|  2014-03-20, 14:37 | #31 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-09 
				 | 

Dot.: Transport dla gości weselnych.

Jestem z południa Polski z Podhala i tu jest taka tradycja, ze najpierw jest błogosławieństwo Pana Młodego przez Jego rodziców, potem Pan Młody przyjeżdża pod dom Pani Młodej i tam błogosławią nas Moi rodzice jak i teściowie na nowa drogę życia...

| 
|     |   | 
|  2014-03-22, 10:16 | #32 | 
| ... choć nie Westwood Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: Polska B 
				 | 

Tradycja blogosławieństwa jest w  całej Polsce, ale jak piszesz o busie to w tym busie zapewne sa goście weselni. Więc z ciekawości zapytałam po co w dniu wesela cala chmara gości pod Waszymi domami?

__________________  Dopóki nie skorzystałem z Internetu,  nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem | 
|     |   | 
|  2014-03-23, 20:33 | #33 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-09 
				 | 

Cytat: 
 BO goście weselni w tym regionie Polski raczej nie przyjeżdżają prosto pod kościół a pod dom Pana Młodego lub Pani Młodej taka tradycja wyprowadzanie Pana Młodego i takie inne całe "obrzędy" poza tym będziemy mieli dużo gości z daleka i siłą rzeczy pojawią się dzień przed weselem u nad w domach gdzie trzeba im zapewnić nocleg , a Ci z zagranicy będą bez samochodów więc nie każe im się iść do kościoła na nogach.. Poza tym nie kazdy orientuje się w terenie zwłaszcza ci z daleka i łatwiej jest im przyjechać pod dom i razem z Państwem Młodym udać się do Kościoła niż szukać kościoła po całym mieście Edytowane przez sylwia9d Czas edycji: 2014-03-23 o 20:34 | |
|     |   | 
|  2014-03-24, 10:36 | #34 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-09 
				 | 

Cytat: 
 Moja kuzynka która miała problem z feralnymi gościami najadła się niemało nerwów. Wyobraźcie sobie ze jej kolezanka(25 lat,posiadajaca samochów)zadzowniła do niej i pytala czy bedzie transport???? W początkowych planach był transport dla osób starszych ale jak sie wszyscy dowiedzieli to juz wszyscy chcieli jechac busem!!! Dla mnie to szczyt bezszczelności... | |
|     |   | 
|  2014-03-25, 16:03 | #35 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: Dortmund 
				 | 

Cytat: 
 a moglabys dac mi namairy na firme. Ja tez potrzebuje zeby autobus zabral gosci z Warszawy i zawiozl pod kosciol ( ok 70 km) a potem na sale (3km) a rano zabral do Warszawy. Jak to funkcjonuje w praktyce? Umawia sie z kierowca w jednym puncie Warszawy ? Czy zbiera gosci po trasie?? Kompletnie zielona jestem | |
|     |   | 
|  2015-04-23, 01:02 | #36 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: Zachód 
				 | 

Cytat: 

__________________ Patrzę przez różowe okulary!   | |
|     |   | 
|  2015-04-27, 07:12 | #37 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2014-02 Lokalizacja: Łódź 
				 | 

Myślę, że wynajęcie busów dla gości to bardzo dobre rozwiązanie w niektórych wypadkach. Trzeba jednak wziąć pod uwagę różne czynniki. Niektóre osoby mogą chcieć wyjść z zabawy wcześniej, a tak to będą musiały czekać na innych. Poza tym zazwyczaj udaje się jednak tak dogadać, że jest kilku kierowców, którzy mogą zabrać jakąś część osób i transport odbywa się bez żadnych problemów.

| 
|     |   | 
|  2016-07-20, 13:33 | #38 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2016-03 
				 | 

u mojej siostry na weselu tez tak było, że trzeba było zapewnić transport gościom z innego miasta. Z tego co wiem ona wynajmowała autokar z firmy Asik z Krakowa. Mają bardzo ładne, nowoczesne autobusy.  Uważam, ze to zapewnienie transportu to w takim przypadku obowiązek. U nas akurat spora część rodziny pochodzi  z miejscowości oddalonej o prawie 200 km.

| 
|     |   | 
|  2016-09-13, 13:07 | #39 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2016-09 
				 | 

Mój mąż pochodzi z Krakowa i trzeba było przywieźć ok 40 osób do Tarnowa i później je po przyjęciu odwieźć do Kraka. Wynajęliśmy busy z OES, kierowcy bardzo elegancko się zachowywali i autobusy były super, z klimą, czyste sprawne. Ceny do przełknięcia. Polecam dziewczyny, bo faktycznie transport pasuje gościom z innego miasta zapewnić. | 
|     |   | 
|  2016-11-29, 21:16 | #40 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2016-11 
				 | 

