Ćwiczycie regularnie? Plotkowo-aktywnie, cz.2. - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-06-08, 10:28   #3241
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Dot.: Ćwiczycie regularnie? Plotkowo-aktywnie, cz.2.

Pixelowa - przepraszam i smacznych pierogow!

Kqq bo to sie wydaje male ale ma pierdyliard kcal pewnie. Smietana, tluszczyk, skwarki. Tam gdzie jest jeden na talerzu to pani kelnerka od razu dziewczynom proponowala 1, a facetom 2. Skonczylo sie tak, ze zjadlam 1,5, bo meska czesc nie dala rady

Pączlow i innych slodlosci tez sie objadlam. Az zaluje ze nie zrobilam foty ciazy spozywczej.

Ide zaraz na spacer. Jest mega piekna pogoda. Niestety w moim klubie umrzemy z goraca. O 6 rano bylo prawie 26 stopni w srodku. Troche wywietrzylam ale o 19 na zajeciach pewnie bedzie kolejne kilka stopni wiecej.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2023-06-08, 11:02   #3242
Higurashi
Czarna owca

Szczerze mówiąc w kwestii płaskiego brzucha to już chyba dawno się poddałam. To jest albo mit... Albo praca na pełen etat. A jak za mocno się fiksuję na wyglądzie i jedzeniu, to niestety w moim przypadku źle się to kończy i szkoda mi zdrowia. Próbuję inaczej podejść do jedzenia, do ćwiczeń. Nowe figurki, które wychodzą czy kolejna pompka dają mi dużo satysfakcji i staram się patrzeć na to z tej perspektywy, że staję się silniejsza i mam z czego być dumna
Trochę mi pomogły... Influencerki Bree ma podobne problemy jak ja z "bloatem", oczywiście myślę o szukaniu przyczyn, bo może da się to jakoś zniwelować, ale jak widzę, że nie jestem z tym sama i nie tylko mój brzuch potrafi mi wywijać taki numer, to jest mi raźniej i czuję, że to trochę normalniejsze. Oczywiście nie na tyle, by nie zastanowić się nad potencjalnymi problemami ze zdrowiem ale wiecie pewnie, o co chodzi.
Cellulit to też moja zmora i do niedawna myślałam, że jestem jedną z niewielu kobiet, które go mają w takim natężeniu, bo jak to tak. No i też w sumie wcale nie, bo jak się raz przypatrzyłam na spacerze, to większość kobiet które mijałam go ma. Po prostu normalnie nie zwracam na to uwagi, bo nie skupiam się na takich rzeczach.
Niedługo odstawiam tabsy na jakiś czas, jestem ciekawa, czy zauważę jakaś różnicę. Screenshot_2023-06-08-11-55-23-926-edit_com.instagram.android.jpgScreenshot_2023-06-08-11-55-47-677-edit_com.instagram.android.jpgScreenshot_2023-06-08-11-56-10-198-edit_com.instagram.android.jpgScreenshot_2023-06-08-11-56-55-662-edit_com.instagram.android.jpg

Sent from my M2101K6G using Tapatalk
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-08, 11:40   #3243
squirrelqa
Zakorzenienie

Przyłączam się do klubu większego brzucha. Ja już na to machnęłam ręką, bo czy ja naprawdę potrzebuję do czegoś ten Instagramowy sześciopak czy płaską deseczkę? No nie. Wolę nie wpędzać się w poczucie winy za każdym razem, gdy zjem cokolwiek (nawet woda czy banan na mnie tak działają), bo to w szerszej perspektywie jest o wiele bardziej niszczące, niż ten wystający brzuch.

A co do obozu sportowego - jestem za połową i jest bardzo ciężko Robię tyle, ile mogę, ale patrząc po ludziach, że są w stanie wytrzymać o wieeeele więcej, mocniej i ciężej i na te 3 treningi dziennie lecą jak na skrzydłach, to utwierdzam się w przekonaniu, że nie byłby ze mnie żaden profesjonalny zawodnik
Ale jest to bardzo ciekawe doświadczenie choćby podpatrzeć możliwości, rutynę, jedzenie, nawyki itp bardziej "usportowionych" osób.
Dużo się dzieje, dużo się uczę, parę rzeczy wykorzystam w swoich treningach na co dzień. Ale przydałoby się ze dwa dni całkowitego odpoczynku, a tu cały czas coś

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-08, 11:51   #3244
cava
Zakorzenienie

Maria, chyba trochę za dużo od swojego pieknego(!!!) ciała wymagasz. Bo pokazywała zdjęcia jak wyglądasz.
Dałaś sie oszukać.

