|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 68.
Pomocy, jak się nazywa stanik, który zebrałby piersi, tak żeby powstał rowek i żeby były ładnie do siebie ściśnięte, tak żeby wyglądało to ładnie do sukienki z dużym dekoltem? Nie wiem czy dobrze tłumacze. Mam sukienkę na wesele z głęboki wykrojonym dekoltem i biust wygląda średnio w moich zwykłych stanikach.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2492 |
|
Zasiedzenie
|
Dzięki, bardzo mnie to cieszy. Sent from my M2101K9G using Tapatalk
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jest tu ktoś kto mógłby mi podpowiedzieć jak na podstawie okularów dobrać soczewki? Nosiłam już kiedyś soczewki także średnicę i krzywiznę mam ogarnięte, ale zmieniła mi się wada wzroku i teraz nie pamiętam czy miałam tą samą moc czy np. 0,5 dioptrii mniej. Mam astygmatyzm, jeśli to robi różnicę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2495 |
|
Konto usunięte
|
Jutro będę we Wrocławiu - gdzie polecacie wybrać się wieczorem na zachód słońca?
Może być jakiś bar z fajnym widokiem, czy po prostu park. I gdzie warto się wybrać poza starówką?+co ciekawego zobaczyć (zabytki, ale i coś z natury) w okolicy Wrocławia (niestety nie mamy czasu na góry, bo będziemy tylko na weekend i całą sobotę spędzimy w mieście, ale w niedzielę chętnie bym już spędziła poza). |
|
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W VE robiłam i mogłam sobie po testować trochę, w czym mi wygodniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2497 |
|
Rozeznanie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89601754]Są na to ćwiczenia. Jak trzymasz język w buzi, jak pijesz wodę, na jakiej poduszce śpisz? Może masz przetrwałe odruchy? Oddychasz nosem czy buzią?
Warto isc do logopedy i fizjoterapeuty na konsultacje. ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Moze bilet na wspólnie spędzony czas. Bilet do kina/ teatru/ do zoo/na mecz/basen z kulkami?[/QUOTE]Język przy górnych zębach, wodę też tak piję ,nigdy na to nie zwracałam uwagi szczerze mówiąc. Śpię teraz na anatomicznej (z wgłębieniem w środku). O przetrwałych odruchach nawet nie słyszałam, jak googlam to wyskakują mi głównie u dzieci, jak to może się objawiać u dorosłych? Fizjoterapeutę powinnam wybrać jakiegoś specjalizującego się w tych problemach czy ogólny wystarczy? Chodzę teraz do jednego, ale na masaże związane z napicieciem mięśni ramion. Dentysta proponował mi szynę, ale jakoś nie pociagnelam tego tematu (miałam około 10 lat temu jak w ogóle ust praktycznie nie mogłam otwierać. Czas chyba ogarnąć tę szczene. Sent from my Pixel 6a using Tapatalk |
|
|
|
|
#2498 |
|
sentimental animal
|
Pomocy, jestem we Włoszech, mam okropne zapalenie zatok i niedługo wylatuję z powrotem do Polski. Naczytałam się już, że nie powinno się latać z chorymi zatokami, bo można sobie uszkodzić słuch i się mega zestresowałam, jakie obkurczające krople do nosa mogę tutaj kupić (boje się że się nie dogadam z farmaceutka więc proszę o konkretne nazwy)? Plus dodatkowo, co jeszcze mogę zrobić żeby zminimalizować ryzyko?
|
|
#2499 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- I ja bym spróbowała zrobić sobie może jakaś inhalacje? W ostateczności pójść do lekarza, ale nie wiem jakie masz ubezpieczenie no i czy w weekend by się udało tam kogoś znaleźć |
|
|
|
|
|
#2500 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Pogooglałam i często pojawiają się te krople wymienione przez Pandorę, ale też np te. Generalnie jeśli masz te zatoki totalnie zatkane, to potrzebujesz czegoś co będzie miało w nazwie "decongestionante", żeby ci je odetkało. Ze swojej strony polecam jeszcze ciepły kompres na czoło i inhalacje. Jeśli masz np. vicks to ja nim smaruję czoło i na to ciepły kompres. Albo do inhalacji pół małej łyżeczki vicksa do wrzątku, ręcznik na głowę i wdychać. Tylko tu trzeba naprawdę dać odrobinę, bo vicks jest mega mocny, raz wpakowałam całą łyżeczkę i nie polecam Masowanie zatok też pomaga [1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89601916]Na ból polecam OKI, dziala od ręki na każdy ból i to moja ulubiona pamiątka z Włoch ![]() [/QUOTE] zapomniałam o OKI, bez kitu, to wyleczy każdy ból, niby to tylko ketoprofen, ale działa sto razy lepiej niż nasz ketonal |
|
|
|
|
|
#2501 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, czy któraś z Was niedawno/obecnie uczęszcza na indywidualne lekcje pływania?
