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Rozeznanie
|
Jeny ja się cewnika boje jak nie wiem, myślałam że tylko przy CC ale już czytałam na forach że przy sn też zakładali tylko dalej nie wiem po co
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Rozeznanie
|
Yhm, to wykupienie położnej to u mnie też była pierwsza decyzja , gdyby nie świadomość że o ile nic nieprzewidywalnego się nie stanie to zaopiekuje się mną normalna kobieta to dopiero bym miała stracha.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Co do cewnika miałam założony na chwilę pod koniec porodu żeby opróżnić pęcherz żeby mała szybciej wyszła. Urodziłam o 17, a kilka godzin później błagałam o powtórkę bo nie mogłam się wysikac 🫣 ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- I potwierdzam, ze przy tych bólach to w ogóle nie czuc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Raczkowanie
|
Nie wyobrażam sobie mieć cewnika przy porodzie. Mi cała cewka moczowa popękała to z cewnikiem by była chyba rozerwana na amen
![]() Czuję taki spokój przed drugim porodem przez to,że rodzę w innym kraju ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Raczkowanie
|
Ja co chwile mam mieszane uczucia
![]() ![]() I zaczęły się od jakiegoś czasu durne sny 🫣 różne porodowe, ale tak głupie, że ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Raczkowanie
|
A co do tego że w bólu nic nie czuć to potwierdzam bo ja miałam zrobione nacięcie bez znieczulenia i gdyby nie mąż i późniejsze szycie to w ogóle bym nie wiedziała że mnie nacieli i w którym momencie bo nic nie czułam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Raczkowanie
|
Ja niestety miałam rutynowe nacięcie,bez żadnych wskazań
![]() Tu podpisałam dokument,że nacinają tylko jak muszą użyć kleszczy lub vacuum. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Rozeznanie
|
Kurcze to nacięcie lub pękniecie i szycie to to czego się najbardziej boje w porodzie. Zwłaszcza szycia. Potem wiem, że ciężko mi będzie pielęgnować i zadbać o blizne bo po prostu jakąś blokadę mam do takich miejsc. Miałam operacje ucha i raptem 3 szwy później to długo nawet do lustra bałam się na to spojrzeć, już nie mówię o myciu czy smarowaniu. Przy zdejmowaniu szwów popłakałam się z bólu. Po roku śladu po tym nie ma i pod palcem w ogóle nie wyczuwalne jest, mam nadzieję że ewentualnie krocze też się tak ładnie goi.
Wiecie może gdzie znajdę ćwiczenia, które warto robić już po porodzie w połogu? Mam na myśli jakieś delikatne ćwiczenia mięśni dna miednicy czy jakieś masaże brzucha a nie fitness czy siłowe. Z tego co pamiętam wizyta u fizjo dopiero po ok 4 tyg. a ćwiczyć czy mobilizować pewnie lepiej już wcześniej. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
Raczkowanie
|
Ja byłam już po 2,3 tyg u fizjo i mi pokazała co i jak. Co do ran niestety mam tak samo,ciężko się na mnie goją nawet małe zadrapania. Do rany poporodowej wdało mi się zakażenie, ból okropny musiałam miec zabieg oczywiście bez znieczulenia na fotelu gin, tak się darłam że jak wyszłam na poczekalnie to kobity blade siedziały, później miałam w bliźnie endometrioze więc tak na prawdę na tyłku usiadłam swobodnie po pierwszych świętach czyli jak syn miał 6/7 msc 🥹
No kurde nie jesteś w stanie nic przewidzieć jeśli chodzi o poród obojętnie jaka drogą ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja już po, jak dojdę do siebie napisze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Rozeznanie
|
Wow, super ! Gratuluję i zazdroszczę
![]() Odpoczywaj i zdrówka dla Was. Ja dzisiaj cały dzień się dziwnie czułam i brzuch mocniej bolał więc się niepokoiłam ale teraz na wieczór się wszystko uspokoiło więc to jeszcze nie teraz. Siedzę jak na szpilkach l, bo nie wiem czego się spodziewać a na dodatek jestem mega rozdrażniona. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Raczkowanie
|
Ja się dzisiaj fatalnie czuje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie wierzyłam, że to możliwe ale chciałabym już rodzić, nie mogę się doczekać aż mi będzie lżej i wrócę do jakichś normalnych ciuchów. Chodzę na okrągło w 2 parach legginsów i jakichś 6 koszulkach które są dobre. Jak mam się kłaść w nocy spać to jestem zła, że znów trzeba nockę przemęczyć jakoś. Żeby nie było, wcale źle ze mną nie ma no ale już mnie to męczy. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Raczkowanie
|
Ja się tak cieszę że już nie jestem w ciąży
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#628 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z jednej strony też mam już dość, jestem tym wszystkim zmęczona, chciałabym być po, a z drugiej boję się porodu, tego bólu, jednak jak zaczynam myśleć przypominam sobie jak to było...boję się, że nikt do nas nie przyjedzie zająć się synem, że będę sama na porodówce...gonitwa myśli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Raczkowanie
|
Dziękuję, wszystko ok ze mną i z maleństwem. Ale jedno wam powiem. Po pierwszym porodzie zapomniałam jak to ku.wa boli
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#630 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.