Warto pamiętać, ze zdjęcia na insta idealnych brzuchów to jest wynik wielopoziomowej segregacji.
Zaczynajac od tego, ze są to zdjęcia ludzi o specyficznych predyspozycjach, budowie, długotrwałym specyficznym trybie życia i na ogół bardzo młodych.
A potem jeszcze pozowane, wybierane 1 z dziesiątek, robione w określonym szczycie firmy, często z samego rana i na dokładkę po okresie glodowki.

Dodatkowo zastraszająco wiele osób z tego kręgu, wspomaga się sterydami.

Jeszcze tylko dodam, ze na walkę z tkanką tłuszczową w tym rejonie, bardziej pozytywnie może działać więcej odpoczynku, relaksu, czyli niwelowanie stresu niż wpędzanie się w dodatkowe obciążenia treningowe i dietetyczne.

No i u kobiet, to jest naturalne, ze tam jest więcej tłuszczu. To jest normalne.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-08, 13:31   #3245
Rena
Zakorzenienie

Ja mam problemy z tarczyca i mam brzuch tarczycowy. Wyglada ksiazkowo. A wczesniej byl zawsze plaski mimo, ze specjalnie sie o to nie staralam. Teraz nie pomaga nic, ani dieta, ani sport kilka razy w tygodniu.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-08, 14:35   #3246
olabambola
Zadomowienie

U mnie też brzuch zawsze wystaje, nawet na czczo jest wystający. Myślę, że ani IF ani ketodieta nic by z tym u mnie zmieniły. Tak samo jak na cellulit. U mnie nie do ruszenia ani dietą, ani ćwiczenia ani zabiegami. A rozstępy na udach ostatnio mi się biorą normalnie z powietrza, żadnych wahań wagi ani zmian obwodów, a rozstępy się pojawiaja, pomimo stosowania kosmetyków rzekomo na rozstępy. No cóz, nigdy nie będę wyglądała jak fitnesski
olabambola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-08, 16:30   #3247
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Ja mam płaski brzuch, ale u mnie tkanka tłuszczowa jest na niskim poziomie w stosunku do masy mięśniowej. Nie odmawiam sobie niczego, kwestia zdrowych nawyków Jem zdrowo, ale nie zawsze (raczej 80/20), mam dużą NEAT i robię dużo ćwiczeń wzmacniających (szykuję się na powrót do pełnej sprawności fizycznej). Szczerze mówiąc, teraz uwielbiam swój brzuch, a ważę i jem najwięcej w swojej karierze. Cieszy mnie moda na crop topy

Płaski brzuch nie jest tylko kwestią ćwiczeń, ale także diety i trybu życia oraz odpowiednich nawyków. Nie miałam takiego brzucha mając niedowagę lub w czasach, kiedy biegałam dużo przy deficycie kalorycznym Nie wspominając o byciem skinny fat przy wadze 64 kilo (mam 165 cm wzrostu)

W ogóle zaczęłam czytać książkę "W zdrowym ciele zdrowy mózg" i mogę gorąco ją polecić. Czyta się ją lekko, ale jest napisana przez psychiatrę który przytacza mnóstwo dowodów naukowych, że regaluarna aktywność usprawnia pracę mózgu i hamuje jego procesy starzenia. Tym bardziej nie mogę się doczekać pełnowymiarowego powrotu do sportu

I btw., odstający brzuch czy cellulit mogą być nie tylko wynikiem zbyt wysokiej wagi, ale często wskazują na niedobry różnych składników, problemy z hormonami itd.