Jeśli mogę spytać, ile płacicie za godzinę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2502 | |
|
Challenge(r) me!
|
Cytat:
81-3DlubPsL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2503 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak wykonuje zalecone ćwiczenia, czuje się znacznie lepiej. Odruch przetrwały u mnie wpłynął na sposób w jaki trzymam głowę, i docelowo wiąże się z moimi bólami karku. Jak fizjo to wykryła i zaczęła działać czuje duza zmianę. Z wodą jest ćwiczenie, bierzesz łyk wody i trzymasz go na języku przy podniebieniu, nic nie powinno się ulać. |
|
|
|
|
|
#2504 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2505 |
|
Konto usunięte
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89601999]
Z wodą jest ćwiczenie, bierzesz łyk wody i trzymasz go na języku przy podniebieniu, nic nie powinno się ulać.[/QUOTE] Jeszcze jest takie ćwiczenie, że próbujesz połknąc wodę patrząc w lustro. Przy połykaniu powinno się mieć kamienną twarz, nie powinien się pojawić żaden grymas. Jak się pojawia, to winny jest właśnie dziecięcy odruch połykania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2506 |
|
Konto usunięte
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89602004]Jeszcze jest takie ćwiczenie, że próbujesz połknąc wodę patrząc w lustro. Przy połykaniu powinno się mieć kamienną twarz, nie powinien się pojawić żaden grymas. Jak się pojawia, to winny jest właśnie dziecięcy odruch połykania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A tego to nie znałam. Idę sprawdzić. ---------- Dopisano o 05:33 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- Drgają mi konciki ust i szyją mi się rusza
|
|
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89602000]Haha tak oki jest super i teraz jak pojadę do Włoch to znowu sobie kupię zapas, a nie jakieś tam ibuprofeny
[/QUOTE]A to bez recepty jest? |
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo jskieś warsztaty w muzeum czy lepienia garnków itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze takie drogie
|
|
|
#2510 |
|
Konto usunięte
|
Tak. Ogólnie są chyba trzy rodzaje, ten najsilniejszy jest na receptę, ale ten zwykły naprawdę daje radę. Moją koleżankę bolało ucho i właśnie nie miała jak pójść do laryngologa przez najbliższe dni i to było wybawienie bo od razu przestała czuć ból. Ja tak samo na ból zęba jak czekałam na wizytę do dentysty - oki i dało się żyć
polecam się zaopatrzyć jak ktoś będzie we Włoszech
|
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w jednym VE jest super Team, w drugim nie umieli mi pomóc nic a nic. Wydaje mi się, że sieciowki są o tyle fajne, ze można dużo po testować w ramach jednej ceny, mi chyba dopiero trzecie przypasowały i nikt nic nie mówił, że wybrzydzam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2515 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W przyszlym tygodniu odbieram probne soczewki i wlasnie tez bede wybierac miedzy takimi bez korekcji + z korekcja astygmatyzmu, ale podejrzewam, ze skoro do okularow sie przyzwyczailam, to z soczewkami bedzie podobnie. |
|
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Rozeznanie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89602154]Ja mam tez maly astygmatyzm i wlasnie odebralam okulary lekko korygujace astygmatyzm. (Wczesniej mialam wrazenie ze nagle wzrok bardzo mocno mi sie pogorszyl, ze jakos tak dziwnie mi sie oczami rusza, ze mnie bola oczodoly - no bardzo dziwne wrazenie, ale okazalo sie, ze wzrok wcale mi sie nie pogorszyl, tylko wlasnie stwierdzono u mnie astygmatyzm.) Na poczatku chcialo mi sie plakac, bo okulary byly drogie, a ja nie bylam w stanie ich nosic. Ale przemoglam sie przez kilka dni (bo tak polecali zrobic) i teraz widze super, mam wrazenie ze oczy mniej mi sie mecza. Podczas astygmatyzmu nasz mozg troche sam koryguje ksztalty ktore widzimy i jak dobierzemy okulary, ktore same to koryguja, to troche czasu zajmuje zanim mozg sie przestawi na to, ze nie musi wykonywac dodatkowej roboty.
W przyszlym tygodniu odbieram probne soczewki i wlasnie tez bede wybierac miedzy takimi bez korekcji + z korekcja astygmatyzmu, ale podejrzewam, ze skoro do okularow sie przyzwyczailam, to z soczewkami bedzie podobnie.[/QUOTE] A to akurat do szkiel nie musiałam się przyzwyczajać, oczy od razu załapały. Jednak zawsze mam problem z oprawkami i to do nich nie umiem się przekonać. Denerwują mnie i o ile na początku w sklepie stwierdzam, że jest ok to w ciągu tygodnia ladują w szufladzie. Już tyle ich przetestowałam, że więcej nie kupuje. Soczewki byłyby idealnym rozwiązaniem, no ale niestety. Najchętniej zrobiłabym korekcję laserowa, ale wada jest zbyt mała, a jak na złość nie chce się pogorszyc i od lat stoi w miejscu
|
|
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Naszło mnie dzisiaj na sentymentalne podróże w przeszłość, więc zapytam: widujecie jeszcze gdzieś w galeriach handlowych stoiska, na których sprzedawane są "perfumy" na mililitry?
Pamiętam, że jakoś na początku lat 2000 kupiłam mamie na dzień matki jakiś zapach tam i był rewelacyjny w porównaniu z obecnymi "odpowiednikami". Nie śmierdział alkoholem czy tanim, syntetycznym piżmem. Pytanie raczej z ciekawości bo przecież nie będę jeździć po Polsce w tym celu.I jeszcze drugie pytanie: przyprawy kotanyi. Kupowałam rok temu zioła toskańskie w lidlu, ale w tym roku w ogóle nie widzę tej marki (przynajmniej w "moim" lidlu). Bywają w ogóle w lidlach albo jakichkolwiek innych sieciach? |
|
|
|
|
#2519 |
|
Konto usunięte
|
Czy w samolotach i na lotnisku dalej jest obowiązek maseczek czy już sobie dali z tym spokój?
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89602203]Czy w samolotach i na lotnisku dalej jest obowiązek maseczek czy już sobie dali z tym spokój?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Chyba tylko instytucjach medycznych jest obowiązek Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

Może być jakiś bar z fajnym widokiem, czy po prostu park. I gdzie warto się wybrać poza starówką?

bo przecież nie będę jeździć po Polsce w tym celu.
26.08.2023