|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ćwiczycie regularnie? Plotkowo-aktywnie, cz.2.
Pixelowa - przepraszam
![]() Kqq bo to sie wydaje male ale ma pierdyliard kcal pewnie. Smietana, tluszczyk, skwarki. Tam gdzie jest jeden na talerzu to pani kelnerka od razu dziewczynom proponowala 1, a facetom 2. Skonczylo sie tak, ze zjadlam 1,5, bo meska czesc nie dala rady ![]() Pączlow i innych slodlosci tez sie objadlam. Az zaluje ze nie zrobilam foty ciazy spozywczej. Ide zaraz na spacer. Jest mega piekna pogoda. Niestety w moim klubie umrzemy z goraca. O 6 rano bylo prawie 26 stopni w srodku. Troche wywietrzylam ale o 19 na zajeciach pewnie bedzie kolejne kilka stopni wiecej. Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3242 |
Czarna owca
|
Szczerze mówiąc w kwestii płaskiego brzucha to już chyba dawno się poddałam. To jest albo mit... Albo praca na pełen etat. A jak za mocno się fiksuję na wyglądzie i jedzeniu, to niestety w moim przypadku źle się to kończy i szkoda mi zdrowia. Próbuję inaczej podejść do jedzenia, do ćwiczeń. Nowe figurki, które wychodzą czy kolejna pompka dają mi dużo satysfakcji i staram się patrzeć na to z tej perspektywy, że staję się silniejsza i mam z czego być dumna
![]() Trochę mi pomogły... Influencerki ![]() Cellulit to też moja zmora i do niedawna myślałam, że jestem jedną z niewielu kobiet, które go mają w takim natężeniu, bo jak to tak. No i też w sumie wcale nie, bo jak się raz przypatrzyłam na spacerze, to większość kobiet które mijałam go ma. Po prostu normalnie nie zwracam na to uwagi, bo nie skupiam się na takich rzeczach. Niedługo odstawiam tabsy na jakiś czas, jestem ciekawa, czy zauważę jakaś różnicę. Screenshot_2023-06-08-11-55-23-926-edit_com.instagram.android.jpgScreenshot_2023-06-08-11-55-47-677-edit_com.instagram.android.jpgScreenshot_2023-06-08-11-56-10-198-edit_com.instagram.android.jpgScreenshot_2023-06-08-11-56-55-662-edit_com.instagram.android.jpg Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3243 |
Zakorzenienie
|
Przyłączam się do klubu większego brzucha. Ja już na to machnęłam ręką, bo czy ja naprawdę potrzebuję do czegoś ten Instagramowy sześciopak czy płaską deseczkę? No nie. Wolę nie wpędzać się w poczucie winy za każdym razem, gdy zjem cokolwiek (nawet woda czy banan na mnie tak działają), bo to w szerszej perspektywie jest o wiele bardziej niszczące, niż ten wystający brzuch.
A co do obozu sportowego - jestem za połową i jest bardzo ciężko ![]() ![]() Ale jest to bardzo ciekawe doświadczenie choćby podpatrzeć możliwości, rutynę, jedzenie, nawyki itp bardziej "usportowionych" osób. Dużo się dzieje, dużo się uczę, parę rzeczy wykorzystam w swoich treningach na co dzień. Ale przydałoby się ze dwa dni całkowitego odpoczynku, a tu cały czas coś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3244 |
Zakorzenienie
|
Maria, chyba trochę za dużo od swojego pieknego(!!!) ciała wymagasz. Bo pokazywała zdjęcia jak wyglądasz.
Dałaś sie oszukać. Warto pamiętać, ze zdjęcia na insta idealnych brzuchów to jest wynik wielopoziomowej segregacji. Zaczynajac od tego, ze są to zdjęcia ludzi o specyficznych predyspozycjach, budowie, długotrwałym specyficznym trybie życia i na ogół bardzo młodych. A potem jeszcze pozowane, wybierane 1 z dziesiątek, robione w określonym szczycie firmy, często z samego rana i na dokładkę po okresie glodowki. Dodatkowo zastraszająco wiele osób z tego kręgu, wspomaga się sterydami. Jeszcze tylko dodam, ze na walkę z tkanką tłuszczową w tym rejonie, bardziej pozytywnie może działać więcej odpoczynku, relaksu, czyli niwelowanie stresu niż wpędzanie się w dodatkowe obciążenia treningowe i dietetyczne. No i u kobiet, to jest naturalne, ze tam jest więcej tłuszczu. To jest normalne.