Edytowane przez Olkaaaa_s
Czas edycji: 2023-06-08 o 16:31
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-08, 17:24   #3248
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Ja też mam ostatnio więcej tłuszczu na brzuchu niż zazwyczaj, bo ogólnie przybrałam na tkance tłuszczowej. Jak miałam jej mniej, to miałam płaski. Ale moja twarz bardziej mi się podoba przy większej ilości tłuszczu, piersi i tyłek też lepiej wyglądają, tylko no niestety w brzuch też mi idzie. Także mam mały dylemat, czy coś redukować, bo oprócz tego brzucha się sobie podobam. Chyba oleję temat i może postaram się częściej ćwiczyć siłowo po prostu, bo ostatnio różnie z tym bywało.

980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-08, 18:42   #3249
Imperfecta
Zakorzenienie

Ja brzucha płaskiego nie mam i pewnie jeszcze ze 30kg mieć nie będę, ale kilka lat temu ważyłam 10kg mniej niż teraz, a brzuch miałam dużo bardziej wydatny. Niezbyt wiem dlaczego

____

Melduję spacer 11kg
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-08, 18:48   #3250
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Ja brzucha płaskiego nie mam i pewnie jeszcze ze 30kg mieć nie będę, ale kilka lat temu ważyłam 10kg mniej niż teraz, a brzuch miałam dużo bardziej wydatny. Niezbyt wiem dlaczego

____

Melduję spacer 11kg
Spacer 11kg
A tak serio to gratuluję spaceru mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu w górach i ja będę mogła się pochwalić ładnymi dystansami

Stary 2023-06-08, 19:07   #3251
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89600949]Ja też mam ostatnio więcej tłuszczu na brzuchu niż zazwyczaj, bo ogólnie przybrałam na tkance tłuszczowej. Jak miałam jej mniej, to miałam płaski. Ale moja twarz bardziej mi się podoba przy większej ilości tłuszczu, piersi i tyłek też lepiej wyglądają, tylko no niestety w brzuch też mi idzie. Także mam mały dylemat, czy coś redukować, bo oprócz tego brzucha się sobie podobam. Chyba oleję temat i może postaram się częściej ćwiczyć siłowo po prostu, bo ostatnio różnie z tym bywało.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Myślę, że u Ciebie fajnie sprawdziłaby się rekompozycja i wcale nie musiałabyś redukować. Mam podobnie, kiedy mam niski poziom tłuszczu-nogi i (zwłaszcza) ręce jak ołówki, biust jeszcze mniejszy (chociaż akurat to mi nie przeszkadza xd). Obecnie ważę 60 kg i wyglądam dużo lepiej, niż kiedy ważyłam 50-55 kg.

Podejrzewam, że, tak jak piszesz, powrót do treningów siłowych i zwiększenie masy mięśniowej bardzo ładnie wymodelowaloby Twoją sylwetkę

Aaa, i u mnie duży wpływ na wygląd brzucha miał przewlekły stres i napięcie, bywały okresy, kiedy miałam modelowy kortyzolowy brzuch

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-06-08, 19:10   #3252
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Higurashi Pokaż wiadomość
Spacer 11kg
A tak serio to gratuluję spaceru mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu w górach i ja będę mogła się pochwalić ładnymi dystansami

ja już tylko kilogramy widzę. Oczywiście chodziło o kilometry

W jakie góry się wybierasz? Czyżby Taterki?
Stary 2023-06-08, 19:20   #3253
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
ja już tylko kilogramy widzę. Oczywiście chodziło o kilometry

W jakie góry się wybierasz? Czyżby Taterki?
Gorce będzie delikatnie, bo jedziemy średnio wyćwiczoną ekipą, ale nie przeszkadza mi to - chcę tego powietrza i widoków, bez wielkich szczytów też będę zadowolona.

Stary 2023-06-08, 19:22   #3254
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Gorce będzie delikatnie, bo jedziemy średnio wyćwiczoną ekipą, ale nie przeszkadza mi to - chcę tego powietrza i widoków, bez wielkich szczytów też będę zadowolona.