Według mnie sprawa jest prosta. ja zapraszaliśmy gości to pytałam czy chcą jechać busem czy jada swoim samochodem (cześć gości miałam z Krakowa i okolic a wesele było w Kielcach). Policzyliśmy ilu gości chce jechać busem i wynajęliśmy trzy busy,  powrót był przewidziany o trzech różnych porach i wszyscy byli zadowoleni. A podobno zabawa trwała do samego Krakowa    Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-12-02 o 16:48 Powód: link | 
|     |   | 
|  2016-12-02, 12:40 | #41 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2016-12 
				 | 

Ja stałam przed dylematem albo dajemy noclegi albo transport padło na firmę transportową. po pierwsze nie chcieliśmy patrzeć jak co drugi kierowca siedzi na naszym weselu z przymusu bo nie może pić alkoholu. Po drugie nie zastanawiam się czy kogoś złapią po kielichu czy nie a co gorsza czy ktoś nie pojedzie pijany i zepsuje mi wesele

Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-12-02 o 16:49 Powód: link | 
|     |   | 
|  2017-02-07, 18:32 | #42 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2017-02 
				 | 

My też mieliśmy podobny problem i zdecydowaliśmy się na organizację transportu dla gości. Znajomi polecili nam firmę z Krakowa xxx i naprawdę wszyscy (tzn ja mój mąż i goście) byli zadowoleni. Nikt się nie musiał denerwować że musi wracać samochodem. Polecam takie rozwiązanie bo naprawdę ułatwia sprawę

Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-06-09 o 11:07 Powód: link | 
|     |   | 
|  2017-05-05, 09:39 | #43 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2017-05 
				 | 

Ze względu na to że miałam 80% gości przyjezdnych to zdecydowaliśmy się zapewnić gościom transport. Znaleźliśmy fajną firmę która nam w tym pomogła <reklama> poradzili nam jak ułożyć całą logistykę żeby to dobrze wyszło. I z tego co wiem wszyscy byli zadowoleni. Także z mojego punktu widzenia warto zastanowić się nad transportem gości

Edytowane przez Dorotti666 Czas edycji: 2017-05-07 o 10:33 Powód: reklama | 
|     |   | 
|  2017-06-08, 11:53 | #44 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2017-05 
				 | 

Na swoje wesele zorganizowałam transport gości we współpracy z firmą  xxx  chwalili sobie wygodę podróży, czystość wnętrz i kulturę osobistą przewoźnika.

Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-06-09 o 11:07 Powód: reklama | 
|     |   | 
|  2017-07-11, 20:02 | #45 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2015-01 
				 | 

Cytat: 

__________________ 14.04.2018    szczęśliwa Panna Młoda  16.07.2019  narodziny córeczki | |
|     |   | 
|  2017-07-29, 21:44 | #46 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-06 Lokalizacja: Bielsko-Biała 
				 | 

w mojej rodzinie na wesela i po nich transport zawsze jest zapweniany.. Może to być kierowca jeżdżący osobówką, albo bus do rozwożenia gości.

__________________ "Słowami też można dotykać. Nawet czulej niż dłońmi." | 
|     |   | 
|  2017-08-04, 07:04 | #47 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2015-01 
				 | 

Cytat: 
 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 
				__________________ 14.04.2018    szczęśliwa Panna Młoda  16.07.2019  narodziny córeczki | |
|     |   | 
|  2017-08-04, 20:00 | #48 | ||
| zielony stworek Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: z miasta Łodzi kot pochodzi :D 
				 | 

Cytat: 
 Nigdy mnie jako gościowi, jeśli było to wesele w mojej okolicy nie zapewniał żadnego transportu. Cytat: 
 | ||
|     |   | 
|  2019-07-01, 10:59 | #49 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2017-06 
				 | 

Według mnie w dobrym guście jest zorganizowanie transportu gościom przyjezdnym na wesele. Po pierwsze poczują się że naprawdę ci zależy na ich obecności, po drugie chcesz żeby się czuli na imprezie swobodnie i by mogli się napić alkoholu. xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2019-07-05 o 12:18 Powód: link | 
|     |   | 
|  2019-07-24, 16:01 | #50 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2019-07 
				 | 