![]() |
#3245 |
Zakorzenienie
|
Ja mam problemy z tarczyca i mam brzuch tarczycowy. Wyglada ksiazkowo. A wczesniej byl zawsze plaski mimo, ze specjalnie sie o to nie staralam. Teraz nie pomaga nic, ani dieta, ani sport kilka razy w tygodniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3246 |
Zadomowienie
|
U mnie też brzuch zawsze wystaje, nawet na czczo jest wystający. Myślę, że ani IF ani ketodieta nic by z tym u mnie zmieniły. Tak samo jak na cellulit. U mnie nie do ruszenia ani dietą, ani ćwiczenia ani zabiegami. A rozstępy na udach ostatnio mi się biorą normalnie z powietrza, żadnych wahań wagi ani zmian obwodów, a rozstępy się pojawiaja, pomimo stosowania kosmetyków rzekomo na rozstępy. No cóz, nigdy nie będę wyglądała jak fitnesski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3247 |
Zakorzenienie
|
Ja mam płaski brzuch, ale u mnie tkanka tłuszczowa jest na niskim poziomie w stosunku do masy mięśniowej. Nie odmawiam sobie niczego, kwestia zdrowych nawyków
![]() ![]() Płaski brzuch nie jest tylko kwestią ćwiczeń, ale także diety i trybu życia oraz odpowiednich nawyków. Nie miałam takiego brzucha mając niedowagę lub w czasach, kiedy biegałam dużo przy deficycie kalorycznym ![]() ![]() W ogóle zaczęłam czytać książkę "W zdrowym ciele zdrowy mózg" i mogę gorąco ją polecić. Czyta się ją lekko, ale jest napisana przez psychiatrę który przytacza mnóstwo dowodów naukowych, że regaluarna aktywność usprawnia pracę mózgu i hamuje jego procesy starzenia. Tym bardziej nie mogę się doczekać pełnowymiarowego powrotu do sportu ![]() I btw., odstający brzuch czy cellulit mogą być nie tylko wynikiem zbyt wysokiej wagi, ale często wskazują na niedobry różnych składników, problemy z hormonami itd. Edytowane przez Olkaaaa_s Czas edycji: 2023-06-08 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3248 |
Konto usunięte
|
Ja też mam ostatnio więcej tłuszczu na brzuchu niż zazwyczaj, bo ogólnie przybrałam na tkance tłuszczowej. Jak miałam jej mniej, to miałam płaski. Ale moja twarz bardziej mi się podoba przy większej ilości tłuszczu, piersi i tyłek też lepiej wyglądają, tylko no niestety w brzuch też mi idzie. Także mam mały dylemat, czy coś redukować, bo oprócz tego brzucha się sobie podobam. Chyba oleję temat i może postaram się częściej ćwiczyć siłowo po prostu, bo ostatnio różnie z tym bywało.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3249 |
Zakorzenienie
|
Ja brzucha płaskiego nie mam i pewnie jeszcze ze 30kg mieć nie będę, ale kilka lat temu ważyłam 10kg mniej niż teraz, a brzuch miałam dużo bardziej wydatny. Niezbyt wiem dlaczego
![]() ____ Melduję spacer 11kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3250 | |
Czarna owca
|
Cytat:
![]() A tak serio to gratuluję spaceru ![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3251 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89600949]Ja też mam ostatnio więcej tłuszczu na brzuchu niż zazwyczaj, bo ogólnie przybrałam na tkance tłuszczowej. Jak miałam jej mniej, to miałam płaski. Ale moja twarz bardziej mi się podoba przy większej ilości tłuszczu, piersi i tyłek też lepiej wyglądają, tylko no niestety w brzuch też mi idzie. Także mam mały dylemat, czy coś redukować, bo oprócz tego brzucha się sobie podobam. Chyba oleję temat i może postaram się częściej ćwiczyć siłowo po prostu, bo ostatnio różnie z tym bywało.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Myślę, że u Ciebie fajnie sprawdziłaby się rekompozycja ![]() Podejrzewam, że, tak jak piszesz, powrót do treningów siłowych i zwiększenie masy mięśniowej bardzo ładnie wymodelowaloby Twoją sylwetkę ![]() Aaa, i u mnie duży wpływ na wygląd brzucha miał przewlekły stres i napięcie, bywały okresy, kiedy miałam modelowy kortyzolowy brzuch ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W jakie góry się wybierasz? Czyżby Taterki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3253 | |
Czarna owca
|
Cytat:
![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3255 | |
Czarna owca
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tobie również życzę miłego wyjazdu, choć w Tatrach musi taki być! Sent from my M2101K6G using Tapatalk Edytowane przez Higurashi Czas edycji: 2023-06-08 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3257 | |
Czarna owca
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3258 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3259 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89601098]Tylko że u mnie budowanie mięśni to męka
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Bardzo miło się to czyta ![]() Mam takie same podejście. "Modelką" z insta nie będę to na co mi kaloryfer i zarzynanie się? Chcę się czuć sprawna, silna i zdrowa i to mam. A jednocześnie wolę korzystać z życia, a nie wprowadzac reżim i zakazy. Resztę załatwią ubrania ![]() Byłam na kółku. Boże jak mamy gorąco, 28 stopni było. Cały czas nam przypominano o piciu wody. Idę jutro pływać, dzisiaj mi nie wyszło. Ogłaszam nowy sezon wyglądania w stroju jak ofiara przemocy ![]() W ogóle w sobotę mój klub ma "show night" i się nie moge doczekać. Sobie zobaczę jak moje instruktorki smigają i jak to pięknie może wyglądać jak się nie jest kartoflem ![]()
![]() |
#3260 |
Konto usunięte
|
Ja mam teraz cel wzmocnić ciało, zrobić utrzymanie dobrej podstawy łatwym.