A, bo ja się za tydzień wybieram w Tatry i myślałam, że może gdzieś na siebie wpadniemy po Gorcach dużo nie chodzilam, właściwie tylko na Turbaczu byłam miłego wyjazdu! Najważniejsze, że odpoczniesz
Stary 2023-06-08, 19:23   #3255
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
A, bo ja się za tydzień wybieram w Tatry i myślałam, że może gdzieś na siebie wpadniemy po Gorcach dużo nie chodzilam, właściwie tylko na Turbaczu byłam miłego wyjazdu! Najważniejsze, że odpoczniesz
Tatry uwielbiam i też bym się bardzo chętnie wybrała ale wynajęliśmy sobie w bardzo fajnej cenie domek w okolicach rodzinnych Tż. Jedziemy z dwójką znajomych, co dla mnie jest dość egzotycznym konceptem rzadko lubię takie wyjazdy. Ale myślę, że w tym wypadku będzie fajnie

Tobie również życzę miłego wyjazdu, choć w Tatrach musi taki być!

Edytowane przez Higurashi
Czas edycji: 2023-06-08 o 19:25
Stary 2023-06-08, 19:26   #3256
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Tatry uwielbiam i też bym się bardzo chętnie wybrała ale wynajęliśmy sobie w bardzo fajnej cenie domek w okolicach rodzinnych Tż. Jedziemy z dwójką znajomych, co dla mnie jest dość egzotycznym konceptem rzadko lubię takie wyjazdy. Ale myślę, że w tym wypadku będzie fajnie

Dla mnie wyjazdy ze znajomymi to też raczej egzotyka wolę sama z TŻtem, do tej pory tylko dwa razy byliśmy gdzieś z kimś i niby nieźle, ale jakoś tak lżej mi jak jedziemy sami
Stary 2023-06-08, 19:34   #3257
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
Dla mnie wyjazdy ze znajomymi to też raczej egzotyka wolę sama z TŻtem, do tej pory tylko dwa razy byliśmy gdzieś z kimś i niby nieźle, ale jakoś tak lżej mi jak jedziemy sami
Ja byłam na babskim wyjeździe dwa lata temu i była katastrofa. Teraz jedziemy ze znajomą parą. Co ciekawe, jednego kolegę poznaliśmy niezależnie od siebie jeszcze zanim my się w ogóle poznaliśmy a drugi to jego partner, więc 4 osoby to tak akurat. Znając ich to też nie będziemy się cały czas trzymać wszyscy razem.

Stary 2023-06-08, 19:48   #3258
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Myślę, że u Ciebie fajnie sprawdziłaby się rekompozycja i wcale nie musiałabyś redukować. Mam podobnie, kiedy mam niski poziom tłuszczu-nogi i (zwłaszcza) ręce jak ołówki, biust jeszcze mniejszy (chociaż akurat to mi nie przeszkadza xd). Obecnie ważę 60 kg i wyglądam dużo lepiej, niż kiedy ważyłam 50-55 kg.

Podejrzewam, że, tak jak piszesz, powrót do treningów siłowych i zwiększenie masy mięśniowej bardzo ładnie wymodelowaloby Twoją sylwetkę

Aaa, i u mnie duży wpływ na wygląd brzucha miał przewlekły stres i napięcie, bywały okresy, kiedy miałam modelowy kortyzolowy brzuch

Tylko że u mnie budowanie mięśni to męka Paradoksalnie najlepiej wyglądałam, jak chodziłam na kursy grupowe z małymi ciężarami, ale chyba zadziałała regularność i to, że bywałam tam przez większość tygodnia, no i chyba odżywiałam się lepiej i byłam prawie abstynentką. Teraz już aż tak religijnie nie ćwiczę, mam dużo lepsze życie towarzyskie, czasem gdzieś wyjadę, czasem poimprezuję no i chyba coś za coś po prostu. Za to teraz jestem szczęśliwsza

980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-08, 20:06   #3259
Wolha wRedna
Zakorzenienie

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89601098]Tylko że u mnie budowanie mięśni to męka Paradoksalnie najlepiej wyglądałam, jak chodziłam na kursy grupowe z małymi ciężarami, ale chyba zadziałała regularność i to, że bywałam tam przez większość tygodnia, no i chyba odżywiałam się lepiej i byłam prawie abstynentką. Teraz już aż tak religijnie nie ćwiczę, mam dużo lepsze życie towarzyskie, czasem gdzieś wyjadę, czasem poimprezuję no i chyba coś za coś po prostu. Za to teraz jestem szczęśliwsza