Tak. Z kosciola autobus zabierze gosci na przyjecie (mamy sporo przyjezdnych) oraz o 4 rano bedzie autobus spod wesela do hotelu / do naszych miast.

| 
|     |   | 
|  2019-07-30, 09:46 | #51 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2019-06 
				 | 

My (tzn mój już mąż i ja) doszliśmy do wniosku że lepiej będzie jak zorganizujemy transport gościom. I uważam że to był dobry pomysł. Goście czuli się swobodnie bo wiedzieli że mają transport. Mogli się napić alkoholu nie było problemu z tym kto ma wracać. A do tego koleżanka poleciła mi bardzo fajną firmę transportową z Krakowa (AJM). Podstawili luksusowe busy. Kierowcy bardzo mili porozwozili gości i wszyscy dojechali bezpiecznie i bez problemów po imprezie.

| 
|     |   | 
|  2019-08-06, 10:58 | #52 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

U nas jest tak, że narzeczony sobie organizuje busa dla swojej rodziny (bo ma jej znacznie wiecej niż ja, a moi goście będą autami), z czego potem odwiezienie będzie możliwe 2x (po północy i na końcu przyjecia o 3. + w sytuacjach awaryjnych) i myślę, że tyle w zupełności wystarczy, bo trochę do przejechania kilometrów ma.

__________________ Językowelove: English, Deutsch, Norsk   Razem 8.08.17   Narzeczeni 8.08.18  Mąż i żona 10.08.2019  Czekamy na nasze grudniowe maleństwo  | 
|     |   | 
|  2019-08-06, 11:51 | #53 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2019-07 Lokalizacja: małopolskie 
				 | 

Cytat: 
 Wstępnie sprawdzam różne firmy transportowe z Krakowa ale do wesela jeszcze trochę czasu. Czy ta firma AJM ma duże obłożenie, jak dużo wcześniej należy zarezerwować transport ? Nam zależy raczej na autokarze niż na busie... Dzięki   | |
|     |   | 
|  2021-11-07, 10:27 | #54 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2021-07 
				 | 

Ja jestem jak najbardziej ZA. Bywałam na różnych weselach, ale pamietam dwa - na jednym bylismy daleko, super impreza z noclegiem, ale weź potem wróć, gdy do przejechania pół Polski.... Na drugim zaś pełna organizacja, wraz z transportem w dwie strony. Okazja do lepszego poznania się dwóch stron, super sprawa. My również zdecydowaliśmy się na transport od firmy Bus Transfer: [link] i nie żałujemy ani trochę. Goście zachwyceni takim rozwiązaniem, nie mieli zagwostki, kto pije/nie pije/jak wrócą do domu.  A chyba zadowolenie gości powinno być dla nas ważne w tym dniu...    Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2021-11-07 o 21:25 | 
|     |   | 
|  2023-06-02, 11:18 | #55 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2023-06 
				 | 

Na naszym wesel też zorganizowaliśmy transport dla gości. Oczywiście wcześniej poinformowaliśmy gości ze jest taka możliwość i nawet bardzo im się to spodobało. Według mnie ważne by tylko dobrze opracować strategię. [Ciach-reklama] Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2023-06-05 o 19:55 Powód: Usunięcie reklamy | 
|     |   | 
|  2024-11-25, 15:42 | #56 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2015-02 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Zależy od miejsca ślubu i wesela. U nas wesele było poza miastem więc umówiliśmy się, że goście dojeżdżają we własnym zakresie a potem zaprzyjaźniona firma (Retro klasyki) odwoziła naszych gości.

__________________ „Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli” | 
|     |   | 
|  2025-06-20, 22:11 | #57 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2025-06 
				 | 

Cześć vseo, widzę, że temat transportu weselnego budzi sporo emocji i różne podejścia. Moim zdaniem to, czy zapewniać transport, zależy głównie od logistyki i oczekiwań gości. U nas będzie podobnie jak u niektórych dziewczyn – mamy gości z różnych stron, w tym sporą grupę przyjezdnych (ok. 50% z innego miasta, niektórzy nawet 200 km od miejsca wesela). Zdecydowaliśmy się na wynajem busa (20-osobowego) na trasę kościół-sala weselna, bo odległość to ok. 15 km, a nie każdy będzie miał auto albo chęć prowadzić. Koszt to ok. 300 zł, więc nie zrujnuje budżetu, a na pewno ułatwi życie gościom, zwłaszcza tym, którzy planują się bawić do rana i nie chcą martwić się o trzeźwego kierowcę.

__________________ Nie wszystko, co niewidzialne, jest nieistotne. | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.