Przy okazji "zamienić część tłuszczu na mięśnie". Wiem, że to tak nie działa, ale nie chce mi się bawić w liczenie kalorii i wpychanie na siłę w siebie większej ilości białka. Więc liczę, że jakaś rekompozycja się zrobi sama jak przypilnuję się trochę żeby nie jeść za dużo lodów ![]() Do wyglądania jak ktoś z insta nie mam nawet podejść. Bez sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3261 | ||
Zakorzenienie
|
Ćwiczycie regularnie? Plotkowo-aktywnie, cz.2.
Cytat:
Na celulit pomaga basen, aquabike i inne cwiczenia w wodzie. Probowalas? ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ---------- Cytat:
Zamiast podjadac staram sie pic koktajle bialkowe. Mi smakuja te chemiczne smaki kokos czy wanilia. To pomaga mi nie przytyc. No i joga odstresowuje. Wlasnie jutro sie wybieram. Edytowane przez Rena Czas edycji: 2023-06-09 o 01:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3263 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Btw to konto fajnie pokazuje skalę Photoshopu na kontach fitnessowych, jest to plagą nie tylko na zdjęciach, ale nawet na filmikach. https://www.instagram.com/reel/CtP1j...JiY2I4NDBkZg== Nawet influencerki niby body positive retuszują swoje zdjęcia. https://www.instagram.com/reel/CsuZh...JiY2I4NDBkZg== Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2023-06-09 o 06:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3264 | |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89601098]Tylko że u mnie budowanie mięśni to męka
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie piję ostatnio alkoholu z powodów zdrowotnych, życie towarzyskie mam fajne jak nigdy, sylwetkę też mam super ![]() I co do alkoholu, to abstynencja zweryfikowała u mnie kilka znajomości. Nie sądziłam, że mam wśród znajomych ludzi pt. "ze mną się nie napijesz" lub, co gorsza, wychodziły z nich fatalne cechy po alko. Na szczęście 4 osoby wyautowane z mojego życie nie zrobiły mi większej różnicy :P Fajnie czytać, że jesteś szczęśliwsza ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam pewnie o tyle łatwiej, że 90% słodyczy mi nie smakuje, po chipsach boli mnie brzuch (chociaż czasami ovenbakesy wlatują ![]() ![]() I serio wierzę w to, że jeżeli ktoś ma cały czas ochotę na słodkie/nie najada się/nie czuje głodu itd., to warto zrobić sobie podstawowe badania i pokryć wszystkie deficyty. U mnie bardzo pomogło ogarnięcie żelaza i ferrytyny (dietą, bez leków). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3265 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dobre wyniki. Zelazo mi sie kojarzy glownie z czerwonym miesem a ja takie jem. Ale z tego kojarze wiele kobiet w Polsce takie mieso unika, ale nie rozumiem mechanizmu. Dla mnie szynka i steki to wspaniale jedzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3266 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Też jednak jem dość zdrowo, chociaż pewnie białka nadal za mało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wieprzowiny nigdy nie lubiłam, wołowinę w niektórych daniach. Za to najlepszym jedzeniem, jakie kiedykolwiek jadłam w życiu, jest stek z tuńczyka ![]() [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89601347]Nie wiem, ja jakoś niezbyt ostatnio ogarniam. Tzn. jestem zadowolona ze swojej sylwetki, ale wiem, że mogłoby być lepiej. Może coś z ćwiczeniami nie tak, może trener personalny by coś pomógł, ale nie mam hajsu na takie atrakcje, to robię co mogę. Też jednak jem dość zdrowo, chociaż pewnie białka nadal za mało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No różne bywają fazy w życiu. Ważne, że jesteś zadowolona z sylwetki i, ogólnie, z życia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3268 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3269 | |
Czarna owca
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3270 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Tez dołączam do ekipy „gdzie mój płaski brzuch???”
![]() Obecnie jestem na masie, pośladki elegancko urosły i brzuch razem z nimi ![]() I zdecydowanie za bardzo lubię prosecco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.