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Bardzo miło się to czyta

Mam takie same podejście. "Modelką" z insta nie będę to na co mi kaloryfer i zarzynanie się? Chcę się czuć sprawna, silna i zdrowa i to mam. A jednocześnie wolę korzystać z życia, a nie wprowadzac reżim i zakazy. Resztę załatwią ubrania

Byłam na kółku. Boże jak mamy gorąco, 28 stopni było. Cały czas nam przypominano o piciu wody.

Idę jutro pływać, dzisiaj mi nie wyszło. Ogłaszam nowy sezon wyglądania w stroju jak ofiara przemocy

W ogóle w sobotę mój klub ma "show night" i się nie moge doczekać. Sobie zobaczę jak moje instruktorki smigają i jak to pięknie może wyglądać jak się nie jest kartoflem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-06-08, 20:48   #3260
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Ja mam teraz cel wzmocnić ciało, zrobić utrzymanie dobrej podstawy łatwym.
Przy okazji "zamienić część tłuszczu na mięśnie". Wiem, że to tak nie działa, ale nie chce mi się bawić w liczenie kalorii i wpychanie na siłę w siebie większej ilości białka. Więc liczę, że jakaś rekompozycja się zrobi sama jak przypilnuję się trochę żeby nie jeść za dużo lodów . Objętościowo chcę się zmniejszyć tylko trochę.
Do wyglądania jak ktoś z insta nie mam nawet podejść. Bez sensu.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-09, 01:05   #3261
Rena
Zakorzenienie

Ćwiczycie regularnie? Plotkowo-aktywnie, cz.2.

Cytat:
Napisane przez olabambola Pokaż wiadomość
U mnie też brzuch zawsze wystaje, nawet na czczo jest wystający. Myślę, że ani IF ani ketodieta nic by z tym u mnie zmieniły. Tak samo jak na cellulit. U mnie nie do ruszenia ani dietą, ani ćwiczenia ani zabiegami. A rozstępy na udach ostatnio mi się biorą normalnie z powietrza, żadnych wahań wagi ani zmian obwodów, a rozstępy się pojawiaja, pomimo stosowania kosmetyków rzekomo na rozstępy. No cóz, nigdy nie będę wyglądała jak fitnesski

Na celulit pomaga basen, aquabike i inne cwiczenia w wodzie. Probowalas?

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ----------

Cytat:

Tez sie zgadzam, tez mam problem ze stresem. I to bardzo wplywa na wyglad i przemiane materii.

Zamiast podjadac staram sie pic koktajle bialkowe. Mi smakuja te chemiczne smaki kokos czy wanilia. To pomaga mi nie przytyc.

No i joga odstresowuje. Wlasnie jutro sie wybieram.

Edytowane przez Rena
Czas edycji: 2023-06-09 o 01:07
Stary 2023-06-09, 05:03   #3262
olabambola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Na celulit pomaga basen, aquabike i inne cwiczenia w wodzie. Probowalas?

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ----------

Tez sie zgadzam, tez mam problem ze stresem. I to bardzo wplywa na wyglad i przemiane materii.

Zamiast podjadac staram sie pic koktajle bialkowe. Mi smakuja te chemiczne smaki kokos czy wanilia. To pomaga mi nie przytyc.

No i joga odstresowuje. Wlasnie jutro sie wybieram.
Próbowałam i nic. Woda u mnie nic nie zmienia. Po prostu cellulit to nieodlączna część mojego ciała i nie ma co sie oszukiwać że u mnie go nie będzie
olabambola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-09, 05:44   #3263
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Bardzo miło się to czyta

Mam takie same podejście. "Modelką" z insta nie będę to na co mi kaloryfer i zarzynanie się? Chcę się czuć sprawna, silna i zdrowa i to mam. A jednocześnie wolę korzystać z życia, a nie wprowadzac reżim i zakazy. Resztę załatwią ubrania
No niestety u mnie okazało się, że ćwicząc trochę mniej szybko tracę to, co wypracowałam. A niestety nie znalazłam taniej siłowni, na której znowu podobałyby mi się kursy w grupie, bo to najbardziej lubiłam i najbardziej by mnie motywowało. No to staram się teraz przynajmniej nie być słabszą niż jestem i działam coś z tymi ciężarami - zwiększanie obciążenia mi jakos słabiutko idzie (dalej przysiad z 50kg, a hip thrust z 70 to mój max od wielu miesięcy), ale przynajmniej nie zmniejszam.

