![]() |
#1831 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadówki 2021! Część III ;)
Właśnie macie dla swoich maluchów już inne łóżka?
Sprawa indywidualna jak kto woli usypiać, póki w rodzinie się sprawdza i nie przeszkadza. Mi przeszkadzało więc postanowiłam nad tym popracować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1832 |
Zakorzenienie
|
Nie. Laura śpi w łóżeczku takim 120x60 i na razie się to dlugo nie zmieni.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1833 |
Rozeznanie
|
Ja się rozglądam za łóżkiem o docelowej szer. 140 cm, ale bez pośpiechu bo Młody gniazduje z nami i raczej nie przewiduję rychłych zmian w tym temacie.
120x60 było wzgardzone od początku, gdyż panicz lubi spać w poprzek łóżka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1834 |
Zakorzenienie
|
U nas odpukać ze spaniem całkiem spoko. Od czasu odstawienia ogromna poprawa. Dobrze, bo myślałam, że dosłownie umrę ze zmęczenia.
A jak tam z chodzeniem? Wandzia chodzi… na kolanach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1835 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wg najnowszych wytycznych norma wydłużyła się do 20 m-ca, może Łonda po prostu potrzebuje nieco więcej czasu? Z pchaczem i przy meblach chodzi czy uznaje tylko kolana? Pierwsze zwolnienie na dziecko gdyż przyplątało nam się zapalenie oskrzeli ![]() Dobrze, że pojechał po zakupy bo miałam mu już zaproponować zostanie przyjacielem rodziny ![]() U nas burza, kocham to zjawisko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1836 | |
Zakorzenienie
|
Listopadówki 2021! Część III
![]() Cytat:
Nie słyszałam o nowych wytycznych. Oparta o coś albo za rękę chodzi też na stopach. Mam wrażenie, że jest dosłownie i w przenośni o krok od tego, żeby chodzić. Poza tym rozwój w mojej ocenie ok ![]() Zdrówka dla was wszystkich Edytowane przez szmyglo Czas edycji: 2023-05-24 o 16:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1837 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadówki 2021! Część III
![]() Cytat:
Dzięki! To pozostaje tylko czekać aż się odważy ![]() Jakieś polecajki z okazji Dnia Dziecka? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1839 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I nawet wróciła do normy ze spaniem, tylko sobie przesunęła porę zasypiania o godzinę. Co mnie zresztą bardzo cieszy, bo dzień dłuższy, więc jak wracam z pracy, to na spokojnie jeszcze sobie na spacer wychodzimy albo do ogrodu. Chyba ten problem był jednak chwilowy, od szczepienia. A we wtorek kolejne i potem za 2 tygodnie znowu ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1840 |
Zadomowienie
|
Mikoma a o której teraz kładziesz spać?
W ogóle jest ktoś kto totalnie odstawił już mleko? Czy to kp czy mm? My obecnie dajemy jedna butle na noc i mnie to dręczy ze akurat jakoś naturalnie wyszło ze do snu po umyciu zębów. Eh a mycie zebow nam za dobrze nie idzie, bo to jakas wojna 🤣🤣🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dokładnie ten sam problem z butlą po myciu zębów. Nie jesteśmy w stanie tego zmienić, bo Helcia pije w łóżku i mi zasypia dosłownie po 5 minutach. Ja nie mam serca jej rozbudzać. A z tym myciem też nie jest rewelacyjnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wanda już odstawiona zupełnie, bo nie chciała ani mm ani krowiego „gołego” też nie pije. Z myciem zębów też różnie, czasem sama tylko poćlamie szczoteczkę, czasem nic ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1843 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No u nas mega podobnie. Myjemy zęby przed spaniem. I ja już troszkę na siłę jej zęby myje bo inaczej to nic by nie było. Sama to weźmie szczoteczkę i wyssa pastę i tyle. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Z tym mlekiem to też w sumie mysle jakby całkiem z niego zrezygnować ale właśnie jak za dnia Emilka ma to gdzieś tak na noc aż się trzęsie jak ma pic mleczko 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1844 |
Zakorzenienie
|
Nie odstawiaj tak gwałtownie. Będzie chciała, to się sama odstawi. Raz dziennie mm to nie tragedia w tym wieku. I portfel już aż tak nie boli
![]() Ja nawet kupiłam książeczkę "Hela sama myje zęby", ale wygląda na to, że coś nie pykło, bo ona faktycznie chce myć sama i tylko sama, a ja chciałam jej pokazać, że ma myć ze mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
Laura nie chce pic mleka żadnego niestety. A jest na diecie na masę i jakby pila choć trochę to by trochę podganiala z kaloriami a ona dwa lyczki wypije i już.
