|
|
#4171 | ||
|
Guerlain Lover
|
Dot.: Wątek plotkowy perfumowy część 3
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Flakony wyglądają obłędnie |
||
|
|
|
|
#4172 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Ale to tez i nic pilnego wiec nie ma co zalowac A tych Cologne Blanche nie mialas albo nie wachalas czasem? Intrygujace opisy w stylu puder dla niemowlat plus migdaly
|
|
|
#4173 |
|
Guerlain Lover
|
Tych jeszcze nie, ale jak kiedyś będę miała okazję to na pewno potestuję, bo lubię serię butikową Diora.
|
|
|
|
|
#4174 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4175 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Jakos dotychczas z serią butikową było mi nie po drodze
|
|
|
#4176 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Gris Dior dopiero co sprzedałam odlewkę - jestem różolubem, a tutaj głównie mech dębowy i paczula. Zapach jest ciekawy, ale nie mój. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2023-05-16 o 15:55 |
|
|
|
|
|
#4177 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
|
#4178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Highland Heather wąchałam na końcu i wydawał mi się najbardziej "zwykły"- klasyczny, delikatny, ziołowy, lekko koloński zapach (ale leciutko!), od razu zobaczyłam chlodne, bezkresne wrzosowiska (albo może lawendowiska w deszczu?). Na drugi dzień nabrał mocy na blotterze, ale z kolei niewiele sie dzieje. Mallow on the Moor- zachwycił od razu irysowo-fiołkowym tchnieniem, też chłodnym, jak jasnofioletowy puder, ale zero słodyczy, raczej podbity zielonością. Bajka, ale szczerze mowiąc- nic odkrywczego. Ale chciałabym Na drugi dzień mocniej pudrowieje i jednocześnie robi się jakby bardziej zielony?Wild Achillea- najciekawszy zapach, bo jest tam taka nutka, co nie kazdemu podejdzie, jakaś tako kwaśnawo zielichowa, bardzo ciekawa, ale to taki niuans, nie ma mowy o trudnej niszy, to też zielony przyjemniak, coś jakby wetiwer z pokrzywą? Mnie by zmęczył chyba, ale pani w Douglasie nad tym wzdychała, ze to takie cudo i się inhalowała mocno
|
|
|
|
|
|
#4179 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
Ja dzisiaj po raz drugi w życiu (po Sisley L'eau rêvée d'Hubert) użyłam zapachu teoretycznie dedykowanego dla panów, generalnie takich unikam ale ten z dzisiaj - Armani Eau de Cedre, jest taki właśnie miękko zielono - fiołkowy plus słodzona czarna herbata. Moim zdaniem - dla faceta zdecydowanie za słodki, nie widzę mojego w takim zapachu (zresztą on by tego nie chciał "nosić"). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Ciekawa jestem jak pachnie Oset + Bluszcz, może jutro po południu uda mi się skoczyć do Dgl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4180 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Nie jest to może idealne miejsce ale ....chciałam wymienić , ale mam pytanie o sprzedaż L'Artisan Parfumeur Premier Figuier extreme ok 50 ml w starej szacie graficznej. Pomożecie, bo już od dawna w "niszy" nie siedzę. I nie mam pojęcia ile monet może kosztować.
|
|
#4182 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
W końcu potestowałam Gris Dior i Cologne Blanche i w sumie oba fajne ale żaden nic nie urwał, blizej mi chyba do Blanche, tylko że on bardzo krótkotrwały na mnie niestety.
Prawda, ze ta roza w Gris przez paczulę faktycznie bardziej strawna, jak dla kogos, kto jej nie lubi w perfumach. Wyczuwam jednak mocno i roze i paczule w duecie, obie wybijaja na przemian plus mech wyczuwalny. Blanche to migdal z wanilina i pudrem, ale o dziwo moim zdaniem i podobny do Chergui, mimo ze ten ostatni nie ma migdala, to ogolna kompozycja i wydzwiek na skorze w trakcie projekcji sa dosc podobne. Ale otwarcie mocno kolońskie i nieco cytrusowe, dopiero po chwili migdal i puder
|
|
#4183 | ||
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
Cytat:
Odnosnie Cologne to wlasnie czegos takiego sie spodziewalam, wiec nawet nie rzucilam sie do testow. Ostatnio zauroczyly mnie zapachy Aerin, bo w Silesii w odrestaurowanej Sephorze dolozyli ta marke i kilka innych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#4184 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Blanche bym mogla uzywac, gdybym nie miala Chergui, ktory wole. Jeszcze a propo Diora to spodobal mi sie Eau Noire, pewnie przez szafran, skore i szalwie, ale tez krotko sie trzyma skory. Natomiast Bois d'Argent rozczarowal mnie bardzo, nie wiem czemu ale czuje tam roze, mimo ze brak jej w skladzie, a jest irys
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2023-05-24 o 12:12 |
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Guerlain Lover
|
Mam to samo z Diorem
no moze poza malym wyjatkiem najnowszego wypustu Miss Dior edp - tak mi sie spodobala, ze trafila do mojej top 5. I powrotu do mojej milosci sprzed lat - Addict edp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4186 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Kiedys mi sie podobala jedna jedyna MD - Blooming Bouquet (?), te pierwsze chyba i zarazem ostatnie, bo po nich juz zadne MD nie spodobaly mi sie ![]() Adiccta tez nigdy nie umialam pokochac, a probowalam kiedys nieraz Poza tymi co pisalam nie znam tych Diorow, bo nie mam dostepu do probek, a nie lubie rozbiorek, teraz wyjatkowo mi wyszlo z probkami. Ale moze to i lepiej bo jakby ktorys sie spodobal to kieszen by mnie bolala, a patrzac jak zuzywam perfumy, a raczej uzywam, to nie ma to sensu za bardzo ![]() W ogole bym chciala miec tylko 1 max 3 flaszki na biezaco uzywane i odkupowywane, ale wiem, ze to nierealne, bo raz ze szybko sie nudza, a dwa ze nos przyzwyczaja sie do zapachow i predko bym je przestala czuc, a co mi po czyms, czego sama nie czuje, cala przyjemnosc na pic
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2023-05-24 o 19:58 |
|
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4188 |
|
Animal Liberation
|
Fenris, i jak po testach odlewek z Jo Malone the Highlands Collection? U mnie wszystkie te zapachy mają super parametry, trwałość wielogodzinna ale są bardzo mocno zielono - ziołowe, najbardziej chyba Melancholic Thistle i Wild Achillea (te faktycznie pachną krwawnikiem, 1:1 aromat tego ziela).
Perfumowa nisza w pełnej okazałości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4189 | |
|
Wieczne Kutango
|
Cytat:
|
|
|
|
#4190 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
W notatkach wypisałam sobie tak: ![]() Melancholy Thistle - mineralno-ziołowy Mallow On The Moor - chemiczno-pudrowo-migdałowy Wild Achillea - delikatna pokrzywa i coś dziwnego, chyba ten krwawnik? polne biało-żółte kwiaty Highland Heather - kobiecy, kwiatowy-wrzosowy, lawenda? nie wiem, potem trochę ziemisty |
|
|
|
|
|
#4191 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
O moj Boże! Pierwszy raz od dawna zadurzyłam sie od pierwszego niuchniecia w mainstreamowych perfumach
![]() Konkretnie w BV Illusione for Him
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4193 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Niby nie lubie cytrusowych perfum, ale tu w polaczeniu z drzewnymi to daje u mnie efekt piorunujacy, akurat na upalne lato
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2023-05-31 o 16:52 |
|
|
|
|
|
#4194 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4195 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ciekawa jestem, jakie bedziesz miala odczucia
|
|
#4196 |
|
Guerlain Lover
|
Wąchałam dzisiaj w Silesii - fajny! Taki unisexowy.
Wachalamntez w Douglasie szkockie Jo Malone - żółty najładniejszy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4197 |
|
Rozeznanie
|
Poradźcie, póki promocja w Sephorze jest.
Chanel Mademoiselle Coco w wersji tradycyjnej czy Intense? Tę pierwszą miewałam, drugą nie.... |
|
|
|
|
#4198 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Niestety nie kupuje, bo godzin a i nie czuje juz go Ostatnio mialam tez okazje testowac Penhaligonsy, piekne prawie wszystkie, ale niestety, na mnie trwalosc zalosna, nie wiem czy nos mi sie zbiesil czy trwalosc na skorze mi siadła, albo realnie akurat te nie trzymaja sie skory, hmmm ![]() Mnie ostatnio jakis Malone sie spodobal, nie pamietam jaki, ale jak znajde resztke probki to napisze
|
|
|
#4199 | ||
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#4200 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

wiec sadze ze gris tez mi nie podejdzie 
Flakony wyglądają obłędnie 

Ale to tez i nic pilnego wiec nie ma co zalowac

no moze poza malym wyjatkiem najnowszego wypustu Miss Dior edp - tak mi sie spodobala, ze trafila do mojej top 5. I powrotu do mojej milosci sprzed lat - Addict edp