Cytat:
W ogóle w sobotę mój klub ma "show night" i się nie moge doczekać. Sobie zobaczę jak moje instruktorki smigają i jak to pięknie może wyglądać jak się nie jest kartoflem
Ja widziałam profesjonalny show na kole w teatrze z ludźmi z klubu i to było... wow.

Btw to konto fajnie pokazuje skalę Photoshopu na kontach fitnessowych, jest to plagą nie tylko na zdjęciach, ale nawet na filmikach.
https://www.instagram.com/reel/CtP1j...JiY2I4NDBkZg==

Nawet influencerki niby body positive retuszują swoje zdjęcia.
https://www.instagram.com/reel/CsuZh...JiY2I4NDBkZg==

Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Czas edycji: 2023-06-09 o 06:20
Stary 2023-06-09, 08:06   #3264
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89601098]Tylko że u mnie budowanie mięśni to męka Paradoksalnie najlepiej wyglądałam, jak chodziłam na kursy grupowe z małymi ciężarami, ale chyba zadziałała regularność i to, że bywałam tam przez większość tygodnia, no i chyba odżywiałam się lepiej i byłam prawie abstynentką. Teraz już aż tak religijnie nie ćwiczę, mam dużo lepsze życie towarzyskie, czasem gdzieś wyjadę, czasem poimprezuję no i chyba coś za coś po prostu. Za to teraz jestem szczęśliwsza

Nie piję ostatnio alkoholu z powodów zdrowotnych, życie towarzyskie mam fajne jak nigdy, sylwetkę też mam super Wszystko się da ogarnąć, bez zarzynania się.

I co do alkoholu, to abstynencja zweryfikowała u mnie kilka znajomości. Nie sądziłam, że mam wśród znajomych ludzi pt. "ze mną się nie napijesz" lub, co gorsza, wychodziły z nich fatalne cechy po alko. Na szczęście 4 osoby wyautowane z mojego życie nie zrobiły mi większej różnicy :P

Fajnie czytać, że jesteś szczęśliwsza
Cytat:
Bardzo miło się to czyta

Z jednej strony dziwi mnie podejście, że ładna sylwetka/płaski brzuch=zarzynanie/niekorzystanie z życia/reżim/zakazy. Z drugiej strony- też miałam takie podejście i miałam momenty w życiu, kiedy biegałam 40 km tygodniowo przy przewlekłym deficycie kalorycznym (całe szczęście, że serce mi od tego nie siadło, słabo mi na samą myśl o takim trybie życia ) Pomogło mi ogarnięcie głowy i wyluzowanie.

Mam pewnie o tyle łatwiej, że 90% słodyczy mi nie smakuje, po chipsach boli mnie brzuch (chociaż czasami ovenbakesy wlatują ), nie lubię ciężkiej kuchni. Muszę mieć w diecie dużo warzyw i wartościowych węglowodanów, dobre białko itd. Jeżeli zdarzy mi się "ciężkie" jedzenie, to mój organizm intuicyjnie później ciągnie do "normalnego", zdrowego jedzenia. Nie zmienia to jednak faktu, że wczoraj zjadłam portugalskie ciastkaz kremem (kocham pastel de nadas <3 ale jestem w stanie zjeść maksymalnie 1-1,5 i mam dość xd) oraz mam dzisiaj ochotę na jogurtowca z truskawkami, którego zjem z przyjemnością :P Podejrzewam, że w weekend będę mieć dość słodkiego i wlecą już same wytrawne, zbilansowane posiłki