Zeby myjemy po śniadaniu przed wyjściem do żłobka i po kąpieli. Nie ma przebacz. Jak nie chce to na sile. Z zębami i odciąganiem glutow nie ma zmiłuj. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1847 |
Rozeznanie
|
Clara juz od roczku na krowim, ale u moich dzieci milosc do mleka to jest wrecz obsesja, starszak tez nadal pije i razem wypijaja mi ponad litr dziennie, mam wrazenie, ze nic juz z TZ nie robimy tylko mleko kupujemy. Praktyczniejsza bylaby krowa na balkonie
![]() Ja pilam butle do 9 roku zycia. Mam jakies mgliste wspomnienia, ze odstawilam bo sie zblizala pierwsza komunia i stwierdzilam ze dorosla juz jestem :p A zeby myjemy czasami przed, czasami po mleku, powoli zaczyna akceptowac. Starszak mial podobnie, w pewnym momencie udalo sie go przestawic na mycie po butli i teraz juz bez problemu.
![]() |
#1848 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chcę jej tak gwałtownie co prawda odstawiać ale dręczy mnie to że jednak pije po myciu zębów, a nie chce aby miała zaraz czarne hahahh. Ale to fakt, że jak tylko pije raz dzienni to w końcu mleko kupuje raz na 2 miechy ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
No zęby też na siłę ale z odciąganiem kataru odpuszczam bo nie mam serca i sił. Słaba jestem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1849 |
Rozeznanie
|
A w ogole jeszcze a propos zasypiania to panna nasza dala nam wczoraj taki pokaz, ze glowa boli...
Po ostatnich krotkich wakacjach, kiedy byla przez tydzien sama ze mna, teraz chce zasypiac tylko z mamusia, a TZ usypia starszaka. No ale wczoraj starszak bardzo prosil, zebym ja do niego poszla, wiec TZ mowi, ze on sie polozy z Clara. Mloda zrobila taka awanture, tak sie zaczela wydzierac, darla sie darla, darla... az wyrzygala cala kolacje. I to tak na lezaco, ze TZ musial ja ratowac, bo sie poddusila. A posciel cala w przetrawionych truskawkach z jogurtem, do wymiany. Serio, to jest hrabina jakich malo, ma byc wszystko tak jak ona chce ![]()
![]() |
#1850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1851 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego, listopadowe matki
![]() ![]() U nas mycie zębów też pod znakiem nie ma przebacz. Panicz lubi wyżerać pastę, a czyszczenie bywa mocno oprotestowane. Jezu, jak mi się marzy, żeby Młody znowu chodził wcześniej spać bo szaleje do 21:30 i śpi do 9 plus 3h drzemki i po prostu życie zaczyna się popołudniami kiedy jest czas na ogarnianie życia ![]() ![]() Tym sposobem składamy meble do jego pokoju od 2 tygodni i dom wygląda jak pobojowisko. Ale taka sama akcja była w okolicach roku więc czekam aż mu przejdzie. U nas mleko dwa razy dziennie - po przebudzeniu i na wieczór. U mnie też lekka mamoza, ale na słodko bo dużo się tulimy i Młody lubi się mi usadzić na kolanach. Hortensja, wybacz, ale uśmiałam się z opisu afery nakręconej przez Hrabinę, co za gwiazda ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1852 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odstawilam ja jak miała 15/16 miesięcy. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Z ta waga to drama ciagle. Teraz 8,7kg. Ma fazy ze je ładnie a potem tydzień wybrzydza. Nie wiem co. Może zeby, choroby. Ch go wie. Już chodzi sobie, tak sztywno ale chodzi. Byliśmy na kolejnej kontroli u ortopedy i biodra już są super. Ale za to kostki ma mega flexible i przez to zaczęła trochę później chodzic, jednak ma ciezlo z równowaga. Ale ma chodzic boso i może buty z wyższa cholewka ale na razie nie ma tragedii. Ale szczupak taki cały czas. Te nózie takie suchutkie. Tuczymy ja ale tak średnio to idzie… Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1853 | ||
Zakorzenienie
|
Ej, Mateczki, Wszystkiego Najlepszego dla nas
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1854 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Was Mamusie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wandzia nadal tylko za rękę… byłyśmy u fizjo i ona nie wie dlaczego tak, bo umiejętności ma. Martwię się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pójdę do pediatry jeszcze po skierowanie do neurologa. I najwyżej skonsultuję z jeszcze inną osobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzyma za Was kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1859 |
Zadomowienie
|
A takie pytanko czy ktoś używa szczoteczki sonicznej dzieciom? Jeśli tak jakąś polecacie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1860 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Seysso baby. Mamy od pierwszego ząbka, wystarczy dokupić zapas końcówek. Młody akceptuje od początku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.