I serio wierzę w to, że jeżeli ktoś ma cały czas ochotę na słodkie/nie najada się/nie czuje głodu itd., to warto zrobić sobie podstawowe badania i pokryć wszystkie deficyty. U mnie bardzo pomogło ogarnięcie żelaza i ferrytyny (dietą, bez leków).
Stary 2023-06-09, 08:32   #3265
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
I serio wierzę w to, że jeżeli ktoś ma cały czas ochotę na słodkie/nie najada się/nie czuje głodu itd., to warto zrobić sobie podstawowe badania i pokryć wszystkie deficyty. U mnie bardzo pomogło ogarnięcie żelaza i ferrytyny (dietą, bez leków).
Ja mam dobre wyniki. Zelazo mi sie kojarzy glownie z czerwonym miesem a ja takie jem. Ale z tego kojarze wiele kobiet w Polsce takie mieso unika, ale nie rozumiem mechanizmu. Dla mnie szynka i steki to wspaniale jedzenie.
Stary 2023-06-09, 08:37   #3266
Konto usunięte

Cytat:
Nie piję ostatnio alkoholu z powodów zdrowotnych, życie towarzyskie mam fajne jak nigdy, sylwetkę też mam super Wszystko się da ogarnąć, bez zarzynania się.
Nie wiem, ja jakoś niezbyt ostatnio ogarniam. Tzn. jestem zadowolona ze swojej sylwetki, ale wiem, że mogłoby być lepiej. Może coś z ćwiczeniami nie tak, może trener personalny by coś pomógł, ale nie mam hajsu na takie atrakcje, to robię co mogę.
Też jednak jem dość zdrowo, chociaż pewnie białka nadal za mało.

Stary 2023-06-09, 08:42   #3267
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dobre wyniki. Zelazo mi sie kojarzy glownie z czerwonym miesem a ja takie jem. Ale z tego kojarze wiele kobiet w Polsce takie mieso unika, ale nie rozumiem mechanizmu. Dla mnie szynka i steki to wspaniale jedzenie.
Ja należę do takich kobiet Jest to etap mojego przechodzenia na wegetarianizm- najpierw usunęłam z diety, mięso zwierząt czworonożnych, później mam zamiar przestać jeść kurczaka, a na końcu ryby i owoce morza.

Wieprzowiny nigdy nie lubiłam, wołowinę w niektórych daniach. Za to najlepszym jedzeniem, jakie kiedykolwiek jadłam w życiu, jest stek z tuńczyka
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89601347]Nie wiem, ja jakoś niezbyt ostatnio ogarniam. Tzn. jestem zadowolona ze swojej sylwetki, ale wiem, że mogłoby być lepiej. Może coś z ćwiczeniami nie tak, może trener personalny by coś pomógł, ale nie mam hajsu na takie atrakcje, to robię co mogę.
Też jednak jem dość zdrowo, chociaż pewnie białka nadal za mało.

No różne bywają fazy w życiu. Ważne, że jesteś zadowolona z sylwetki i, ogólnie, z życia
Stary 2023-06-09, 08:52   #3268
Rena
Zakorzenienie

Cytat:

Wieprzowiny nigdy nie lubiłam, wołowinę w niektórych daniach. Za to najlepszym jedzeniem, jakie kiedykolwiek jadłam w życiu, jest stek z tuńczyka
:
Stek z tunczyka jest troche dla mnie za suchy, ale jak sie zrobi na parze to juz jest ok. Albo z duza iloscia oleju.
Stary 2023-06-09, 09:18   #3269
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
Mnie czerwone mięso odpychało już od dziecka

Stary 2023-06-09, 10:54   #3270
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tez dołączam do ekipy „gdzie mój płaski brzuch???” IMO to jest często kwestia figury/profilu hormonalnego i nie da się tego przeskoczyć za bardzo. Ja kilka lat temu miałam liposukcje tych okolic i mimo tego nadal nie jest idealnie.

Obecnie jestem na masie, pośladki elegancko urosły i brzuch razem z nimi Taki instagramowy miałam tylko wtedy, kiedy mocno redukowałam - fajny efekt, ale podobnie jak Celestine wole jednak pełniejsza twarz i biust kosztem kaloryfera.

I zdecydowanie za bardzo lubię prosecco
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości